bio sam u Malmeu kod drugara, ima net 150/100 kao od sale ali sam zaboravio koliko placa, uglavnom neku vrlo normalnu cenu za njihove uslove, to su tamo normalne brzine, e sad sta su sve sabrali i podelili da dobiju prosek 20/30 i da je jos u opadanju stvarno ne znam, pokrivenost mobilnim internetom je perfektna, neograniceni razgovori odavno a cena pretplate za mobilni telefon zavisi samo do toga koliko GB interneta imas u paketu.
drugar je u Njujorku, i poslao mi je sliku internet brzine (uradio speed test), nakacen na wifi sa telefonom. Download 311 mbs, upload 17,8 mbs. Pa ne znam odakle ti da je prosek 20-30 mbs
:: drugar je u Njujorku, i poslao mi je sliku internet brzine (uradio speed test), nakacen na wifi sa telefonom. Download 311 mbs, upload 17,8 mbs. Pa ne znam odakle ti da je prosek 20-30 mb :: :: ::
Jedan covek iz jednog grada nije reprezentativni uzorak za celu zemlju koja se sastoji od 50 drzava. Pocela je prica o proseku pa sam se nadovezao na to. Tako da ima veze i ko gde zivi i gde su kakvu uslovi. Zaboga, dial-up se jos koristi u USA.
To sto su nekim zemljama dostupni ultrabrzi paketi ne znaci da su svi spremni da ih plate. I recimo iako je u Koreji i Japanu dostupan veoma brz internet vecina ljudi ce uzeti samo onu brzinu koja im je potrebna a ne maksimalnu dostupnu, pa makar ustedeli i samo desetak dolara.
Ako neko zeli da veruje da je u US prosek 300mbps - ok.
Isto bi bilo da kazem da to sto ima ljudi u Srbiji sa platom od preko 1000e znaci da svi zive bajno.
Jedno je prosek a drugo su individualni slucajevi. Ali ok, povlacim se iz ove diskusije :)
Inace sam Trio Gold paket, imao sam 60/4 Mb/s, dok sada imam 100/6 bar po rezultatu iznad. Solidno ubrzanje, mada po meni vise brzine nemaju smisla toliko kao nekad, ali svakako da nije na odmet, kad vec skupo placamo internet.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Ja sam na duo gold i povecali su mi brzinu,zato sam i otvorio temu...
AMD Phenom II 960T@3.8GHz/Titan NK35TZ/8GB DDR2 @ 800MHz Asus M2N68 Plus/Hitachi 250GB/Samsung 320GB/WD Blue 500GB Powercolor HD5750/LC Power LC600H-12/MS Industrial Voyager LG W2240+Skyworth 32E3000/Microlab FC360 2.1/Win 10
:: Povecane su brzine samo trio paketima. Dok su Duo korisnici ostali na starim brzinama. Gamad :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 2x4Gb @ 1866 :: GTX960 Gaming G :: Bigfoot killer NIC 210 :: Seasonic X-series 650KM :: Logitech G11 :: Steeseries Heav :: Finalmouse Ergo 2015 S :: ::
Ja sam na Trio gold paketu. Do malopre nije bilo povecanja. Onda sam pozvao korisnicki servis 19900 i zamolio coveka da resetuje ruter. Cak me on pitao da li znam za povecanje. Tako da... ko nije dobio povecanje, samo pozovite korisnicki servis, internet podrsku i recite im da vam resetuju ruter.
Resetovanje rutera moze na tri nacina a taj sa pozivom je najtezi... Najjednostavniji je preko SBB naloga...
Evo upravo sad sam sa posla resetovao kucni modem i D3 uredjaj...
Sad proverih reset moze i sa telefona...
Sto se SBB-a tice dobri su oni ali non-stop dizu cenu usluga bez prethodnog pitanja da li je korisnik saglasan... i za obnovu ugovora ne nude nikakve povoljnosti tipa popust na pretplatu i sl...
Tako da jedva cekam FTTP na svakom stanu pa da ih se nakon 12 godina druzenja kurtalisem cisto da se zapitaju zasto... E zato sto me svojim egocentricnim kaubojskim ponasanjem nervirate...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Ja sam na Trio gold paketu. Do malopre nije bilo povecanja. Onda sam pozvao korisnicki servis 19900 i zamolio coveka da resetuje ruter. Cak me on pitao da li znam za povecanje. Tako da... ko nije dobio povecanje, samo pozovite korisnicki servis, internet podrsku i recite im da vam resetuju ruter :: :: http://www.speedtest.net/result/7232960367.pn :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: ::
Pa vidis, to sa resetovanjem si u pravu, ali ne uspeva svaki put.
Klasican reboot nije pomogao, ali nije ni factory reset!
Zato sam pozvao. Kad je bilo prethodno povecanje brzine, pre koju godinu, prego SBB naloga je uspelo iz prve. Ovog puta nije htelo i zato sam ih pozvao. Ziveli!
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Resetovanje rutera moze na tri nacina a taj sa pozivom je najtezi.. :: Najjednostavniji je preko SBB naloga.. :: :: Evo upravo sad sam sa posla resetovao kucni modem i D3 uredjaj.. :: :: Sad proverih reset moze i sa telefona.. :: :: Sto se SBB-a tice dobri su oni ali non-stop dizu cenu usluga bez prethodnog pitanja da li je korisnik saglasan... i za obnovu ugovora ne nude nikakve povoljnosti tipa popust na pretplatu i sl.. :: :: Tako da jedva cekam FTTP na svakom stanu pa da ih se nakon 12 godina druzenja kurtalisem cisto da se zapitaju zasto... E zato sto me svojim egocentricnim kaubojskim ponasanjem nervirate.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: Ja sam na Trio gold paketu. Do malopre nije bilo povecanja. Onda sam pozvao korisnicki servis 19900 i zamolio coveka da resetuje ruter. Cak me on pitao da li znam za povecanje. Tako da... ko nije dobio povecanje, samo pozovite korisnicki servis, internet podrsku i recite im da vam resetuju ruter :: :: :: :: http://www.speedtest.net/result/7232960367.pn :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: :: ::
Sad sam zvao call centar i ne moze za duo gold povecanje , samo za trio gold pakete.
:: Pa vidis, to sa resetovanjem si u pravu, ali ne uspeva svaki put :: :: Klasican reboot nije pomogao, ali nije ni factory reset :: :: Zato sam pozvao. Kad je bilo prethodno povecanje brzine, pre koju godinu, prego SBB naloga je uspelo iz prve. Ovog puta nije htelo i zato sam ih pozvao. Ziveli :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: Resetovanje rutera moze na tri nacina a taj sa pozivom je najtezi.. :: :: Najjednostavniji je preko SBB naloga.. :: :: :: :: Evo upravo sad sam sa posla resetovao kucni modem i D3 uredjaj.. :: :: :: :: Sad proverih reset moze i sa telefona.. :: :: :: :: Sto se SBB-a tice dobri su oni ali non-stop dizu cenu usluga bez prethodnog pitanja da li je korisnik saglasan... i za obnovu ugovora ne nude nikakve povoljnosti tipa popust na pretplatu i sl.. :: :: :: :: Tako da jedva cekam FTTP na svakom stanu pa da ih se nakon 12 godina druzenja kurtalisem cisto da se zapitaju zasto... E zato sto me svojim egocentricnim kaubojskim ponasanjem nervirate.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: :: :: Ja sam na Trio gold paketu. Do malopre nije bilo povecanja. Onda sam pozvao korisnicki servis 19900 i zamolio coveka da resetuje ruter. Cak me on pitao da li znam za povecanje. Tako da... ko nije dobio povecanje, samo pozovite korisnicki servis, internet podrsku i recite im da vam resetuju ruter :: :: :: :: :: :: http://www.speedtest.net/result/7232960367.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Sad sam zvao call centar i ne moze za duo gold povecanje , samo za trio gold pakete :: :: :: :: Pa vidis, to sa resetovanjem si u pravu, ali ne uspeva svaki put :: :: :: :: Klasican reboot nije pomogao, ali nije ni factory reset :: :: :: :: Zato sam pozvao. Kad je bilo prethodno povecanje brzine, pre koju godinu, prego SBB naloga je uspelo iz prve. Ovog puta nije htelo i zato sam ih pozvao. Ziveli :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: :: :: :: Resetovanje rutera moze na tri nacina a taj sa pozivom je najtezi.. :: :: :: Najjednostavniji je preko SBB naloga.. :: :: :: :: :: :: Evo upravo sad sam sa posla resetovao kucni modem i D3 uredjaj.. :: :: :: :: :: :: Sad proverih reset moze i sa telefona.. :: :: :: :: :: :: Sto se SBB-a tice dobri su oni ali non-stop dizu cenu usluga bez prethodnog pitanja da li je korisnik saglasan... i za obnovu ugovora ne nude nikakve povoljnosti tipa popust na pretplatu i sl.. :: :: :: :: :: :: Tako da jedva cekam FTTP na svakom stanu pa da ih se nakon 12 godina druzenja kurtalisem cisto da se zapitaju zasto... E zato sto me svojim egocentricnim kaubojskim ponasanjem nervirate.. :: :: :: :: :: :: Citat: :: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: :: :: :: :: Ja sam na Trio gold paketu. Do malopre nije bilo povecanja. Onda sam pozvao korisnicki servis 19900 i zamolio coveka da resetuje ruter. Cak me on pitao da li znam za povecanje. Tako da... ko nije dobio povecanje, samo pozovite korisnicki servis, internet podrsku i recite im da vam resetuju ruter :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.speedtest.net/result/7232960367.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: :: :: :: that here obedient to their laws we li :: :: :: :: :: :: :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647660. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.