daj malo toga sto si uzimao i nama,nemoj da je samo tebi dobro.Ne znam kako da postavim smajlija kome vrcaju suze od smeha,al` evo par obicnih,,daj josh neki dokaz o postojanju !
:: Nedavno se na Bliskom Istoku dogodilo cudo, covek nije mogao da ima dece sa zenom i dok je bio na letovanju cuo je za jedan pravoslavni manastir, taj covek i zena bili su muslimani, otisli su u taj manastir i rekli su ako dobiju dete dace manastiru 8000 dolara, a taksisti koji ih je vozio dace 1000 dolara. Dobili su dete i resili da dodju da daju manastiru novac, taksista posto je znao da ce imati ogroman novac hteo je da ih opljacka, medjutim on nije bio zadavoljan jer su ljudi njemu dali 10 puta vise novca i cak su ja mislim nekom drugu od tog taksiste dali 10 000 dolara, medjutim oni nezadovoljni novcem koji su dobili, ubili su bracni par i iskasapili ih i ubacili u gepek. Neko je to slucajno video i zvao je miliciju, kada je milicija dosla uhapsila je ovu dvojicu i otvorila gepek i taj bracni par je bio ziv iako su ih ovi pre iskasapili, kasnije taj bracni par tvrdi da im se Bogorodica pojavila, tada su ta dvojica ne verovajuci poludeli na mestu. Jos jedna stvar kada je taj bracni par sve to video, rekao je da je Pravoslavna vera prava i oni su se krstili i postali Pravoslavni Hriscani. Neki srpski Vladika je napisao knjigu o ovome, cak je ovo i bilo u novinama. Imate ogroman broj cuda koja su se dogodila, recimo Caru Konstantinu, se javio andjeo ili Isus nisam siguran i rekao da nacrta krstove na stitove i da ce pobediti bitku, on je to ucinio i pobedio je u bitci. Taj Car Konstantin je Milanskim Ediktom 313. godine priznao Hriscanstvo kao veru, od tada se Hriscani vise ne progone, i sam Konstantin se pred kraj svog zivota krstio. Ako su ljudi od davnih vremena verovali u Boga, zasto ni danas ne bi verovali u Boga. @Sky Bog nije Isus, Isus je sin Boziji. A kada covek ode na liturgiju u crkvu posle same liturgije oseca se nekako veoma srecno, a hrana u manastiru je mnogo lepsa i ukusnija od hrane pravljene ovako bezveze. Ono cudo sto sam pre opisao se dogodilo u Srbiji :: :: Pozdrav :: :: ::
Da, da u biblijskim BAJKAMA bolje napisati. Ja gluplju i nelogicniju knjigu nikad u zivotu nisam procitao. Sad cu ja da `cujem` Eru s`onoga svijeta, pa cu da osnujem religiju i svi ce me pratiti i verovace da sam ja Erin sin. Ma ne ser` te bre vise o tim ljudskim izmisljotinama. ___________________________________________________________ Succumb To The Superior
:: Da, ali Boga niko do sada nije video, ali u Biblijskim pricama mnogi Biblijske licnosti su cule Boga :: :: :: :: @Gile2 :: :: :: :: Jeste Isus Boziji sin ali se Bog kroz Isusa prikazao narodu u telesnom obliku tako da su Bog i Isus fakticki skoro jedno te isto..Nadam se da ces razumeti ovu filozofiju.Zato sam stavio u zagradi kad sam pricao :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Postuj druge da bi i oni tebe postovali.Ne pljuj po nicijim ubedjenjima.Svako ima pravo na svoj izbor i veru..Nadam se da ces me razumeti,znam da si ok momak. Ja i ti smo davno dosli do zakljucka da nije bitno ko u sta veruje vec je bitno da veruje u dobro i da cini dobra dela zar ne?
E pa stvarno Gile...Svako može da izmisli šta god hoće, znam da si to našao negde na Netu ali mi nemoj reći da iskreno veruješ u to. Iz vrlo jednostavnog razloga: te stvari se ne događaju. AKo ti kažem da je maločas pored mene proletela krava da li ćeš mi poverovati? Zašto nećeš? Zato što se takve stvari ne dešavaju baš kao ni one iz tvoje priče. Ekstremne tvrdnje traže ekstremne dokaze. Ako želiš da neko poveruje u to moraćeš mnogo bolje da dokumentuješ ceo slučaj.
Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima.
spremite prilog za crkvu ,a ona ce da posalje miliciju u pravom trenutku!!
:: Nedavno se na Bliskom Istoku dogodilo cudo, covek nije mogao da ima dece sa zenom i dok je bio na letovanju cuo je za jedan pravoslavni manastir, taj covek i zena bili su muslimani, otisli su u taj manastir i rekli su ako dobiju dete dace manastiru 8000 dolara, a taksisti koji ih je vozio dace 1000 dolara. Dobili su dete i resili da dodju da daju manastiru novac, taksista posto je znao da ce imati ogroman novac hteo je da ih opljacka, medjutim on nije bio zadavoljan jer su ljudi njemu dali 10 puta vise novca i cak su ja mislim nekom drugu od tog taksiste dali 10 000 dolara, medjutim oni nezadovoljni novcem koji su dobili, ubili su bracni par i iskasapili ih i ubacili u gepek. Neko je to slucajno video i zvao je miliciju, kada je milicija dosla uhapsila je ovu dvojicu i otvorila gepek i taj bracni par je bio ziv iako su ih ovi pre iskasapili, kasnije taj bracni par tvrdi da im se Bogorodica pojavila, tada su ta dvojica ne verovajuci poludeli na mestu. Jos jedna stvar kada je taj bracni par sve to video, rekao je da je Pravoslavna vera prava i oni su se krstili i postali Pravoslavni Hriscani. Neki srpski Vladika je napisao knjigu o ovome, cak je ovo i bilo u novinama. Imate ogroman broj cuda koja su se dogodila, recimo Caru Konstantinu, se javio andjeo ili Isus nisam siguran i rekao da nacrta krstove na stitove i da ce pobediti bitku, on je to ucinio i pobedio je u bitci. Taj Car Konstantin je Milanskim Ediktom 313. godine priznao Hriscanstvo kao veru, od tada se Hriscani vise ne progone, i sam Konstantin se pred kraj svog zivota krstio. Ako su ljudi od davnih vremena verovali u Boga, zasto ni danas ne bi verovali u Boga. @Sky Bog nije Isus, Isus je sin Boziji. A kada covek ode na liturgiju u crkvu posle same liturgije oseca se nekako veoma srecno, a hrana u manastiru je mnogo lepsa i ukusnija od hrane pravljene ovako bezveze. Ono cudo sto sam pre opisao se dogodilo u Srbiji :: :: Pozdrav :: :: ::
Verujem u naučni metod. On se kristalisao tokom vekova, kao jedino sredstvo za sticanje saznanja koje daje rezultate. Evo ga ukratko: 1. Sakupi podatke ili ih nađi. 2. Formiraj radnu hipotezu o vezi pojave koja te zanima i skupljenih podataka. 3. Statistički obradi podatke i nađi rezultate. 4. Tumačenjem rezultata dokaži ili opovrgni datu hipotezu. 5. Objavi rad u naučnom časopisu da bi druge ekipe mogle da ga ponove. 6. Ako većina drugih istraživanja dobije zaključke kao i ti onda hipoteza prerasta u teoriju.
7. teorija mora da predvidi šta ćemo naći u budućim podacima koje budemo iskopali (prediktibilnost). 8. teorija mora da kaže koje nalaze u budućim podacima ne smemo naći inače T nije ispravna (falsification -ne znam kako ovo da prevedem u ovom kontekstu).
Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije!
I Want to believe - The truth is out there
:: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: Pozdrav :: :: ::
Za tvoju informaciju ja nisam ateista vec agnostik. Nije sekta, ne sekiraj se.
JOLE
:: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Nisam tebe ni citirao niti sam te prozvao ali hvala na informaciji.
I Want to believe - The truth is out there
:: Za tvoju informaciju ja nisam ateista vec agnostik. Nije sekta, ne sekiraj se. :: :: JOL :: :: :: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: ::
U stvari i najveći broj vernika veruje u evoluciju. Nijedna svetska vera nije zvanično protiv evolucije, stav SPC po pitanju izbacivanja evolucije iz škola (beše to 2004-e ?) je bio jasan: u školi će se predavati nauka.
Ali nije letenje. Kako su krave glupe - ova imitira delfina misleći da je on elegantniji od nje, a u stvari nije svesna koliko prefinjene i diskretne lepote ima u prizoru krave koja mirno pase, gleda te svojim pametnim očima i ispušta gasove. Uzgred, kad bi mačke letele gde bi se sakrili jadni slavuji?
Ih, šta je imanje u Mrčajevcima za moj bedni stan na Cerak vinogradima. Svi slavuji iz MRČ će daleko dogurati i bogato se oženiti. Ako su devojke udaće se za ministra odbrane.
Zasto moramo uopste da vjerujemo u nesto? Da bi se identifikovali sa grupom i osjecali sigurnije? Zato sto smo rodjeni ovdje, a ne 50 km zapadno, u islamskoj porodici, ili 100 km sjeveroistocno, u porodici katolika? Ti si hriscanin pravoslavac zbog politickih granica, a ne zato sto je to covjekovo iskonsko nasledje, dobijeno postankom vrste. Na Zemlji smo u prosjeku 70-ak godina, a cijeli zivotni ciklus se odvija po ustaljenoj semi, u sve tri dominantne religije, na svim kontinentima, u svim tradicijama i kulturama - radjanje, zivot, smrt. Vrlo prosto. Ako ti nije jasno danas, sigurno ce ti se otkriti kad dodje potonja ura, kad pomislis `koji kurac mi je sve ovo trebalo, mogao sam da zivim bez stresa`? Taj ciklus je pracen nizom odluka koje donosi svako za sebe - recimo, da li zelis da zaradis pare, upoznas dobre picke, putujes, pomognes gladne u Eritreji, postanes donator klinike za prevenciju malignih oboljenja... ili si odlucio da zivis u svom malom, uskom i mracnom svijetu, ubijedjen kako treba da slavis izmisljene idole - svece, i mrzis druge zato sto se zovu Vao, Emir ili Stipe.
Osim toga, uvijek mozes biti dosledan doktrini religije. Zasto da se nerviras zbog racuna za struju, brines o zdravlju, lokalnim izborima ili ishrani? Smrt te, prije ili kasnije, ocekuje, a kraj zivota na Zemlji (patnja i kazna), dobija vrlo primamljiv nastavak (nagradu) u onostranom:
Ako se zoves Janko ili Stipe, otici ces u Raj i zivjeces u vjecnom blagostanju. Ako se zoves Emir, docekace te i gomila djevica. Ako se zoves Vao, i ako budes imao srece, eto tebe u kozi nekog holivudskog glumca ili fudbalera Barselone.
Da sam na tvom mjestu, ja uopste ne bih brinuo.
edit: Vidis kako smo mi agnostici tolerantni i ne razmisljamo pravolinijski? Josilenko i ja se danas nijesmo slozili ni u jednoj diskusiji.
Onda bih najradije bio Emir, šta će mi blagostanje koji k. Ne moraju sve da bude device, samo što veća gomila. Nisi rekao šta bi bilo da sam Čing Čung Čao, možda i to razmotrim.
Ajde, gledacu da ti sredim za ove djevice. Poznajem Sefa.
:: Onda bih najradije bio Emir, šta će mi blagostanje koji k. Ne moraju sve da bude device, samo što veća gomila :: Nisi rekao šta bi bilo da sam Čing Čung Čao, možda i to razmotrim :: ::
eeeeeeeeeeee(ono kao greska) wrong jedino sto ateista znaci jeste da neveruje u boga i to je sve to je bas definicija e sada nista drugo nije garantovano moze da bude spiritualan i sve ali ako ne veruje u boga on je ateista (da znam trebalo bi malo bolje da se definise posto pod ovom definicijom spadaju i budisti posto oni neveruju u boga).
:: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.