da ne postoje, jednostavno bi bio previse sebican da kazem da smo jedini u svemiru, i mislim da nismo jedini. Problem je u tome sto ne postoje dokazi i cinjenice da su to stvarno vanzemaljci. Postoji mnogo letelica koje se bave spijunazom, koji imaju neobican oblik, da se ne bi znalo o kome se radi(kojoj drzavi) Svojevremeno po americi je vidjan f117a koji je proglasavan za NLO, pa je posle obelodanjeno postojanje americkog aviona. Sta mislis sta sve postoji sto narod ne zna, u americkoj i mnogim drugim armijama??? Ko zna sta je to , mozemo samo da nagadjamo. Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
То је иронија у Библији... То што се Бог подсмева жељи људској да сазна зло. Избор између доброг и злог није савршена слобода и она је последица греха - помраченог органа сазнања. Савршена слобода искључује немоћ попут незнања и колебања. А избор је управо то!
Јеси чуо за Левијатана, библијско биће које живи у води и налик је диносаурусу? Скоро истоветно измишљеном чудовишту из Лох Неса. А херувим није неко посебно биће. То је једна од девет врста ангела, носилаца светлости - божанског познања и најближих Богу. Девети ангеоски чин. Дакле нема тело попут нашег. То су духови.
Наука не лаже, лажу квазинаучни идеолози, који нам кроз школе (Русија, Кина, Југославија) испираху мозак сплачинама које озбиљнији научници не узимају за озбиљно, попут теорије еволуције нпр. Кад један кинески научник пише научни рад он се непрестано осврће да му иза леђа не чучи неки Мао Це, тј, да му рад не исклизне из `политичко подобне доктрине` или Рус научник који гледа да се истинољубивим научним радом не замери Централном комитету, или Србин Титу во времја оно, тако да ту од истините науке нема много. Чињенице су одраз истине а истина је од Бога. Између чињеница=истине и Бога стоји знак једнакости. Нема сукоба.
Постоје и научници које нисте имали прилике да слушате или да од њих нешто научите, јер су забрањивани систематски, школски, државно. А многи од њих наводе сијасет доказа о врло младој доби васионе. Неколико хиљада година највише. Ни случајно се не фрљају као `наука` Политикиног Забавника с тобожњим милионима годинама и великим геолошким периодима. Ја могу овде барем пет доказа укратко да наведем. Не прихватајте ништа здраво за готово. И мени су причали да Ати картице нешто ваљају, хехе... ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
:: grehopada,ako je stvarno bila zelja za mogucnoscu razlikovanja dobrog od loseg :: oket za dinosauruse, sveta knjiga belezi i bica,nesto nalik coveku,neke heruvime sa svojim letelicama :: al kako da onda verujemo nauci koja kaze da su dinosaurusi izumrli pre vise stotina hilj.godina?laze li nas nauka? ako nauka laze onda je adam upoznao i nase pretke kromanjoneandertalce. mora da se po njemu i zovu. mislim, dao im je imena.rod,vrsta,familija i tako to.ako smo u sedmom danu,a adam hodo sa dinosaurusima, zvuci neverovatno da se ostasci istih datiraju,jura kreda i ostala penkala.
Evo za sve koji neveruju,odgledajte kad budete imali vremena sve part-ove pa cete ukapirati da nema blage veze mikroskop sa ovom pricom. Na kraju krajeva sta je to sto moze da pulsira pod mikroskopom(hocu objasnjenje)
A ovaj lik je sve objasnio i niko nije demantovao njegove dokaze..jednostavno cute svi ko skamenjeni..mikroskop buahahahhahahaah a iza svemirska stanica MIR(ne znam na kom partu tacno).
:: Ovo je gomila gluposti koja nista ne dokazuje.Ovaj gangov snimak je pre snimak sa nekog mikroskopa ,a ne iz svemira.Ako bolje pogledate kretanje okruglih objekata primecuje se pokretanje rubova istoga,pomocu kojega se krece kroz tecnost.Kakva nasa i live cam.A vanzemaljci iz skyfireovog posta koji su masuci krilima stigli iz druge galaksije ili suncevog sistema,pa dal` je moguce da u to neko veruje.Mase krilima u bezvazdusnom prostoru.Moze da mase do prekosutra, zato sto u svemiru nema gde da padne,pa mu svejedno ,mah`o,ne mah`o :: :: :: :: Nema tu nista posebno da se kaze sem:ja verujem da postoje.Ko neveruje ni ne mora da veruje.Kad tad ce morati da priznaju....dovoljno je ovo da se pogled :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=As-wYmFYb3 :: :: :: :: pulsirajuci objekti koji su snimljeni sa Live Camera- :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: Gilenc :: :: :: Da se dopunim..Sto se tice ovog video zapisa i snimka a ovde se ustvari primecuje da je letelica zapravo izbegla udar rakete ali se veruje da je ipak ostecena..Ovaj nagli pokret malo prkosi sili gravitacije zar ne?Ali evo nek bude da to moze da napravi i covek i da je od nekih zapadnih zemalja..Ja tebe sada ptiam nesto logicno?Jel moguce da covek/vladina organizacija bude toliko glupa da svoj bilionski projekat cuvan pod top secret ugrozi na tako smesan i banalan nacin upustivsi se da se pojave u na tudjem vazdusnom prostoru?!Kolika je verovatnoca da se to desi :: :: :: Ono sto pominjes za Area 51 imas slike i nema veze sa nemackim letelicama,cak nisu ni slicnog `dizajna` ,takodje imas poznati slucaj rozvel na kome se dugo vodila istraga koja je dovela do istine da je zapravo zaista oboren NLO.No nebitno.Svako ima pravo da veruje u sta hoce.Samo malo je glupo da samo mi jedna jedina rasa,nacija,civilizacija u celom univerzumu a sami kao mi smo nazadni i nesavrseni i pluis pored svega toga se postavlja pitanje kako smo nastali jer se ni to ne zna tacno/jos uvek se istrazuje :: :: :: Zamisli taj dan kada budemo saznali da smo nastali od neke druge naprednije kulture,sta onda?Kako ce to da prihvati danasnja ljudska svest?Da li cemo i onda i dalje tvrditi da smo jedni jedini :: :: :: DMasterNO :: :: :: Druze da ti znas kako je Chris Carter pravio scenario za taj Dosije X mozda bi manje bio nastrojen da se salis.Takve i slicne serije su sa namerom i napravljene a vecina detalja,dogadjaja se zapravo i desilo..Te serije su sa namerom napravljene da se narodu predstvai jedna istina : The truth is out there) -istina je negde tamo,istina koja se ne moze cuti javno jer narod ne sme da zna,zasto,pitanje je,ali iza svega toga mnogo godina unazad se krije jedna zavera. :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: :: Kazu ljudi lazi..Fake-engleski izraz koji znaci lazno..Ima jedna stara izreka a kaze `U lazi su kratke noge` Ovo je tacno.Ni jedna laz nije dugo potrajala ma koliko se skrivala.Otkud onda toliko dugo da traju te price ,sumnje,svedocenja,slike ,video snimci?Da je to toliko sirovo i vestacki iscezlo bi odavno :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: ::
Ти који верују да је Земља равна плоча су у заблуди. Но, није коректно ту опаску примењивати како се човеку навије... Јер, г. `Плаво небо изнад Ниша` да сте живели у времену тих који су веровали у ВЛАДАЈУЋУ ГЕОЛОШКУ ТЕОРИЈУ свог времена свакако да бисте делили исти поглед на свет, односно Земљу и њен положај у васиони. Самозадовољно добацивање далеким прецима и подсмех њиховој НАУЧНОЈ вери тог доба биће сутра можда, мотив за подсмех Вашим потомцима над владајућим научним теоријама доба у коме сте живели. Знате ли како се Волтер велики философ и научник свог доба подсмехивао неким својим савременицима који су веровали да у свемиру постоје метеорити? `У свемиру нема камења` - говорио је он, и сматрао овај подсмех нарочито духовитим и интелигентним... и доживео да га наука врло брзо демантује.
Pogledajte komentare....prva 4-5 su komentarisali i onda muk.Nisam ni ja verovao ali posle ovoga nemam ni jedan valjan argument da neverujem,pogotovo sto sve klapa sto kaze i ima materijalne dokaze.Jedan astronaut kaze drugom citiram `mozda je neka zvezda`tako nesto da izjavi NASA-in astronaut za pulsirajuce objekte oko njega.To je toliko ocigledno da se krije nesto.
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Ти који верују да је Земља равна плоча су у заблуди. Но, није коректно ту опаску примењивати како се човеку навије... Јер, г. `Плаво небо изнад Ниша` да сте живели у времену тих који су веровали у ВЛАДАЈУЋУ ГЕОЛОШКУ ТЕОРИЈУ свог времена свакако да бисте делили исти поглед на свет, односно Земљу и њен положај у васиони. Самозадовољно добацивање далеким прецима и подсмех њиховој НАУЧНОЈ вери тог доба биће сутра можда, мотив за подсмех Вашим потомцима над владајућим научним теоријама доба у коме сте живели :: Знате ли како се Волтер велики философ и научник свог доба подсмехивао неким својим савременицима који су веровали да у свемиру постоје метеорити? :: `У свемиру нема камења` - говорио је он, и сматрао овај подсмех нарочито духовитим и интелигентним... и доживео да га наука врло брзо демантује :: :: ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН :: :: :: Nažalost, neki ljudi i dalje veruju u to da je Zemlja ploča :: :: :: :: http://www.theflatearthsociety.org/forum :: :: :: :: :: :: :: :: Windows-free with Fedora 12 :: :: :: :: == http://www.diy-audio-engineering.org = :: :: :: ::
Нису обмане које изводе демони само намењене чулу вида и слуха. Још како су и материјалне. Могу да се опипају. А ако могу да се опипају, могу и да буду регистроване неким људским уређајем... сонаром, радаром, итд.
Светом Мартину (узгред су га демони обманули, тј. прелестили, како се то каже православно) су демони донели прерушивши се у Христа у јаркој светлости, кошуљу изаткану од неке светле блиставе материје, неземаљског изгледа и скоро бестежинске. Он ју је примио и подредио се несвесно демонском утицају. Тек на молитву свог духовног оца исцелио се после неког времена а хаљина се просто расплинула, јер није била од овог света. Тако може да буде и са летећим тањирима. Један испитивани у једном од тих `свемирских бробова` описује особе у скафандерима, па каже: Имали су издужена чица скоро гротескна, велике очи које су светлеле, а на раменима скафандера некакву змију... Хм, змија архетип зла и символ ђавола... Није ли то поред свега превелика случајност?
Тема је велика и може да се прича у недоглед. Ја бих само кратко да нагласим да је по светим Оцима Православне Цркве за последње дане света предвиђено учесталије појављивање НЛО, уствари демона фасцинатора. НАРОЧИТО ПРИЛИКОМ КРУНИСАЊА АНТИХРИСТА. Неки вредни пажње истраживачи мисле да је могуће да до тог крунисања дође на наредној Олимпијади у Лондону. Погледајте клипове о предстојећој церемонији и НЛО који асистирају и спуштају се на терен стадиона. Мало као размишљање а не непобитна истина... ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Citam pazljivo sta pises i u mnogo cemu sam upoznat i necu negirati nista izreceno .. Dosta toga sto si rekao i jeste istina samo je treba razumeti pravilno i protumaciti.. Ok je sve to sto si objasnio i povezao sa religijom.. E sad,promasio si samo deo gde sam ti rekao da u NASI postoje preko 70 razlicitih vrsta vanzemaljskih bica od kojis su neki i dan danas zivi!Hoces reci da to i dalje nisu vazamaljci vec demoni?Uprkos sto se zna tacno odakle su dosli,iz koje galaksije ,na koji nacin itd.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nego tvoja prica mnogo vise naginje masonskom poretku i iluminatima..Ako si upoznat sa tim onda si i cuo za reptilian aliens koji zajedno sa iliminatima na celu sa mracnim gospodinom zele da uniste ovaj svet!Drakonian rasa (reptilska) je nastanjena vec dugo godina na planeti zemlji i neki su videli njihov pravi oblik posto su shaperi,koriste ljudske maske..Mnogi od njih i povezuju sa demonima koji vladaju na zemlji..
Kao sto ti rece,tema je preopsirna a informacija ima mnogo za razradu ..
P.S.Znam da ce se mnogi sad nasmejati zbog ovog napisanog ali doci ce dan kada ce i oni shvatiti sta je sve skrivano i koliko su bili u zabludi..
mnogo je lakse poverovati u vanzemaljce,cak i u 70-ak vrsta, nego u naivnu kreacionisticku teoriju koja je u osnovi idealisticka. idealisticka iz razloga sto verujuci polaze od predpostavke da je sve postojece stvoreno ni iz cega voljom svemoguceg seskonacnog,bezvremenog,nesaznajnog,uzroka svih uzroka i td.i to sve iz sebicne potrebe za obozavanjem svoje licnosti od strane svojih stvorenja.jel moguce da stvorenje sa takvom moci pati i tesko mu je jer ga njegovo stvarstvo ne postuje.ovoj prici ne moze biti kraja, jer postoji toliko argumenata,u pismu,svetim knjigama,koji su toliko dijametralno suprotni sto je zgodno za potrekljipavanje svvakakve teorije.pa sta ko voli moze to i da brani.religija je uzrok podela koje su donele najveca zla za koja znamo.
to potvrdjuje danas 90 % ozbiljnih naucnika ,cak i astronauti ,na kraju krajeva najnovija isptivanja Habl teleskopa potvrduju da postoje planete koje su slicne zemlji .Cak je i Ajnstajn verovao u to.
svoju posebnost,tj, da smo jedinstveni i jedini, je cist sovinizam.hehe,religije bi nestale kad bi smo shvatili,ali svi, da nas lazu kako bi sacuvali i ucvrstili,oni koji ih imaju,svoje privilegije.religiju treba razgolititi,osloboditi coveka okova kojim ga je rabim,pop,odza,okovao kako bi ga ovaj bez pogovora slusao.(ratovao u ime boga)
Не знам Скаје за НАСУ, нисам био у њој. Што о њој знам, знам из филмова и општеобразовних емисија, нешто из књига, али искрен да будем, у њи`ове бункере завиривао нисам. Нити могу. Јеси ли ти?
Додуше, видео сам неке живе примерке изванземаљаца што у теглама с конзервирајућом течношћу, што иза стакла али је све то било у филму `Дан независности`.
Вера не негира постојање изванземаљских врста, то у Православљу нећете наћи, само упозорава људе да се олако не предају `чудима` којима обилује наше време. Јер, од сто чуда, 99% је лажно. А људска душа је исувише вредна да би се протраћила занимацијом за НЛО које би представљало демонско ругање човеку. Тачно је да православни (а и Римокатолици) верују да је свет створен ни из чега, вољом и дејством Божанског Духа али не верују у лаж да је свет створио Бог из сујетне потребе за бићима ван Себе. Сама Његова нествореност је очигледан доказ беспредметности те лажи, те тезе о потреби за другим бићима. Бог је самодовољан јер је свесавршен. Али није сам, него вечна заједница Тројице - Оца и Сина и Духа Светога. Њих Тројица су од вечности један Бог. Ђаво приписује своје особине Богу, а његове особине су да тражи обожавање, поклоњење, апсолутну покорност итд. То су особине најгоре гордости и сујете. Зато се он и зове диаволос = клеветник, тј. опадач. Онај који лаже на Свељубавног Бога и његова створења. А постоји још једна чињеница која руши сваку мисао исказану Лугом на овај начин, а то је чињеница очовечења Божјег. Бог је постао човек да би човек постао Бог! Једном у људској историји је беспочетни Бог постао човек, не престајући да буде Бог и никада неће да одбаци људску природу коју је на себе за сву вечност узео. А то је част и слава указана човеку која бескрајно превазилази све анђелске чинове и њихову славу. То је довољно да покаже да у Богу сујете и сличних страсти нема, но да све наше лоше представе о Њему потичу од наше грешности и помрачености и од сугерисања непријатеља нашег спасења - ђавола.
А што се тиче `колизије` чињеница у Светом Писму остајем рад да прозборимо о чему год желиш. Можда се увериш да колизије нема. `Не знам ни за једну научну чињеницу, која би противречила Библији, правилно схваћеној` - Карутерс. ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
:: mnogo je lakse poverovati u vanzemaljce,cak i u 70-ak vrsta, nego u naivnu kreacionisticku teoriju koja je u osnovi idealisticka. idealisticka iz razloga sto verujuci polaze od predpostavke da je sve postojece stvoreno ni iz cega voljom svemoguceg seskonacnog,bezvremenog,nesaznajnog,uzroka svih uzroka i td.i to sve iz sebicne potrebe za obozavanjem svoje licnosti od strane svojih stvorenja.jel moguce da stvorenje sa takvom moci pati i tesko mu je jer ga njegovo stvarstvo ne postuje.ovoj prici ne moze biti kraja, jer postoji toliko argumenata,u pismu,svetim knjigama,koji su toliko dijametralno suprotni sto je zgodno za potrekljipavanje svvakakve teorije.pa sta ko voli moze to i da brani.religija je uzrok podela koje su donele najveca zla za koja znamo :: :: ::
Свемир је коначан у то сумње нема. И има почетак, није беспочетан. Ако има почетак мора имати и свој крај - гласи стара грчка мисао. Међутим, ако неко биће бескрајно моћне воље и силе зажели да он постоји вечно у неком виду то ће се десити, по природном закону да се слабија сила покорава јачој сили. Бог као најјача сила у свемиру и изван њега је дакле одређујућа сила. Овај наш свемир ми нимало не познајемо а видите то је творевина Божја. Нешто смо мало изишли изван наше атмосфере, неких 300 и кусур километара и уображавамо да смо прегледали сав свемир. То је исто као кад би мрав изишао из мравињака обишао око њега, вратио се у њ и умислио а после и причао да је обишао читав свет. Стога свака прича о постојању или непостојању ванземаљских цивилизација је плод пуке маште и мртво слово на папиру.
Ми не знамо ни зашто је свемир баш овакав, ни зашто је оволико велик, ни да ли ће га Бог насељавати другим бићима у будућности. Није нам откривено и то зато што то не служи нашем спасењу. Од тога немамо користи. Међутим, постоји једна мисао која одбија да прихвати нашу изузетност у свемиру само због величине његове. Но, и та чињеница уопште није необјашњива. Овај наш Млечни пут и поредак у галаксији је баш онакав какав погодује развоју живих бића на Земљи. Шта мислите да ли би на Земљи било живота да се Земља којим случајем налази на месту планете Меркур? Или на месту Јупитера? Или да нема атмосферу попут Месеца и осталих планета? Или пак да једна од планета искочи из своје утврђење путање!? Какав би то колапс био у галаксији а вероватно и шире у васиони. Замислите да планете почну да се крећу по другачијим путањама и да почну да се сударају? Која је то количина кретања! Какве масе и брзине. А по Џемс Џину физичару и астроному материја је заправо изузетак у свемиру. Када би сву материју у свемиру сабили у једну лопту, тако да се попуне све међуатомске празнине, читава материја у свемиру могла би да стане у једну звезду Бетелгез. `Замислите три муве у читавој Европи. Ето, толика је количина материје спрам празног простора у свемиру`. Материјализам је чедо глупости.
Библија, кад Земљу (усоталом и сва теологија) смешта у центар пажње, не сугерише мисао да смо сами у свемиру, већ се концентрише на она бића којима је потребно спасење, а то су људи и све што га окружује. Можда другим бићима (ванземаљцима) спасење није потребно, јер нису пали као људи. На њиховим планетама и стаништима није потребно да Бог силази и постаје један од њих, ако постоје. Но, све би то била само спекулација, без ослонца на било шта темељно. Лустер који виси у ваздуху, незакачен о плафон. ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА И СЕДМИЦА СУ ЗАКОН!
ja verujem tebi da je za tebe istina, to u sta verujes.medjutim mo j dozivljaj, moj subjektivni dozivljaj objektivne stvarnosti, nema utemeljenja u bilo kojoj religiji.govorim kao ateista, za mene bog ne postoji.niti mogu a ni ne zelim verujucem da oduzmem veru niti se mogu pokrstiti,pomeseciti i sta ti ja znam.kolizija?ajd ovako.koga je dana stvoreno sunce,mesec?,koji su mera vremenu kakvog poznajemo.cetvrtog?davno sam cito podseti me.prvog dana bese odvojeno svetlo od tame,a nekolko dana posle,racunaj koliko,su stvorena nebeska tela koja odredjuju protok vremena.nema kolizije kako da ne.doduse vest govornik ce uvek naci reci da objasni ono sto je pisac hteo da kaze.
Oni koji nisu, neka odgledaju Zeitgeist, oba dela. Prvi deo ce vam pokazati koliko je pra-religija strpano u hriscanstvo i koliko se stvari poklapa sa drugim datumima i religijama. Drugi vec prica o ekonomiji, kako centralna banka truje sve oko sebe i kako resiti neka velika pitanja u vezi napretka covecanstva. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Луже друже мој, ја малко дремнуо, па видим сад да си оран за пријатељску причицу. Добро, види овако: Сунце, Месец и звезде су по библијском извештају створени 4. дана од укупно 6 дана стварања света. Питаш се шта је светлело током првог, другог, трећег дана док светила небеска како их Библија назива нису постала? Одговор је врло прост а у помоћ ће да нам притекне наука са својим егзактним објашњењима, јер Библија није научна књига нити је писана научним стилом. Она има други циљ. Сведочење истине. Истина пак не може да буде супротна чињеницама.
Каже тамо на почетку првог дана Мојсије који је и писац Постања да је у почетку материја била `тоху ва боху` тј. расејана, у вихору и да се Дух Божји дизао над њом. Зар то не личи на онај период свемира у коме је материја била још неуобличена у планете, тј. небеска тела различитих имена, на свемир у коме је по тврдњи науке било огромних количина метана - запаљивог гаса и који су парале огромне варнице - муње. Само једна таква варница била би довољна да запали оне енормне количине гаса и ето мора светлости и топлоте. То је објашњење шта је светлело пре него су формирана небеска тела.
Међутим, постоји још један очигледнији разлог. Писац Библије посматра стварање света (кроз нарацију) са Земље а не из свемира. Да је којим случајем човек у том добу Земље могао да преживи на земљи и да опише како изгледа атмосферско небо изнад њега несумњиво би оно изгледало сиво, непровидно, као какав зид који онемогућава виђење било којег небеског тела са Земље. И Сунца и Месеца и звезда. То би било као да та небеска тела и непостоје. Као да се догидио нуклеарни рат па сва прашина се подигла увис и заклонила Сунце и остало. А оно мало светлости и топлотног зрачења које је долазило од свемирског зрачења небеских тела најближих Земљи, свакако је било довољно за биљни свет који је створен другог дана. Наука то потврђује. Када се атмосфера прочистила (а то се десило 4. дана замишљени човек је могао са Земље по први пут да угледа небеска тела која која су постојала и раније само што се нису видела. Оновремени човек служи се научним знањима свога доба и изразио је то својим речима иако га је директно инспирисао Бог, јер је Библија божанска књига. Ето, најкраће. Има још пуно тога да се каже.
Пра религије Ерестуне су само потврда да је човечанство неизлечиво религиозно, да потиче од истих и Истога, и да је прича о Паду у Рају тачна. Да је смрт уведена у свет због греха и да је грех помрачио људске органе познања. Отуда разне религије. Бог се континуирано јавља људима, не прекидајући контакт али се не намеће човеку. Зато постоји историја. Врхунац јављања Бога у историји је Оваплоћење Бога у Христу Исусу. Док ће коначно финале и укидање сваке завесе да буде на крају историје кад Бог по други пут дође. Али овог пута у слави, не у смирењу као првог пута на први Божић. Имаш рецимо молитве Индијанаца упућене Једноме Богу. Сваки хришћанин би мирне душе могао да их потпише и сматра да их је написао неки брат или сестра. Толико је то чисто богопознање. Само није пуноћа истине.
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.