Budizam je zasnovan na mnogobostvu!Imaju svog proroka Budu od koga je i nastao naziv budizam!U svakom slucaju imaju Boga tj vise njih tako da svakako u nesto veruju.
I Want to believe - The truth is out there
:: eeeeeeeeeeee(ono kao greska) wrong jedino sto ateista znaci jeste da neveruje u boga i to je sve to je bas definicija e sada nista drugo nije garantovano moze da bude spiritualan i sve ali ako ne veruje u boga on je ateista (da znam trebalo bi malo bolje da se definise posto pod ovom definicijom spadaju i budisti posto oni neveruju u boga) :: :: :: :: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Buddhism is usually assumed to be a religion by westerners, but is also commonly described as a `spiritual philosophy`, because it generally lacks an Absolute creator god
:: Budizam je zasnovan na mnogobostvu!Imaju svog proroka Budu od koga je i nastao naziv budizam!U svakom slucaju imaju Boga tj vise njih tako da svakako u nesto veruju :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: eeeeeeeeeeee(ono kao greska) wrong jedino sto ateista znaci jeste da neveruje u boga i to je sve to je bas definicija e sada nista drugo nije garantovano moze da bude spiritualan i sve ali ako ne veruje u boga on je ateista (da znam trebalo bi malo bolje da se definise posto pod ovom definicijom spadaju i budisti posto oni neveruju u boga) :: :: :: :: :: :: :: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ako vjerujes, ako si ponizan, nista nije nedostizno. Mada, nek ovo ostane izmedju tebe i mene, postoji i zaobilazni, kraci, put - dodji po koordinate USA ambasade u Najrobiju, pa cu ti sve objasniti. Dobices i paketic, veze se oko struka, ali nema mjesta panici. Nije tezak, a posle odredjenog perioda upotrebe, tijelo, iz cisto medicinskih razloga, ima tendenciju da odskoci nekoliko metara u vazduh. Pocetni šok, ali to je ustvari momenat kad pocinje all the fun.
Vrijede li djevice ovolike zrtve? Vrijede, da jebe oca.
`postoji nagrada za natprirodne pojave od milion dolara` Da, čovek se zove James `the amazing` Randy i njegova fondacija daje 1e6 zelenih svakom ko u kontrolisanim uslovima i pred komisijom stručnjaka dokaže bilo šta od onog o čemu smo danas raspravljali (astrologija, telekineza, telepatija, astralne projekcije, stigmate, fakiri, duhovi, isceljenje itd). Stotine su već prošle i rezultat je NULA. Nijedan od njih nije uspeo da u laboratoriji ponovi ono za šta tvrdi da rutinski radi u praksi. Interesantno je da su mnogi bili iskreno razočarani što znači da su stvarno verovali u to, nisu bili puki prevaranti.
lllo Da, da, da! Biću ponizan, prosvetli me. Volim paketiće a i ne brine me tih nekoliko metara u vazduhu - kao budući građ. ing. moram da se naviknem na rad na visini.
Izvini Sky, ali brate ovo je ozbiljno neznanje koje pokazujes. kakvo crno mnogobostvo u budizmu, ccc...
`Budizam je religija i filozofija nastala u Indiji oko 527. godine pne. Osnivač budizma je Siddhartha Gautama (pali: Siddhattha Gotama), po čijoj duhovnoj tituli, Buda (Budni, Probuđeni, odnosno, onaj koji zna), je ova religija i dobila ime. Cilj budizma je dostizanje prosvetljenja, ili, tačnije rečeno, probuđenja (pali i sanskrit: bodhi). Probuđenje se može odrediti kao uviđanje istine (sanskrit: dharma, pali: dhamma) koja se krije iza pojavne strane fenomena, napuštanje i prevazilaženje pohlepe, mržnje i neznanja, te dostizanje oslobođenja od svekolike patnje, odnosno dostizanje stanja blaženstva i unutrašnjeg mira, nirvane (pali: nibbana — utrnuće, gašenje), a time i prekidanja ciklusa preporođenja (samsara). Način za dostizanje probuđenja Buda je izložio u osmostrukom plemenitom putu. Budizam se danas može podeliti u tri velike grane: theravada (kao jedina preostala škola nikaja budizma), mahajana i vađrajana budizam.Četiri plemenite istine predstavljaju fundamentalni koncept budizma. Upravo njihovim uviđanjem Šakjamuni Buda (kako se često naziva istorijski Buda, Siddhartha Gautama) je doživeo probuđenje i nirvanu. U tom smislu težnja i napor da se četiri plemenite istine shvate, ne samo na intelektualnom nivou već, pre svega, na intuitivnom nivou, tzv. direktnim uvidom, predstavljaju suštinu budističkog učenja i prakse.`
Jel se pominju ovde neki bogovi?
JOLE
:: Budizam je zasnovan na mnogobostvu!Imaju svog proroka Budu od koga je i nastao naziv budizam!U svakom slucaju imaju Boga tj vise njih tako da svakako u nesto veruju :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: eeeeeeeeeeee(ono kao greska) wrong jedino sto ateista znaci jeste da neveruje u boga i to je sve to je bas definicija e sada nista drugo nije garantovano moze da bude spiritualan i sve ali ako ne veruje u boga on je ateista (da znam trebalo bi malo bolje da se definise posto pod ovom definicijom spadaju i budisti posto oni neveruju u boga) :: :: :: :: :: :: :: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Zadržite svoja verovanja i mišljenje za sebe, ne treba niko nikog da ubeđuje oko verovanja i religije uopšte. Imate svoj brain i koristite ga. Mene su od malena učili da verujem prvo u sebe, a posle u sve ostalo.
MNOGI TUPE, IMPA OŠTRI !!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ajde još jednom polako i pažljivo pročitaj šta sam napisao. Vidim da se ne uzdržavate uopšte čak šta više poklapate jedni druge i svi ste u pravu bez trunke uzajamnog prilagođavanja i kompromisa.
Ne ovo je tačno, ne to je, ma ono je, nije to, on je rekao da je onaj ono zbog onog i tamo piše da je nije ono s onim zbog onog....ma nisi u pravu, to je nije.....uff.....i `razmena mišljenja` koja vodi kuda ?!? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nauka nije stvar verovanja. Suština foruma je razmena mišljenja, zašto bih se samo na ovoj temi uzdržavao od toga?
Bas zbog ovih stvari i ne suzdrzavanja izbijali su i izbijace mnogi ratovi i ginuce ljudi ni zbog cega!!! Mudar i pametan covek nikada ne moze napraviti nikakvo sranje a dok je ovakvoga necega ... nema nam spasa.
:: Nauka nije stvar verovanja. Suština foruma je razmena mišljenja, zašto bih se samo na ovoj temi uzdržavao od toga?
Apsolutno! Non believers - `kill` them.....believers in that - `kill` them as well.... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Bas zbog ovih stvari i ne suzdrzavanja izbijali su i izbijace mnogi ratovi i ginuce ljudi ni zbog cega!!! Mudar i pametan covek nikada ne moze napraviti nikakvo sranje a dok je ovakvoga necega ... nema nam spasa :: :: :: :: Nauka nije stvar verovanja. Suština foruma je razmena mišljenja, zašto bih se samo na ovoj temi uzdržavao od toga?
Izvini Bax, sta imam da uvazavam neciju izjavu tipa `Budizam je mnogobozacka religija` To je izjava tipa ` Krava ima 18 nogu`. ili izjave tipa planeta je stara par desetina hiljada godina, salinitet okeana je dokaz... U redu je ako nesko nesto nezna ali neka ode na wikipediju i nek procita ako vec nije naucio u osnovnoj skoli. Te stvari nemaju veze sa verovanjem u Boga i licnom filozofijom Ja bi voleo da mogu da precutim,a li ne mogu JOLE
:: :: Ajde još jednom polako i pažljivo pročitaj šta sam napisao. Vidim da se ne uzdržavate uopšte čak šta više poklapate jedni druge i svi ste u pravu bez trunke uzajamnog prilagođavanja i kompromisa :: :: Ne ovo je tačno, ne to je, ma ono je, nije to, on je rekao da je onaj ono zbog onog i tamo piše da je nije ono s onim zbog onog....ma nisi u pravu, to je nije.....uff.....i `razmena mišljenja` koja vodi kuda ?! :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Nauka nije stvar verovanja. Suština foruma je razmena mišljenja, zašto bih se samo na ovoj temi uzdržavao od toga?
Upravo o tome govorim......Ajde bolje malo Word of wisdom ili još bolje `Imagine` (by John Lennon).... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Pročitao sam pažljivo još i prvi put. Gde vodi bilo koja razmena mišljenja? Razmena argumenata nije garancija da će bilo koja strana prihvatiti argumente druge ili da će se naći kompromis, ali to se ne zna unapred dok se rasprava ne obavi. Nikada nije izbio rat zbog međusobnog nerazumevanja, ratovi izbijaju zbog suprotstavljenih primarnih interesa (bogatstvo, teritorija, žene, vlast).
Sad ne znam da li je Dragon postovo ,ja koliko znam ne postoji fosil prelaznog oblika od majmuna ka coveku ,sto kazu nesto izmedju majmuna i coveka ,za time nauka traga da bi dokazala Darvinovu teoriju,ne kazem da je Darvinova teorija losa .ali ipak ima neke rupe.
I na prvom mestu religije.Ako znas iole istoriju znaces koji sve ratovi su sve izbili radi nje,a o tome i jeste polemika u ovoj temi.Zar ne???
:: Pročitao sam pažljivo još i prvi put. :: Gde vodi bilo koja razmena mišljenja? Razmena argumenata nije garancija da će bilo koja strana prihvatiti argumente druge ili da će se naći kompromis, ali to se ne zna unapred dok se rasprava ne obavi :: Nikada nije izbio rat zbog međusobnog nerazumevanja, ratovi izbijaju zbog suprotstavljenih primarnih interesa (bogatstvo, teritorija, žene, vlast) :: :: ::
Ma kako da ne....osim ako je sve za Alaha.....no comment.....ma ja sam pokušao. Ne možeš ti da se rapsravljaš sa nekim ako je on/ona od dana rođenja programiran da `veruje` u nešto / neki cilj.
Ma rokajte i dalje i don`t give a shit. Ionako nećete stići nigde. Svi će i dalje misliti kao i pre rasprave u ovoj temi.
Trebalo bi da vas boli sve uvo ko u šta veruje i posmatrate čoveka kao čoveka. Just a waste of time. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Pročitao sam pažljivo još i prvi put. :: Gde vodi bilo koja razmena mišljenja? Razmena argumenata nije garancija da će bilo koja strana prihvatiti argumente druge ili da će se naći kompromis, ali to se ne zna unapred dok se rasprava ne obavi :: Nikada nije izbio rat zbog međusobnog nerazumevanja, ratovi izbijaju zbog suprotstavljenih primarnih interesa (bogatstvo, teritorija, žene, vlast) :: :: ::
hodao uspravno na 2 noge (građa karlice i butne kosti čine četvoronožno kretanje afarensisa neprirodnim i neprijatnim) Izbačena vilica kao kod šimpanze Zubi sličniji ljudskim sa mnogo manjim očnjacima nego kod čovekolikoh majmuna . Zapremina lobanje i mozga kao kod šimpanze rameni pojas vrlo sličan gorilinom prsti na rukama zakrivljeni kao kod šimpanze ali sa mnogo funkcionalnijim palcem. Afarensis je bio vešt u upotrebi oruđa.
@Dutchman Nijedan rat nije izbio zbog religijskih shvatanja. Krstaški ratovi nisu primarno vođeni protiv muslimana, nego protiv Vizantije, razlog je formalno religiozan a u suštini se krije proširenje papske vlasti.
:: @Dutchma :: Nijedan rat nije izbio zbog religijskih shvatanja. Krstaški ratovi nisu primarno vođeni protiv muslimana, nego protiv Vizantije, razlog je formalno religiozan a u suštini se krije proširenje papske vlasti
Naravno, ali građa šake pokazuje jasne prelazne karakteristike, kao i zuba i lobanje. Ne zaboravi da je hodao potpuno uspravno. Zanimljivo je kako kreacionisti pobijaju prelaznost afarenzisa: neki tvrde da je to bio čudno razvijen čovek a neki da je to izumrela vrsta majmuna. Sama činjenica da oni ne mogu da se dogovore gde bi ga svrstali govori da je u pitanju tranzicioni fosil (tj. fosili jer ih je nađeno 10-tak, raličite dobi i na raznim mestima)
Australopithecus africanus je naslednik afarensisa Karlica mu je tačno na pola puta između šimpanzi i ljudi Lobanja veća od afrikanusa ali još značajno manja od ljudske Smanjena ali i dalje majmunska vilica Zubi još sličniji ljudskim smanjuje se razlika u težini između mužjaka i ženki, iako nije tako mala kao kod ljudi.
Homo habilis još veća lobanja ali manja od ljudske i još manja vilica ali ne kao ljudska Nestaje svaki znak povijenosti - kičma i karlica su potpuno prilagođeni uspravnom stavu Prvi je pravio i nosio sa sobom oruđa (od lomljenog kamena), to ne postoji kod primata. Prvi je imao artikulisani govor. Ovo naravno se ne može 100% dokazati iz fosila skeleta, ali kod ljudi je centar za govor pozicioniran i uklopljen naspram specifične izbočine u mozgu koja ulazi u jedno udubljenje na lobanji. To nemaju ni Australopithecusi ni primati, a Homo habilis ga ima. To je snažan indikator postojanja artikulisanog govora.
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647720. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.