Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Researchers record the screams of the damned!!!
STRANA 9 OD 14  
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: ... 10.06.2009. 02:19 #120359

status: user
broj poruka: 18472
Covece imaju Boginju jednu,Boga ovog onog..Pa sta je to ako nije mnogobostvo???!!!!
Sad ti kao znas,preveo si sa wikipedie!Sad cu da nadjem,majku mu,nisam ni ja lud.Za toliko bar znam!
Pa imam bre njihove skulpture ,razne boginje i sl..

I Want to believe - The truth is out there

:: Izvini Sky, ali brate ovo je ozbiljno neznanje koje pokazujes. kakvo crno mnogobostvo u budizmu, ccc..
::
:: `Budizam je religija i filozofija nastala u Indiji oko 527. godine pne. Osnivač budizma je Siddhartha Gautama (pali: Siddhattha Gotama), po čijoj duhovnoj tituli, Buda (Budni, Probuđeni, odnosno, onaj koji zna), je ova religija i dobila ime
:: Cilj budizma je dostizanje prosvetljenja, ili, tačnije rečeno, probuđenja (pali i sanskrit: bodhi). Probuđenje se može odrediti kao uviđanje istine (sanskrit: dharma, pali: dhamma) koja se krije iza pojavne strane fenomena, napuštanje i prevazilaženje pohlepe, mržnje i neznanja, te dostizanje oslobođenja od svekolike patnje, odnosno dostizanje stanja blaženstva i unutrašnjeg mira, nirvane (pali: nibbana — utrnuće, gašenje), a time i prekidanja ciklusa preporođenja (samsara). Način za dostizanje probuđenja Buda je izložio u osmostrukom plemenitom putu
:: Budizam se danas može podeliti u tri velike grane: theravada (kao jedina preostala škola nikaja budizma), mahajana i vađrajana budizam.Četiri plemenite istine predstavljaju fundamentalni koncept budizma. Upravo njihovim uviđanjem Šakjamuni Buda (kako se često naziva istorijski Buda, Siddhartha Gautama) je doživeo probuđenje i nirvanu. U tom smislu težnja i napor da se četiri plemenite istine shvate, ne samo na intelektualnom nivou već, pre svega, na intuitivnom nivou, tzv. direktnim uvidom, predstavljaju suštinu budističkog učenja i prakse.
:: Jel se pominju ovde neki bogovi
:: JOL
:: :: Budizam je zasnovan na mnogobostvu!Imaju svog proroka Budu od koga je i nastao naziv budizam!U svakom slucaju imaju Boga tj vise njih tako da svakako u nesto veruju
:: ::
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: eeeeeeeeeeee(ono kao greska) wrong jedino sto ateista znaci jeste da neveruje u boga i to je sve to je bas definicija e sada nista drugo nije garantovano moze da bude spiritualan i sve ali ako ne veruje u boga on je ateista (da znam trebalo bi malo bolje da se definise posto pod ovom definicijom spadaju i budisti posto oni neveruju u boga)
:: :: ::
:: :: :: :: Ateisti ne veruju ni u kakvu silu!Za njih Bog ne postoji vec se drze teorije nastanka coveka kroz evoluciju.Duhovnio svet takodje nepostoji vec je samo materija prisutna.Radjanje,razmnozavanje i smrt.Covek kroz gene ostavlja nasledje,to je objasnjenje covekovog postojanja i evolucije
:: :: :: ::
:: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: :: Moze li jedno pitanje, a u sta vi verujete? Imate knjigu u kojoj je sve detaljno ispisano u vezi toga, e sad kako se zove knjiga ne znam, ali znam da ima
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lllo AU 10.06.2009. 02:35 #120360

broj poruka: 319

Jos trajete.

Dragg, uporan si. Toliki entuzijazam je dovoljna preporuka za djevice, komada 5.
Steta sto nijesi vjernik, dosad bi se zapovjednicki drao sa nekog Teheranskog trga ili bi uzivao u Papamobilu. Pravoslavlje ti ne preporucujem, jer moras cijeli radni vijek da ubjedjujes ljude da su tvoja sluzbena vila i tvoj sluzbeni Pajero - cist asketizam. A i krsne slave politickih partija umiju da umore glas i noge.

Evo male asistencije za tebe, Darwinius masillae - vjeruje se da je rijec o evolutivno najreferentnijem fosilnom ostatku, vec prodato kao potvrda racvanja na dva kolosjeka:

ljudi i majmuni - ostali primati

http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/05/darwinius_masillae.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Darwinius

Inace, ovdje imate najednostavniji prikaz liste tranzicionih fosila, a vazno je obratiti paznju na kategorije rod (Genus) i familija.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils

DaSickSyst Re: ,|karika koja nedostaje| 10.06.2009. 02:35 #120361

broj poruka: 2909
:: Sad ne znam da li je Dragon postovo ,ja koliko znam ne postoji fosil prelaznog oblika od majmuna ka coveku ,sto kazu nesto izmedju majmuna i coveka ,za time nauka traga da bi dokazala Darvinovu teoriju,ne kazem da je Darvinova teorija losa .ali ipak ima neke rupe
Nadjeno je mnogo fosila pracoveka.
Homohabilis je najstariji fosil nasih dalekih predaka koji je ikad pronadjen,smatra se da je star nekih 2 000 000 godina,sledeci fosili koji su nadjeni su iz perioda od pre 1 000 000 godina i to su Homoerektusi ili prvi `inteligentni majmuni` koji su se uspravili i hodali na dve noge...Fosili homoerektusa su nalazeni po Kini i Africi i svi datiraju pre nekih milion godina...
Na ostruva Java je nadjeno preko 200 fosila hobita za koje se smatra da su bili najinteligentnija ziva bica svog vremena,ali ih je sve pobila erupcija vulkana Java i sacuvala njihove fosile u pepelu...Pre nego sto Gile ili neko pita,ne to nisu hobiti iz gospodara prstena nego Homofloresiensi,samo se nazivaju hobiti jer su bili veoma niskog rasta (ako se ne varam mislim da sam negde procitao da su bili visine izmedju 80 i 100cm).Za Homoflorense se smatra da se nalaze na pogresnom mestu u evoluciji coveka jer su znali za oruzija i orudja dok je pracovek tek `savladao` vatru...
Neko je u prethodnim postovima pitao kada je covek poceo da evoluira.Nagla evolucija i razviljanje covekovog mozga je pocela u isto vreme kada je covek `savlado vatru` tj. naucio da pece hranu,prvenstveno meso koje je mnogo lakse varljvo peceno i mnogo mekse.Dokazana cinjenica da se nagla evolucija coveka desila bas u tom periodu...Na osnovu toga je izvedena teorija da meksa hrana vodila tome da je pracovek poceo da unosi mnogo vise hrane i da su misici na pra covekovoj vilici `zakrzljali` i postali slicni nasim danas,a posto su ti misici vezani za teme lobanje ta kost je prestala da pritiska mozak,samim tim je mozak coveka poceo naglo da se razvija i to je period u kome se javio nagli skok inteligencije i nagla evolucija pracoveka u danasnjeg modernog coveka...

Pored H.sapiensa i Hobita postojala je i vrsta Golijat,to `bice` je bilo vece od H.sapiensa...Takodje su nadjeni i njihovi fosili(i to mislim bas po Evropi,u Francuskoj),ali se smatra da su ih istrebili prvi homosapiensi koji su se iz Afrike doselili u Evropu(koji su ziveli pre neandertalaca) i koji su bili inteligentniji od njih...Kao objasnjenje istrebljenja te `vrse` se obrazlaze netrpeljivost H.sapiensa prema drugim vrstama i svemu sto je razlicito od njega samog...Ova netrpeljivost se danas moderno naziva rasizam i to nam je ostalo genetski usadjeno od nasih pra predaka.

Tako da ima puno dokaza o evoluciji coveka,ali i puno teorija.

DaSickSystem
SkyFire @Josilenko preterujes mnogo! 10.06.2009. 02:42 #120362

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=189

Jedino ako je ovo hinduizam onda sam stvarno pogresio!
A i sta koji q,sad je to nesto strasno,treba sve religije da znam u mali prst!Znas koliko me tamo interesuje za nekog budistu..Gledam sutra kako cu da zaradim sebi za hleb jos treba da razmisljam o nekim ljudima koji se mole svojim boginjama i bogovima.
Mnogo ti sebi dajes za pravo.Ako sam pogresio nije smak sveta.!Jao strasne li greske!To je jednostavno nedopustivo.Tebi znanje izbija i na usi i na dupe!Cekam odgovor.Hocu da me demantujes,nauci me molim te sad.Ispadni jos jednom pametan,nek te to ispuni!

Daj covece smanji dozivljaj i budi covek,na kulturan nacin pristupi ,objasni ako treba.Hvatas za grlo kao da te je neko ubo u oko!

Svi ostali,sramota je koliko kulture i postovanja nemate.Sprdate se ljudima koji veruju u Boga.E moj srbine!

P.S.Koliko vidim neki bi voleli da budu uvek u centru paznje i da se samo o hardveru prica i raspreda jer su kao konji koji gledaju samo pravo na to usmereni tj ograniceni!
Da sad nebi svako pojedinacno skakao u vatru taj neko nek se sam prepozna.Nikog nisam imenovao!

Ovo je zaista poslednji put da pisem u ovoj temi!!!Sad pisite i pljujte i sprdajte se do mile volje.Boli me bas ona stvar!

Djanix Zasto? 10.06.2009. 03:02 #120364

broj poruka: 9
Vrlo cesto citam vase poruke ovde na forumu i dosta toga mi je resilo problem sto se tice kompjutera.Ono sto ne shvatam zasto je bas ova tema pokrenuta mada vidim da je na prvoj strani stavljen link ciji naslov i nosi ali se dalja rasprava rasirila u drugom smeru.Bas mi je celokupna polemika i posebno komentari pojedinaca zapali za oko i morao sam da ostavim svoje vidjenje svega toga.Ne razumem ljude koji na silu pokusavaju da ubede druge kako nisu upravu.Prvo taj stav me jako uzasava a posle sto nemaju mere u svemu tome pa idu drsko dalje da isteraju svoje.Ljudi veoma je ruzno citati pojedine poruke.Zalosno je to sto se prepirete oko razlicitih stavova.Na coveku je dali zeli ili ne da veruje i to mu niko ne moze oduzeti.Stvarno je sramota sto se neki sprdaju na konto vere i verovanja u postojanja bozanse sile.Nije lepo zaista.Ne znam sta vise da vam kazem ali ovo me je jako razocaralo.

*Djani*

JOSILENKO Sky preterujes ti sa svojim proizvoljnim teorijama 10.06.2009. 03:07 #120365

broj poruka: 1013
Izvini sto si se naljutio kad sam ti rekao da tropas gluposti jer jesi tropao gluposti
Ovo sto si postovao jeste hinduizam. Oni imaju 3 boga.
budizam je religija i filozofija i tice se spoznavanja nekoliko istina u zivotu i postizanja nirvane. Nema bogova u njoj a pogotovu ne vise njih
Ne postoje darvinisti - postoje naucnici biologije, i svi do jednog zastupaju teoriju evolucije. To je cinjenica a u njenom temelju su darvinovi radovi. Darvin nikoad nije osporen u naucnim krugovima
Covek je nastao od primata- naucna cinjenica
Zemlja je stara 4.5 milijardi godina i u njenom jezgru se nalazi tecno gvozdje a ne napacene duse - naucna cinjenica

Ovo su sve stvari iz opste kulture, kad polazes test opste kulture imas ovakva pitanja, a odgovori koje ti dajes nisu tacni (imas ovakve testove i prilikom zaposljavanja)
Umesto da mi zahvalis sto sam te naucio necemu ti se duris. Nisam ti rekao da si glup, i ne mislim tako. Glup covek non stop prica gluposti a tebi se omaklo sad par puta, no nema veze. Sad znas.

JOLE

:: http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=18
:: Jedino ako je ovo hinduizam onda sam stvarno pogresio
:: A i sta koji q,sad je to nesto strasno,treba sve religije da znam u mali prst!Znas koliko me tamo interesuje za nekog budistu..Gledam sutra kako cu da zaradim sebi za hleb jos treba da razmisljam o nekim ljudima koji se mole svojim boginjama i bogovima
:: Mnogo ti sebi dajes za pravo.Ako sam pogresio nije smak sveta.!Jao strasne li greske!To je jednostavno nedopustivo.Tebi znanje izbija i na usi i na dupe!Cekam odgovor.Hocu da me demantujes,nauci me molim te sad.Ispadni jos jednom pametan,nek te to ispuni
:: Daj covece smanji dozivljaj i budi covek,na kulturan nacin pristupi ,objasni ako treba.Hvatas za grlo kao da te je neko ubo u oko
:: Svi ostali,sramota je koliko kulture i postovanja nemate.Sprdate se ljudima koji veruju u Boga.E moj srbine
:: P.S.Koliko vidim neki bi voleli da budu uvek u centru paznje i da se samo o hardveru prica i raspreda jer su kao konji koji gledaju samo pravo na to usmereni tj ograniceni
:: Da sad nebi svako pojedinacno skakao u vatru taj neko nek se sam prepozna.Nikog nisam imenovao
:: Ovo je zaista poslednji put da pisem u ovoj temi!!!Sad pisite i pljujte i sprdajte se do mile volje.Boli me bas ona stvar!
:: I Want to believe - The truth is out there
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire @JOSILENKO 10.06.2009. 03:53 #120369

Jace je do mene,ne mogu da precutim!
Malo mi smeta to sto nisi realan.Kladim se da dosta detalja nisi ni sam znao ali zato je tu wikipedia majka za upucivanje u materiju.
Ja se ne durim vec me iritira nacin na koji se ti postavljas.
To sto si ti sad pokusao da izigravas velikog ucitelja mozes da okacis macku o rep.Mene nit to interesuje nit sam trazio da mi bilo sta objasnjavas.Drzacu se svojih uverenja i svog stava kao i do sad koliko god neko mislio da je covek nastao evolucijom (po Darvinu) ja tako ne mislim i tacka.Bilologija ili ne,naucno dokazano ili ne,ne zanima me jednostavno.Verovacu u Boga,to je moje licno pravo!!!

Nisam se nigde susretao sa tim testovima ni kad sam polagao prijemni za akademiju a ni za Menadzment ..U srednjoj skoli u zivotu se nisam sreo sa tim cak ni matematiku nisam imao od osmog razreda.Nisam se zaposljavao nikad ni u jednoj firmi tako da ne znam da postoji uopste bilo kakav test slicne tematike!Iz osnovne skole tesko da mogu da se setim da sam to ucio ako sam uopste ucio a mislim da nisam ili je to bilo nesto povrsno pomenuto.U svakom slucaju jako je to davno bilo..Sve u svemu onoliko koliko znam je cisto u prolazu iz zivota.Meni licno ne znaci mnogo da baratam tim informacijama jer se bavim sasvim drugom vrstom posla i nemam ni jedne jedine dodirne tacke.Lepo je znati ali ja jednostavno nemam vremena da gubim na takve beznacajne stvari koje su tebi toliko bitne u zivotu.Sto,sutra ce ti doneti vise para,napredovaces,prosperiraces,to ce ishraniti tvoju porodicu i dovesti te na bolji polozaj u zivotu???Poentu shvatas.Licna satisfakcija je nesto drugo.Interesovanje.Sve to postujem.Ali zasto potcenjivati nekog drugog i praviti se pametan bez potrebe.Ja nikad nisam bio nerealan.Uvek sam govorio samo istinu i priznavao svaku gresku koju napravim.Nikad mi nece biti jasan taj visoki ljudski ego!

U ovoj temi omanulo mi se ne par puta vec dva puta.Jednom kad sam polemisao sa Machinom,iskreno bio sam i umoran a i smeten sa uma ali nije ni bitno desava se..Bar sam se ogradio.
Drugi put je bilo ovo za mnogobostvo jer sam se prevezao na hinduizam ..Strasno zar ne?

P.S.Nalupetao si se ti pa ti ja nisam natrljao nos i pokusavao ruznim recima da te ponizim izigravajuci neku velicinu..
Neznati napraviti razliku izmedju religije i vere je bas katastrofalna greska.E to je opsta kultura svakodnevnog zivota~!

JOSILENKO Re: @JOSILENKO 10.06.2009. 04:11 #120370

DAKLE TO STO SAM JA CITAO O BUDIZMU I HINDUIZMU (KOJE PRAKTIKUJE POLA COVECANSTVATI A TI NE ZNAS CAK NI DA IH RAZLIKUJES ) JE STVAR MOJE DUHOVNOSTI, I TO NISAM RADIO ZBOG PARA NEGO ZBOG DUHOVNOSTI. CITANJE OBOGACUJE DUH.
DUHOVNOST - TO JE ONO STO SKYFIRE DEFINISE KAO : BEZNACAJNE STVARI U ZIVOTU NA KOJE NEMAM VREMENA DA GUBIM JER MI NECE ISHRANITI PORODICU

LAKU NOC

JOLE

:: Jace je do mene,ne mogu da precutim
:: Malo mi smeta to sto nisi realan.Kladim se da dosta detalja nisi ni sam znao ali zato je tu wikipedia majka za upucivanje u materiju
:: Ja se ne durim vec me iritira nacin na koji se ti postavljas
:: To sto si ti sad pokusao da izigravas velikog ucitelja mozes da okacis macku o rep.Mene nit to interesuje nit sam trazio da mi bilo sta objasnjavas.Drzacu se svojih uverenja i svog stava kao i do sad koliko god neko mislio da je covek nastao evolucijom (po Darvinu) ja tako ne mislim i tacka.Bilologija ili ne,naucno dokazano ili ne,ne zanima me jednostavno.Verovacu u Boga,to je moje licno pravo!!
:: Nisam se nigde susretao sa tim testovima ni kad sam polagao prijemni za akademiju a ni za Menadzment ..U srednjoj skoli u zivotu se nisam sreo sa tim cak ni matematiku nisam imao od osmog razreda.Nisam se zaposljavao nikad ni u jednoj firmi tako da ne znam da postoji uopste bilo kakav test slicne tematike!Iz osnovne skole tesko da mogu da se setim da sam to ucio ako sam uopste ucio a mislim da nisam ili je to bilo nesto povrsno pomenuto.U svakom slucaju jako je to davno bilo..Sve u svemu onoliko koliko znam je cisto u prolazu iz zivota.Meni licno ne znaci mnogo da baratam tim informacijama jer se bavim sasvim drugom vrstom posla i nemam ni jedne jedine dodirne tacke.Lepo je znati ali ja jednostavno nemam vremena da gubim na takve beznacajne stvari koje su tebi toliko bitne u zivotu.Sto,sutra ce ti doneti vise para,napredovaces,prosperiraces,to ce ishraniti tvoju porodicu i dovesti te na bolji polozaj u zivotu???Poentu shvatas.Licna satisfakcija je nesto drugo.Interesovanje.Sve to postujem.Ali zasto potcenjivati nekog drugog i praviti se pametan bez potrebe.Ja nikad nisam bio nerealan.Uvek sam govorio sam istinu i priznavao svaku gresku koju napravim.Nikad mi nece biti jasan taj visoki ljudski ego
:: P.S.Nalupetao si se ti pa ti ja nisam natrljao nos i pokusavao ruznim recima da te ponizim izigravajuci neku velicinu.
:: Neznati napraviti razliku izmedju religije i vere je bas katastrofalna greska.E to je opsta kultura~
SkyFire Re: Re: @JOSILENKO 10.06.2009. 04:25 #120372

Za nekog su to sitnice jer imaju mnogo precih stvari u zivotu i ne mogu da mislie i na te gluposti a za tebe su velike stvari.Ti ih tako dozivljavas i ko napravi neku gresku prvo ga ispljujmo ,izvredjajmo ,glumimo pametnjakovica i neku visinu a onda cemo da ga zigosemo kao glupaka jer se to meri po pragu necije licne tolerancije u razmisljanju.
E vidis,meni je mnogo bitnija ta kultura iz kuce,ophodjenje prema ljudima nego li istorijsko znanje koje se malte ne iz godine u godinu menja i nadodaje da vise i ne znas ni sta si ucio..Dzaba svo interesovanje za okrepljenje tvog duha kad nemas kucnog vaspitanja..

U redu.Dobro,ti si sad jako pametan sto to znas i to ce ti mnogo koristiti u zivotu..U pravu si.Bas si duhovit..Treba da se produhovljujes..Nego kad smo kod tog duha,otkad se on uopste i pominje kad su tvoji biolozi (sledbenici Darvina) zasnovali svoje ideje ,`dokaze` na materijalnoj osnovi.Koji se sad ovde duh pominje?Iz carobne lampe?Aladinove carobne lampe?Mozda postoji jos neki duh za kojeg ja nisam znao ili se to nekim slucajem zove dusa ili energija???Mozda je to samo prenosno znacenje?Joj ne znam bre,mnogo sam glup!U pravu si,od sad cu da se kulturno istorisjki obrazujem da bi mogao da polemisem sa tobom o ovim temema!
P.S.Ovo poslednje je bilo malo sala na tvoj racun.Nemoj odmah da nam se bacis u tesku filozofiju i dokazivanje u suprotno trazeci greske.Nema ih..Vise nemam zivaca da budem ozbiljan.Stvarno mi je muka od ovog natezanja!

:: DAKLE TO STO SAM JA CITAO O BUDIZMU I HINDUIZMU (KOJE PRAKTIKUJE POLA COVECANSTVATI A TI NE ZNAS CAK NI DA IH RAZLIKUJES ) JE STVAR MOJE DUHOVNOSTI, I TO NISAM RADIO ZBOG PARA NEGO ZBOG DUHOVNOSTI. CITANJE OBOGACUJE DUH
:: DUHOVNOST - TO JE ONO STO SKYFIRE DEFINISE KAO : BEZNACAJNE STVARI U ZIVOTU NA KOJE NEMAM VREMENA DA GUBIM JER MI NECE ISHRANITI PORODIC
:: LAKU NO
:: JOL
:: :: Jace je do mene,ne mogu da precutim
:: :: Malo mi smeta to sto nisi realan.Kladim se da dosta detalja nisi ni sam znao ali zato je tu wikipedia majka za upucivanje u materiju
:: :: Ja se ne durim vec me iritira nacin na koji se ti postavljas
:: :: To sto si ti sad pokusao da izigravas velikog ucitelja mozes da okacis macku o rep.Mene nit to interesuje nit sam trazio da mi bilo sta objasnjavas.Drzacu se svojih uverenja i svog stava kao i do sad koliko god neko mislio da je covek nastao evolucijom (po Darvinu) ja tako ne mislim i tacka.Bilologija ili ne,naucno dokazano ili ne,ne zanima me jednostavno.Verovacu u Boga,to je moje licno pravo!!
:: :: Nisam se nigde susretao sa tim testovima ni kad sam polagao prijemni za akademiju a ni za Menadzment ..U srednjoj skoli u zivotu se nisam sreo sa tim cak ni matematiku nisam imao od osmog razreda.Nisam se zaposljavao nikad ni u jednoj firmi tako da ne znam da postoji uopste bilo kakav test slicne tematike!Iz osnovne skole tesko da mogu da se setim da sam to ucio ako sam uopste ucio a mislim da nisam ili je to bilo nesto povrsno pomenuto.U svakom slucaju jako je to davno bilo..Sve u svemu onoliko koliko znam je cisto u prolazu iz zivota.Meni licno ne znaci mnogo da baratam tim informacijama jer se bavim sasvim drugom vrstom posla i nemam ni jedne jedine dodirne tacke.Lepo je znati ali ja jednostavno nemam vremena da gubim na takve beznacajne stvari koje su tebi toliko bitne u zivotu.Sto,sutra ce ti doneti vise para,napredovaces,prosperiraces,to ce ishraniti tvoju porodicu i dovesti te na bolji polozaj u zivotu???Poentu shvatas.Licna satisfakcija je nesto drugo.Interesovanje.Sve to postujem.Ali zasto potcenjivati nekog drugog i praviti se pametan bez potrebe.Ja nikad nisam bio nerealan.Uvek sam govorio sam istinu i priznavao svaku gresku koju napravim.Nikad mi nece biti jasan taj visoki ljudski ego
:: :: P.S.Nalupetao si se ti pa ti ja nisam natrljao nos i pokusavao ruznim recima da te ponizim izigravajuci neku velicinu.
:: :: Neznati napraviti razliku izmedju religije i vere je bas katastrofalna greska.E to je opsta kultura~
:: :: I Want to believe - The truth is out there
Dragg re 10.06.2009. 10:56 #120391

broj poruka: 2270
@lllo
Nisam istrajan kao neki, ipak sam morao da odspavam malo. Na osnovu istrajnosti moraćeš nekog drugog da kandiduješ za Teheran. A za slave i svadbe sam uvek.

@DaSickSyst
Bilo je nekoliko ‚‚naglih‚‚ koraka u evoluciji. Pre otkrića vatre, bio je najznačajniji silazak sa drveta u savanu. Visoka trava je diktirala uspravljanje, radi bolje preglednosti od grabljivaca, i hod na 2 noge je oslobodio ruke koje su mogle da specijalizuju za rad sa oruđem.
Smatra se da su Golijati izumrli pre svega zbog pregrevanja ogromnog tela u Afričkim uslovima. Više su se umarali i trošili od sapiensa.

Ognjeni Re: Re: Re: Re: SF 10.06.2009. 12:42 #120398

broj poruka: 4527
Braaateee u jeeee....bote zivot......

sto onda ne sedi negde na olimpu na primer i spasava svet od terorista ili sto nema milijarde dolara kada moze sve to da uradi.....Ne, nego sedi u selu Bogu iza hozn tregera i cepa drva....ma super, sigurno.

Ovim nisam zeleo da se `priklonim` nijednoj strani iz ove rasprave ili da kazem da verujem ili ne verujem u sve to ali ovaj konkretan primer je cista budalastina.

Ajd uzdravlje

:: Telepatija ili ti citanje misli.Upravu si.Odavno se nisam dotakao ovog gradiva
:: Pod telekinezu ne spada samo pomeranje stvari vec i paljenje predmeta i sl..Morao bih malo da se podsetim jer opet mogu da pogresim..Usao sam u ovu tematiku po malo nespreman jer sam dosta toga pozaboravljao,kazem davno sam o tim temama sa nekim raspravljao ali.
:: Imam primer za tebe..Neces mi verovati ali nema veze..Kako god..U blizini mog grada nalazi se jedan kraj,jedno selo,nije ni bitan naziv iz koga potice jedan covek koji ima parapsiholoske moci..Napominjem ovo nisu bapske price za malu decu,ovo moze da potvrdi polovina mog grada!Lik pored toga sto moze da ti procita i misli,zna tacno kad ce se neki dogadjaj desiti,dobar ili los.Zbog toga su ga strpali u zatvor kao laznog `proroka`,nazovimo ga kako god!Sledi jedan veoma zanimljiv splet dogadjaja!Dok je bio u pritvoru u trenutku odvijanja radnje u neke sate obratio se cuvaru sa recima da ide kuci jer ocu od policajca koji ga je cuvao nije dobro tj da mu je otac na umoru..Policajac nije poverovao ni jednog trenutka u to dok ga ovaj nije ubedio da ode jer kaze to je poslednji put da ce videti svog oca zivog..Lik je otisao kuci i otac mu je zaista umro na rukama.Sutradan ovog su pustili iz zatvora i vise niko nije ni rec pricao o ovom!Jos jedna sposobnost koji taj lik ima je da ti kaze tacno vreme u svko doba tako sto ce da protrlja zglob svoje ruke na kome se pokaze sat i tacno vreme..U prostoriji gde se to odvijalo vise od 50 ljudi je gledalo u svoje satove a oni koji su mu bili blizu gledali su u njegovu ruku
:: Ja necu da ti kazem da sam i ja to video.
:: Zelim samo da kazem da takve stvari postoje,jako su retke ali postoje.Ko zeli da veruje on ce poverovati ko ne ne mora.Svaki covek ima svoj izbor,tacno je to da veruje u ono sto zeli a nekad cak i da se uveri!Toliko od mene
:: @JOSILENK
:: Ja tebe nisam vredjao pa ne zelim da ni ti mene vredjas,nadam se da ti je to jasno
:: :: Ispravljam :
:: :: Telepatija je citanje misli na daljinu, kroz etar - tesko dokazivo zbog slozenosti probalistickog sistema rezonovanj
:: :: Telekinze (kinetika-dinamika) je pomeranje stvari snagom volje - dokazano ne postoj
:: :: :: Telepatija je samo jedan oblik telekineze!Telepatija se samo odnosi na pomeranje stvari umom!Telekineza obuhvata sve parapsiholoske moci.Ispravi me ako gresim
:: :: Crni, ne, ne verujem u Darvinovu T, ne znam odakle si to skontao??
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: Odakle ti to da postoji telekineza??? Mozda si mislio an telepatiju, to je nesto drugo. Posotje pojave koje ljudski um ne moze da razluci: kosmos, Tvorac...Darvinova T evolucije je unekoliko klimava..
Valheru 10.06.2009. 12:51 #120401

broj poruka: 750
bas sam se zainteresovao proteklih par dana za ove takozvane zvukove iz pakla i malo sam svrljao po netu,sve u svemu na cesto sam nailazio na zakljucke ljudi da se radi o propagandi ruske crkve kako bi se povratila kolika tolika motj koja je crkva polako gubila nad narodom,licno smatram da je to najlogicnije resenje misterioznih zvukova koje ima da se ponudi trenutno zanemarivsi ostale cinjenice koje je masina naveo .)

jedino u sta koliko toliko verujem je da 2012 moze biti neka vrsta smaka sveta,naravno ne mislim na apokalipsu u smislu armagedona, vetj vise na neke znacajnije promene u nacinu zivota ili svatanja koncepta zivota...

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

Roger Zelazny - Cronicles Of Amber
rampaGe. Dusan D.

BlueSkyNIS Re: Re: Re: Re: Re: SF 10.06.2009. 12:52 #120402

broj poruka: 860

nema ovaj forum dovoljno smajlija...ufff

Windows-free with Fedora 10

:: :: Telepatija ili ti citanje misli.Upravu si.Odavno se nisam dotakao ovog gradiva
:: :: Pod telekinezu ne spada samo pomeranje stvari vec i paljenje predmeta i sl..Morao bih malo da se podsetim jer opet mogu da pogresim..Usao sam u ovu tematiku po malo nespreman jer sam dosta toga pozaboravljao,kazem davno sam o tim temama sa nekim raspravljao ali.
:: :: Imam primer za tebe..Neces mi verovati ali nema veze..Kako god..U blizini mog grada nalazi se jedan kraj,jedno selo,nije ni bitan naziv iz koga potice jedan covek koji ima parapsiholoske moci..Napominjem ovo nisu bapske price za malu decu,ovo moze da potvrdi polovina mog grada!Lik pored toga sto moze da ti procita i misli,zna tacno kad ce se neki dogadjaj desiti,dobar ili los.Zbog toga su ga strpali u zatvor kao laznog `proroka`,nazovimo ga kako god!Sledi jedan veoma zanimljiv splet dogadjaja!Dok je bio u pritvoru u trenutku odvijanja radnje u neke sate obratio se cuvaru sa recima da ide kuci jer ocu od policajca koji ga je cuvao nije dobro tj da mu je otac na umoru..Policajac nije poverovao ni jednog trenutka u to dok ga ovaj nije ubedio da ode jer kaze to je poslednji put da ce videti svog oca zivog..Lik je otisao kuci i otac mu je zaista umro na rukama.Sutradan ovog su pustili iz zatvora i vise niko nije ni rec pricao o ovom!Jos jedna sposobnost koji taj lik ima je da ti kaze tacno vreme u svko doba tako sto ce da protrlja zglob svoje ruke na kome se pokaze sat i tacno vreme..U prostoriji gde se to odvijalo vise od 50 ljudi je gledalo u svoje satove a oni koji su mu bili blizu gledali su u njegovu ruku
:: :: Ja necu da ti kazem da sam i ja to video.
:: :: Zelim samo da kazem da takve stvari postoje,jako su retke ali postoje.Ko zeli da veruje on ce poverovati ko ne ne mora.Svaki covek ima svoj izbor,tacno je to da veruje u ono sto zeli a nekad cak i da se uveri!Toliko od mene
Ognjeni Re: 10.06.2009. 12:57 #120404

Ajd uzdravlje

:: jedino u sta koliko toliko verujem je da 2012 moze biti neka vrsta smaka sveta,naravno ne mislim na apokalipsu u smislu armagedona, vetj vise na neke znacajnije promene u nacinu zivota ili svatanja koncepta zivota..
:: Kad Inspiracija Cuti
:: Razum Se Brzo Zamara...
:: Roger Zelazny - Cronicles Of Ambe
:: rampaGe. Dusan D.

Bote zivot, nece vise biti interneta ?
Dragg re: Valheru 10.06.2009. 12:59 #120405

Grešiš, ruska crkva nema veze sa tim već norveški hrišćani i američki evangelisti. Napisao sam kompletan istorijat u ranijem postu. Znam da je teško pretražiti ovoliku temu, ali...

vampirbg Re: Re: Re: Re: ... 10.06.2009. 13:06 #120407

broj poruka: 711
:: E sad si malo pomesao i babe i zabe..Slave samo prvoslavci tj mi,grci,rusi imamo slave..To je doslo od

Rusi i Grci nemaju slave... (http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0) Slave su nastale tako sto narodi na ovom delu nisu hteli da prestanu da obozavaju staroslovenske bogove (sta ces, srpski inat) pa su ih preimenovali i eto ti slava :)
blackbomb Re: 10.06.2009. 13:08 #120410

broj poruka: 109
Pa da 2012.Maje su bile toliko napredne da su znale da ce biti kraj sveta 2012, a nisu bile toliko napredne da su zrtvovale ljude bogovima da bi imali bolje useve :D

:: bas sam se zainteresovao proteklih par dana za ove takozvane zvukove iz pakla i malo sam svrljao po netu,sve u svemu na cesto sam nailazio na zakljucke ljudi da se radi o propagandi ruske crkve kako bi se povratila kolika tolika motj koja je crkva polako gubila nad narodom,licno smatram da je to najlogicnije resenje misterioznih zvukova koje ima da se ponudi trenutno zanemarivsi ostale cinjenice koje je masina naveo .
:: jedino u sta koliko toliko verujem je da 2012 moze biti neka vrsta smaka sveta,naravno ne mislim na apokalipsu u smislu armagedona, vetj vise na neke znacajnije promene u nacinu zivota ili svatanja koncepta zivota..
:: Kad Inspiracija Cuti
:: Razum Se Brzo Zamara...
:: Roger Zelazny - Cronicles Of Ambe
:: rampaGe. Dusan D.
Valheru 10.06.2009. 13:38 #120415

ne kraj sveta care,vetj kraj jednog ciklusa koji je jbga morao da se desi 2012 :D
elem,konkretno nisam misleo na maje,imas puno razlicitih predvidjanja koji navode velike promene u ljudskom nacinu zivota ili uopste u percepciji stvarnosti 2012...meni,neka najverodostojnija tako da kazem prica je da su rusi po nekim Teslinim konceptima uspeli da naprave vremeplov koji moze da se posalje +-4min u vremenskoj liniji ali naglasavaju da su preko nekih preliminarnih testovi pokazali da je putovanja u proslost fakticki neograniceno dok za vremenski period posle 2012 postoji problem izmenjene svesti,sad na sta se tu konkretno odnosi nem pojma xD
@dragg video sam tvoj post ali kao sto sam naveo neki ljudi na drugim forumima zastupljaju misljenje da se iza cele te stvari krije ruska crkva,sad koliko tu ima istine otom potom .)

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

rampaGe. Dusan D.

Dragg re 10.06.2009. 13:45 #120417

Izvini Velheru, ali to sa ruskim vremeplovom ne zaslužuje ni da se pomene kao spekulacija ili loša šala.

Ognjeni Re: Re: Re: ... 10.06.2009. 13:57 #120418

hehe..svaka cast..u sred srede si ga potrefio .)

Ajd uzdravlje

:: Interesantno je kako se `vanzemaljci` pojavljuju iskljucivo u USA, a ne u Moldaviji, Gabonu ili Belizeu. Jos interesantnije je da u eri sveprisutnosti tehnologije u svakodnevnom zivotu, jos uvijek nemamo vizuelno zabiljezen istorijski trenutak susreta vanzemaljske i ljudske civilizacije, a nije da ih nije bilo. Mobilni telefon, fotoaparat, kamkorder...nista
:: Zahvaljujuci HABL-u, u prilici smo da otskrinemo vrata dubokog svemira, procijenimo mu masu i utvrdimo pribliznu starost, ali nijesmo u mogucnosti da zamrznemo u kadru NLO, jer sema je jasna - oni uvijek (slucajno) padnu u blizini NASA istrazivackog centra ili vojne baze, odatle migriraju u umove ljudi sklonih te(r)orijama zavjere, a zadnja stanica je holivudski studio
:: :: NASA krije zive primerke vanzemaljskog zivota koji se broje na nekoliko stotina razlicitih od kojih si 20-30 vrsta covekoliki,podsecaju na ljude!Otkud onda ta slicnost sa ljudima?Koji je njihov stvaraoc?::
JOSILENKO @skyfire 10.06.2009. 14:13 #120419

@skyfire
biolozi govore o nastanu orgenske materije, njegovoj evoluciji i nacinu funkcionisanja. oni se NE BAVE DUHOM, sto ne znaci da nisu u pravu kada govore o nastanu orgenske materije, njegovoj evoluciji i nacinu funkcionisanja
duhom se ne bavi samo biblija. Bavio se i Konfucije mnogo pre njih (i ozbiljnije), Buda itd. Bavio se i Platon, Aristotel, Sopenhauer i Nice, Dostojevski, Hese, Frojd i drugi koje valja procitati (za pocetak) ako ne zelis da postanes glupi Amerikanac koji veruje i samo zna svoj posao a znanje crpe iz nedeljnih propovedi, TV emisija i iz youtube klipova.

jedina prava misterija covecanstva koja je mene stvarno zaintrigirala je ATLANTIDA...
E o tome smo trebali pricati

JOLE

Valheru 10.06.2009. 14:29 #120420

Ispravi me ako gresim ali zar Atlantida nije plod Platonove maste u ljudskoj utopiji?

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

rampaGe. Dusan D.

Ognjeni ... 10.06.2009. 14:31 #120421

Postavlja se jedno insteresantno pitanje iz sve ove vase price......dokazano je da je svemir `beskonacan` a u isto vreme se i u svakom trenutku `siri` ....

ako je beskonacan, kako se onda siri...

.i jos bolje pitanje, ako se siri....Gde se to siri ?

Van kojih granica prelazi da bi se sirio , i sta se nalazi van tih granica preko kojih se on siri......

Ajd uzdravlje

Valheru 10.06.2009. 14:39 #120423

Cokolada?

Kad Inspiracija Cuti,
Razum Se Brzo Zamara...

rampaGe. Dusan D.

:: Van kojih granica prelazi da bi se sirio , i sta se nalazi van tih granica preko kojih se on siri.....
:: Ajd uzdravlje
Dragg re 10.06.2009. 14:51 #120427

svemir je konačan ali neograničen. Problem je teško shvatljiv nama u 3 dimenzije, jer je svemir četvorodimenzionalni kontinuum gde vreme ima istu ulogu kao i prostorne 3 dimenzije. Stvar je što je prostor definisan pravolinijskom putanjom svetlosnog zraka, ali oni skreću u gravitacionom polju. Ukoliko bi pošao sa Zemlje i kretao se pravolinijski, ti bi se vratio na Zemlju iako nisi nigde skrenuo, jer sukscesivan skretanja prostora naprave pun krug i nećeš naići na granicu a ipak ćeš preći konačan deo prostora. Zato je svemir konaćan ali neograničen.

STRANA 9 OD 14  
Broj postavljenih tema: 60425. Broj poslatih odgovora: 647717.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs