Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Antivirusni softver
Kakav je debil ovaj Kaspersky
STRANA 2 OD 2
Jebivetar Nije dobro Bijelo dugme, nije dobra Katarina... 14.03.2009. 07:59 #102791

status: user
broj poruka: 2386
Ne znam shto se mesham ali bih hteo samo ovo da kazem.
Koristio sam Nod 32 i Kaspersky. Nod 32 smatram slabim antivirusom na default podeshavanjima, a Kaspersky je u zadnje vreme postao losh a uvek je bio veliki teret sistemu. Sa Nod-om na mashini se mnogo ljudi zali na probleme sa virusima, e sad ne znam kako bi bilo kada bi se podesio bolje, nisam probao.
Zato koristim Aviru Premium kojoj su mane false alarm na poneki crack ili patch, ali to obavezno proverim, i integrisani web guard koji se prilikom instalacije iskljuchi tj. ne instalira jer usporava download. Dugo je imam na mashini i posle KAV, Nod, Bitdefendera i ostalih AVG, Avast,... ne planiram da je menjam...
Interesantno je to da dugo nisam hteo da je probam jer sam smatrao da je krsh zato shto se ne reklamira kao gore navedeni Av programi. Koliko sam tada greshio...
Ne kaze dzaba Bata Stojkovic `Nemachka medicina je najbolja medicina` :)

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Ma koji Kasperski 14.03.2009. 09:13 #102797

broj poruka: 6106
Skinem se je 31. avgusta 2006. iz vojske, a tamo sam bio dežurni za kompom. Šta ćete, danas se u vojsci više ceni kada neko od guja zna da radi za kompom, nego da dobro gađa iz AP-e. I, uživam ja tako nekih 20 dana, kad zvoni mobilni, zave me major kojem sam bio kurir i kaže da im je komp pred izdisajem. Da dođem sa rezačom, da im uradim bekap podataka. Dođem ja sutradan u kasarnu, upalim komp, kad imam šta da vidim. Instaliran Kasperski. E, sad, vi možete da zamislite na kakvim aždahama se radi u Vojsci Srbije. Neka Delova trojka. Uguši je Rus, dupe joj pomera. 30s da otvoriš maj dokjuments. Došli pametnjakovići iz komande i instalirali Kasperskog. I, normalno, iskopam gde se isključuje trajno paćenje kompa i on ožive. Kao da je, u to vreme, ganc novi Core2Duo. A oni ljudi se usrali da je komp završio karijeru.
Ja lično koristim Avasta nekoliko godina i za sada sam zadovoljan. Nema potrebe da ga menjam.

Šefe, koji ti je vrag?

Stripy Svako ima svog favorita antibiotika 14.03.2009. 09:19 #102798

broj poruka: 4163
Lično smatram NOD 32 za najbolji antivirus (ne najsigurniji nego najbolji). Koristim verziju 2.5 koja kada je apdejtovana radi savršeno. Pronađe svaki virus (bar do sada kod mene) a koristim ga 3 godine, ne usporava mašinu, a takođe mi je mašina 24h na netu. Kav je možda najsigurniji ali ga u životu ne bi stavio jer sve verzije koje sam probao guše računar do besvesti a o lažnim prijavama neću ni da govorim

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Scyter Re: 14.03.2009. 09:28 #102802

broj poruka: 8138
licno,mislim da je avast home edition najbolji antivirus.Kristio sam nod 32 vec 2 god i prolazili su mi kojekakvi trojanci,virusi,gliste........On ih detektuje i na kraju ne mozes da ih izbrises,nego ih lepo stavi u karantin.E sad,mozda ga nisam dobro podesio?!Sa avastom nisam imao nikakvih problema.Presao sam na njega do pre 4 meseca i do sad mi nijedan virus nije prisao kompu.Odma ga detektuje i brise.

Stripy Re: Re: 14.03.2009. 09:31 #102804

broj poruka: 4163
Dobar je. Ko neće nod i kav moja preporuka za njega

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

:: licno,mislim da je avast home edition najbolji antivirus.Kristio sam nod 32 vec 2 god i prolazili su mi kojekakvi trojanci,virusi,gliste........On ih detektuje i na kraju ne mozes da ih izbrises,nego ih lepo stavi u karantin.E sad,mozda ga nisam dobro podesio?!Sa avastom nisam imao nikakvih problema.Presao sam na njega do pre 4 meseca i do sad mi nijedan virus nije prisao kompu.Odma ga detektuje i brise
::
tsp303725 ovo lici na ati vs n-vidia 14.03.2009. 09:39 #102808

broj poruka: 79

CERI

Zasto pljuvati bilo koji anti virus,ukusi su razliciti i predlozite svoj av a druge ostavite na miru!
gile23 Re: Re: Kakav je debil ovaj Kaspersky 14.03.2009. 09:48 #102811

broj poruka: 9121
Samo da dodam AVG je dobar jos zbog jedne stvari online chekiranja sajtova sto mu je posebni dodatak ali to je totalno debilski ali hajde, i kada downloadujes neki fajl on ga prvo preceseslja tako mi je nasao virus u arhivi Cryptload-a ja kliknuo na ignore odem u folder gde bi trebalo da ga je downloadovao nema ga, znaci izbrisao ga klosar jedan, a Adaware je stvar koja najvise nadje virusa, na mom starom kompu svi antivirusi oko 300 fajlova a on 10k nasao zarazenih filova, i da se zna Avira je proglasenim koliko ja znam najboljim antivirusom prosle godine.

Pozdrav!

:: :: Sad sam drugaru instalirao na svežu formatiranu mašinu OS (od nule, nove particije) i još par programa koje imam na nekim DVD Mixevima. Hoće čovek Kaspersky, stavim mu novi (KIS 2009), uradim update, i on pronađe Trojan.Win32.Genome.knv na DVD-u u DVD Shrink 3.2 programu ko je mator nekoliko godina i prošao kroz XY mašina i antivirusa pre i pošto je narezan jedno 1000 puta.
:: Mozda si do sad skenirao NODom ili AVGom
:: I meni je tako NOD pokazivao da je sve u redu da nema virusa i od jednom mi racunar totalno poludi...Instaliram Kasperskog nadje mi hrpu virusa koje je ona rupachaga od NODa propustio,izbrise ih i racunar ponovo radi normalno...Od tad samo KAV i nista vise!!
:: :: TRAGEDIJA od programa
:: ::
:: :: I da, njegov 160 GB Passport, na kome ima 20GB svega i svačega, u glavnom HiRes slika i dokumenata skenirao je 39 minuta. TRAGEDIJA
:: Kaspersky kod prvog skena otvara zip,rar,arj,itd sve kompresovane fajlove,JPG takodje i on imaju svoju kompresiju tako da je moguce da i preko jpg,tiff,png,itd udje virus u racunar,od slika jedino je BMP siguran format jer je to osnovna bitmapa bez ikakve kompresije i nemoguce je prikaciti virus na takav fajl...Sporije,ali sigurno
:: Pusti ga ponovo(sa istog racunara) da skenira taj hard i zavrsice ga za 1 minut...KAV u svojoj bazi pravi listu skeniranih fjlova i ako fajl nije modifikovan od kad ga je zadnji put skenirao nece ga ponovo otvarati,ALI PRVI PUT SVE CHESHLJA
:: DaSickSyste
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Masinist kav 14.03.2009. 10:24 #102822

broj poruka: 251

Svi ovde imamo manje - vise iskustva sa kompJutorima pa...
MOJE iskustvo sa NOD32 pre 2 godine nije dobro, kao ni sa Avirom od ove godine...
Kaspersy koci starije masine bas primentno, ali novije ne.
Osim ovih koristio sam jos jedan ali SAMO Kas je uspevao da izbrise SVE viruse kad ih detektuje.
Jedino sto je bilo jadno je to sto je tako 3 puta oborio i sjebane sisteme jer su virusi bili duboko u system32 ...
obradmi Brzi je Nod od Kaspersky evidentno 14.03.2009. 10:44 #102830

broj poruka: 7732
Kaspersky kao i NOD ima razlicite nivoe zastite ,Nod kao i Kaspersky treba updejtovati stalno .Licno bi uvek stavljao NOD .Preko mreze skeniranje isto NOD odradi super brzo.Kaspersky je mana sto je spor i uspori slabije masine.
gman eset 14.03.2009. 11:25 #102842

broj poruka: 1111
pre toga nod
mada, nebitno koji koristio posle svake inst win-a pc biva zarazen nekim glupostima i dok ih ne ocistim sa adaware nije nizasta
posle toga radi kao sat
kao da postane imun posle te prve zaraze

ulsi

MaliAbner Ma ljudi ima resenja... 14.03.2009. 12:02 #102847

broj poruka: 7779
Kupite dva racunara i rabite ih tako da jedan bude gateway za internet i na njemu samo OS i KAV a drugi prikacen na net preko prvog i nema usporenja.

Kakav bre crni KAV, evo i kolega DaSickSyst se bavi renderingom samo ne znam kako mu uspeva pored KAV-a mora da pre rendaljke uradi deinstalaciju uz prethodno otkaceni net pa kad udari u rendaljku.

Zemljace uz KAV nista ne radi zem mozda u gore navedenom slucaju.

I da ne zaboravim da mi je jednom prilikom KAV nasao masu virusa i trojanaca (pre 4 godine sam jedan USB HDD 160GB dao komsiji a on ga napunio) i kao on je sve to dezinfikovao ali ni jedan jedini install nije mogao da se pokrene.

Toliko o sjajnom KAV-u mozete misliti koliko vremena mi je trebalo da ponovo nabavim sve te tada meni bitne programe.

Tomato Republic Of Serbia !!!

gilopile Re: Svako ima svog favorita antibiotika 14.03.2009. 12:20 #102851

broj poruka: 9459
Slazem se s tobom,apsolutno.

Samo sto koristim NOD32 3.xxx,zbog toga sto su ubacili i antispyware,da ne moram posebno da brinem i o njemu.Koliko je kvalitetan ne znam,ali za sada sve radi savrseno.
:: Lično smatram NOD 32 za najbolji antivirus (ne najsigurniji nego najbolji). Koristim verziju 2.5 koja kada je apdejtovana radi savršeno. Pronađe svaki virus (bar do sada kod mene) a koristim ga 3 godine, ne usporava mašinu, a takođe mi je mašina 24h na netu. Kav je možda najsigurniji ali ga u životu ne bi stavio jer sve verzije koje sam probao guše računar do besvesti a o lažnim prijavama neću ni da govori
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
gile23 Re: kav 14.03.2009. 12:45 #102860

Avira free ima bug ne moze da se updatuje ako ne izlazis na net nekih 3 dana, ja imam AVG Free i SpyBot i ovo do sada nije propustilo nijedan ozbiljan virus.

Pozdrav!

:: Svi ovde imamo manje - vise iskustva sa kompJutorima pa..
:: MOJE iskustvo sa NOD32 pre 2 godine nije dobro, kao ni sa Avirom od ove godine..
:: Kaspersy koci starije masine bas primentno, ali novije ne
:: Osim ovih koristio sam jos jedan ali SAMO Kas je uspevao da izbrise SVE viruse kad ih detektuje
:: Jedino sto je bilo jadno je to sto je tako 3 puta oborio i sjebane sisteme jer su virusi bili duboko u system32 ..
doca80 Re: Re: kav 14.03.2009. 12:57 #102863

broj poruka: 3053
Avg nije propustio nijedan ozbiljan virus jer si prestao da lunjas po onim XXX sajtovima otkad si instalirao Avg!!! NI JEDAN JEDINI antivirus ne moze da spreci neki mnogo gadan virus da udje u komp,ili da ga obrise iz kompa!!! Kad je majstor programer napravio majstorski virus,mozes samo da ga du*as kad naletis na takav,bez obzira koji antivirus koristis!!!

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: Avira free ima bug ne moze da se updatuje ako ne izlazis na net nekih 3 dana, ja imam AVG Free i SpyBot i ovo do sada nije propustilo nijedan ozbiljan virus
:: Pozdrav
Equinoxe Re: Ma ljudi ima resenja... 14.03.2009. 12:59 #102864

broj poruka: 12057

Upravo je to bio drugi (posle upucavanja mreže i mašina) i odlučujući razlog da skinem sa svih mašina na poslu.....sve je `očistio`, u stvari je upuco gomilu exe fajlova posle `upešne` dezinfekcije. NOD ti bar kaže ne zezaj se sa tim i briši. K ga šatro očisti i posle successful desinfection možeš samo da puniš Recycle sa očišćenim fajlovima.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Kupite dva racunara i rabite ih tako da jedan bude gateway za internet i na njemu samo OS i KAV a drugi prikacen na net preko prvog i nema usporenja.
:: Kakav bre crni KAV, evo i kolega DaSickSyst se bavi renderingom samo ne znam kako mu uspeva pored KAV-a mora da pre rendaljke uradi deinstalaciju uz prethodno otkaceni net pa kad udari u rendaljku.
:: Zemljace uz KAV nista ne radi zem mozda u gore navedenom slucaju
:: I da ne zaboravim da mi je jednom prilikom KAV nasao masu virusa i trojanaca (pre 4 godine sam jedan USB HDD 160GB dao komsiji a on ga napunio) i kao on je sve to dezinfikovao ali ni jedan jedini install nije mogao da se pokrene
:: Toliko o sjajnom KAV-u mozete misliti koliko vremena mi je trebalo da ponovo nabavim sve te tada meni bitne programe
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
gilopile Re: Re: Re: kav 14.03.2009. 13:02 #102865

broj poruka: 9459

A de ne pominjemo modifikovane verzie tih zloca

:: Avg nije propustio nijedan ozbiljan virus jer si prestao da lunjas po onim XXX sajtovima otkad si instalirao Avg!!! NI JEDAN JEDINI antivirus ne moze da spreci neki mnogo gadan virus da udje u komp,ili da ga obrise iz kompa!!! Kad je majstor programer napravio majstorski virus,mozes samo da ga du*as kad naletis na takav,bez obzira koji antivirus koristis!!!
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Avira free ima bug ne moze da se updatuje ako ne izlazis na net nekih 3 dana, ja imam AVG Free i SpyBot i ovo do sada nije propustilo nijedan ozbiljan virus
:: :: Pozdrav
:: :: ::
stcomp re 14.03.2009. 13:08 #102867

broj poruka: 149
LADA Vodka i Kasperskiy nikad vise, samo ceski antivirusi
Jebivetar Re: kav 14.03.2009. 13:13 #102868

Mogao si nam opisati ta iskustva Masinisto? Posebno me interesuje Avira, da li si koristio free ili premium verziju ili mozda security paket i kakav problem si imao?

:: Svi ovde imamo manje - vise iskustva sa kompJutorima pa..
:: MOJE iskustvo sa NOD32 pre 2 godine nije dobro, kao ni sa Avirom od ove godine..
:: Kaspersy koci starije masine bas primentno, ali novije ne
:: Osim ovih koristio sam jos jedan ali SAMO Kas je uspevao da izbrise SVE viruse kad ih detektuje
:: Jedino sto je bilo jadno je to sto je tako 3 puta oborio i sjebane sisteme jer su virusi bili duboko u system32 ..
Slavuj Moje iskustvo, što je više moguće bez pristrasnosti, a i nekome možda bude od koristi u budućnosti. 14.03.2009. 13:37 #102884

broj poruka: 2236
Koristio sam KAV pre par godina i dešavalo mi se da posle npr.``successfull disinfection-a`` 90+% programa koje sam imao na hardu ne mogu da pokrenem, kako kliknem dvaput iskaču neki MULTIPLE, CRITICAL, FATAL, SERIOUS ERRORS... Desilo mi se jedno 2 puta tako u možda mesec dana, i izgoreo sam, prestao da ga koristim.

Ubacio Avast. I tako mi je Avast radio jedno vreme, skoro godinu dana, i ja zaboravio na tzv. ``problem`` sa KAV-om i opet ga instalirao i opet full, thorough scan, koji već ima, ne sećam se, i opet sam mogao da pokrenem gotovo ništa od sačuvanih programa. Tu sam već malo čvršće odlučio da ga ne ubacujem više sebi, a ni drugima, osim na izričit zahtev.

Dogodilo mi se jedno 15 puta da me neko od neprijatelja pozove da vidim zašto mu/joj kompjuter odjednom, posle 6-7 meseci rada, blokira i radi kao 386. Uninstall KAV-a je rešavao taj problem, i kompjuter bi radio ``kao nov``. Nadolazećom instalacijom Avast-a i prvim Thorough scanom kompjuter bi ~2-3 sekunde sporije učitavao Windows nego kao što je sa KAV-om i radio ``kao prvog dana``.

Probao sam NOD32, i čini mi se da je do jaja brz, ali i isto toliko šupalj.
Nešto me je smaralo jer nije hteo da mi dozvoli da otvaram neke sajtove, pod izgovorom da su ilegalni, loši, gomila onako birokratski nalupanih reči da ih niko ne zapamti duže od 3 minuta... uglavnom, odbio me veoma brzo, ne znam konkretno zašto, verovatno jer suviše prosto izgleda.

Za sada, daleko najpozitivnija iskustva imam sa Avastom 4.8Pro i jednomesečnim thorough scanom, i kao ispomoć koristim Ad-Aware i Malwarebyte`s Antimalware. Prvi put je trajalo oko 3 sata, sad traje manje od pola toga. Naravno, jedno po jedno sranje, nikad istovremeno, da ne pobrljave. Oko 500GB podataka.

Ažuriranje skripti pre svakog skeniranja podrazumevam. I na Avastu Auto-update.

I povremeni(jednom u mesec dana) Defragment sistemskog diska ``znači`` dosta brzini rada, čini mi se. Iako iskoči poruka ``You do not need to defragment this volume``, meni nekako zdravije izgleda kada su one obojene linije grupisane u celine.

Toliko.

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Moja Kaspersky iskustva 14.03.2009. 16:46 #102918

broj poruka: 1583
Kaspersky do verzije 5 je bio veliko zlo koje je bas ono usporavalo masinu do kindera i tada sam koristio alternative. Kod jednog mog ortaka je KAV 5 obrisao sve .exe fajlove i morao je da padne xp reinstall.

Od verzije 6 non stop koristim KIS (i 6 i 7 i sada 2009) i sluzi me bas fino.
Secam se da sam KIS 6 koristio pre nekoliko godina na ubogoj Intel Northwood Kelerabi od 2,4ghz i nije je gusio uopste.

Po instalaciji dve stvari koje uradim mi omogucuju da Kaspersky ne ubije masinu.

1. Odmah iskljucim Proactive defence jer me ta njegova funkcija nervira. Koliko sam ja shvatio Proactive defence ima za zadatak da pronalazi viruse za koje jos uvek nisu napravljenje antivirusne definicije i to radi na taj nacin sto non stop zestoko ceslja registry bazu windowsa a sto je ubistvo za performanse.

2. Odradim full scan.

Sto se mog stava prema NOD32 tice to je isto sjajan antivirus ali dzaba to ako se nema dobar firewall.
Probao sam Eset Smart secirity 3 prosle godine cisto da vidim kakav je i primetio sam da mu je firewall busan ko sito. Vracanjem KIS-a 7 isti se ubi skiceci ko svinja.
Eset smart security 4 ne znam kakav firewall ima.

Kod mene se KIS 2009 fino slaze sa Xp-om sp3 i sa Win 7 x86 na Intel E8400 na 4 gige rama.

Jedino sto moze da bude zeznuto sa Kasperskim je trazenje kljuceva, sto barem meni nije problem.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

Djuraway AVG 14.03.2009. 17:14 #102928

broj poruka: 202

Ne znam zasto ge niko ne pominje...
Ovu 8-cu koristim godinu ipo dana i nisam imao nikakvih problema...
Kas, jednom i nikad vise...
Eset Nod 32 isto jedno vreme, ali za njega ne vazi nikad vise...

gile23 Re: Re: Re: kav 14.03.2009. 19:08 #102947

Ovako, to sto cekira sajtove sam veoma brzo batalio iz jednog razloga usporava malo konekciju i treba mu oko 1s vise da izbaci sajtove kada preko google-a trazim, a te sajtove posecujem preko Opera-e, i naravno posle izbrisem cash. Postoji programski jezik koji se zove Assembler i u njemu se pisu driver-i, programski jezici, i delovi programa koji moraju veoma brzo da se izvrsavaju. Taj programski jezik je najblizi jeziku 0 i 1, i svi programi pisani u njemu se mnogo brze izvrsavaju nego u nekim drugim jezicima (C++). Neki ozbiljniji program je veoma tesko napisati u ovom jeziku, zato se u njemu pisu samo delovi programa koji moraju brzo da se izvrsavaju. Jedan covek je napravio virus u tom Assembleru, virus je takav da kada se na tastaturi pritisne e, on napise r, znaci gledano na tastaturi svako slovo je pomerio za jedno mesto udesno recimo umesto e pise r, umesto r pise t. Takav virus nijedan antivirus ne moze da otkrije jer se hijerarhijski taj virus nalazi iznad tog antivirusa.

Pozdrav!

:: Avg nije propustio nijedan ozbiljan virus jer si prestao da lunjas po onim XXX sajtovima otkad si instalirao Avg!!! NI JEDAN JEDINI antivirus ne moze da spreci neki mnogo gadan virus da udje u komp,ili da ga obrise iz kompa!!! Kad je majstor programer napravio majstorski virus,mozes samo da ga du*as kad naletis na takav,bez obzira koji antivirus koristis!!!
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Avira free ima bug ne moze da se updatuje ako ne izlazis na net nekih 3 dana, ja imam AVG Free i SpyBot i ovo do sada nije propustilo nijedan ozbiljan virus
:: :: Pozdrav
BlueSkyNIS ... 14.03.2009. 19:19 #102949

broj poruka: 860
Ja svojim mušterijama instaliram samo AVG free, updateovan Windows i nema problema. Nemam volju i ne želim da se bakćem sa drugim antivirusima koji moraju da se krakuju (gde je Pisko da to slikovito obrazloži?).

KIS mi deluje kao ozbiljan software, nego se zapatio sa nama, običnim korisnicima, koji imaju gomilu crackovanog softwera. Vidim, dosta se žale na to kako je KIS brisao exe fajlove. Mogu da se kladim da je to bio neki crackovan, patchovan ili na neki drugi način modifikovan software u pitanju ili sam crack odnosno patch! Izgleda da KIS ima i pogolemu bazu crackova i patchova koji su u opticaju za poznatije programe. A da je KIS težak za kompjuter... to stoji, nema dileme.

Windows-free with Fedora 10

Panta019 Sa reci na dela 14.03.2009. 22:25 #103028

broj poruka: 1583
Ja koristim Kaspersky duze vreme ali ne svadjam se sa nikim zbog toga kao sto to radi Shooter.

Od mene je isti popasao prijavu administratoru foruma zbog uvredljivih reci.
Korisnici na ovom forumu moraju da se drze pravila ponasanja.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

Jebivetar Ban naravno 14.03.2009. 22:28 #103030

samo shto admini spavaju ili gledaju fucu

Primedba admina: Shooter je upravo BANOVAN. Molim da po tom pitanju više ne bude rasprave!
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs