Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Glas akademskog gradjana republike Serbistan!
STRANA 3 OD 3
gliga79 Re: Re: Re: Re: Re: ridža, sudovi, obezbedjenje - za bolje i nisi 05.10.2013. 21:05 #518528

status: user
broj poruka: 4641
Nisi razumeo sta sam hteo da kazem, procitaj tekst polako

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: @gliga7
::
:: Prirodni zakoni nemaju veze sa društvenim običajima, pa i moralnim shvatanjima koja se prilično razlikuju od epohe do epohe i od naroda do naroda. Jedino što stoji kao izuzetak su neke najopštije predstave o `dobru` i `zlu`, ali čak i one nemaju veze sa religijama, verama i sličnim sujeverjima, nego sa zdravim razumom koji neko prosto ima ili nema. Hrišćanstvo je upravo jedna od najnemoralnijih religija, jer se načelno poziva na ljubav prema čoveku, a nema tog naroda na zemlji koji nije dotakla krvava ruka crkve. Isto važi i za islam koji se takođe izlegao iz jevrejskih bliskoistočnih bulažnjenja. Kome ni to nije dovoljno neka pročita Stari zavet, jednu jako `moralnu` knjigu koja nas uči kako je dobro i bogougodno uništavati čitave narode u ime Jahvea. I posle se neko čudi licemerju onih koji propovedaju takve budalaštine...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Slazem se i sa maxxio-om 05.10.2013. 21:29 #518532

broj poruka: 5712
Grubo govoreci, crkva bas kao i `medicina` (zdravstvo, farmacija, lekari..) jesu vid sekte ili ti jedan kompleksan organizam koji u svojoj novijoj istoriji predstavlja antipod onog za sta se predstavljaju javnosti. Kad iznosim ovako nesto ozbiljno, budite ubedjeni da za to imam jake argumente pa i dokaze (cinjenice) koji ovome idu u prilog.

Crkva i zdravstvo, pogotovo u Srbiji, su komplementarni skup. Deviza farmaceuta i lekara jeste sledeca: `svaki izlecen pacijent je izgubljena musterija` ali se dil tu ne zavrsava: svaki `usmrcen`pacijent (sto zbog neznanja, nestrucnosti, bahatosti...) u zdravstvu je odlicna prilika da na njemu zaradi crkva (C veliko ako je gledam kao kult). U ovo ne racunam one sto umru prirodnom smrcu, usled starosti. Ovako, globalno gledano, ma koliko nekima izgleda isuvise banalno i lici na zaverenicki scenario, jeste objektivna istina. Nekada se, nad svakim bolnickim krevetom nalazila krstaca. U blizini vecine bolnica nalaze se kapele i pogrebna drustva. Oba organizma rade u istom talu.

Pa i krstaski ratovi su odneli vise zrtava nego sto iko moze zamisliti, sve u ime religije. Mnogo vise cenim djubretara koji svoj posao obavi, ma koliko bio prost (vidi se ucinak ako pokupi smece) nego filozofa, popa i lekara (hirurge uvek izuzimam jer njih jedino cenim, obzirom da barataju alatima)...koji ne urade nista. Gledam sve oko sebe inzenjerski: ili si uradio posao kako treba ili ga nisi uradio uopste, ili znas nesto da uradis ili ne znas (ili 0 ili 1, nema trece). Zato cu uvek ceniti proizvodjaca, pa makar isti pravio i cackalice, nego debele, besne snobove (koji ekser ne umeju da zakuju) olicene u sociolozima, filozofima, politicarima, medikamentnim lekarima i njima slicnim potrosacima.

Ko zna, setice se cuvenog programerskog problema pod nazivom `producer-consumer` :)

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`

MaliAbner Re: Re: Joše se robuje 05.10.2013. 21:34 #518535

broj poruka: 7779
@Gliga79
Itekako si u pravu, za dobrog inzenjera treba nesto vise od kvalitetnog dupeta i sposobnosti bubanja zarad nabijanja proseka...
Iz mog licnog iskustva kroz praksu tvrdim da su za inzenjeriju veci potencijal oni koji zavrse sa prosekom nesto iznad SEST nego oni sa prosekom nesto ispod DESET...

OVO TVRDIM ODGOVORNO I DECIDNO !!!

U zivotu sam radio sa mnogo vise kvalitetnih iznzenjera koji su se provukli na fakultetu nego filozofa koji su imali porsek 9.5+...

I jos nesto zacetnik teme je pomalo promasio temu zavrsio je osnovne studije za POPA a onda mu je neko rekao da ipak i za popove treba master... kranje pogresno i netacno...
Znam coveka koji neije zavrsio bogoslovski fakultet a radi kao paroh u jedno gradu nadomak Beograda...
Za svestenika nije bitno da li on zna` knjigu` nego kakava je covek i kako radi sa ljudima te primenjuje poznavanje te `knjige` u zivotu i radu sa pastvom (iako je odomacen izraz za mene je izuzetno uvredljiv)...

Elem neko se u svom komentaru dotakao `fakultetski obrazovan` i moram da skrenem paznju da nije bitno koju diplomu imas nego sta umes...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: +
:: Potpuno se slazem.
:: Za kvalitetnog inzenjera nije dovoljno nabubati fakultet preko 9 i imati otvorena vrata svuda.
:: Mnogo kockica se tu treba uklopiti u zavisnosti od struke i posla
:: Koliko nastavnika znam, cak i profesora koji imaju znanje ali nemaju ni autoritet ni mogucnost da to prenesu na ucenike.
:: Samim tim takav nikad nece biti dobar u struci
:: Nasi fakulteti su totalno osiromaseni praksom, ali zato od predmeta ima sve i svasta, pa citaj i bubaj dok oci ne ispadnu.
:: @Blueberr
:: Ta kategorija akademskih gradjana koja preuzima odgovornost ima znanje , praksu, urodjeni temperament i samopouzdanje, odavno nije u Srbiji
:: Od 90 -te godine takvi su odlazili iz srbije na zapad.
:: Zive normalan zivot, rade, usavrsavaju se konstantno i pristojno zaradjuju
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: :: onom starom `Fakultetski obrazovan` a ni dan struke niti planiranja ili čak želje i predispozicija da se radi to što se studira. Još kad se doda gomila ne talentovanih inžinjera, doktora i drugih sa `praktičnih ` nauka nije ni čudo da smo u ovakvom sosu. Ja, da sam hteo da studiram teologiju živeo bih u manastiru za to vreme, to bi već pokazalo doslednost ako ništa drugo
:: ::
gliga79 Re: Re: Re: Joše se robuje 05.10.2013. 21:54 #518540

broj poruka: 4641
Imam identicna iskustva !
Za inzenjere koji `ubijaju` posao i znanje mislio sam da su zavrsili fakultete sa ocenom 10+ , kad cujem da su jedva prosli i studirali godinama, prosto ne mogu da poverujem

Naravno ima mnogo tutubana koji su zavrsili cisto da zavrse i spavaju po ceo dan cekajuci da ih neko pozove na posao.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G

:: Iz mog licnog iskustva kroz praksu tvrdim da su za inzenjeriju veci potencijal oni koji zavrse sa prosekom nesto iznad SEST nego oni sa prosekom nesto ispod DESET..
:: OVO TVRDIM ODGOVORNO I DECIDNO !!
:: U zivotu sam radio sa mnogo vise kvalitetnih iznzenjera koji su se provukli na fakultetu nego filozofa koji su imali porsek 9.5+..

:: Elem neko se u svom komentaru dotakao `fakultetski obrazovan` i moram da skrenem paznju da nije bitno koju diplomu imas nego sta umes..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
misicm kad pocinje deo 05.10.2013. 22:27 #518548

broj poruka: 360
o ati-nvidia dvoboju?

stanje kod nas je takvo kakvo je jer propadamo. Nema napretka i nekoga da nas pokrene.
prashinar Nema? 05.10.2013. 22:37 #518550

broj poruka: 517

Ima, ali niko neće da mrdne. Fazon `boli me uvo` je sveopšte prihvaćen, a ironično je što svi kukaju.

Najbolji odgovor na to je dao pokojni patrijarh Pavle kada su ga pitali kada će nam biti bolje:

`Biće nam bolje kad mi budemo bolji. Kada se Svevišnjem budemo obraćali iskreno i bez zavisti i kada budemo činili ono što od Boga tražimo`
pasduh Re: Slazem se i sa maxxio-om 05.10.2013. 22:50 #518556

broj poruka: 451
A ti si budala, a bićeš i još veća čim te prvi put pritisne da odeš kod doktora i setiš se svojih sopstvenih reči.
Želim ti mnogo zdravlja.

:: Deviza farmaceuta i lekara jeste sledeca: `svaki izlecen pacijent je izgubljena musterija` ali se dil tu ne zavrsava: svaki `usmrcen`pacijent (sto zbog neznanja, nestrucnosti, bahatosti...) u zdravstvu je odlicna prilika da na njemu zaradi crkva (C veliko ako je gledam kao kult)

one way or another
matz re 05.10.2013. 23:48 #518566

broj poruka: 801
sto se tice plata i kada se spomene Srbija ,tu tek dolazi do suprotnosti zdravog razuma sa svetskom ekonomijom...

u normalnim zemljama oni koji primaju platu na budzetu ,a mogu biti i doktori nauka MORAJU da imaju manju ili istu platu od prostog fizikalca koji prima platu u privatnoj firmi ..zasto?
zato sto ta privatna firma u kojoj on radi placa porez ,puni budzet koji izdrzava doktora nauka... posto u Srbiji neko na budzetu ima 100.000 , a radnik u privatnom sektoru oko 25.000 od cije se plate uzima za budzet onda je normalno da javni sektor nije odrziv takvom privredom vec se uzimaju krediti MMF-a da se zadrze radna mesta i plate u javnom sekroru..

kurir trema da ima vecu ili istu platu od profesora na drzavnom faxu .TACKA!!!

MACHINE Re: Re: Slazem se i sa maxxio-om 05.10.2013. 23:50 #518567

Kada bi znao ono sto ja znam o lekarima i struci (in vitro & in vivo, i kao posmatrac i kao aktivni ucesnik) i kada bi prosao ono sto sam ja prosao, ne bi ni ti drugacije mislio niti govorio. Veruj mi...ili budi ubedjen u to, da ne koristimo naziv `vera`, u duhu teme

Namerno sam generalizovao, iako medju svima njima ima postenih i kvalitetnih indivudua, ali je taj broj ipak manji od onog statistickog procenta zbog kojeg sam ja tako nesto i izjavio - sa predebelim razlogom!

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`

:: A ti si budala, a bićeš i još veća čim te prvi put pritisne da odeš kod doktora i setiš se svojih sopstvenih reči
:: Želim ti mnogo zdravlja
:: :: Deviza farmaceuta i lekara jeste sledeca: `svaki izlecen pacijent je izgubljena musterija` ali se dil tu ne zavrsava: svaki `usmrcen`pacijent (sto zbog neznanja, nestrucnosti, bahatosti...) u zdravstvu je odlicna prilika da na njemu zaradi crkva (C veliko ako je gledam kao kult)
:: one way or another
matz Re: Re: Re: Slazem se i sa maxxio-om 05.10.2013. 23:54 #518571

broj poruka: 801
normalno je da su lekari povezani sa farmaceutskim kompanijama ,upravo kroz njih se plasiraju novi proizvodi na trziste samo sto ti pre toga gurnu papir da potpises da si saglasan sa konzumiranjem novog leka na trzistu ,nekoliko puta meni ponudjeno od razicitih lekara uglavnom drzavnih.

:: Kada bi znao ono sto ja znam i kada bi prosao ono sto sam ja prosa, ne bi ni ti drugacije mislio niti govorio. Za to postoji debeli razlog.
:: Namerno sam generalizovao, iako medju svima njima ima postenih i kvalitetnih indivudua, ali je taj broj ipak manji od onog statistickog procenta zbog kojeg sam ja tako nesto i izjavio
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba`
:: :: A ti si budala, a bićeš i još veća čim te prvi put pritisne da odeš kod doktora i setiš se svojih sopstvenih reči
:: :: Želim ti mnogo zdravlja
:: :: :: Deviza farmaceuta i lekara jeste sledeca: `svaki izlecen pacijent je izgubljena musterija` ali se dil tu ne zavrsava: svaki `usmrcen`pacijent (sto zbog neznanja, nestrucnosti, bahatosti...) u zdravstvu je odlicna prilika da na njemu zaradi crkva (C veliko ako je gledam kao kult)
:: :: ::
:: :: ::
:: :: one way or another
tortojed Sramota, vase buduce preosvestenstvo, kolega Kolovrate: 05.10.2013. 23:55 #518572

broj poruka: 11009
umesto da pruzate primer skromnosti, poniznosti, spremnosti na odricanja...vi se ovde grebete za svaki dinar, takoreci... Pa jos pominjete i BRAK - pa zar niste ``vencani`` sa isusom, alahom, jahveom...? Zar vam je pored takvih partnera poreban/potrebna i neka ljudska osoba, radi dobijanja telesnih zadovoljstava?!

Kolovrat Re: Re: Re: Joše se robuje 06.10.2013. 00:00 #518574

broj poruka: 111
@MaliAbner

Nisam se ja skolovao za popa vec za teologa.Pop postajes tek ako to dozvoli neko od visih arhijereja i rukopolozi te u popa.
Na sastanku sinoda(u fazonu vrhovnog suda spc-a).Donesena je odluka da prednost u radu i zaposlenju imaju svrseni studenti bogoslovije.E sad sto je stvar sasvim druga u praksi to je stvar ovozemaljske pokvarenosti koja narasuva kako spolja tako i iz nutra Crkvu.

Patrijarh Pavle je lepo rekao skoro pred kraj zivota kad je video od 2000-neke godine kakav vozni park dolazi pred patrijarsiju:,,Kad vozite ovakva kola a zavetovali ste se Bogu na siromastvo,kakva li bi ste kola vozili da zavet pred Bogom niste dali`.
Ja sam svoj blagoslov za upis gore pomenutog fakulteta dobio direktno od P.Pavla.Sa nekim slicnim uverenjima o tome kakav klir treba da bude...

@Torto ne troluj ako vec pises nesto o teologiji i njenom svestenstvu bar barataj osnovnim pojmovima.
liman Uspesan covek... 06.10.2013. 00:05 #518579

broj poruka: 812
... gleda ga `pola Srbije`
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/410335/Covek-koji-je-ojadio-Srbiju-zavrsio-u-rijalitiju-Jezdina-skola-kradje-uzivo

Turbofolk will die very soon...!

MACHINE Ja dajem glavu za sledecu tezu 06.10.2013. 00:07 #518582

U bolnicama je ogroman procenat smrtnosti, bukvalno eksperimentisu na pacijentima, sto novim lekovima sto uvezbavanjem studenata i stazista koji su necesto najgori od najgorih (citaj ovo kao: dogurali do kraja studija preko veze). Kad god neko umre iz `nepoznatih` razloga sve to `STRUKA` zataska...i niko nikad nije odgovarao, korupcija je posebna stavka. Kada je o ovome pricao Ljuba Milanovic, odmah su ga smenili sa mesta savetnika tadasnjeg ministra zdravlja...najjaca mafija i korupcija je u zdravstvu (lekari i farmaceuti), no upravo zbog osetljivosti ove `sekte` niko se ne usudjuje da na nju udari onako kako bi trebalo - kao na bolest (rak).

Stvar je u matematici, iz matematike proizilazi hemija, fizika, informatika, mehanika...sve oko nas je jedan, manje ili vise slozen, matematicki model...

Ako u jednoj bolnici radi recimo 100 lekara razlicitih subspecijalizacija i naspram njih odaberemo 100 sasvim prosecnih inzenjera (masinskih, gradjevinskih, elektrotehnickih...) koje bismo dodatno skolovali ali 2x krace nego ove specijalizente (recimo 5 godina) i kada bismo ih ubacili u ovu `test` bolnicu smanjili bismo smrtnost najmanje za 50%.

Kljuc svega je u kadru tj. nacinu razmisljanja kome vecina lekara nije podvrgnuta u toku skolovanja a to je sistematicnost, logika, preciznost, analiticnost...jedan ozbiljan segment u razvoju im nedostaje. Kada bismo lekarskoj struci oduzeli sve ono sto su im podarile tehnicke nauke: ultrazvuk, kamere, endoskope, lasere, skenere, rentgene...oni bi i dalje ostali na onim istim principima koje su koristili u srednjem veku...

Opet, ogradjujem se za dobar deo hirurga koji su osetno razliciti od ostalih doktora u nacinu razmisljanja i pristupa problemu.

Diplomci - izvanredna serija

Odlicna epizoda, a pro po zdravstva:

http://www.youtube.com/watch?v=D7TQi1aDofA

Miskonius Ajde i ja da dodam par svojih misli... 06.10.2013. 00:28 #518592

broj poruka: 4420

Prijatelju, hteo si siguricu, da upadnes na drzavna jasla i da malo zaradjujes a jos manje radis.
Ja licno o popovima i sa svim njihovim litanijama imam vrlo lose misljenje jer ih smatram parazitima ovog drustva (pa i bilo kog, ali zivim ovde pa eto...), gde je crkva korumpirana od najobicnijeg nebitnog debelog popa koji uvek posti do mrsavog askete koji se vozi u blindiranim dzipovima.
Da onomad Djindjic i Presveti Pavle nisu napravili dil gde ce crkva da cuti ako Milosevica posalju u Hag a zauzvrat dobije veronauku po skolama (koji mi gradjani moramo da placam iz svog dzepa iako niko nas nista nije pitao) valjda ti danas ne bi bio ovde i kukao po forumu.
Ja bih ovo (da sam na tvom mestu) shvatio kao Bozju volju da iskusa moju veru u njega i njegovu ljubav vecnu i beskonacnu, njegovu milost koja nema granica i gde je potrebna samo covekova volja i pokajanje da bude spasen.
Nemas nijednog jeding razloga da budes nesrecan, treba da budes ponosan sto je Gospod Bog ukazao prstom na tebe i na tebi je sad da se dokazes. Pridji mladjani Kolovrate, prepusti se beskonacnoj ljubavi Gospodnjoj i oslobodi se ovozemaljskih teznji koje te sputavaju u svom duhovnom napretku.
Jel Isus hrist kukao kad je bio razapet na krst? Dobro jeste pitao boga :`Oce zasto si me se odrekao?` ali to sad nije bitno za ovu pricu.
Nije bilo ni Berze ni fejsbuka ni tvitera da saopsti svoje kolebanja i razocaranje u svet (ako ih je uopste imao) i dobro kako ti sebe vidis kao Hristovog sledbenika, objasni sad ti meni?
Hrist je dostojansvteno i stoicki nosio svoj krst, kao sto bi i ti trebalo jer sta ce ti svo ovozemaljsko carstvo kad je nebesko ono zbog cega vredi ziveti? Pa i umreti...
Nista nije vecno pa ni pop na svom radnom mestu, kad-tad neki ce se Bozjom miloscu upokojiti i ti ces dobiti svoju sansu!
Aleluja!
Kolovrat ma 06.10.2013. 00:42 #518594

broj poruka: 111
@miskonius jel to ona tradicionalna srpska dok jedniom ne smrkne,drugom ne svane

.Daleko bilo od toga,ja nisam trazio ovde pomoc nego covek mora da nadje negde gde ce da pusti ventil od silne nepravde,vidim ovde se kaci zalenje na sve i svasta pocev od GMO do rata u zimbabveu.

Ako vec to postoji onda neka postoji kako treba,ako cemo iskreno ja bih voleo da u jednom trenutku zaista i ukinu tu veronauku jer bi onda morali da rukopoloze sve te ljude koji godinama cekaju na svestenstvo a za to vreme ih drze na standby na veronauci.

Ljudi nikako da nauce osnovnu stvart Crkvu ne cini pop,crkva smo svi mi koji dodjemo pa se molimo svi smo mi na krstenju postali deo te iste Crkve kad vernika ne bi bilo ne bi ni Crkve.
Znam ja da su sve obvo Bozija iskusenja ali ipak i ja sam covek koji u jednom trenutku lako pukne od nepravde.

pretvoricu se u kalimera jos mi ljuska fali :)
pasduh Re: Ja dajem glavu za sledecu tezu 06.10.2013. 01:12 #518599

broj poruka: 451
Da li si ti normalan?

:: bukvalno eksperimentisu na pacijentima,

To porediš, zaista?
:: Ako u jednoj bolnici radi recimo 100 lekara razlicitih subspecijalizacija i naspram njih odaberemo 100 sasvim prosecnih inzenjera (masinskih, gradjevinskih, elektrotehnickih...

Preslišaš li ti sebe pre nego što izgovoriš nešto poput ovoga? Sitematicnost, logika, preciznost, analiticnost
ne postoje na medicini, molim te, kasno je možda nisam dobro pročitao (nadam se).
:: Kljuc svega je u kadru tj. nacinu razmisljanja kome vecina lekara nije podvrgnuta u toku skolovanja a to je sistematicnost, logika, preciznost, analiticnost...jedan ozbiljan segment u razvoju im nedostaje

Da, i kad bismo tehničkim naukama oduzeli sve energetske izvore bilo bi šta....?
I ti nekome govoriš o logici i analitičnosti a u potpunosti zaboravljaš da je čovek pre svega društveno biće i da smo tu da jedni druge nadograđujemo a ne da razmišljamo šta bi smo jedni drugima mogli da oduzmemo kako bi oni drugi bili u pravu a da pri tom oni prvi budu osramoćeni i proglašeni kao neznalice.
Više nego snishodljiv i krajnje primitivan argument od tebe (tim više što se izdaješ za intelektualca, bar ovde na forumu).

::Kada bismo lekarskoj struci oduzeli sve ono sto su im podarile tehnicke nauke: ultrazvuk, kamere, endoskope, lasere, skenere, rentgene...oni bi i dalje ostali na onim istim principima koje su koristili u srednjem veku..

Generalno napadati neku struku a potom iz nje izdvajati `elitu` kako bi ipak ispao fer ... daj molim te čak i ako je od tebe previše je.
:: Opet, ogradjujem se za dobar deo hirurga koji su osetno razliciti od ostalih doktora u nacinu razmisljanja i pristupa problemu.

Toliko od mene, postoje i pametnije i mudrije radnje od prekuckavanja na PCberzi.

one way or another
adachi @Machine... 06.10.2013. 04:30 #518621

broj poruka: 36
mashino naterao si me da se registrujem iako sam odavno odustao od rasprava na ovom forumu i starog acc-a. ja ne znam sta se sa tobom desilo i kakva si to ti iskustva imao ali kada bi bar malo promuckao glavom shvatio bi da je svaka drzavna institucija ogledalo drzave. zivo me zanima cime se to ti bavis, koja je to tvoja plemenita struka kojom se ti zrtvujes za narod i pomazes ovom drustvu? pljujes po zdravstvu ,iako postoje razlozi sigurno medju njima nije da doktori zele da ubiju pacijenta da bi dobili novac. ne znam sa kakvim si se ti problemima nosio ali izgleda da ti psihicki nisi cist kada mozes da pises kako studenti,specijalizanti i doktori muche pacijente i kako im je cilj da ih koriste u nekim ilegalnim eksperimemntima koji ce se zavrsiti smrtnim ishodom... te budale od doktora o kojima ti pricas imaju sklop licnosti kao ti, generalizuju na osnovu 2-3 slucaja, donose neosnovane zakljucke, misle da sve znaju, drze pridike iako nemaju pojma. imam i ja drugove sa etf-a (inzenjere) koji nemaju pojma ni oko cega savremenog isto kao i doktori ne zato sto su retardi,idioti,glupi,zele da se bogate nego zato sto u nasem obrazovnom NEMA PRAKSE. nisu doktori losi jer hoce da te ubiju vec zato sto pacijenti ne daju da ih pregledaju ni u prisustvu asistenta ili dr ,zato sto nema lekova, zato sto su institucije u dugovima, zato sto su sve te dg metode koej si nabrojao stare,ne servisirane i slabo odrzavane tako da imas mutne UZove , pokvarene rtg i ct-ove i retko koji preskupi mri koji su jedva uspele da nabave neki instituti. a i znam decu tih tvojih hirurga, oni su tek debili i ako se nekome gleda kroz prste i popusta onda su to oni... shvati da je takvo nase obrazovanje ETF,MED,PRAVO,EKONOMIJA,FARMACIJA se upisuju zbog prestiza,titule i para! e a kada dodju na posao i vide da nema para koliko bi hteli onda krece korupcija jer oni nisu dosli da rade jer vole taj posao nego da bi bili BOGATASI takvi su ljudi sjebali sve u ovoj zemlji ali hvala bogu nisu u vecini niti su samo vezani za jednu struku... iako si ti neki IT i med strucnjak a pritom si i filozof bolje povuci kocnicu i suzdrzi se pisanja ovakvih gluposti, posto nemas pojma o cemu pricas.
Vaskev Re: @Machine... 06.10.2013. 10:17 #518639

broj poruka: 1673
1. Potražite na netu `Vatikanske ubice` pa ćete, verovatno, imate i drugačije stavove o nekim stvarima. Ipak ni ovo nemojte previše ozbiljno uzeti zdravo za gotovo.

2. Kako si se odrekao starog acc-a? Koliko znam nema opcije za brisanje naloga.

WOT Nick: Vaske

:: mashino naterao si me da se registrujem iako sam odavno odustao od rasprava na ovom forumu i starog acc-a. ja ne znam sta se sa tobom desilo i kakva si to ti iskustva imao ali kada bi bar malo promuckao glavom shvatio bi da je svaka drzavna institucija ogledalo drzave. zivo me zanima cime se to ti bavis, koja je to tvoja plemenita struka kojom se ti zrtvujes za narod i pomazes ovom drustvu? pljujes po zdravstvu ,iako postoje razlozi sigurno medju njima nije da doktori zele da ubiju pacijenta da bi dobili novac. ne znam sa kakvim si se ti problemima nosio ali izgleda da ti psihicki nisi cist kada mozes da pises kako studenti,specijalizanti i doktori muche pacijente i kako im je cilj da ih koriste u nekim ilegalnim eksperimemntima koji ce se zavrsiti smrtnim ishodom... te budale od doktora o kojima ti pricas imaju sklop licnosti kao ti, generalizuju na osnovu 2-3 slucaja, donose neosnovane zakljucke, misle da sve znaju, drze pridike iako nemaju pojma. imam i ja drugove sa etf-a (inzenjere) koji nemaju pojma ni oko cega savremenog isto kao i doktori ne zato sto su retardi,idioti,glupi,zele da se bogate nego zato sto u nasem obrazovnom NEMA PRAKSE. nisu doktori losi jer hoce da te ubiju vec zato sto pacijenti ne daju da ih pregledaju ni u prisustvu asistenta ili dr ,zato sto nema lekova, zato sto su institucije u dugovima, zato sto su sve te dg metode koej si nabrojao stare,ne servisirane i slabo odrzavane tako da imas mutne UZove , pokvarene rtg i ct-ove i retko koji preskupi mri koji su jedva uspele da nabave neki instituti. a i znam decu tih tvojih hirurga, oni su tek debili i ako se nekome gleda kroz prste i popusta onda su to oni... shvati da je takvo nase obrazovanje ETF,MED,PRAVO,EKONOMIJA,FARMACIJA se upisuju zbog prestiza,titule i para! e a kada dodju na posao i vide da nema para koliko bi hteli onda krece korupcija jer oni nisu dosli da rade jer vole taj posao nego da bi bili BOGATASI takvi su ljudi sjebali sve u ovoj zemlji ali hvala bogu nisu u vecini niti su samo vezani za jednu struku... iako si ti neki IT i med strucnjak a pritom si i filozof bolje povuci kocnicu i suzdrzi se pisanja ovakvih gluposti, posto nemas pojma o cemu pricas.
MACHINE Repetitio est mater studiorum 06.10.2013. 10:49 #518641

Da se ipak ne bismo ponavljali...

Namerno sam se ogradio od grube generalizacije (pogotovo za pojedine delove) ali sam isto tako zakljucke donosio na osnovu dovoljno velikog uzorka.

Vidite, ono sto je simptomaticno za par vas koji su se pronasli medju nekim recenicama vezanim za MED, bilo direktno ili indirektno, jeste da donosite zakljucke ad hoc, na volseban nacin. Pa je onda u tom maniru, podjednako glupo da kazete da sam budala, poremecen i slicno, iako ni u jednoj recenici niti jednog od vas nisam direktno vredjao, dok vi mene jeste. No, opet kazem, to je vase ogledalo, cim donosite tako povrsne zakljucke direktno se deplasirate za bilo kakvu ozbiljnu rasrpavu...

I opet u tom istom maniru, nemam nameru da i dalje `polemisem` sa vama...neko je vec potvrdio dragoceni gubitak vremena :) a svako ima prava da zivi u zabludi... Ko ? Pa to vreme uvek pokaze.

Sto se tice korupcije, kradje, ogromnog broja neukog i partijskog kadra u zadravstvu, nije pitanje foruma vec suda, koje je na zalost istog sastava: kadija te tuzi, kadija ti sudi...

U zdravlje!

P.S. @adachi

pasduh makar samo trga recenice iz konteksta (namerno), pa ih onda ponovo tumaci kako mu odgovara (verovatno je i sam dramaturg, lekar, politikolog ili filozof...hocu reci da ima vise formalno obrazovanje), a ti, adachi, ne uspevas cak ni da pazljivo procitas sta sam napisao, pa zatim menjas morfologiju recenica zamenom teza. Pola od onoga sto si napisao ja nigde nisam otkucao...bilo bi bolje da pazljivije procitas ono sto napisem, ako uopste zelis nesto komentarisati...ovako sve ispada smesno sa tvoje strane

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647668.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs