Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Researchers record the screams of the damned!!!
STRANA 5 OD 14  
blackbomb Re: Re: @skyfire 09.06.2009. 16:47 #120170

status: user
broj poruka: 109
Gledaj ako verujes da je hrist bio zazapet na krst da bi oprao nase grehe onda jeste bio originalni greh se secas ono pricajuca zmija i eva i jabuka znanja? Dali ti stvarno mislis da je racionalno da je zmija nagovorila neku zenu da pojede jabuku i zbog toga je celo covecanstvo u grehu od rodjenja? I dali ti zbuci racionalno da nas je bog stvorio od blata a zenu od muzevog rebra? Molim te odgovori na ovo.
A to sto govoris da biblija govori da je bog svuda i da treba da verujes u dobro moras da definises dobro i lose posto je to subjektivno to sto ja i ti mislim da je dobro neki muslima ili budista se nebi slozio...

Najveci problem kod verovanja u tako reci boga jeste ako je bog stvorio sve ko je stvorio njega? Po mom misljenu univerzum je uvek u nekom kapacitetu postoja posto ako se secas materija se nemoze ni napraviti ni unistiti ona samo menja oblik...

:: Recimo da stoji taj deo vezano za hriscanstvo.I recimo da prihvatam cinjenicu da je Hrist ispastao grehe zbog naroda svog..Koju tonu drugih stvari?Pa nisam ja vernik papiroloski vec se moje verovanje gradi na duhovnoj osnovi..Zar u Bibliji ne pise Bog je svuda oko nas,u nama?Zato ja kazem da nije ni bitno koje si vere vec je bitno teziti ka dobrom i u dobro verovati a kako se to dobro kroz razne religije zove to uopste nije bitno!Bitno je verovati i teziti da cinis dobra dela,sebe duhovno obrazovati.Kazes moras prihvatiti pola stvari iz Biblije tj moras prihvatiti Bibiliju.Sad ispade ako ja tu Bibliju tumacim drugacije da nisam hriscanin.Moram striktno da se drzim svake reci do slovce.Ovo me sad podseca na ona vremena kad su ljude spaljivali na lomaci i proglasavali ih jereticima jer nisu verovali svemu sto pise u Bibliji tj nisu hteli da prihvate Boga
:: Sad ce ispasti da sam kontradiktoran ,moja ubedjenja jesu zasnovana na hriscanstvu ali i dosta toga je modfikacija mog razumevanja i shvatanja.
::
:: Sto se tice tog sto je Antilohije rekao niko i ne osporava.Cinjenice su to da kako vreme odmice nauka velikom brzinom napreduje pa su sada neke nama nekad neobjasnjive stvari postale normalne i sl..Da li ce sve ici tim tokom to samo mozemo da se nadamo i da cekamo.Sto se tice same teme ,temu sam postavio da prodiskutujemo kako to ko vidi,niko nije rekao da su to zaista krici iz pakla i zasto bi se taj pakao ako u opste postoji nalazio bas u sredistu zemlje i sl
:: Lepo je razmenjivati iskustva,cuti razna misljenja,izneti razne stavove.Jedino sto me nervira to je da se vecinom ljudi kod nas ponasaju jako bahato i bezobzirno kada su u sukobu misljenja sa drugom osobom.Posto poto bi da nametnu svoje misljenje kao ispravno forsirajuci sve dok ne dovede do vredjanja i svadje!Znaci sad me u suprotno ne moze niko ubediti jer ovo nije ni prva ni poslednja tema gde se to desilo.Nije cak ni bitna tematika,isti stav zastupaju takvi ljudi a nisu bas u malom broju
:: To i gusi ovaj forum i zato se i raspao jer je u totalnom rasulu
:: Definitivno necu postovati vise ni jednu temu u kojoj moze na zdrav nacin da se polemise i vodi diskusija.
:: Ako sam doziveo da moram nekom da se pravdam i da me neko analizira i ispravlja onda ne treba ni da dolazim vise na ovaj forum.Generalno sam vise sit ovakvog ponasanja
:: Ovde zavrsavam svaku diskusiju i kajem se sto sam uopste poceo polemiku na bilo kojoj osnovi!Sad mozete da nastavite sa nvidia vs ati i amd vs intel!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: Re: @skyfire 09.06.2009. 17:07 #120171

broj poruka: 18472
Pa objasnio sam moj nacin razmisljanja i verovanja.Taj deo sa Adamom i Evom su mi price za malu decu..To sam totalno izbacio iz celokupne price..Jednostavno kombinujem ono sto je za mene licno logicno pa trazim neke odgovore koji su na neki nacin realni..
Zmija i ,blato i te stvari nekako su za mene gluposti..Hrist je grehe oprao na zemlji ne izvan u nekom paralelnom svetu.On je grehe svog naroda podneo jer je narod kao narod na zemlji bio iskvaren i podao.On je sebe zrtvovao ,primio sve ljudske grehe zarad ljudskog roda..

Dobro ne moze da bude nikako drugacije i tu ne postoji definicija..U pravu si da u razlicitim religijama postoji drugacije vidjenje dobrog.Nekad su se prinosile ljudske zrtve Bogovima u cilju da im se dobro vrati,mislili su da je to ispravno sto rade..Naravno da ces se sloziti da bilo kakvo zrtvovanje i zivotinje a kamo li coveka bio bi brutalan potez i greh!Zasto se ide u zatvor ako je to ispravno???
Kako god,dobro ima samo jedno lice,to sto ga neke religije,vere,sekte izvrcu u njihovu korist je sasvim druga stvar i od toga ne treba praviti veliku filozofiju!

Ja koliko se secam materija jeste unistiva ali energija nije!Energija je ta koja kruzi i napreduje i visi oblik postojanja.

I Want to believe - The truth is out there

:: Gledaj ako verujes da je hrist bio zazapet na krst da bi oprao nase grehe onda jeste bio originalni greh se secas ono pricajuca zmija i eva i jabuka znanja? Dali ti stvarno mislis da je racionalno da je zmija nagovorila neku zenu da pojede jabuku i zbog toga je celo covecanstvo u grehu od rodjenja? I dali ti zbuci racionalno da nas je bog stvorio od blata a zenu od muzevog rebra? Molim te odgovori na ovo
:: A to sto govoris da biblija govori da je bog svuda i da treba da verujes u dobro moras da definises dobro i lose posto je to subjektivno to sto ja i ti mislim da je dobro neki muslima ili budista se nebi slozio..
:: Najveci problem kod verovanja u tako reci boga jeste ako je bog stvorio sve ko je stvorio njega? Po mom misljenu univerzum je uvek u nekom kapacitetu postoja posto ako se secas materija se nemoze ni napraviti ni unistiti ona samo menja oblik..
lllo 09.06.2009. 17:13 #120173

broj poruka: 319

http://www.wired.com/wiredscience/2009/05/ribonucleotides/

http://www.wired.com/wiredscience/2008/10/forgotten-exper/#previouspost

http://www.wired.com/wiredscience/2009/03/mutationrecord/#previouspost

lllo Re: Re: ... 09.06.2009. 17:15 #120174

Interesantno je kako se `vanzemaljci` pojavljuju iskljucivo u USA, a ne u Moldaviji, Gabonu ili Belizeu. Jos interesantnije je da u eri sveprisutnosti tehnologije u svakodnevnom zivotu, jos uvijek nemamo vizuelno zabiljezen istorijski trenutak susreta vanzemaljske i ljudske civilizacije, a nije da ih nije bilo. Mobilni telefon, fotoaparat, kamkorder...nista?
Zahvaljujuci HABL-u, u prilici smo da otskrinemo vrata dubokog svemira, procijenimo mu masu i utvrdimo pribliznu starost, ali nijesmo u mogucnosti da zamrznemo u kadru NLO, jer sema je jasna - oni uvijek (slucajno) padnu u blizini NASA istrazivackog centra ili vojne baze, odatle migriraju u umove ljudi sklonih te(r)orijama zavjere, a zadnja stanica je holivudski studio.

:: NASA krije zive primerke vanzemaljskog zivota koji se broje na nekoliko stotina razlicitih od kojih si 20-30 vrsta covekoliki,podsecaju na ljude!Otkud onda ta slicnost sa ljudima?Koji je njihov stvaraoc?::
lllo Re: Re: Re: ... 09.06.2009. 17:17 #120175

Mozda. A mozda je Zemlja jedino optimalno mjesto za zivot u poznatom Svemiru, pa je svaki organizam i dio prostora - poseban mikrouniverzum, gdje je covjek superiorni `vanzemaljac` u odnosu na jednu bakteriju ili glistu.
Priznaces da nam dosadasnje naucno znanje i iskustvo, prije svega o fizici prostora poznatog svemira, ne daje mnogo argumenata da bi nekakvo vanzemaljsko prevozno sredstvo moglo da predje tolike kilometre, povrati signal (koji bi putovao iha ha) na maticnu planetu, i na kraju se bezbjedno i sa dovoljnim kolicinama pogonske energije vrati kuci.
Znam da ce se pojaviti argumenti - `pa oni su napredna civilizacija`. OK, ali Prostor, Brzina, Vrijeme - ja bih ipak ozbiljnije shvatao ove pojmove.

:: A da postoji veca inteligencija od ljudske u svemiru, to se podrazumeva.::

Dragg re@blackbomb 09.06.2009. 17:19 #120176

broj poruka: 2270
nije samo problem u racionalnosti nego i u pravdi. Zašto ja moram da ispaštam zbog tuđeg greha? Krivično pravo ne poznaje takvu kategoriju a ono je stvoreno na osnovu našeg shvatanja morala. Zašto hrišćanske civilizacije nisu usvojile biblijsko shvatanje morala? Zato što svi shvataju, iako ne bi priznali, da je to krajnje nepravedno i da su mnoge moralne poduke iz biblije suprotne našem raciu.

JOSILENKO Re: Re: Re: Re: ... 09.06.2009. 17:40 #120177

broj poruka: 1013
A da kazemo da je nasa planeta i galaksija relativno mlada i da postoje milioni galaksija po milijardu godina starijih od nas. U njima definitivno ima inteligentnog zivota, i ko zna u kom evolutivnom obliku. Pa kad jedan glupavi suncev sistem ima 2 planete na kojima ima vode (na Marsu je bilo) + Evropa Jupiterov satelit na kome je takodje moguc zivot. Pazi, jedan suncev sistem sa 3 mesta moguca za zivot. Zamilsi celu vasionu?
Postoje mnoge neistrazene stvari u svemiru, pre svega crvotocine za koje se veruje da mogu predstavljati zakrivljenje prostora i nekakvu vrstu precice kroz prostor.
Vidis da su ljudi za 10 000 godina iz pecine dospeli na Mars. Zamisli gde cemo biti za milion godina evolucije ako se ne unistimo do tad?

JOLE

:: Mozda. A mozda je Zemlja jedino optimalno mjesto za zivot u poznatom Svemiru, pa je svaki organizam i dio prostora - poseban mikrouniverzum, gdje je covjek superiorni `vanzemaljac` u odnosu na jednu bakteriju ili glistu
:: Priznaces da nam dosadasnje naucno znanje i iskustvo, prije svega o fizici prostora poznatog svemira, ne daje mnogo argumenata da bi nekakvo vanzemaljsko prevozno sredstvo moglo da predje tolike kilometre, povrati signal (koji bi putovao iha ha) na maticnu planetu, i na kraju se bezbjedno i sa dovoljnim kolicinama pogonske energije vrati kuci.
:: Znam da ce se pojaviti argumenti - `pa oni su napredna civilizacija`. OK, ali Prostor, Brzina, Vrijeme - ja bih ipak ozbiljnije shvatao ove pojmove
:: :: A da postoji veca inteligencija od ljudske u svemiru, to se podrazumeva.::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackbomb @skyfire 09.06.2009. 17:41 #120178

Kao sto sam reko ti uvatis i ono sto ti se svidja prihvatis a ono sto smatras da je sranje i bajka odbacis i onda malo svojega ubacis i kazes ja verujem u to tako radi deista...

evo primer za materuju imas drvo, od drveta napravis papir, i onda uhvatis i zapalis taj papir e sada je pitanje dali si unistio materiju?
Nisi posto ce ostati pepeo iako mali to je idalje materija.To je najosnovniji primer preobrazaja materije.

@lllo Prvo sve je moguce ali koliko je moguce to je drugo pitanje.
Kao sto znas zivot moze da nastane od nezivih cestica (tj mozes stvoriti amino kiseline od nezivih cestica). Moguce je da je jednostavno sreca bukvalno 1: 100000000000000000 ali ipak postoji sansa e sada kako je zivot nasao mi nismo sigurni...

@Dargg Nije ovde pitanje dali je pravedno ili nije nego dali je realno ili ne...
A sto se tice dali je pravedno samo lud covek bi reko da je pravedno da posto si ti nesto odradio tvoja deca treba da ispastaju...

SkyFire Kad vec pricate o NLO-ima i vanzemaljcima.. 09.06.2009. 18:20 #120185

Na netu mozete da nadjete toliko snimaka,fotografija,evo cak na youtube-u ima toliko raznih snimaka..Sam imam jednu malu kolekciju.Hoce sad neko da mi kaze da nikad nije ni jedan NLO vidjen,da nikad nije ni jedno vanzemaljsko bice stupilo u kontakt sa covekom?Svi ti video zapisi i slike su montaza?Eto zasto sam ja rekao koliko covek ide daleko sa skepticnoscu!Posle se neko ljuti kad to kazem!Za mene je primitivna izjava da smo sami u univerzumu.Covek jos kao nesavrseno i nedovoljno napredno bice ispade najslozenija struktura u univerzumu tj najnaprednija i jedina civilizacija..Ma dajte molim vas!
Imate bliske susrete sa vanzemaljcima i kod nas.Ima cak i knjiga napisana ,dokumentovano sa slikama ..

Dragg re 09.06.2009. 18:33 #120187

Apsolutno su svi montaža, svi do jednoga. Mi nemamo nikakvih problema da nađemo bilo šta na ovoj planeti bilo u vazduhu, bilo na kopnu ili moru i zabeležimo snimcima za koje neće biti nikakvih sumnji. Jedna od najređih životinja na svetu, pored toga i speijalizovana za stealth, je beli leopard u centralno Aziji. Susreta sa njim je bilo svega nekoliko, znači hiljadu puta ređe se sreće od NLO-a. Ipak, zadnja naučna ekspedicija koja ga je tražila uspela je da ga snimi posle samo 2 nedelje potrage i to jasnim, close up videom na skrivenoj kameri. Pored toga, nađeni su i ostatci krzna kao i tragovi.

lllo Re: Re: Re: Re: Re: ... 09.06.2009. 18:46 #120189

U njima definitivno ima inteligentnog zivota, i ko zna u kom evolutivnom obliku. Pa kad jedan glupavi suncev sistem ima 2 planete na kojima ima vode (na Marsu je bilo) + Evropa Jupiterov satelit na kome je takodje moguc zivot. Pazi, jedan suncev sistem sa 3 mesta moguca za zivot. Zamilsi celu vasionu?

Ne tvrdim ni da ti nijesi u pravu, ali ovakva analogija ti bas i nije na mjestu. Pretpostavimo da je Svemir soba od 100 kvm, ispunjena saksijama cvijeca. Saksija je ukupno 50, ali raspored je takav da se samo jedna nalazi na jedinom mjestu koje prima kolicinu svjetlosti dovoljnu za normalan rast biljke. Dozvoli da je Zemlja, makar u ovom trenutku, jedina saksija u Svemiru na kojoj je zivot moguc.
Inace, Suncev sistem uopste nije glup, naprotiv. Sa aspekta polozaja Zemlje, Suncev sistem je gotovo savrsen, predodredjen da funkcionise u korist ove planete (narocito je interesantan raspored planeta, odbrambene funkcije i gravitacija Saturna i Merkura).

Postoje mnoge neistrazene stvari u svemiru, pre svega crvotocine za koje se veruje da mogu predstavljati zakrivljenje prostora i nekakvu vrstu precice kroz prostor.

To sto svemir nije dovoljno istrazen moze, ali uopste i ne mora znaciti da postoje oblici zivota. Recimo, kad je dijete malo i neuko, plasi se mraka i misli da u podrumu ili ispod kreveta zivi strasno bice, a rijec je zapravo o strahu od nepoznatog. Uostalom, te crvotocine ja mogu objasniti torusom od euklidskog prostora - izadjes sa jedne strane, udjes sa druge, i opet si u istom prostoru. Ovo moze biti tacno, a moze biti i potpuna besmislica.

Na kraju, da se nadovezem i na post SkyFire-a

Ne tvrdim sa sigurnoscu da vanzemaljski zivot ne postoji, ali sumnjam, blizi sam uvjerenju da ne postoji. Ono sto mi vise smeta jeste da svaka pretpostavka o postajnju vanzemaljskog zivota nuzno povlaci uvjerenje da taj zivot mora biti inteligentniji od postojeceg na Zemlji, odnosno ljudske civilizacije. Vec sam rekao da na Zemlji zivi vise milijardi organizama - od primitivnih do najnaprednijeg, covjeka. Dakle, u toj gradaciji, i od pametnog postoji pametniji, pa je moguce da je bas covjek na vrhu lanca, polazeci od pretpostavke da je jedino na Zemlji moguc zivot.

nenika Pitanja 09.06.2009. 18:53 #120190

broj poruka: 1133

1 ? Za kojeg coveka se kaze da je pametan (treba da ima tri karakteristike)
2 ? Zasto je bolje kazati nekome prilikom zaposljavanja - dzabe tebi skola kad nisi ....sta? Sta je biti bole od skolovanog.
Darvinovci sad propagiraju da su mozda postali od reptila pa cak i od gliste??????
Dzabe njima sva ta djavolska teorija kad je mnogo puta dokazano da Zemja nije toliko stara koliko oni kazu (milione godina) vec mnogo manje.
blackbomb Re: Kad vec pricate o NLO-ima i vanzemaljcima.. 09.06.2009. 18:56 #120191

Da se izjasnim skoro pa je nemogu da smo jedini u uvom koliko znamo beskonacnom univerzumu. Ali da ima dokaza da su nas vanzemaljci posecivali i da ima zabelezena dokumentacija i snimci to po mom misljenu je prava fikcija posto ni jedan pouzdan nije izneo dokaz za to(ako imate dokaz od pouzdanog izvora dajte link). To bi bilo kao kada bi ja napisao knjigu kako da su goblini medju nama...

:: Na netu mozete da nadjete toliko snimaka,fotografija,evo cak na youtube-u ima toliko raznih snimaka..Sam imam jednu malu kolekciju.Hoce sad neko da mi kaze da nikad nije ni jedan NLO vidjen,da nikad nije ni jedno vanzemaljsko bice stupilo u kontakt sa covekom?Svi ti video zapisi i slike su montaza?Eto zasto sam ja rekao koliko covek ide daleko sa skepticnoscu!Posle se neko ljuti kad to kazem!Za mene je primitivna izjava da smo sami u univerzumu.Covek jos kao nesavrseno i nedovoljno napredno bice ispade najslozenija struktura u univerzumu tj najnaprednija i jedina civilizacija..Ma dajte molim vas
:: Imate bliske susrete sa vanzemaljcima i kod nas.Ima cak i knjiga napisana ,dokumentovano sa slikama .
:: I Want to believe - The truth is out there
JOSILENKO Re: Pitanja 09.06.2009. 19:03 #120192

Zemlja je stara 4.54 milijardi godina
Sav zivot na njoj (verovatno) potice iz prvobitne belancevine (i mi i reptili i ribe i ptice), jednostavnog organskog jedinjenja koje se formiralo prilikom elektricnog praznjenja u prisustvu neorganskih supstanci.
Tako nauka kaze, a ja se slazem
A tvoja teorija je? Mislim podatak o starosti pre svega me interesuje?

JOLE

:: 1 ? Za kojeg coveka se kaze da je pametan (treba da ima tri karakteristike)
:: 2 ? Zasto je bolje kazati nekome prilikom zaposljavanja - dzabe tebi skola kad nisi ....sta? Sta je biti bole od skolovanog
:: Darvinovci sad propagiraju da su mozda postali od reptila pa cak i od gliste?????
:: Dzabe njima sva ta djavolska teorija kad je mnogo puta dokazano da Zemja nije toliko stara koliko oni kazu (milione godina) vec mnogo manje
SkyFire Re: Re: Kad vec pricate o NLO-ima i vanzemaljcima.. 09.06.2009. 19:06 #120193

U skorije vreme nece ni biti zvanicnog dokaza javno obelodanjenog zbog toga sto se od naroda krije!
Jel tebi nista ne znaci sto se rusi skoluju ,proucavaju vrste,nacine zivota..Oni ne kriju,oni svoj narod poducavaju,iznose istinu..
Ko meni neveruje moze da pita nekog koga ima u rusiji tj u Moskvi da li postoji katedra na univerzitetu nauke za proucavanje vanzemaljskog oblika zivota!Koliko coveku treba jos dokaza da bi shvatio neke stvari???Milion dokumentovanih slika,video snimaka,pa da sam toliki skeptik zapitao bih se bar jednom da nije bar jedan istinit!

:: Da se izjasnim skoro pa je nemogu da smo jedini u uvom koliko znamo beskonacnom univerzumu. Ali da ima dokaza da su nas vanzemaljci posecivali i da ima zabelezena dokumentacija i snimci to po mom misljenu je prava fikcija posto ni jedan pouzdan nije izneo dokaz za to(ako imate dokaz od pouzdanog izvora dajte link). To bi bilo kao kada bi ja napisao knjigu kako da su goblini medju nama..
:: :: Na netu mozete da nadjete toliko snimaka,fotografija,evo cak na youtube-u ima toliko raznih snimaka..Sam imam jednu malu kolekciju.Hoce sad neko da mi kaze da nikad nije ni jedan NLO vidjen,da nikad nije ni jedno vanzemaljsko bice stupilo u kontakt sa covekom?Svi ti video zapisi i slike su montaza?Eto zasto sam ja rekao koliko covek ide daleko sa skepticnoscu!Posle se neko ljuti kad to kazem!Za mene je primitivna izjava da smo sami u univerzumu.Covek jos kao nesavrseno i nedovoljno napredno bice ispade najslozenija struktura u univerzumu tj najnaprednija i jedina civilizacija..Ma dajte molim vas
:: :: Imate bliske susrete sa vanzemaljcima i kod nas.Ima cak i knjiga napisana ,dokumentovano sa slikama .
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
blackbomb Re: Re: Re: Kad vec pricate o NLO-ima i vanzemaljcima.. 09.06.2009. 19:08 #120194

ako nije problem da das koji link

:: U skorije vreme nece ni biti zvanicnog dokaza javno obelodanjenog zbog toga sto se od naroda krije
:: Jel tebi nista ne znaci sto se rusi skoluju ,proucavaju vrste,nacine zivota..Oni ne kriju,oni svoj narod poducavaju,iznose istinu.
:: Ko meni neveruje moze da pita nekog koga ima u rusiji tj u Moskvi da li postoji katedra na univerzitetu nauke za proucavanje vanzemaljskog oblika zivota!Koliko coveku treba jos dokaza da bi shvatio neke stvari???Milion dokumentovanih slika,video snimaka,pa da sam toliki skeptik zapitao bih se bar jednom da nije bar jedan istinit
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Da se izjasnim skoro pa je nemogu da smo jedini u uvom koliko znamo beskonacnom univerzumu. Ali da ima dokaza da su nas vanzemaljci posecivali i da ima zabelezena dokumentacija i snimci to po mom misljenu je prava fikcija posto ni jedan pouzdan nije izneo dokaz za to(ako imate dokaz od pouzdanog izvora dajte link). To bi bilo kao kada bi ja napisao knjigu kako da su goblini medju nama..
:: :: :: Na netu mozete da nadjete toliko snimaka,fotografija,evo cak na youtube-u ima toliko raznih snimaka..Sam imam jednu malu kolekciju.Hoce sad neko da mi kaze da nikad nije ni jedan NLO vidjen,da nikad nije ni jedno vanzemaljsko bice stupilo u kontakt sa covekom?Svi ti video zapisi i slike su montaza?Eto zasto sam ja rekao koliko covek ide daleko sa skepticnoscu!Posle se neko ljuti kad to kazem!Za mene je primitivna izjava da smo sami u univerzumu.Covek jos kao nesavrseno i nedovoljno napredno bice ispade najslozenija struktura u univerzumu tj najnaprednija i jedina civilizacija..Ma dajte molim vas
:: :: :: Imate bliske susrete sa vanzemaljcima i kod nas.Ima cak i knjiga napisana ,dokumentovano sa slikama .
:: :: ::
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
Dragg re:nenika 09.06.2009. 19:10 #120195

1. možda po tebi treba da ima 3 karakteristike. Pametan čovek je onaj koji je sposoban da samostalno kritički razmišlja.
2. dzabe tebi skola kad nisi ... bio u vojsci. Za posao, najbitnija je poslušnost. Sposobni i pametni ne vole da rade za druge već svoj biznis.
Darvinovci ništa ne propagiraju, naučna teorija nije politički pamflet. Tvoje viđenje evolucije (glista i reptil) je krajne pojednostavljeno. Da, sisari imaju zajedničkog pretka sa današnjim reptilima ali nismo postali od njih.
Gde je pokazano to o starosti zemlje. Jel` si spreman na konkretne argumente. Zašto kreacionisti ne objavljuju svoje ideje u naučnim časopisima nego samo u sopstvenim publikacijama? Zato što znaju da su prevaranti, ni oni ne veruju u to, samo zarađuju na neukima.

SkyFire Re: Re: Re: Re: Kad vec pricate o NLO-ima i vanzemaljcima.. 09.06.2009. 19:12 #120196

Pa covece imas google.Nadji sam.Ostavio bih linkove i potrudicu se veceras kad se vratim iz teretane.Sad zaista moram da idem..

:: ako nije problem da das koji lin
:: :: U skorije vreme nece ni biti zvanicnog dokaza javno obelodanjenog zbog toga sto se od naroda krije
:: :: Jel tebi nista ne znaci sto se rusi skoluju ,proucavaju vrste,nacine zivota..Oni ne kriju,oni svoj narod poducavaju,iznose istinu.
:: :: Ko meni neveruje moze da pita nekog koga ima u rusiji tj u Moskvi da li postoji katedra na univerzitetu nauke za proucavanje vanzemaljskog oblika zivota!Koliko coveku treba jos dokaza da bi shvatio neke stvari???Milion dokumentovanih slika,video snimaka,pa da sam toliki skeptik zapitao bih se bar jednom da nije bar jedan istinit
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Da se izjasnim skoro pa je nemogu da smo jedini u uvom koliko znamo beskonacnom univerzumu. Ali da ima dokaza da su nas vanzemaljci posecivali i da ima zabelezena dokumentacija i snimci to po mom misljenu je prava fikcija posto ni jedan pouzdan nije izneo dokaz za to(ako imate dokaz od pouzdanog izvora dajte link). To bi bilo kao kada bi ja napisao knjigu kako da su goblini medju nama..
:: :: :: :: Na netu mozete da nadjete toliko snimaka,fotografija,evo cak na youtube-u ima toliko raznih snimaka..Sam imam jednu malu kolekciju.Hoce sad neko da mi kaze da nikad nije ni jedan NLO vidjen,da nikad nije ni jedno vanzemaljsko bice stupilo u kontakt sa covekom?Svi ti video zapisi i slike su montaza?Eto zasto sam ja rekao koliko covek ide daleko sa skepticnoscu!Posle se neko ljuti kad to kazem!Za mene je primitivna izjava da smo sami u univerzumu.Covek jos kao nesavrseno i nedovoljno napredno bice ispade najslozenija struktura u univerzumu tj najnaprednija i jedina civilizacija..Ma dajte molim vas
:: :: :: :: Imate bliske susrete sa vanzemaljcima i kod nas.Ima cak i knjiga napisana ,dokumentovano sa slikama .
:: :: :: ::
:: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there
MaliAbner Darvin je sarlatan poput onih sto pisu horoskop za dnevne novine... 09.06.2009. 19:12 #120197

broj poruka: 7779
@JOSILENKO
Darvinova teorija se zasniva na onim zebama ali pri svemu tome nije svaka navodno nova vrsta zeba nastala od prethodne nego su se sve prilagodile od prvobitne.
Meni to vise lici na ADAPTACIJU nego na EVOLUCIJU.
Generalno njegov rad se moze posmatrati i kao horoskop u dnevnim novinama posto stako moze da prepozna nesto a i ne mora.

Novi cadjavi pistolj u trazenju dokaza i definitivne potvrde da je covek nastao evolucijom a ne kreacijom je taj da je 98% genoma isto kao i u majmuna, pa manje vise toliko je procenata i sa svinjom i pacovom pa ne tvrde da je nastao od pacova.
Generalno mozda je celija majmuna genetski modifikkovana od tvorca ili `kreatora` pa je tako nastala potpuno nova vrsta koja samu sebe naziva `homosapiens`.

Verovatnoca je ista kao i verovatnoca evolucije.

A onaj dijagram koji je postovao crni je kako on kaze `nesto najprostije cega je trenutno mogao da se seti` ali po teoriji horoskopa moze biti i nejumnije sto je covek u datom trenutku mogao da smisli, bez uvrede ali kad neko da takav dijagram uz objasnjenje koje je dao moze se zakljuciti da je u pitanju osoba povrsnih poimanja.

Sad cu da se vratim na lecenje i sonde koje je JOSILENKO naveo, i postavim pitanje kako objasnjava cica Jovu sa Romanije, on vala nije bio naucnik i nije koristio naucne metode ali je Rock Hudsona i slicne uspesno lecio sto u vicevima sto u stvarnosti.

Sto se Boga tice cini mi se da je navjeci matematicar koji je hodao zemljom Lajbnic matematicki dokazao postojanje boga ali me zaista mrzi da trazim clanak o tome.

Zao mi je priznati ali ovaj put dajem nebeskom za pravo citavih 100% !!!

Tomato Republic Of Serbia !!!

P.S. Ova tema je definitivno osvezenje na forumu ali kao i uvek svodi se na prepucavanja sa velikim primesama licnog...
Dragg re: MaliAbner 09.06.2009. 19:30 #120202

Darvinova T nije zasnovana na zebama. To je samo jedan u moru sličnih dokaza koje je Darvin skupljao godinama. JOš jednom ponavaljam: Današnja T evolucije (moderna sinteza) nije isto što i Darvinova T.
Ljudski genom nije u istom procentu sličan sa primatima kao i sa drugima. U stvari, što nam je vrsta evolutivno dalja, to je i genetska sličnost manja. To je dobar dokaz zajedničkog pretka jer, gledano u okviru porodice, imamo najveću genetsku sličnost sa 1. kolenom (roditelji), malo manju sa drugim (braća i sestre, deda) a veću sa trećim (stric,...). Ovakva struktura je moguća samo u razgranatoj strukturi sa zajedničkim pretkom.

nenika ODGOVORI 09.06.2009. 19:30 #120203

1 Pametan je onaj koji je :INTELIGENTAN.DOBRO PAMTI i LOGICKI ZAKLJUCUJE PRILIKOM DONOSENJA RESENJA NEKOG PROBLEMA.
2 Bolje je zaposliti INTELIGENTNOG COVEKA NEGO SKOLOVANOG (POSTIZE BOLJE REZULTATE)

Djavolu je dato 6000 godina da bude na zemli.A pre toga je bilo oko 18000 godina sto je ukupno oko 24000 godina sto dokazuje i nauka.Naprimer ako uzmemo da je kad je postala Zemlja more bilo 0% slano.A svake godine se povecava slanost mora.Svake godine se povecava za isti procenat.A pratili su odavno slanost mora pa sad znaju koliko je to povecanje na godisnjem nivou pa su tako izracunali da je more pre 24000 godina bila bez soli.
gile23 ... 09.06.2009. 19:32 #120204

broj poruka: 9121
Nego da ja vas pitam jednu stvar, posto nalazite izgovor za sve stvari, kako mozete da nadjete izgovor za ogroman broj cuda ili bolje reci izlecenja kod kojih nauka nikako nije mogla da pomogne koja su se dogodila i dogadjaju se u sadasnje vreme.

Pozdrav!

JOSILENKO Evolucija nastaje kao posledica prirodne selekcije 09.06.2009. 19:34 #120205

Evolucija nastaje kao posledica prirodne selekcije. Adaptacija ima veliki udeo u procesu evolucije. Evolucija nastaje nizom adaptacija kroz vremenski period. Onaj ko se ne adaptira izumre, onaj ko se adaptira prezivi. Prirodna selekcija.
Darvin je predvideo postojanje gomile organizama cije skelete tek sad odkopavaju i pronalaze. Da li vam je jasno to? On je skicirao organizme za koje covecanstvo nije ni znao da su ikad postojale. Njegov rad je dokazan bezbroj puta.

Ma ko je vama reko da Darvinova teorija oborena? Dajte mi link
Ko je to objavio, ajde da vidim. Navedite delo u kome se negira darvinova teorija
Ajde da vas vidim sa tim teorijama vasim.
Koliko je stara zemlja?
Kad je covek nastao?
kako je nastao zivot na zemlji?
Kako je nastao covek?

JOLE

blackbomb .... 09.06.2009. 19:36 #120206

@MaliAbner Mozda nisi cuo ali evolucije je SPOR proces.

evo malo boljeg diagram ali mogu da se kadim kada bi pokazao ovaj diagram vecina ljudi nebi imali pojma o cemu se radi ovde ali ipak evo.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mutation_and_selection_diagram.svg

@nenika majketi koja nauka dokazuje da je djavo bio na zemlji?

nenika Re: ... 09.06.2009. 19:38 #120207

Ljudi kazu CUDO kad ne razumeju to sto nazivaju CUDO.
A Gospod je reko da ce biti leka za sve bolesti ali ne za svakog.

:: Nego da ja vas pitam jednu stvar, posto nalazite izgovor za sve stvari, kako mozete da nadjete izgovor za ogroman broj cuda ili bolje reci izlecenja kod kojih nauka nikako nije mogla da pomogne koja su se dogodila i dogadjaju se u sadasnje vreme
:: Pozdrav
STRANA 5 OD 14  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs