Zemljace kakav crni Western Union to su drumski razbojnici...
Primer od pre deset godina: Kolega dobio platu unovcio cek i otisao u WU, kaze da posaljem 2000$ oni mu kazu provizija 250$ on budala da te pare... Ja lagano u banku pa kroz banku posaljem dosta vise i platim manje od 0.5%...
A da ne spominjem da domace banke sa stranim osnivackim kapitalom naplacuju knjizenje tako da je jedan drugi kolega prosle godine kad god je slao novce kuci (na mesecnoj bazi) uvek placao knjizenje u iznosu 2%... cini mi se da je Intesa...
A oni Credi Agricole Meridian banka su tek prica za sebe odem ja kod njih i pozelim da razmenim nesto US$ za domace pare a oni mi traze proviziju na transakciju, ja pitam jeste li vi normalni pa ja prodajem vama a ne vi meni, sto se kaze provizija ovde, provizija onde... i eto ti vajdice...
Nije Erik Kantona bio lud kad je na pocetku ove krize apelovao na narod da podigne sve pare sa svojih racuna pa da vidimo onda njihove zlatne kisobrane i ostale zajebancije za menadzment...
Tako i srbistanci treba da podignu sve svoje stedne uloge dok se bankari ne urazume i spuste kamate koje su bezobrazno visoke jednako kao sto su im visoke provizije na ostale usluge ka gradjanstvu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: U principu ako radi Western Union kod nas i slanje i primanje novca ,ipak nismo toliko losi ,do pre par godina nisi mogao preko Western Uniona da saljes novac iz Srbije ka inostranstvu ,sada moze.Mada kad pogledas najjednostavniji transfer iz inostranstva ka na nama iz bilo koje tacke zemaljske kugle je Western Union ,naravno ne racunam sh l b drzave koje nemaju ovaj servis ,ali uzimaju i najveci procenat :: :: :: :: E jbg... nista dzabe nema...Trebalo mi je oko 500E... :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Ne znam da li si razumeo moj post ,Western Union je najjednostavniji nacin za transfer ,posto uzimaju veliki procenat ,ne isplati se za velike sume novca.Sve su strane banke ovde sa osnivackim kapitalom iz inostranstva ,ali je menadzment njihov ,govorimo o jakim igracima tipa-a Societe Generale koja postoji jos od vremena Napoleona.Credi Agricole Meridian ,Alpha i slicno su smesne banke u poredjenju sa ovima.
:: Zemljace kakav crni Western Union to su drumski razbojnici.. :: :: Primer od pre deset godina :: Kolega dobio platu unovcio cek i otisao u WU, kaze da posaljem 2000$ oni mu kazu provizija 250$ on budala da te pare.. :: Ja lagano u banku pa kroz banku posaljem dosta vise i platim manje od 0.5%.. :: :: A da ne spominjem da domace banke sa stranim osnivackim kapitalom naplacuju knjizenje tako da je jedan drugi kolega prosle godine kad god je slao novce kuci (na mesecnoj bazi) uvek placao knjizenje u iznosu 2%... cini mi se da je Intesa.. :: :: A oni Credi Agricole Meridian banka su tek prica za sebe odem ja kod njih i pozelim da razmenim nesto US$ za domace pare a oni mi traze proviziju na transakciju, ja pitam jeste li vi normalni pa ja prodajem vama a ne vi meni, sto se kaze provizija ovde, provizija onde... i eto ti vajdice.. :: :: Nije Erik Kantona bio lud kad je na pocetku ove krize apelovao na narod da podigne sve pare sa svojih racuna pa da vidimo onda njihove zlatne kisobrane i ostale zajebancije za menadzment.. :: :: Tako i srbistanci treba da podignu sve svoje stedne uloge dok se bankari ne urazume i spuste kamate koje su bezobrazno visoke jednako kao sto su im visoke provizije na ostale usluge ka gradjanstvu.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: U principu ako radi Western Union kod nas i slanje i primanje novca ,ipak nismo toliko losi ,do pre par godina nisi mogao preko Western Uniona da saljes novac iz Srbije ka inostranstvu ,sada moze.Mada kad pogledas najjednostavniji transfer iz inostranstva ka na nama iz bilo koje tacke zemaljske kugle je Western Union ,naravno ne racunam sh l b drzave koje nemaju ovaj servis ,ali uzimaju i najveci procenat :: :: :: :: :: :: :: E jbg... nista dzabe nema...Trebalo mi je oko 500E... :: :: :: :: :: :: Hvala :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
:: Neka to nikako, ali nikako, ne bude Reiffeisen Banka :: Pre nego sam pompezno prekinuo saradnju sjebavajući njihovu karticu, nisam uspeo da dobijem uplaćenih 300€ više od tri nedelje, i uz tri odlaska u banku (koja je u međuvremenu, hvala dragom Bogu, zatvorena u G. Milanovcu) u Čačak... najkraće, osećaj kod podizanja SVOJIH para je kao da si im ih ukrao, ali prevarom na zakonski dozvoljen način, uz opasku da nećeš više... :: Pišu se izjave porekla para i tako dalje, ogroman problem im je bio navodno, što je lice iz jedne zemlje uplatilo pare u drugoj zemlji (bio u proputovanju) i slično. Nadam se da u drugim bankama nije ovako :: WU je baš skup, u stvari, svi su katastrofalno skupi, to je procenat koji je jednostavno rečeno, zelenaški :: Ima li neka banka koja je stvarno međunarodna a da je ima i ovde tj. da račun otvoren kod nje znači pristup i napolju? Tj. uplata na taj račun ide direktno, bez provizije... :: :: Budale računaju na sreću. :: Već 2 godine nosim penzioni ček iz Kanade u Reiffeisen Banku i nikad nijedan problem, mala provizija, devizni račun i kartica besplatni. Ček odmah uvode i odmah mogu da dignem pare ::
:: Neka to nikako, ali nikako, ne bude Reiffeisen Banka :: Pre nego sam pompezno prekinuo saradnju sjebavajući njihovu karticu, nisam uspeo da dobijem uplaćenih 300€ više od tri nedelje, i uz tri odlaska u banku (koja je u međuvremenu, hvala dragom Bogu, zatvorena u G. Milanovcu) u Čačak... najkraće, osećaj kod podizanja SVOJIH para je kao da si im ih ukrao, ali prevarom na zakonski dozvoljen način, uz opasku da nećeš više... :: Pišu se izjave porekla para i tako dalje, ogroman problem im je bio navodno, što je lice iz jedne zemlje uplatilo pare u drugoj zemlji (bio u proputovanju) i slično. Nadam se da u drugim bankama nije ovako :: WU je baš skup, u stvari, svi su katastrofalno skupi, to je procenat koji je jednostavno rečeno, zelenaški :: Ima li neka banka koja je stvarno međunarodna a da je ima i ovde tj. da račun otvoren kod nje znači pristup i napolju? Tj. uplata na taj račun ide direktno, bez provizije... :: :: Budale računaju na sreću. :: Već 2 godine nosim penzioni ček iz Kanade u Reiffeisen Banku i nikad nijedan problem, mala provizija, devizni račun i kartica besplatni. Ček odmah uvode i odmah mogu da dignem pare ::
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.