Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Amerikanci na pragu legalizacije gej brakova
STRANA 3 OD 3
ddim Re: Re: Čitaj, ddime 27.06.2013. 06:17 #501460

status: user
broj poruka: 214
Kad vec pominjes chitanje onda prochitaj.

Ja sam video i prochitao ali ti ochigledno ili nisi ili si selektivno prochitao ili nisi razumeo pa pogreshno shvatio. U celom tekstu se radi o skoku testosterona prilikom pobede u nekoj igri. Moze i kompjuterskoj ako ti je blize da shvatis. Poredili su nivo skoka testosterona kada igras protiv protivnika i protiv prijatelja. Dalje su objasnili zshto je to tako.
Nadam se da ti je sad jasno da to shto pishe Men`s health zajedno sa njihovim zakljuckom je samo izvucheno iz konteksta tj ti si izvukao zakljucak koji ne moze da se izvuche.
Naime:
Kada pobedis prijatelja u igri - skace testosteron malo.
kada pobedish `neprijatelja` u igri - skache puno.
Ne skache trajno! Druga rechenica chlanka jeste tachna ali u kontekstu trenutka pobede ne zivotno visokog nivoa hormona o kome ti govorish u vezi sa antichkim Grcima.
Mozes ti po ceo dan da trenirash basket i da ratujesh, necesh trajno sebi podici nivo testosterona nego samo prilikom pobede neprijatelja. Ti si govorio o trajnom padu testosterona kod pijanih impotentnih Grka pa zato postaju gej.
Ovo je shkolski primer izvlachenja iz konteksta.
Zato ti kazem da nisi lepo prochitao.
Ali cenim trud!

Samo tako nastavi!
Ovo je vec kvalitetnija diskusija - pozdravljam nachin, ne daj da te prvi neuspeh obeshrabri u trazenju kvalitetnih izvora informacija.

PS moram priznati da sam mislio da se napravim da si u pravu, `da te krene` , da to bude nagrada za ulozeni trud ali ne bi bilo iskreno prema tebi...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck @ddim 27.06.2013. 06:42 #501462

broj poruka: 1886
`U celom tekstu se radi o skoku testosterona prilikom pobede u nekoj igri.`

Opet si slep ili disleksičan verovatno zbog latentne homoseksualnosti.
Oni su igru domina naveli samo kao NAJBLAŽI PRIMER takmičarske igre - a rezultati (skok testosterona) mogu biti samo veći što se radi o više `testosteronskom` sportu.
Skok testosterona bi bio veći da je u pitanju, recimo - boks, rvanje, američki fudbal, ragbi ili slično.

Ne vredi diskutovati sa čovekom kome je um pomućen ženskim hormonima, pa nije sposoban da razume i čita.

A što se tiče evolucije - ja verujem da je evolucija mehanizam stvaranja...A ko je inicijator, `spark-plug`, svećica koja je pokrenula taj mehanizam - to još niko ne zna. Ja verujem da je u pitanju Inteligentni Entitet - a što se tiče toga da li nosi belu odoru i ima belu bradu, to mi je daleko manje bitno. Ne verujem da Mu je potrebna ni odora ni brada, a ni ikakvo fizičko, opipljivo `telo`.

::Kada pobedis prijatelja u igri - skace testosteron malo
30% je `malo` jedino u tvom latentno-homo mozgu. Za svakog drugog - 30% je mnogo.
ddim Re: @ddim 27.06.2013. 07:06 #501463

Izgleda da smo doshli do tvog limita shvatanja.

Ne govorim o igrama vec o trajanju tog famoznog skoka testosterona - kratkog je daha. Kratko traje. Nije za do kraja zivota. Neces postati alfa-muzjak ako pobedjujesh neprijatelje. Nece te privlaciti cice vishe nego mushkarci ako se bavis sportom.

Koji god sport - skok testosterona je privremen.
.
.
.
Porazmisli o ovoj rechenici.
.
.
.
.
.
.
Porazmisli josh malo, mozesh ti to...
.
.
.
.
.
.
.
(dajem ti vremena dok skrolujes)
.
.
.
.
.
.
Slazem se da shto je sport `napetiji, tj `zeshci`` to je vishe testosterona u igri - logichno je. Ali ne zavaravaj se da taj skok hormona neces izgubiti ubrzo posle igre.

Slepilo i disleksija nisu pokazatelj latentne homoseksualnosti. Ili ovo i dalje pishesh sa namerom da me `uvredish` a vec 10 puta sam ti rekao da tvrdnja da sam homoseksualac ne moze biti uvreda vec pogreshna chinjenica koliko ida sam ridjokos (mozes da mi kazes da sam ridjokos (iako nisam) ali to nije uvreda vec samo netachna konstatacija chinjenice), ili stvarno mislish da slepi i disleksichari moraju biti latentni homoseksualci. To je jako kreativno povezivanje nepovezivih osobina! Nagradjujem te pchelicom za kreativnost.
Vidish, ipak ima neshto upotrebljivog materijala u tebi, samo chovek mora dobro da se potrudi da to prepozna!

Ipak nisi ti da se o tebi sudi na prvi pogled, ti si za duze posmatranje :-)
(sad meni dajem pchelicu za ovu izjavu).

Ja u svom telu imam imam i zenske hormone, a imas i ti - hteo ti u to da verujes ili ne.

Kako bre evolucija inicijator? Pa valjda ,majku mu, mora da postoji prvo neshto da bi evoluiralo. Ako je vec postojalo nesto pa evoluiralo pa evolucijom nastalo neshto novo (jer ako nije novo nastalo onda nije staro evoluiralo) onda nije sve stvoreno odjednom. Ako ovo sad shto imamo nije stvoreno odjednom onda je logichno da pretpostavimo da ni ono pre toga nije stvoreno odjednom nego je i to evoluiralo - polako ali sigurno...
i lagano polako, korak ko korak se vracamo u proshlost.....od choveka, preko riba, beskichmenjaka, jednocelijskih organizama, RNK, organskih molekula do neogranskih i eto ti nastanka zivota :-)

Meni je bitno da ti `verujesh` postepene promene - evoluciju - odatle cemo lako, samo vremenom, vidish da nam za tumachenje chlanka iz Men`s health-a o sportu treba dosta predznanja :-)

:: `U celom tekstu se radi o skoku testosterona prilikom pobede u nekoj igri.
::
:: Opet si slep ili disleksičan verovatno zbog latentne homoseksualnosti
:: Oni su igru domina naveli samo kao NAJBLAŽI PRIMER takmičarske igre - a rezultati (skok testosterona) mogu biti samo veći što se radi o više `testosteronskom` sportu
:: Skok testosterona bi bio veći da je u pitanju, recimo - boks, rvanje, američki fudbal, ragbi ili slično.
:: Ne vredi diskutovati sa čovekom kome je um pomućen ženskim hormonima, pa nije sposoban da razume i čita
:: A što se tiče evolucije - ja verujem da je evolucija mehanizam stvaranja...A ko je inicijator, `spark-plug`, svećica koja je pokrenula taj mehanizam - to još niko ne zna. Ja verujem da je u pitanju Inteligentni Entitet - a što se tiče toga da li nosi belu odoru i ima belu bradu, to mi je daleko manje bitno.
MaliAbner Re: @MaliAbner Re: Re: Re: Re: odlicno 27.06.2013. 07:12 #501464

broj poruka: 7779
Pa vidi vako... ti primeri iz zivotinjskog sveta kad jedinke menjaju pol nisu ista prica...
A ima i onih kojima ne treba kompatibilni pola za produzenje vrste...

Tako da se drzimo sisavaca i to je to...

Nikad majmun nece majmunu napraviti bebu kao sto nikad krava nece kravi napraviti bebu, buduci da u toj formuli za uspeh prethodno navedenih primera nedostaju majmunica i bik...

Otac/muz/mati/supruga - alkoholicar/narkoman/etc... su nus pojava modernog drustva... problem je vise psiholoske nego eticke prirode... konkretno najveci problem je sto osoba/e koje trpi/e ne mogu u glavi da shvate da osoba/e koja nanosi/e patnju nije/su vise ona/e osoba/e koju su upoznali i zavoleli...

To me podseca na situaciju kad porodica otac, majka, brat/sestra trpe zbog narkomana u familiji i na kraju se cela familja raspadne zbog drogosa...

Elem da se vratim na usvajanje dece od strane pedera, mozda im treba dozvoliti da upadnu na listu s tim da su uvek na kraju liste a da kad se pojavi neki novi PRIRODNI bracni par uvek ide na listu ispred pedera, samo nemoj opet da se vracas na alkose i siledzije... procenu prepustimo socijalnom radniku koji nije peder... a ni pedercina (mislim na karakternu osobinu)...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Slazem se sa tobom skoro 100%
:: Dao sam ekstreman primer ali i naglasio da je ekstreman
:: Od jednog do drugog ekstrema ima bezbroj prelaznih oblika...samo treba izabrati najbolju od ponudjenih za dete (ako je ta bolja od toga da dete budu u nekom drzavnom domu ili slichno)
:: Ne mislim da su pripadnici gej populacije neshto ultra sofisticirani samo sam naveo da je uzorak koji sam imao prilike upoznam takav bio - chak se i ogradio da je uzorak mali
:: Mnogo sumnjivi al ne moz` im objasniti
:: Ljudi se medjusobno pomazu i `guraju` chim osete pripadnost u istoj grupi, zar ne? Nebitno je koji je kriterijum za svrstavanje u grupu. To `drzanje zajedno` je poznato kroz istoriju
:: Ne znam za taj podatak ali ne znam koliko to pa ima istopolnih brakova i gde?
:: Definitivno nije normalno okruzenje za dete. Nije ni sa ocem alkoholicharem ali jbg...
:: E za to u prirodi da M&M i F&F ne mogu da dobiju potomke ne budi siguran :-) Kod vodozemaca se svashta deshava :-) Za sisare ta pricha ne pije vodu (koliko ja znam) ali druge grupe su pune iznenadjenja, ima chak i promena polova u sred zivota i to samo zbog fizichkih faktora.... ludilo zivog sveta
:: Sodoma i Gomora - koliko znam koliko-toliko istorijska mesta....ali bozja volja (volja kog boga ili boginje?) :-
:: Ne treba decu na usvajanje ali nekad ,jbg, mora tako...
Dejzan Re: Re: @MaliAbner Re: Re: Re: Re: odlicno 27.06.2013. 07:21 #501467

broj poruka: 3730

+1

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Pa vidi vako... ti primeri iz zivotinjskog sveta kad jedinke menjaju pol nisu ista prica..
:: A ima i onih kojima ne treba kompatibilni pola za produzenje vrste..
:: Tako da se drzimo sisavaca i to je to..
:: Nikad majmun nece majmunu napraviti bebu kao sto nikad krava nece kravi napraviti bebu, buduci da u toj formuli za uspeh prethodno navedenih primera nedostaju majmunica i bik..
:: Otac/muz/mati/supruga - alkoholicar/narkoman/etc... su nus pojava modernog drustva... problem je vise psiholoske nego eticke prirode... konkretno najveci problem je sto osoba/e koje trpi/e ne mogu u glavi da shvate da osoba/e koja nanosi/e patnju nije/su vise ona/e osoba/e koju su upoznali i zavoleli..
:: To me podseca na situaciju kad porodica otac, majka, brat/sestra trpe zbog narkomana u familiji i na kraju se cela familja raspadne zbog drogosa..
:: Elem da se vratim na usvajanje dece od strane pedera, mozda im treba dozvoliti da upadnu na listu s tim da su uvek na kraju liste a da kad se pojavi neki novi PRIRODNI bracni par uvek ide na listu ispred pedera, samo nemoj opet da se vracas na alkose i siledzije... procenu prepustimo socijalnom radniku koji nije peder... a ni pedercina (mislim na karakternu osobinu)..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Slazem se sa tobom skoro 100%
:: ::
:: :: Dao sam ekstreman primer ali i naglasio da je ekstreman
:: :: Od jednog do drugog ekstrema ima bezbroj prelaznih oblika...samo treba izabrati najbolju od ponudjenih za dete (ako je ta bolja od toga da dete budu u nekom drzavnom domu ili slichno)
:: :: Ne mislim da su pripadnici gej populacije neshto ultra sofisticirani samo sam naveo da je uzorak koji sam imao prilike upoznam takav bio - chak se i ogradio da je uzorak mali
:: :: Mnogo sumnjivi al ne moz` im objasniti
:: :: Ljudi se medjusobno pomazu i `guraju` chim osete pripadnost u istoj grupi, zar ne? Nebitno je koji je kriterijum za svrstavanje u grupu. To `drzanje zajedno` je poznato kroz istoriju
:: :: Ne znam za taj podatak ali ne znam koliko to pa ima istopolnih brakova i gde?
:: :: Definitivno nije normalno okruzenje za dete. Nije ni sa ocem alkoholicharem ali jbg...
:: :: E za to u prirodi da M&M i F&F ne mogu da dobiju potomke ne budi siguran :-) Kod vodozemaca se svashta deshava :-) Za sisare ta pricha ne pije vodu (koliko ja znam) ali druge grupe su pune iznenadjenja, ima chak i promena polova u sred zivota i to samo zbog fizichkih faktora.... ludilo zivog sveta
:: :: Sodoma i Gomora - koliko znam koliko-toliko istorijska mesta....ali bozja volja (volja kog boga ili boginje?) :-
:: :: Ne treba decu na usvajanje ali nekad ,jbg, mora tako...
sashai eh.. 27.06.2013. 07:29 #501468

broj poruka: 417
ddim, samo udri. Cim djeneral Paton sidje sa svog trona i krene sa uvredama to znaci da je iscrpeo sve copy/paste opcije i usled toga postaje malo nervozan. Nesretnog i malog Tortlojeda samo pominjem, ovako uzgred. Samo nastavi, dim. Logika je ono sto ovu cheljad cini zbunjenom, pa probaju i da ujedu, a sve u strahu od nepoznatog. Pozdrav.

solaja777 ddim 27.06.2013. 09:26 #501477

broj poruka: 3278
tesko tebi sa tvojom skolom i shkolovanjem sa kojom i dalje ne znash da objasnih detetu jednostavnu stvar, ja cu ti reci :

kljuc ide u bravu

@sashai
a sta si to pa ti tako spoznao ?

ddim Re: ddim 27.06.2013. 10:10 #501484

Najzad se slazemo 100%, eto prave antichke mudrosti!

Kljuc ide u bravu.

solaja777, 2103 n.e.

- svedeno, suptilno, vanvermenski recheno.

Kljuc ide u bravu, svaka kuca ima glavni ulaz ali ima onaj iz dvorishta. Kad se zaglavi brava na prednjim vratima a moras da udjes u kucu.... bravo solaja777. Tako se objashnjava deci. Hvala!
I tebe sam podcenio i onako rano otpisao kao sagovornika da mi deluje kao da si se samo teleportovao i prikljucio diskusiji ovom mudroshcu kojom bi ti mnoga velika imena antichke Grchke pozavidela.

PS mozda nisi primetio kako funkcionise forum ali nije lose da procitas sva ona slova (da, da, oni chudni oblici koji liche na crteze na tastaturi) posle tvoje poslednje poruke a pre nego sto koliknes misem na `odgovori`.
probaj.....
nije li super?
sad to uradi za sve tudje poruke pre manijachnog kliktanja na `odgovori`.
veruj mi otkrices ceo novi svet!!!

Uzivaj :-)
nema na chemu :-)

:: tesko tebi sa tvojom skolom i shkolovanjem sa kojom i dalje ne znash da objasnih detetu jednostavnu stvar, ja cu ti reci
:: kljuc ide u bravu
:: @sasha
:: a sta si to pa ti tako spoznao
solaja777 ocigledno da imas iskrivljeno misljenje o bravi 27.06.2013. 11:22 #501495

drugi deo :

kljuc na kljuc ne ide !
sashai Re: ddim 27.06.2013. 11:34 #501499

broj poruka: 417
Bas cu taj kljuc i bravu da upotrebim da objasnim klincima kako stvari funkcionishu. Nista ja nisam spoznao, a i kakve to ima veze sa temom? Smeta mi nazivanje Isusa zombijem i postujem vernike, ali dim je objasnio sve na pravi nacin, iako previse liberalno za moj ukus, ali to je moj a ne njegov problem. Mozda gresim sto ocekujem malo vise logike na it forumu.

:: tesko tebi sa tvojom skolom i shkolovanjem sa kojom i dalje ne znash da objasnih detetu jednostavnu stvar, ja cu ti reci
:: kljuc ide u bravu
:: @sasha
:: a sta si to pa ti tako spoznao
solaja777 sashai 27.06.2013. 11:45 #501502

objasnicesh kako ti zelish, meni je otac na moje pitanje : sta dva muskarca rade zajedno ? dao gore naveden odgovor, razumeo sam sve !

ddim Re: sashai 27.06.2013. 11:56 #501508

E ako si ti sve razumeo onda je ovo stvarno kraj ove diskusije.
Nije da se nisam trudio.
Ajd cao!

:: objasnicesh kako ti zelish, meni je otac na moje pitanje : sta dva muskarca rade zajedno ? dao gore naveden odgovor, razumeo sam sve
djodjo Mislio sam da je 27.06.2013. 11:59 #501510

broj poruka: 658
Maestro sa foruma jedini medju nama kad ono...........

solaja777 Re: Re: sashai 27.06.2013. 12:00 #501511

sta da ti kazem, trudio se jesi ...

Pozdrav i tebi !

:: E ako si ti sve razumeo onda je ovo stvarno kraj ove diskusije.
:: Nije da se nisam trudio.
:: Ajd cao
:: :: objasnicesh kako ti zelish, meni je otac na moje pitanje : sta dva muskarca rade zajedno ? dao gore naveden odgovor, razumeo sam sve
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647668.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs