Ja se ne bih odsevljavao pretarano sa time, pogotovo kupovina za neke vece pare, jer gomila ljudi se opekla ZBOG NASE CARINE, pa ih je izaslo duplo skuplje nego da su ovde kupili, a nazad nema jer si vec dao pare unapred...
Aj samo da vidim pvog lika odavde koji ce da trci sad sa paypalom da kupi nesto sto nema ovde a moze samo sa paypalom da se plati recimo u USA.
NPR. gtx 680 ZOTAC i plati unapred tamo nekom ameru 300e ili 400$ i onda da moli boga da mu taj uopste posalje kao i da je ne izlome u trasportu preko okeana, ili da se jednostavno izgubi posiljka, a onda jos da moli boga da porez carina i pdv ne izadju jos ko zna koliko (cak i ako se ide na foru gift / poklon bla bla...)
E da, ta opcija, sto se jednostavno desava svugde, da je iz kutije pokvarena, dead on arival sto kazu ameri.
Onda ti kao imas garanciju ali tek krece veselje po tebe, salji je nazad za usa, a postarina samo cepa po ushima, pa tek povrtna postarina za nazad, + budes bez karte ko zna koliko i ko zna u kakvom ce stanu stici nazad...
Za neke zajebancije sitne ok, sto da ne, sto apsolutno nema ovde ni pod razno da se nabavi, ali za neku ozbiljniju kupovinu od preko 100e , neka hvala, previse rizika a jako mala usteda, nego da se uzme ovde.
Odavno na Ebay-u gledam neke Fibre Channel 4Gb kartice i dual i quad port gigabitne kartice, tamo ih vade iz servera, menaju ih 8 i 10Gb varijantama, mogu da se nađu jako jeftino -25$ pa naviše.
Matične ploče za laptopove i sl. takođe mogu da se nađu.
Kod nas samo novo da poručiš i košta 10X toliko, tako da i da rizikujem, rizik se isplati.
Ako neko bude kupovao komponente onda neka kupuje od proizvodjača koji daje World Wide Garanciju, kao Asus na primer. Za ostale ne znam... __________________ Scourge of PCBerza
Hteo sam da kupim asus dc II gtx 670 iz usa, ali, ne posotoji world wide garancija za graficke kao ni za bilo sta drugo, samo i SAMO ISKLJUCIVO ZA LAP TOPOVE, za nih postoji, za ostalo NE.
To su mi napisali kao odgovoror iz asusa USA kao odgovor na mejl, kao i iz domaceg asusa u Srbiji.
Ne zna sto si odmah isao na nesto od vise stotina evra? Pricam o sitnicama kojih ovde nema ili nasi deru. Dosta opreme za telefone ima koje nema u ponudi na dx dhgate itd kao i gomila drugih stvari ispod 80e do koji rekose da ne carine. Meni je ovo vrh i jedva sam cekao. A ne znam sta ce mi da mogu da primam pare, da neko nece nesto od mene da kupi? Jedino online zarada, a to mi nije bilo problem, otvorio sam na shvicu i stizalo je uredno.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Ja se ne bih odsevljavao pretarano sa time, pogotovo kupovina za neke vece pare, :: jer gomila ljudi se opekla ZBOG NASE CARINE, :: pa ih je izaslo duplo skuplje nego da su ovde kupili, a nazad nema jer si vec dao pare unapred.. :: :: Aj samo da vidim pvog lika odavde koji ce da trci sad sa paypalom da kupi nesto sto nema ovde a moze samo sa paypalom da se plati recimo u USA :: :: NPR. gtx 680 ZOTAC i plati unapred tamo nekom ameru 300e ili 400$ :: i onda da moli boga da mu taj uopste posalje kao i da je ne izlome u trasportu preko okeana, ili da se jednostavno izgubi posiljka, a onda jos da moli boga da porez carina i pdv ne izadju jos ko zna koliko :: (cak i ako se ide na foru gift / poklon bla bla... :: :: Ko ce prvi :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Prvi uslov PP je bio da se podigne granica sa 70e na 200e sto je pretpostavljam ucinjeno, jer da nije, cekali bi jos na PP. Sto znaci sledece, na robu do 200e ne placa se carina, porez itd. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: :: :: :: E sad, to sto ce nasa carina i postarina i porez :: i ko zna sta jos, da ti naplate 30e na nesto sto si platio 30e preko, i ziadje te 100% skuplje, to je vec nesto trece.. :: :: :: Ovo nešto nisam siguran da si u pravu. Po kojoj to stopi u PROCENTIMA (%) govoriš o carini i PDV-u tj. porezu? Zar nije najavljeno ukidanje carine na tehničku robu, automobile i td. još prošle godine? Postoji li carina danas na tu robu ili ne?!?? Kako znaš da će 100% biti dažbine na naručeni proizvod i da će nešto što vredi 30€ koštati preko 60€?!?
JER, ja naručujem već duži vr. period direktno iz USA tj. sa USA sajtova razne stvari i nikada, ponavljam: NIKADA nisam platio ništa više od naznačene cene. Znači, naručim robu u vrednosti od 50 dolara, na sajtu mi piše da `šiping` u Srbiju košta dodatnih 10 dolara, ... ja platim 60 dolara karticom, i nakon par nedelja (i više od mesec dana čekanja) POŠTAR mi donese pošiljku na kućnu adresu, bez dodatnog plaćanja.
Zaista lepa stvar. Koacno mogu da uzmem neku sitnicu koja u ovoj propaloj drzavi nema :D
Gledam da uzmem neke patike za fudbal i cene se krecu oko 60-70$, sto mu dodje oko 5-6k. Negde pise da je slanje free, negde se placa, no to nema veze. Interesuje me samo da li se obracunava porez na ovu vrednost? Na posiljke, koje vrednosti se ne placa porez?
Ja licno nemam iskustva, ali par prijatelja ima, sve zavisi sta se narucuje, koja tacno roba, odakle, koja je kao cena, KO JE CARINIK i kako je raspolozen, da li ide pdv na tu robu da li ide porez na tu robu takse bla bla bla...
Bilo je slucajeva za npr patike da izadje skuplje nego da ih je ovde kupio.
To sto pise da nema ovoga ili onoga, ili mora ovako ili onako sve je to ok na papiru, ali carinik ima toliko prostora i rupa u tim kao pravilima da on LICNO moze da radi sta god hoce i kako mu se cefne bukvalno, a sobzirom da si nesto vec platio unapred neces naravno da odustanes, zar ne?
Ja sam drugu kupovao hothoys figure stavi kinez 50$ ali ovi nasi znaju da to kosta vise izguglaju i naplate carinu 8000din! Tako da nije bas tako sigurno... Inace ako hocete da ustedite 30e -50e manite se toga, kupujte nesto sto nema ovde i to je to... Jer u 99% slucajeva ces vas carina naguziti ja vec par godina kupujem na ebayu i drugim sajtovima kome treba info neka pita :-)
:: Bitno je da ti pošaljioc napiše da je vrednost robe 50$ i neće smarati :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Kolko znam da bi povecali limit za carinjenje to mora da prodje kroz skupstinu kao izmena zakona o carinskoj tarifi, tako da bi trenutno trebalo da bude 50 evra ako salje pravno, a 70 ako salje privatno lice. Inace sa dx-a sam narucivao dosta stvari i npr za blic od ~70$ napisali vrednost 19$ i niko ga nije otvarao i carinio, kao ni ostale posiljke, a bilo ih je 10-ak u proteklih 5-6 meseci
@nisque sami smanje cifru u vecini slucajeva, koja varira od 30-60% placenog iznosa, mada mislim da moze i sa njima da se dogovori oko cene, mada do sad to nisam probao
:: Za DX vam nije trebao Paypal.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Tako je pisalo u novinama kada se postavilo pitanje sta koci dolazak PP u Srbiju, jedna od stavki je bila i ta, da mora da se podigne 70e granica na 200e minimum. Taj uslov su morali da ispune inace bi PP dosao ko zna kad. Nemoj da me drzis za rec, najbolje bi bilo da pitas nekoga ko se bavi tim stvarima, ja ti prenosim samo ono sto sam procitao.
:: woah woah woah! Je li Bobi, koliko je tačna ova informacija? jer sine, ako je to tako, tj da do 200€ ne carine.. pa propadoše naše radnj :: :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Vec se vodi debata na benchu prvi koji je kupio preko eBeya nesto za 1.99 $ i morao je da se uloguje na Irsku da bi mu proslo ali da znate ko oce da kupi a bude imao problema...
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647668. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.