Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Šef Yahoo-a otpušten zbog LAGANJA o I.T. DIPLOMI :) :) :)
STRANA 2 OD 2
matz ree 14.05.2012. 15:13 #417669

status: user
broj poruka: 801
Ovde u Srbiji realno mi i nemamo neku tehnologiju i treba ukinuti neke fakultete cije su `diplome` u suficitu ili kod istih ukinuti budzet , na taj nacin forsirati potrebna znanja u privredi koju je moguce pokrenuti ovde,a ne skolovati ljude o trosku drzave za inostranstvo ili za biro.

Od `89 nas obrazovni sistem je stao kad i privreda,danasnje knjige su kopije knjiga iz tog vremena samo sa novim koricama .

Nas obrazovni sistem bi odgovarao jedino americi,nemackoj itd. koje imaju tehnologiju ,gde su svi menadzeri,ekonomisti i pravnici i svi filozofiraju ,a turci i kinezi su im radna snaga.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 15:22 #417674

broj poruka: 9121
Ma ima vec vise od godinu dana :).

@stefan meni drugar prva godina na ekonomskom u Bg-u sada ima neki ispit koji niko nije polozio ne znam prosle ili pretposle godine, da bi prosao ispit moras da kupis 2 knjige jednu od profesorke drugu od profesora i na kraju te ona pita nesto sto nema u toj knjizi. Bilo je na TV-u da jedna na geografskom valjda obara sve zivo, jedna devojka je imala prosek 10.0 na svim ostalim ispitima ali taj jedan ispit je polozila sa 7, a neko je cak izlazio 23 puta na ispit.

Politicari, cilj su pare :).

Pozdrav!

:: E sad vec mozemo da razgovaramo :
::
:: Znaci radi sa svim sajtovima i embedded snimcima i besplatan je za download? Konacno su se setil
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: ::
:: :: @Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :)
:: :: Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 15:49 #417680

broj poruka: 12805
Nije to flash nikakav. Konvertuje flash sadržaj u HTML, ne liči ni na šta. Nešto pretvori, nešto ne pretvori...

:: E sad vec mozemo da razgovaramo :
:: Znaci radi sa svim sajtovima i embedded snimcima i besplatan je za download? Konacno su se setil
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: @Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :)
:: :: Pozdrav
Snoopy- Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 16:29 #417688

broj poruka: 6083
Then I`m not interested :)

Za telefone i tablete se drzim androida jer meni vise odgovaraju, a sledeci lap dok skupim kintu bice mbAir. Cudo je. Kopije asusa cu da preskocim :)

A sto se tice teme, tuzno mi i samo kad citam. Sreca pa kod mene na engleskom nije bilo problema, samo jos master diplomski da preteram i to je to.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Nije to flash nikakav. Konvertuje flash sadržaj u HTML, ne liči ni na šta. Nešto pretvori, nešto ne pretvori..
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: E sad vec mozemo da razgovaramo :
:: :: Znaci radi sa svim sajtovima i embedded snimcima i besplatan je za download? Konacno su se setil
:: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: ::
:: :: :: @Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :)
:: :: :: Pozdrav
nemanja21 Re: ... 14.05.2012. 16:33 #417689

broj poruka: 1227
ono na sta je gile mislio je apsolutno funkcionalno, rade skoro svi sajtovi sa flash klipovima, embeed sadrzaj takodje.

Snoopy- Re: Re: ... 14.05.2012. 16:51 #417694

Ako je to ovo http://www.youtube.com/watch?v=dIVRx3tuo8o onda bolje da ne komentarisem. Kvalitet ocajan, sporo, a video dodje kao slideshow. Skyfire na simbianu i win mobile je mnogo bolje radio.

G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: ono na sta je gile mislio je apsolutno funkcionalno, rade skoro svi sajtovi sa flash klipovima, embeed sadrzaj takodje
ilicstefan Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 18:37 #417722

broj poruka: 1577
Kupovine knjiga nema ovde koliko ja znam, sve dobiješ ako si na samofinansiranju, a ako si na budžetu, sad se dobro držite, sam kupuješ knjige, jeste, sam kupuješ knjige ako studiraš o trošku države, a te knjige su za prvu godinu oko 250 evra ako se dobro sećam.

Međutim računovodstvo je tu da ti padne vilica na pod, cele godine idem na predavanja iz računovodstva, u zadnja tri meseca drugog semestra na predavanju na kojem treba da bude oko 500 ljudi dođe samo 20, da dobro ste pročitali, samo 20, i ne zato što su lenje konjine nego zato što su predavanja izuzetno zanimljiva i u skladu sa svetskim standardima (ti sediš, a on ti kao papagaj naklapa napamet naučeno i ti kao slušaš). E onda tih 20 ljudi dobije informaciju da ima neki dodatni deo koji se kupuje u kopirnici i koji nema u knjizi ali koji dolazi za ispit, naravno ovi što ne dolaze nemaju pojma. Ovi ostali ne prenesu informaciju i jedno 80% ljudi ni nema pojma da se to uči za ispit, kada dođu i vide da minimum 2 pitanja ni ne prepoznaju i onda i padnu ispit zbog toga, e onda je to smešno.

A tek cepanje radova, profesor je iscepao rad jednom studentu nasred kolokvijuma samo zato što mu je predao rad na koji se nije potpisao. Jeste da su napomenuli više puta, ali kada si nervozan zaboraviš i sopstveno ime, a ne da se potpišeš.

A tek asistenti... Ono sve slobodno može da se otera u logor i spali, pa ono su sve sami potomci Hitlera, pošto su asistenti oni misle da sada poseduju ceo svet i tako se ponašaju.

Najsmešnije od svega je što 90% profesora nema pojma da upali kompjuter kada dođe na predavanje, nego im sve to radi jedan lik, trči od kabineta do kabineta i pali kompove.

Dali su nam takođe neki disk sa elektronskim vežbama za makroekonomiju. Dođem kući i saznam da je program pisan za windows 95 i da nema šanse da se otvori program. Tek sam posle dosta vremena uspeo da otvorim bazu podataka i da ručno izvučem pitanja.

Sve u svemu horor, a ovi naši kreteni ga kuju u zvezde kao da je Kembridž. Tužnija stvar od ovoga je što je moja srednja škola imala više kompjutera nego ekonomski fakultet. Na otprilike 5-6 hiljada studenata ima oko 40-ak kompjutera + 16 u kabinetu za internet. Koriste se naravno samo za ispite, ali su to mašine koje bi mogle svakog časa dušu da ispuste. To su sve drevni Intel Pentium II procesori. Bela plastika je požutela od starosti na svim komponentama.

Šlag na torti svega ovoga je to što se razbijeno staklo na ovom faksu ne menja, nego se zgužva novinska hartija i rupa lepo `hermetički` zatvori. Jednoj akademskoj ustanovi to ne priliči.

A ja još bio naivan i mislio da sam konačno došao na `pravo` mesto kada sam ga upisao.

P.S. Školarina ti je 100 000 za sve godine, samo na prvoj ima 840 studenata samofinansiranja. Pomnožite to sa 100 000 i dobićete lepu sumu koja ide ko zna gde i ko zna kome, a onda otvaraju neke izveštaje i kukaju kako nemaju para. Samo od prve godine imaju 84 miliona, za ove druge me je strah i da računam.

Probaj da se ne nasmeješ

http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNqc

:: Ma ima vec vise od godinu dana :)
:: @stefan meni drugar prva godina na ekonomskom u Bg-u sada ima neki ispit koji niko nije polozio ne znam prosle ili pretposle godine, da bi prosao ispit moras da kupis 2 knjige jednu od profesorke drugu od profesora i na kraju te ona pita nesto sto nema u toj knjizi. Bilo je na TV-u da jedna na geografskom valjda obara sve zivo, jedna devojka je imala prosek 10.0 na svim ostalim ispitima ali taj jedan ispit je polozila sa 7, a neko je cak izlazio 23 puta na ispit
:: Politicari, cilj su pare :)
:: Pozdrav
:: :: E sad vec mozemo da razgovaramo :
:: :: Znaci radi sa svim sajtovima i embedded snimcima i besplatan je za download? Konacno su se setil
:: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: :: @Snoopy iOS uredjaj moze da gura flash bez jailbreak-a jer postoji na App store-u browser u koji je integrisan flash :)
:: :: :: Pozdrav
Snoopy- Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 14.05.2012. 18:56 #417728

A tih 20 sto dolazi, njima je zanimljivo? Jbg, svuda imas dosadnih predavanja, al to ti je obaveza (da napomenem, iako bi trebalo da bude ocigledno, ovo `ti` je uopsteno, ne direktno, kao u `tako ti je to`- ne tebi nego svima). Ne moze sve da se ceka na tacni. Za ostalo no comment, tuga cega sve ima u Srbiji.

:: Ovi ostali ne prenesu informaciju i jedno 80% ljudi ni nema pojma da se to uči za ispit, kada dođu i vide da minimum 2 pitanja ni ne prepoznaju i onda i padnu ispit zbog toga, e onda je to smešno.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs