Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Paypal za Srbiju !
STRANA 4 OD 5  
harry87 Re: Re: pitanje 18.04.2013. 20:51 #488388

status: user
broj poruka: 853
da moze sve je u redu ja sam kupovao, samo tih 1.5 dolar neces videti, verifikuj paypal account, al neces videti jer ne mozes da primas uplate na tu karticu, bas sam danas i to potvrdio u banci kad sam ih pitao. A da ne govorim to sto ti tvoje evre koje uplatis dva put konvertuju, pa te na kraju uvek izadje skuplje nego sto bi trebalo, npr meni 28e je ispalo na kraju 30 (mozda je smesno 2 evra, al na vise transakcija, mnozite pa cete videti koji su lopovi). Tako da ako neko zna koja banka ne krade ovako, odnosno ne radi ovako nego sta uplatis s tim i da raspolazes neka kaze?? Poz

:: Moze, samo treba imati na racunu mislim oko 1,5$, inace taj novac sluzi kao provera nakon registracije
:: Posle toga se vraca, tj ostaje ti za kupovinu
::
:: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: :: Da li može da se koristi Visa Internet iz Inteze za kupovinu preko eBay-a i plaćanja PayPalom? Ili ako imate bolje predloge ali da je Inteza
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi re: 25.04.2013. 23:15 #489591

broj poruka: 677
Drugari, da ne bih otvarao novu temu, imam pitanje:

Tražim tastaturu, konkretno Razer Deathstalker Essential ovih dana i niko kod nas je nema u ponudi koliko sam do sada uspeo da pročešljam. Sad kad je i Pejpel aktivan više vrata je otvoreno da tako kažem.

Elem, na koji način bih preko neta mogao doći do iste a da je stvar da kažem proverena u nedostatku bolje reči? Da li je to Amazon.co.uk, ili neka druga opcija? Razer konkretno ne ship-uje u Srbiju svakako pa me zanima neka alternativa koja ne uključuje da mi neko donese istu iz USA budući da trenutno nemam nikoga tamo nažalost. Nekima će ovo izgledati kao glupo pitanje ali je problem u tome što nisam upoznat sa kupovinom online - ništa konkretnije od knjiga preko VisaInternet i B&N-a nisam kupovao do sada pa bi mi svaka instrukcija dobro došla.

My sword can cut through armor and still cut a tomato.

Miskonius Re: re: 25.04.2013. 23:23 #489596

broj poruka: 4420
Jesi probao u Tehnomaniji ili Tehnoms-u?

:: Drugari, da ne bih otvarao novu temu, imam pitanje
:: Tražim tastaturu, konkretno Razer Deathstalker Essential ovih dana i niko kod nas je nema u ponudi koliko sam do sada uspeo da pročešljam. Sad kad je i Pejpel aktivan više vrata je otvoreno da tako kažem
:: Elem, na koji način bih preko neta mogao doći do iste a da je stvar da kažem proverena u nedostatku bolje reči? Da li je to Amazon.co.uk, ili neka druga opcija? Razer konkretno ne ship-uje u Srbiju svakako pa me zanima neka alternativa koja ne uključuje da mi neko donese istu iz USA budući da trenutno nemam nikoga tamo nažalost. Nekima će ovo izgledati kao glupo pitanje ali je problem u tome što nisam upoznat sa kupovinom online - ništa konkretnije od knjiga preko VisaInternet i B&N-a nisam kupovao do sada pa bi mi svaka instrukcija dobro došla
:: My sword can cut through armor and still cut a tomato
Daum ... 25.04.2013. 23:24 #489597

broj poruka: 12805
Amazon takodje ne šalje u Srbiju samo da znaš. Jedina opcija bi ti bila eBay ili neki shop u susednim zemljama.

alexi re: 26.04.2013. 00:08 #489605

broj poruka: 677
Tehnomanija, sudeći po sajtu trenutno, ima samo Lycosa koja je ravno 10k što premašuje trenutni budžet opasno a u TehnoMS-u mi rekoše da će Razer možda dobijati početkom sledećeg meseca. Već tada će ovaj novac koji drugar ima na gomili ispariti pa čekanje nešto predugo takođe nije opcija.

Proveriću Ebay i radnje u okolini mada nisam siguran na koji način bih iste mogao pretražiti online ali pogledaću sada. : )

Zahvaljujem.

update:

Kontaktirali su me iz TehnoMS-a telefonom, stiže u utorak! : D

My sword can cut through armor and still cut a tomato.

millanche pitanje 29.04.2013. 18:23 #490143

broj poruka: 312
Izvadio sam Visa Internet karticu iz Banke Inteze, i imam problem prilikom registracije. Ispisuje mi:,,This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer`s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.`. Kucam xxxx xxxx xxxx xxxx, pa xxxx-xxxx-xxxx-xxxx, ili xxxxxxxxxxxxxxx, svejedno mi piše isto (pokušao sam na različite načine jer ne piše u kom formatu treba). Šta raditi? Plus, interesuje me da li mogu nekako da saznam koji mi je PIN kod obzirom da mi bankarka nije dala onu kovertu, a na ugovoru mi ne piše PIN? Ili moram da prošetam opet do njih?

millanche dopuna 29.04.2013. 18:31 #490144

Upravo sam shvatio da ta kartica nema PIN, tj. da je verification code ustvari isto što i PIN. Onda drugo pitanje povodom tog dela problema-na PayPal-u je security code=verification code?

harry87 Re: dopuna 29.04.2013. 23:37 #490178

Ako si danas izvadio odnosno dobio karticu, moras da sacekas 24h za bilo sta, odnosno kupovinu i registraciju na paypal...

:: Upravo sam shvatio da ta kartica nema PIN, tj. da je verification code ustvari isto što i PIN. Onda drugo pitanje povodom tog dela problema-na PayPal-u je security code=verification code
harry87 re 29.04.2013. 23:43 #490180

I da pojasnim moj post od ranije o Banci Intesa. Tamo rade pa rade svi retardi, zato sto ne znaju da objasne, oni tebi skinu vise, al kad se obracuna kad prodje ili proknjize ili sta vec transakcija, oni ti vrate taj visak para, ja sam se iznenadio kad mi je prvo pisalo skinuto 92, i na kraju u stvari 88 evra je skinuto, a saldo mi se povecao za ta 4 evra... Tako da je ipak koliko uplatis toliko trosis, nema kradje na kursnim razlikama....

Poz

Dexter013 Iskustva 30.04.2013. 00:26 #490183

broj poruka: 17098
I kako je za sad?
Ajmo paypalisti, kako se neko proveo sa robom od oko 50e
i od 100e ili vise?

Ima li koga?

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gang1978 Novo ministarstvo>> Drzavna Lopovska Posla !!! 30.04.2013. 12:49 #490217

broj poruka: 1661
Kao i sve kod nas i pay pal ce pre da ode nego sto je dosao jer se drzava odmah setila kako da zastiti monopol.

Dok ti oduzmes od cene necega sto bi ovde kupio drzava ti pomnozi x2 dobijes da ti je jeftinije da si otisao avionom preko i kupio to sto si naumio.

nekoliko taksi, pdv, porez na ovo,porez nz ono i dodjes do toga da ti proizvod koji si hteo da kupis kosta vise nego ovde.

Intel Q6600-Thermaltake V1
Asus P5Q-E
2x2GB Geil Black Dragon,Artic Cooling RC Turbo Module
1x250GB Seagate,1x500GB WD
Sapphire 5770 Vapor X
Xigmatek Utgard
Corsair CMPSU-650TX
Logitech G11 + A4Tech X7
Asus MB19SE
Creative Sound Blaster X-fi Extreme Audio
Logitech Z-2300 2.1 THX

millanche re 01.05.2013. 01:06 #490330

Radi sad. Bila je neaktivirana kartica. Kupio sam neke gluposti za ženu i za sebe, uglavnom po dolar-dva, čisto da vidim koliko će se čekati, koliko će me koštati (dodatno, ako uopšte košta). Radim preko eBay-a ortački sa bratom iz inostranstva već neko vreme, mada sve sitnice (kablići, nešto od bižuterije, adapteri, itd.), i mogu da vam kažem da nikad nisam imao problema sa carinom. Mada opet kažem, u pitanju su gluposti koje stižu kao pismo. Pravo da vam kažem i ne usuđujem se da kupujem nešto skuplje od 10 dolara jer ako nešto nije u redu transport nazad plaća kupac, pa onda peripetije oko reklamacije, itd.

Dexter013 Kazu uskoro i prodaja putem paypala 14.05.2013. 14:28 #492478

http://goo.gl/T3aaI

Samo da ne bude to USKORO kao sto je bilo i samo dovodjenje paypala...

harry87 Najgora i najgluplja zemlja na svetu 20.05.2013. 12:32 #493364

Upravo su mi stigla dva dzojstika za sony, narucena od razlicitih lica oba placnena 25 dolara, jedan crn, drugi zelen, na CRNI (istripovali se da je original) placene dazbine 450din (PDV+neke gluposti), a na ZELENI nista samo neka postarina 65 dinara, to valjda uvek mora da se plati, tako mi postar rece.

UZAAAS

Poz

millanche Refundiranje novca 04.06.2013. 16:49 #496152

Da li je moguće da se novac nakon kupovine refundira? Nemoguće je preko PayPal-a primati novac, a da li se refundiranje računa kao prijem novca ili ne? Prodavac mi je refundirao deo novca jer je artikal bio sa mehaničkim oštećenjima, i na PayPal-u mi piše da je transakcija uspešno izvršena, međutim na računu nemam taj novac.

Dexter013 @millanche 05.06.2013. 10:02 #496370

Jos uvek nije moguce da dobijes uplate na svoj paypal racun.
Samo placanje radi.

Bobi4ever Re: Refundiranje novca 05.06.2013. 10:15 #496373

broj poruka: 4890
Ima ga Dinkic.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: Da li je moguće da se novac nakon kupovine refundira? Nemoguće je preko PayPal-a primati novac, a da li se refundiranje računa kao prijem novca ili ne? Prodavac mi je refundirao deo novca jer je artikal bio sa mehaničkim oštećenjima, i na PayPal-u mi piše da je transakcija uspešno izvršena, međutim na računu nemam taj novac.
Vaskev Re: @millanche 28.06.2013. 09:55 #501664

broj poruka: 1673
Verovatno odgovor kasni ali zbog drugih koje bi ovo pitanje zanimalo. Nije tačna informacija. Prvo 1.5 dolara sam uredno dobio nazad nakon provere. Drugo nakon odustajanja od jedne kupovine takođe sam novac dobio nazad. Jedino se mora sačekati par dana da novac legne, tako i piše u raznim obaveštenjima da je rok za refundiranje do 10 dana, meni je uplaćeno posle 2-3 dana. Druga stvar je što će se u ovoj propaloj zemlji odmah naći bar njih 20 koji će vam zagorčati svaku kupovinu izmišljajući milion i jedan razlog da vas u tome spreče.

ISKUSTVO br. 1. Naručeno sa sajta xyz kablovi za instrumente, sve u svemu vrednost oko 12 eura. Roba stiže nakon 15 dana, na paketu pečat ne podleže carini.

ISKUSTVO br. 2. Ista naručbina, ali ovaj put je zadržano na carini, potreban dokaz o vrednosti robe, potreban dokaz o pravu na uvoz...

Znači ovde će jajara biti uvek, neiživljenih carinika još više i uvek će se točak slamati na nama sitnima dok će tatini sinovi da švercuju tenkove i ostale nazovi sitnice i da nam se smeju u lice. J**** te propala državo...

PITANJE: Šta raditi u ovakvim slučajevima jer će ih masovno biti?

WOT Nick: Vaske

:: Jos uvek nije moguce da dobijes uplate na svoj paypal racun
:: Samo placanje radi
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
MaliAbner Re: Re: @millanche 28.06.2013. 17:20 #501749

broj poruka: 7779
Tako dakle ti si taj sto unistava ekonomiju ove napacene zemlje...

NECES DA PLATIS CARINU I POREZ NA 12E...

Sta bre ti mislis ko si ti... kako ce da se puni rupa bez dna zvana budzet?

E nece moci sve dok ima jagnjecih brigana u vrhu vlasti neko mora da plati svu tu jagnjetinu...

Mamicu im hohstaplersku oce da napune budzet preko carine i poreza na 12E...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Verovatno odgovor kasni ali zbog drugih koje bi ovo pitanje zanimalo. Nije tačna informacija. Prvo 1.5 dolara sam uredno dobio nazad nakon provere. Drugo nakon odustajanja od jedne kupovine takođe sam novac dobio nazad. Jedino se mora sačekati par dana da novac legne, tako i piše u raznim obaveštenjima da je rok za refundiranje do 10 dana, meni je uplaćeno posle 2-3 dana. Druga stvar je što će se u ovoj propaloj zemlji odmah naći bar njih 20 koji će vam zagorčati svaku kupovinu izmišljajući milion i jedan razlog da vas u tome spreče
:: ISKUSTVO br. 1. Naručeno sa sajta xyz kablovi za instrumente, sve u svemu vrednost oko 12 eura. Roba stiže nakon 15 dana, na paketu pečat ne podleže carini.
:: ISKUSTVO br. 2. Ista naručbina, ali ovaj put je zadržano na carini, potreban dokaz o vrednosti robe, potreban dokaz o pravu na uvoz..
:: Znači ovde će jajara biti uvek, neiživljenih carinika još više i uvek će se točak slamati na nama sitnima dok će tatini sinovi da švercuju tenkove i ostale nazovi sitnice i da nam se smeju u lice. J**** te propala državo...
:: PITANJE: Šta raditi u ovakvim slučajevima jer će ih masovno biti
:: WOT Nick: Vaske
:: :: Jos uvek nije moguce da dobijes uplate na svoj paypal racun
:: :: Samo placanje radi
:: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: :: Cooler:TitanVanesa-
:: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: :: MBO:Asus M5A9
:: :: Case:CM Storm Enforce
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: Mouse:Mx 51
:: :: Screen: Dell
codeus Re: Re: @millanche 28.06.2013. 18:00 #501751

broj poruka: 4054

iskustvo 2 ... jebiga takav je zakon u tomato propaloj ..drzava nije sigurno .. zemlja jeste..

po zakonu za robu koja nije i nemoze da se smatra `za licnu upotrebu` moze da se zahteva `dokaz o pravu na uvoz` .. ukolio nemam nekog bliznjeg u politici ili carini !!!

uglavno ukoliko je kupljeno preko jebaja .. odstampas racun koji si dobio od njih (izvestaj o transakciji) i to prilozis na carini ...

a za dokaz o uvozu - to moras da zauzmes STAV i da se NAMRGODIS .. nemam drugog .. sem pisanja i potpisivanja milion papira o tome kako roba nije za preprodaju i sl ..

UZAS ...

:: Verovatno odgovor kasni ali zbog drugih koje bi ovo pitanje zanimalo. Nije tačna informacija. Prvo 1.5 dolara sam uredno dobio nazad nakon provere. Drugo nakon odustajanja od jedne kupovine takođe sam novac dobio nazad. Jedino se mora sačekati par dana da novac legne, tako i piše u raznim obaveštenjima da je rok za refundiranje do 10 dana, meni je uplaćeno posle 2-3 dana. Druga stvar je što će se u ovoj propaloj zemlji odmah naći bar njih 20 koji će vam zagorčati svaku kupovinu izmišljajući milion i jedan razlog da vas u tome spreče
:: ISKUSTVO br. 1. Naručeno sa sajta xyz kablovi za instrumente, sve u svemu vrednost oko 12 eura. Roba stiže nakon 15 dana, na paketu pečat ne podleže carini.
:: ISKUSTVO br. 2. Ista naručbina, ali ovaj put je zadržano na carini, potreban dokaz o vrednosti robe, potreban dokaz o pravu na uvoz..
:: Znači ovde će jajara biti uvek, neiživljenih carinika još više i uvek će se točak slamati na nama sitnima dok će tatini sinovi da švercuju tenkove i ostale nazovi sitnice i da nam se smeju u lice. J**** te propala državo...
:: PITANJE: Šta raditi u ovakvim slučajevima jer će ih masovno biti
:: WOT Nick: Vaske
:: :: Jos uvek nije moguce da dobijes uplate na svoj paypal racun
:: :: Samo placanje radi
:: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: :: Cooler:TitanVanesa-
:: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: :: MBO:Asus M5A9
:: :: Case:CM Storm Enforce
:: :: PSU:Chieftec 650w a8
:: :: Mouse:Mx 51
:: :: Screen: Dell
aco PayPal i Omladinski račun 28.06.2013. 18:31 #501756

broj poruka: 2788
Ovih dana idem da izvadim račun, to će biti u Erste, Omladinski račun. Da li je neko imao problema da poveže ovaj račun sa PP?

Lug glupa je primedba, preprodaja 28.06.2013. 18:35 #501757

broj poruka: 995
baš je bez veze primedba od strane carine, da ti oćeš nešto da preprodaješ, kad to može svako da naruči kao i bilo ko. samo carinci da manje zajebavaju.

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

Dejzan ss 28.06.2013. 18:41 #501758

broj poruka: 3730
Pre svega vas molim da postujete Banana Republic..
Ovo sto citam osudjujem maximalno...Pa dobro malo vam sto uzimate tehniku iz madjarke (jedini kanal) neplacate carinu i porez i jos ostecujete nase uzorne trgovce to jest ne dajte im marzu od 120% SRAM DA VAS BUDE.
Sad hocete na velika vrata da uzimate i da slavite i ovako visoku ponudu stvari ....
Niste mi jasni ... sta vam je zemlja sve pruzila... a vi se ovako oduzujete....
Taj Pay pal je zlo za nasu ekonomiju ali nedamo se mi (vlada of Banana Republic) cekamo vas na carini a tu vas nece spasiti ni EU ni Pay Pal licno... :D :D

Ovo sto sam napisao sam slusao od prodavaca izmedju sebe (distributeri za rezervne delove bele tehnike racunara i sl..) Samo da znate postoji sansa da se zabrani uvoz robe koje vec postoje kod nas....I samim tim sprece odliv novca,... Bice tu velikog lobiranja...
A sto se tice porucivanja od devojke ortakinja narucila neku ogrlicu za kera koja kosta 23 dolara (nesto za buve i boga pitaj) dosla je i total je bio 51 dolar..... cak sta vise platila je i dostavu od 530 dinara....
tako da ...Jel neko gledao Vendeta film ? jel mozda neko raspolozen za remake ali u nasoj reziji ?

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

pmfrulez Ima li neko iskustva sa branicima i slicno... 11.07.2013. 01:07 #503959

broj poruka: 998
Kolko li bi mi ovo izaslo na kraju :) ?

http://skr.rs/xlf

Phenom IIx4 955
Asus M5A97 PRO
Sapphire HD 6870
Seagate 1TB
NZXT Lexa S
Black Shark 8GB/1866MHz
LC Powe LC6650GP3
http://tinyurl.com/7rgqpg9
Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
prashinar Zavisi koliko te carinik rebne :D 11.07.2013. 06:15 #503968

broj poruka: 517

Cena toga je 105 dolara, plus 72 dolara za dostavu [shiping], plus carinik, plus porez, plus, možda, ptt [naš]... Sve u svemu, jeftinije ti je da nadješ negde ovde...

STRANA 4 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647671.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs