Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Researchers record the screams of the damned!!!
STRANA 4 OD 14  
gile23 ... 09.06.2009. 11:57 #120063

status: user
broj poruka: 9121
Koliko ja znam Chuck Norris je jos ziv :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 09.06.2009. 11:58 #120065

broj poruka: 2270
Pa to me zanima gile. Šta si to čuo i video, daj neki argument.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: re 09.06.2009. 12:01 #120069

Ovako cuo sam (video) da je ta Darvinova teorija i svi neki njegovi dokazi pobijeno 60-ih godina XX veka, a ono sto si ti ispricao u tvom prethodnom postu znaci da Darvinova teorija ne negira postojanje Boga, a ja sam na mnogo mesta cuo da ta Darvinova teorija negira postojanje Boga i da je kao sto sam rekao sve nastalo samo od sebe (slucajno), pa sam naveo primer ako je to sve nastalo samo od sebe onda moze i maticna ploca da nastane sama od sebe, zar ne?

Pozdrav!

:: Pa to me zanima gile. Šta si to čuo i video, daj neki argument
::
Dragg re 09.06.2009. 12:17 #120082

Znam na šta misliš, 60tih godina je došao novi nalet savremenih kreacionista pod vodstvom Henry Morrisa. Njihovi argumenti su gomila nasalganih besmislica, koji su čak i međusobno kontradiktorni a svi su pobijeni detaljno od strane nauke.
Nijedna naučna T ne negira postojanje Boga, niti to može. Natprirodne stvari se po definiciji ne mogu detektovati, ne znaju im se ni uzroci ni posledice, samim tim su nedostupne nauci. Nauka samo može da dokaže da Bog nije neophodan za nastanak i razvoj života.
Već sam ti rekao da ništa nije nastalo slučajno a kako je nastalo još se ne zna. To je razlika izmešu nauke i dogme: kad nešto ne zna naučnik kaže `Ne znam, istražujem, možda jednom saznam`, a dogmata kaže `Stvorio je Bog, đavo, vilenjak...` ili bilo šta što se njemu sviđa. To su trivijalna objašnjenja koja ništa zapravo ne objašnjavaju i ne služe ničemu.

JOSILENKO ... 09.06.2009. 12:19 #120083

broj poruka: 1013
Hoce li neko konacno da mi da link u kome je pobijena Darvinova teorija. I ko je to uradio? Koji naucnici. Gde To pise? Jel u nekoj enciklopediji? Ko stoji iza toga? Sta lupate vise ljudi, teorija evolucije je cinjenica dokazana istima metodama kao cinjenica da se zemlja okrece oko sunca.
Kostu**ca, Bush i Ahmadinedzad pokusavaju da je uklone iz udzbenika i podvale deci biblijsku teoriju po kojoj je Zemlja stara 4000 godina

@sky
Vidis Boga `kao visu inteligenciju,predstavnika naprednije civilizacije`
Artur Klark je u svom Sentinelu pricao o vanzemaljcima koji su evoluirali do trenutka da mogu odbaciti telo i postojati kao bestelesna energija. Oni salju monolit na zemlji da bi pomogao primatima da evoluiraju. Primati, ne mogavsi da pojme bestelesnu vanzemaljsku energiju, je definisu kao boga. (Snimljen je i film, odiseja 2001.)
Dakle, po tebi, Bog bi lagano mogao biti visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije. Pa obro, onda i ja verujem u boga, ali ga zovem vanzemaljac (visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije) koji je evoluirao do trenutka da moze odbaciti telo i postojati kao bestelesna energija

JOLE

vampirbg Re: Re: Re: Sve zavisi od stava i percepcije! 09.06.2009. 12:26 #120088

broj poruka: 711
:: bilo kakve slicnosti sa pricama za malu decu i sl..Uopste ga ne zamisljam ni u kakvom obliku ..Vidim ga kao
:: svemocno ,svevisnje bice,energiju koja je mnogo iznad coveka po nivou svesti..Kao visu
:: inteligenciju,predstavnika naprednije civilizacije..Ja nisam biblijski ,knjiski vernik vec svoje stavove i

Bog po toj definiciji moze da bude i vanzemaljac? Buduci da poseduje sve te kvalitete, a ne moze da utice na ljudsku slobodnu volju (tj nema kontrolu uma) kakve on veze ima s nama sem sto igra Simse?! Takodje, ti po ovome mozes da verujes i u coveka na visem nivou svesti i sa vecom inteligencijom od tvoje?

Sem toga, vidim da si protivnik evolucije... Problem je mozda u tome sto je evoluciju tesko videti u praksi buduci da se odvija hiljadama godina... Ali, evo ti nekih primera... Pogledaj npr visinu tvojih predaka (prababa, pradeda itd) i tvojih savremenika... Tacno je da su se oni malo skupili, ali moras priznati da ih nije bilo puno sa 180cm. To je evolucija na delu...

Takodje, ako si vec za kreacionizam, molim te odgovori mi na jedno: Sta je bog (malim slovom posto nisam siguran za kog si boga opredeljen, a ima ih dosta) stvorio i kada? Covek se i za poslednjih 3000-4000 godina mnogo izmenio... Takodje, zasto je prvo stvorio dinosauruse? Pa ih unistio? Da li to znaci da i bog gresi, a da su oni bili takva greska? Onda se moze zakljuciti da on nije savrsen, vec gresi kao i mi svi ostali sto ga onda svrstava u isti kos, samo je on verovatno malo napredniji?

Jos jedna stvar je interesantna... U kog boga verujes? Ima ih na stotine i hiljade i vecina su nametnuti i nastali mesanjem religija... I svaka kaze da je bas njen pravi i jedini, a neke kaze i da ih ima vise (ove religije su u manjini iz cisto prakticnih razloga.... Crkvi je lakse i isplativije da odrzava veru u samo jednog boga posto bi u suprotnom morali da grade po hram za svakog)

Po mom misljenju crkve su cesce uzrok problema nego resenje... Moraju da postoje zbog potrebe vecine ljudi da objasni statisticke, matematicke i prirodne zakone (ukljucujuci i one koji jos nisu shvaceni u potpunosti) na sebi razumljiv nacin... Meni licno je i statistika dovoljna.... (npr ako mi se sad desavaju lose stvari to znaci da ce uskoro poceti dobre, ali ne kao nagrada vec kao ravnoteza koja mora postojati... naravno, statisticki postoji mogucnost i da ce novcic 1000x pasti na istu stranu)
JOSILENKO varenje laktoze kod odraslih ljudi je najskoriji primer evolucije 09.06.2009. 12:43 #120106

A jedan od najociglednijih primera pozitivne genetske mutacije (evolucije) je tolerancija na laktozu iz mleka. Do pre samo nekoliko vekova odrasli ljudi nisu mogli da vare laktozu iz mleka. Onda se desila mutacija gena kod nekih ljudi i oni su evoluirali i mogli su da vare laktozu i kao odrasli. Oni su se namnozili jer su imali konstantan unos proteina iz kravljeg mleka (dok su ostali morali da jedu meso)i bili su zdraviji i sirili su svoje potomstvo.

` it was in these regions that genes for lifelong lactase production first evolved. The genes of lactose tolerance have evolved independently in various ethnic groups`
JOLE

gile23 ... 09.06.2009. 12:48 #120109

Jos jedna stvar u vezi nase Pravoslavne Crkve, u ogromnom broju manastira pocinju da sluze po nekom novom nacinu, a taj novi nacin predstavlja okretanje ka Katolicanstvu, Rusi su imali taj problem preko 200 godina i iskorenili su ga, veoma tesko, ali je problem iskorenjen. Jedino sto je dobro u toj situaciji kod nas vecina naroda koji ide u Crkvu je svestan toga i ne ide u te manastire gde se sluzi po novom.

Pozdrav!

Dragg re 09.06.2009. 13:12 #120119

mislim da ne treba da mešamo teološku i naučnu raspravu. Da se vratimo na raspravu o screams of the damned.
Evo činjenica
Cela priča se bazira na novinskom tekstu u jednom NOrveškom hriščanskom časopisu iz 1990-e. Hrišćanski fundamentalisti su objavili tekst nakon posete SAD gde su čuli radio emisiju Scientist discover hell na TNB radiju. Norveški nastavnik je ovu priču poslao hrišćanskim novinama u Finskoj odakle se preko jednog finskog misionara priča vraća u SAD i širi u evangelističkim krugovima. Sa svakim novim prenosom priča je dobila nove detalje a `snimci` su nastali kasnije i sve skupa je poraslo do urbane legende.
Prava istina je da su naučnici bušili rupe oko 12 km dubine na poluostrvu Kola u sibiru, gde su naišli na džep neobičnih stena i gasova, temperature oko 180c. Nema govora da su naišli na prazan prostor, niti da je T bila 2000c. Nikakvi audio snimci nisu tada pribeleženi posebno ne s glasovima, niti su se naučnici razbežali.
Znači u pitanju je obična prevara koja nije vredna ovakve diskusije.
Dragg re 09.06.2009. 13:14 #120122

...i to je bilo 80-tih a ne 60-tih

Erestun Hehe 09.06.2009. 13:33 #120134

broj poruka: 1797
Sreca, te nisam video ovu temu kad je trebalo.
Niti cu sad da zapocinjem, osim iznosenja licnog misljenja.

U Darvinovu teoriju ne verujem da smo bas nastali od majmuna, jer bi isti i dalje evoluirali. Ok, da kazemo da je ta covekolika vrsta majmuna nestala i evoluirala u nas, to i nekako. Evolucija definitivno postoji i toga smo svi svesni i danas se odvija, samo sto je dug proces.

Ako neko zeli da veruje u boga, nemam nista protiv, ali taj bog ne mora da bude hriscanski, muslimanski ili bilo koji bog, koji je zasnovan na ljudskoj masti, lazi, zelji za moc i vladanjem, a jos manje onim koji je ognjem i macem nametnut nekoj kulturi.

U zivot van ove planete verujem i teorija da smo bukvalno `napravljeni` od neke inteligentnije rase postoji. Sa druge strane, mozda nikad nismo ni stupili u kontakt sa nepoznatom rasom, ali da postoje i zive negde far far away moze samo biti istina. Ne moraju cak ni da budu inteligentniji.
Primera radi, pogledajte Keopsove piramide. I dalje su u savrsenom stanju, dok sve ostale koje su dosta manje i mladje i koje su ljudi gradili su propale. Nikad nisu sluzile kao grobnica i nikakve egipatske hijeroglife nisu pronadjene u njima.

Ono za pakao je cista glupost, Machine je objasnio kako valja i trebuje
Po pravim satanistickim verovanjima pakao je u svemiru, gore i mirno je i prelepo mesto.
A ta teorija za pakao u zemlji je cisto narodno povezivanje Pakao > Vrelina, vatra = Lava koja je pod zemljom, a bez te iste lave zemlja ne bi mogla da funkcionise. Ista stvar je i sa munjama,gromovima, u slovenstvu su mislili da je Svarog ljut, po poprimanju hriscanstva govori se o iliji gromovniku kako `tera` kocija nebeska. Gomila bullshit-a da se ja pitam.

Vanzemaljski zivot postoji, evolucija postoji, `visa sila` i `bog` kako god da nazivamo postoje, ali ne u hriscanskom, hebrejskom, muslimanskom, vavilonskom, persijskom, slovenskom, nordijskom obliku. To su sve mitovi, legende i narodna verovanja i to nista ne postoji.

Erestun @Dragg 09.06.2009. 13:42 #120137

120% si u pravu. Hriscani su oduvek imali manjak dokaza i slabiji fanatizam nego islam, tako da su uvek preuvelicavali bilo kakva otkrica, dogadjaje, sve u korist svoje bolesne, korumpirane, jevrejske religije. Pa oni cak nemaju ime ni za `boga`, nego je to kao `B`og, a isus je njegov sin.
Religija je fanatizam, a islam opravdava to. Da se razumemo, u kuranu nista ne pise o Dzihadu i svetom ratu i nema krvoprolica. Islam se ne moze objasniti kao los ili dobar, on je jednostavno fanatizam i tacka. Dok u hriscanstvu imas gomilu razlicitih ljudi, oni koji su tu istu religiju prilagodjavali sebi, kako bi vise moci imali. Sve religije su sekte, samo neka ima manje, a neka vise clanova. ende

Dragg re 09.06.2009. 13:46 #120138

@Erestun: nismo potomci čovekolikih majmuna, već imamo zajedničkog pretka. Naravno da majmuni i dalje evoluiraju kao i mi.
Vrsta od koje smo mi nastali se jednostavno podelila: neki su počeli više da se kreću po tlu afričke savane i poprimaju adaptacije za takvu vrstu kretanja i mi smo rezultat. Neki drugi su ostali na grani (ili se prilagodili pretežno četvoronožnom hodu kao gorile) i evoluirali u drugom smeru.
Primedba o Keopsovim piramidama ne stoji: daleko su od savršenog stanja i nema razloga da više erodiraju nego neko brdo od čistog kamena iste veličine za isto vreme. Da su ih sagradili vanzemaljci sa mnogo naprednijom tehnologijom od naše, zar ne bi očekivao da tu vidiš u najmanju ruku armirani beton i čelik, koje imao danas, a ne tesani i slabo povezani kamen koji potpuno odgovara starom veku?

Dragg re 09.06.2009. 13:52 #120141

@Erestun: I ne samo to. Hrišćani čak i ne znaju šta im treba da izbegnu pakao. Biblija nije konsistentna po tom pitanju a razičite hrišćanske grupe imaju drugačije stavove. Ovde smo imali priču o paklu. Zna li iko, ko veruje u to, šta mu treba za spasenje duše?

Erestun @Dragg 09.06.2009. 13:57 #120144

Ne slazem se sa tobom u vezi piramida. Uzmi uporedi slike pa ces videti kolika je razlika izmedju te tri piramide i svih ostalih koje su duplo manje i hiljadama godina mladje. Nista ne pricam napamet, samo uporedi slike i godista piramida. Stari egipcani su pravili piramide po uzoru na keopsove. Prelistaj ti to malo.

JOSILENKO Re: @Dragg 09.06.2009. 14:03 #120146

Zna se kako su yidane piramide, ucili smo to iz istorije umetnosti i istorije arhitekture na faxu. To sto su kasnije zidane manje od ovih samo znaci da niko nije vise hteo da uposljava 10000 ljudi da rinta 100 godine za obicnu grobnicu. Vremena se promenila
JOLE

:: Ne slazem se sa tobom u vezi piramida. Uzmi uporedi slike pa ces videti kolika je razlika izmedju te tri piramide i svih ostalih koje su duplo manje i hiljadama godina mladje. Nista ne pricam napamet, samo uporedi slike i godista piramida. Stari egipcani su pravili piramide po uzoru na keopsove. Prelistaj ti to malo
:: __________________________________________________________
:: Succumb To The Superior
Dragg re 09.06.2009. 14:28 #120149

Eh, pa jasno je da erozija više utiče na manje objekte, u relativnom odnosu. Isti sloj skinutog materijala izgleda veći na manjem objektu. Erozija ne zavisi ni od tehnike ni od tehnologije građenja već samo od karakteristika materijala koji joj je izložen. Po tvome, ispada da su alieni dali egipćanima neki novi materijal (nosili kamen sa svoje planete?) za Keopsovu a ne i za kasnije piramide. Kamen od koga je građena ta piramida je u potpunosti ispitan i zna se njegovo poreklo, tako da sve druge spekulacije otpadaju.

Dragg re@Josilenko za pretposljedni post 09.06.2009. 14:50 #120158

i još hiljade primera. Od svih sisara ljudi i šimpanze jedini ne mogu da proizvode vitamin C, mada imaju gen za to kao i produkciju svih neophodnih proteina. Mutacija na tom genu im ne dozvoljava.
Kreacionista: Bog stvori ljude i šimpanze zajedno sa genom koji
Dragg .. 09.06.2009. 14:53 #120159

im omogućuje proizvodnju C vitamina a onda ga onesposobi iz nepoznatih razloga.

Evolucionista: Mutacija na genu zajedničkog pretka uslovila je naslednu pojavu kod ljudi i šimpanzi. Zbog života na drveću i hranjenja voćem u obilju vitamina C, ta mutacija je bila neutralna po našeg pretka i nije dovela preživljavanje u pitanje.

JOSILENKO Re: .. 09.06.2009. 15:08 #120160

Ma dzabe pricas. sad kad im dokazes to , reci ce kako veruju u evoluciju ali ne veruju u darvina i svi zivi stvorovi na polaneti su nastali evolucijom a mi smo valjda isporuceni teleportom neznam ni ja odakle, pa eto slucajno imamo ruke sake usi noge oci jetru zube kosti CNS i 98 % genetskog materijala kao majmuni. Pogodilo se tako, jbg
To mu dodje otprilike ovako - verujem u matematiku ali ne verujem u sabiranje i oduzimanje

JOLE

:: im omogućuje proizvodnju C vitamina a onda ga onesposobi iz nepoznatih razloga
:: Evolucionista: Mutacija na genu zajedničkog pretka uslovila je naslednu pojavu kod ljudi i šimpanzi. Zbog života na drveću i hranjenja voćem u obilju vitamina C, ta mutacija je bila neutralna po našeg pretka i nije dovela preživljavanje u pitanje
Dragg Re: .. 09.06.2009. 15:26 #120161

Ajde da se dogovorimo da rešimo ove probleme za svagda, da izbacimo biologiju iz škole i uvedemo kreacionizam.
Samo koji kreacionizam? Ja ih znam bar 10-tak (stara zemlja, mlada zemlja, teistička evolucija, inteligentni dizajn,...). Ako bih se malo potrudio na NEtu verovatno bih našao i 20-tak različitih smerova i to samo u hrišćanstvu. A gde je verska ravnopravnost? Morali bi da razmotrimo i sve indijske, kineske, afričke kreacionističke ideje. U skladu s tim srednja škola bi sa sadašnje 4 bila produžena na 26 godina, kako bi omladina mogla da usvoji sve ove korisne ideje o postanku.

SkyFire Re: ... 09.06.2009. 16:05 #120166

broj poruka: 18472
E vidis,uopste nismo daleko u ramisljanju.Ovog puta nemam ni jedan argument za protiv..Verovao ili ne ,tako neko vidjenje i imam samo sto ne zelim grubo da ga nazovem vanzemaljac jer bi bilo smesno vec visa sila!

Zna li neko dal vanzemaljci postoje?Da li je gledao neke priloge naucne emisije,video slike ,video dokumentaciju?NASA krije zive primerke vanzemaljskog zivota koji se broje na nekoliko stotina razlicitih od kojih si 20-30 vrsta covekoliki,podsecaju na ljude!Otkud onda ta slicnost sa ljudima?Koji je njihov stvaraoc?
Ne znam da li znate ali u rusiji u Moskvi postoji katedra na fakultetu gde se proucava Vanzemaljski zivot i sve o njima.Rusi se o tome obrazuju kao dobar dan dok ameri kriji bilo kakvo postojanje vanzemaljskog zivota!

P.S.Nisam zeleo da postujem vise ali vidim da su se strasti smirile i da se diskutuje na miran nacin

:: @sky

:: Dakle, po tebi, Bog bi lagano mogao biti visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije. Pa obro, onda i ja verujem u boga, ali ga zovem vanzemaljac (visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije) koji je evoluirao do trenutka da moze odbaciti telo i postojati kao bestelesna energij
:: JOL
JOSILENKO Re: Re: ... 09.06.2009. 16:17 #120167

Vidi, sasvim je moguce da se neka vanzemaljska inteligencija umesala u evoluciju primata i kvrcnula neki gen i eto nas (kao sto mi sad pravimo lajgere itd). Ne iskljucujem tu mogucnost. Ali mislim da je moguce bilo i bez toga.
A da postoji veca inteligencija od ljudske u svemiru, to se podrazumeva. No to nije onaj Bog koji je stvorio univerzum i upravlja njime. I salje ljude u raj i pakao i govori im kad da poste a kad da slave slavu.
JOLE

:: E vidis,uopste nismo daleko u ramisljanju.Ovog puta nemam ni jedan argument za protiv..Verovao ili ne ,tako neko vidjenje i imam samo sto ne zelim grubo da ga nazovem vanzemaljac jer bi bilo smesno vec visa sila
:: P.S.Nisam zeleo da postujem vise ali vidim da su se strasti smirile i da se diskutuje na miran nacin
:: :: @sky
:: :: Dakle, po tebi, Bog bi lagano mogao biti visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije. Pa obro, onda i ja verujem u boga, ali ga zovem vanzemaljac (visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije) koji je evoluirao do trenutka da moze odbaciti telo i postojati kao bestelesna energij
:: ::
:: :: JOL
SkyFire Re: Re: Re: ... 09.06.2009. 16:33 #120168

broj poruka: 18472
E sad si malo pomesao i babe i zabe..Slave samo prvoslavci tj mi,grci,rusi imamo slave..To je doslo od naroda i nema veze sa Biblijom,sa Bogom..O postu vec ima pomena ali ovo drugo nema veze uopste sa religijom vec sa verom!
Inace jel slavis ti neku slavu?

I Want to believe - The truth is out there

:: Vidi, sasvim je moguce da se neka vanzemaljska inteligencija umesala u evoluciju primata i kvrcnula neki gen i eto nas (kao sto mi sad pravimo lajgere itd). Ne iskljucujem tu mogucnost. Ali mislim da je moguce bilo i bez toga
:: A da postoji veca inteligencija od ljudske u svemiru, to se podrazumeva. No to nije onaj Bog koji je stvorio univerzum i upravlja njime. I salje ljude u raj i pakao i govori im kad da poste a kad da slave slavu
:: JOL
:: :: E vidis,uopste nismo daleko u ramisljanju.Ovog puta nemam ni jedan argument za protiv..Verovao ili ne ,tako neko vidjenje i imam samo sto ne zelim grubo da ga nazovem vanzemaljac jer bi bilo smesno vec visa sila
:: :: P.S.Nisam zeleo da postujem vise ali vidim da su se strasti smirile i da se diskutuje na miran nacin
:: :: :: @sky
:: :: :: Dakle, po tebi, Bog bi lagano mogao biti visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije. Pa obro, onda i ja verujem u boga, ali ga zovem vanzemaljac (visa inteligencija,predstavnik naprednije civilizacije) koji je evoluirao do trenutka da moze odbaciti telo i postojati kao bestelesna energij
:: :: ::
:: :: :: JOL
Dragg re 09.06.2009. 16:42 #120169

Ne verujem da su vanzemaljci bili ovde, nema dokaza. Koji je to ruski univerzitet? Tebi je jasno da u Rusiji (kao i kod nas) je moguće osnovati bilo šta (religijsku, parapshilošku školu ili frizerski kurs) i nazvati ga univerzitetom, akademijom institutom i sl. Takvih stvari imaš i u SAD koliko hoćeš, naravno njihove `diplome` su nepriznate.
Kako znaš za te primerke vanzemaljskog života kad ih kriju?

STRANA 4 OD 14  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs