Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
1 Bitcoin = 900$
STRANA 2 OD 2
SkyFire ... 19.11.2013. 17:39 #527036

status: user
broj poruka: 18472
Ja sa tobom razgovaram lepo i dajem ti informacije koje su meni predocene !
Ima vec neko vreme kako su se pojavili ovi mineri , na pocetku si morao da se upises na listu cekanja i veruj mi ogromno je bilo interesovanje ali nije bilo dovoljno proizvoda!
Da , licitirao je preko ebay !

Detalje iz privatnog zivota mog prijatelja sigurno necu iznositi na forumu ali covek je vise u inostranstvu (zbog prirode svog posla a pored toga nije iz Srbije ) nego kuci itd.. Ostali razlozi su nebitni.

Ne isplati mi se zato sto moram da pravim drugu konfiguraciju , ploca ,procesor,memorija,napajanje + jaca grafika (kuciste imam) a da mi AMD bude primarna masina to ni u ludilu!Ako bi koristio njihove karte to je jedino iz tog razloga za mining !
Ulaganje u to je za mene bacanje para jer mi to nije prioritet , to je vise bilo eksperimentalnog tipa i radoznalost a kad vec moze da se zaradi sto da ne..To je bio moj stav.

Mrzi me da trazim , davno sam otvarao temu koju graficku da uzmem ..

P.S.Osetljiva tema a ? AMD ? :)

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 ok 19.11.2013. 17:45 #527038

broj poruka: 17098
Jos ce da ispadne da je nvidija bolja za minimg na kraju :)

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire nVidia gospodari , rudari kopaju :D 19.11.2013. 17:54 #527039

Pretpostavljam da si `tela da ispadnes duhovita jel da ?
Mozda skupljas jos koji poen za zajednicu ? Svejedno lose ti ide..Potrudi se malo vise osim ako spamujes kao i obicno onda ok, na to smo vec navikli .)

Salu na stranu niko nije pominjao nV u ovom slucaju..Ovde se govori o realnoj upotrebnoj vrednosti i mogucnostima.
Znaci osim grafickih karti postoje i druge mogucnosti (bolje) i to je ono sto je poenta i sto sam ja istakao!
Obzirom da nama to nije dostupno normalno je da su AMD graficke karte primarne kao sredstvo za mining.
Niko nije nikad sporio da se AMD na tom polju bolje pokazao ali isto tako graficke karte zna se za sta su primarno napravljene , za gaming tako da iz moje perspektive a i vecine drugih ljudi koga gaming interesuje u svom pravom svetlu ovo apsolutno ne zanima !

nVidia je recimo za HPC nenadmasna pa opet mene to ne zanima jer se ne bavim tom vrstom posla ali me tehnologija kao tehnologija intertesuje i same mogucnosti , volim da sam informisan..

http://videocardz.com/48026/nvidia-launches-tesla-k40-packed-12gb-memory

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

prashinar Ajde da ti odgovorim pa da se odjavim sa teme ako zatreba :D 19.11.2013. 18:02 #527043

broj poruka: 517

Taj tvoj fini razgovor mozes macku o rep da okacis. Po kolicini uzvicnika, koji inace idu odmah iza poslednjeg slova, znaci bez razmaka, vidim da volis biti nadmen i iznad sagovornika. :]

Ne da nije bilo dovoljno proizvoda nego se mutilo na sve strane. Zanimljivo je da taj tvoj drugar dobija rudnik, a dosta ljudi koji su gotovo direktno isli preko jednog lika cekali mesecima, i jos su placali u BTC novcicima, a tvoj drugar je dao pisljivih 200 evra za makinu koja pravi hiljade i to preko ebay-a? Sto me dovodi do sledeceg primera: ti bi prodao sleper za 10000 evra, a koji ti mesecno donese 12 000?

A koga ovde zanimaju detalji iz zivota tvog prijatelja? Ja sam rekao, pazi sada, da on moze da bude bilo gde, a da odatle nadzire masinu jer je dovoljno ukljuciti masinu i s vremena na vreme, sto fizicki, sto preko neta proveriti temperature, stanje delove i stanje softwera jer umeju da puknu pool-ovi. Ili je tebi mozda krivo sto ti potkopavam radost oko poklona? :]

Jao, koji izgovor. Pa kod te druge masine su vazne samo dve stvari. Napajanje i graficka. Sve ostalo je manje vise nebitno. Zato svi uzmaju jeftine procesore, memorije, hardove, bilo nove, bilo polovne. Jedino se ploce biraju na osnovu PCI slotova zato sto se nakaci i po 5-6 grafika na jednu plocu. A u tvom slucaju, mogao si staviti nVidiu kao primarnu grafiku, a da ti AMD samo rudari...
SkyFire Evo opet.. 19.11.2013. 18:12 #527047

Ja ti ponovo skrecem paznju da bez potrebe ne stvaras tenziju .

Ja nisam ni rekao da mora da se uzme najskuplja konfiguracija ali i ona najslabija opet kosta a napajanje svakako bi bilo pozeljno neko kvalitetnije a kad bi vec ulagao onda bar i ploca da bude neka solidna pa kasnije da se ubace jos kartica itd..Na startu o svemu mora da se razmislja a ne posle da se zakopas pa da prodajes,dodajes,gubis..Bar ja tako to gledam malo sire..

A u odnosu koliko bih tad sa 7950 zaradjivao na mesecnom nivou + sto nisam mogao da nadjem kartu sa zadovoljavajucim ASIC kvalitetom generalno mi se nije isplatilo!

A nisam nikako mogao staviti dve karte jer nemam mesta u kucistu zbog vodenog sistema,da je drugacije to bi odradio tako..Zadovoljan ?

Kao sto vidis imao sam svoje razloge i problematiku koja me je pratila.
Ne pricam nista na pamet .

Superior Technology

prashinar Nemam pojma o kakvoj tenziji pricas. 19.11.2013. 18:34 #527057

Mozda se stvara kod tebe?

Elem, ti pricas kako po tebi to nije bilo isplativo. Ja ti kazem da bi ti se to sada isplatilo, a tada bi bio u minusu zbog delova, dok bi troskove struje pokrivao, a mozda i ne bi. Zasto? Zato sto sve zavisi kada bi prodavao BTC. Ako bi ga prodavao mesecno, zarada bi bila mizerna, ako bi ga cuvao isao bi u minus zbog struje, ali bi sav taj minus sada naplatio plus bi ti ostala zarada.

Kartu sa Asic kvalitetom? Da malo ne preterujes? Gleda se samo koliko karta daje KHs i da je stabilna. Uporedjivanje ili trazenje ASIC kvaliteta kod graficke karte je bizarno.

A sto temu za amd kartu nisi otvarao na forumima gde se ta problematika cesce i detaljnije izucava? Odmah bi ti rekli kako i sta :]
SkyFire ... 19.11.2013. 20:05 #527074

Je ne mogu da stvaram tenziju kada opusteno razgovaram , kulturno i na nivou..
A sto se tice problematike eto delimicno si odgovorio na moj problem koji sam imao u startu.
Ja sam planirao da kesh podizem na mesecnom nivou a opet ja nisam hteo da ulazim u sve to iz nuzde nego cisto iz hobija tako da mi se kupovina (jedina solucija) cele platforme nije isplatila.
Nadam se da sad razumes o cemu pricam.
Naravno da sam se informisao i na drugom forumu u temi gde je to i te kako aktuelno

Mozda je moguce je da iz hira napravim jos jednu konfiguraciju (ako bude visak novcanica) pa nek se krckaju orasi

Superior Technology

prashinar Da ja napisem ovo i da se odjavim. 19.11.2013. 20:57 #527082

Kulturno i fino razgovaranje nije kada se upotrebljava tolika kolicina uzvicnika .]

I bacih pogled na ebay, po tvom savetu. Ono je smejurija. Mislim da su zeznuli i ove nase muljatore sa stanovima :D

To je sve od mene. Slobodno mozete da nastavite rat AMD vs nVidia :]

o7

Miskonius 1 Bitcoin 1094$ 28.11.2013. 01:41 #528545

broj poruka: 4420

http://www.hardwarepal.com/bitcoins-just-reached-whopping-1094/
Dejzan koja lozana... 28.11.2013. 01:46 #528547

broj poruka: 3730

Ljudi jel zaista mislite da ce svetska sila USA da dozvoli ovo ? Mislite da su Kinezi retardirani ?
Brazil poznat samo po kafi?
Ovo u roku od par godina ima da nestane a sta se zaista krije iza Bitcoina brzo ce se saznati.... mnogo ste naivni...

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647714.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs