Sleekbook i win7...stručnjaci navalite!!! POMOĆ!!!
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud
Sleekbook i win7...stručnjaci navalite!!! POMOĆ!!!
13.03.2013. 22:27
T52246
status: user broj poruka: 3746
HP Sleekbook, BIOS(UEFI) podešeno sve što omogućuje instalaciju sedmice.
Boot sa fleša win7 x64 ultimate(sa istog fleša dizana gomila sistema bez problema). Instalacija zakuca na stavki `completing instalation`, sa obrazloženjem `Windows colud not be instaled on this hardware`. Desilo se meni kao i još jednom liku koji je pokušao pre mene.
REŠENJE???
Čeprkao sam po netu. Izvesni drmr predlaže integraciju Intel drajvera preko nlite. Ja sam pokušao isto preko opcije pri instalaciji `Load driver` ali mi kaže no signed driver for this device`
Ah da...kofiguracija Intel I3 hd3 ili 4 serija i tako dalje...
http://goo.gl/yUZTd I integrated the intel ahci driver in the win 7 installation . Then it worked. Thank you very much for your advice
Postoji neka caka koja se tice razlike (ma koliko ova bila mala) izmedju win7 i 8. Mozda je rec o onoj fenomenalnoj novoj zastiti (``Secure boot doesn’t “lock out” operating system loaders, but is a policy that allows firmware to validate authenticity of components OEMs have the ability to customize their firmware to meet the needs of their customers by customizing the level of certificate and policy management on their platform...``) Da ti njemu fleshnesh BIOS sa novim firm-om, izlecenim (SLIC)?
Da...upravo sam mislipo na post koji si citirao...
nisam do sada flešovao bios...koliko je komplikovano? Problem je što imam fore do sutra veče da ga sredim... support normality
:: http://goo.gl/yUZT :: I integrated the intel ahci driver in the win 7 installation . Then it worked. Thank you very much for your advice :: :: Postoji neka caka koja se tice razlike (ma koliko ova bila mala) izmedju win7 i 8. Mozda je rec o onoj fenomenalnoj novoj zastiti (``Secure boot doesn’t “lock out” operating system loaders, but is a policy that allows firmware to validate authenticity of components OEMs have the ability to customize their firmware to meet the needs of their customers by customizing the level of certificate and policy management on their platform...`` :: Da ti njemu fleshnesh BIOS sa novim firm-om, izlecenim (SLIC)?
Pa nije uopste komplikovano, uslovno receno, odnosno, problem je nalazenje
13.03.2013. 22:57
status: user broj poruka: 11017
odgovarajuceg firm-a - za neke maticne ploce (desktop ili lap) ih ima, za druge ih nema. Veci problem je editovanje (da ne kazem reverse engineering) postojeceg. Samo flesovanje ide ustaljenom procedurom (usb flash disk itd.)... Pazi, ne TVRDIM da je to u pitanju (neka skrivena ogranicenja u konkretnom UEFI bios-u), ali mirise mi na to...
Re: Pa nije uopste komplikovano, uslovno receno, odnosno, problem je nalazenje
13.03.2013. 22:59
da...ništa...nemam vremena sad...moraću da probam sutra...definitivno. Bojim se da ne pokrljam bios pa da ne mogu da ga isporučim sutra... support normality
:: odgovarajuceg firm-a - za neke maticne ploce (desktop ili lap) ih ima, za druge ih nema. Veci problem je editovanje (da ne kazem reverse engineering) postojeceg. Samo flesovanje ide ustaljenom procedurom (usb flash disk itd.).. :: :: ::
____________________________________ Uuuu heb`te, Torto, ovo prvi put čujem?!? UEFI Bios treba da se hakne i otključa, pod znacima navoda, kao neki firmver na mobilnom telefonu, jer su eto proizvodjači još jednom rešili da sjebu slobodu izbora i max. mogućnosti kod krajnjih korisnika prilikom instalacije OS-a? Bože mili, pa gde ovo sve vodi? Čemu sva jezga i megaherci, gomila bačenih para, kada će PC biti pod kontrolom proizvodjača i nakon kupovine? Usloviće me kako da instalram OS, koje aplikacije i td.? Ma još da mi savetuju da koristim `CLOUD` OS sistem i da nemam ni potrebe za hard diskom ili SSD-om ... Pa šta mi ostaje osim da svake neparne godine potežem kreditnu karticu i kao svaki dobro trenirani europljanin kupujem najnovije tehničko dostignuće koje opet neće ni biti moje?
da ponovim...dođe do trenutka (poslednje stavke) `completing insatalation` i tu mi iskoči prozor sa natpisom (otprilike) `Windows couldn`t be installed on this hardware`. Tu je kraj.
Dakle, UEFI dozvoli sve ali se instalacija zakuca...čak sam našao opcije u biosu gde piše lepo `enable this` kako bi se starije instalacije kao što su win7 i xp mogle instalirati, ali dobijem taj prozorčić... support normality
:: ...jel ne možeš da instaliraš zbog nekog problema ili ti UEFI ne dozvoljava pa pokušavaš da to zaobidješ :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
da li si pokusao na drugu particiju? (ukoliko je ima)
13.03.2013. 23:47
status: user broj poruka: 3013
dobijao sam isti error kada sam jednom pravio prijatelju dual boot. Tj bio je jedan hard sa dve particije, i instalacija sedmice je iz nekog razloga brljala sa flesa, tj zaglupela se i odredjene fajlove upisivala pogresno kada je bila inst na d particiju, prilikom instalacije na C sve je prolazilo bez problema. Instalacija sa dvd-a je resila problem a od errora ni traga.
da ponovim...dođe do trenutka (poslednje stavke) `completing insatalation` i tu mi iskoči prozor sa natpisom (otprilike) `Windows couldn`t be installed on this hardware`. Tu je kraj.
Dakle, UEFI dozvoli sve ali se instalacija zakuca...čak sam našao opcije u biosu gde piše lepo `enable this` kako bi se starije instalacije kao što su win7 i xp mogle instalirati, ali dobijem taj prozorčić... support normality
:: ...jel ne možeš da instaliraš zbog nekog problema ili ti UEFI ne dozvoljava pa pokušavaš da to zaobidješ :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Što ne probaš drugu neku instalaciju? Možda ti samo pravi ta verzija problem. Probaj neku SP1 verziju ako već nisi. __________________ Scourge of PCBerza
ae...baš ću turim 32bitnu verrziju bez sp1 (nemam trenutno instal sa sp1) čisto da vidim dal će da prođe..a sp1 ide na daunload...pa ujutru... support normality
:: Što ne probaš drugu neku instalaciju? Možda ti samo pravi ta verzija problem. Probaj neku SP1 verziju ako već nisi :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
@SpejsWlah: ti si izgleda, ugodno spavao tokom poslednjih dveju godina...
14.03.2013. 00:24
dok je Internet-om grmelo i sevalo od reakcija na majkro$oftovu novu izmisljotinu. Za tebe, kao i druge manje obavestene kolege, kratak rezime po ovom pitanju:
M$ je, sa pojavom win8, u igru zvanu ``zastita od piraterije, njeno zaobilazenje i zastita od tog zaobilazenja (to be continued)`` uveo ``security boot``` - tehniku (aplikovanu ``na nivou BIOS-a maticne ploce``) kojom se onemogucuje instalisanje non-genuine verzija win8. Ovo funkcionise samo ukoliko se na maticnoj ploci nalazi BIOS UEFI-tipa. Za potrebe OEM distributera isporucuju se tako ``tvikovani`` BIOS-i (u uredjajima predvidjenim da u ruke korisnika dolaze sa pre-installed win8) da ne samo sto onemogucavaju (ili barem otezavaju) kasnije re-instalisanje nelegalnih osmica (u slucaju da je, recimo, menjan HDD pa je izgubljena originalna instalacija) nego prave probleme sa instalisanjem drugih op sistema, nezavisno od njihove generalne podrzanosti. Cilj je, dakle, dvostruk (dve muve, jednim udarcem): zastititi win8 od piratizovanja i onemoguciti (ili otezati) instalisanje drugih op sistema (pre svega Mac-a i Linux-a).
Re: @SpejsWlah: ti si izgleda, ugodno spavao tokom poslednjih dveju godina...
14.03.2013. 00:31
ajde naočarko daj link za dobru verziju biosa :)
Probao sam i 32bitnu verziju sedmice puca na istom mestu...ko za kura* hteo sam da slikam trenutak ali mi je SAMSUNG galaxy ace rootovan na Jellybean (osakaćen) otkazao poslušnost. Neće kamera da se pokrene pa ga jebeš...back to the laboratory!!! Android 2.3 je zakon :D support normality
:: dok je Internet-om grmelo i sevalo od reakcija na majkro$oftovu novu izmisljotinu. Za tebe, kao i druge manje obavestene kolege, kratak rezime po ovom pitanju :: :: M$ je, sa pojavom win8, u igru zvanu ``zastita od piraterije, njeno zaobilazenje i zastita od tog zaobilazenja (to be continued)`` uveo ``security boot``` - tehniku (aplikovanu ``na nivou BIOS-a maticne ploce``) kojom se onemogucuje instalisanje non-genuine verzija win8. Ovo funkcionise samo ukoliko se na maticnoj ploci nalazi BIOS UEFI-tipa. Za potrebe OEM distributera isporucuju se tako ``tvikovani`` BIOS-i (u uredjajima predvidjenim da u ruke korisnika dolaze sa pre-installed win8) da ne samo sto onemogucavaju (ili barem otezavaju) kasnije re-instalisanje nelegalnih osmica (u slucaju da je, recimo, menjan HDD pa je izgubljena originalna instalacija) nego prave probleme sa instalisanjem drugih op sistema, nezavisno od njihove generalne podrzanosti. Cilj je, dakle, dvostruk (dve muve, jednim udarcem): zastititi win8 od piratizovanja i onemoguciti (ili otezati) instalisanje drugih op sistema (pre svega Mac-a i Linux-a) :: :: ::
Re: @SpejsWlah: ti si izgleda, ugodno spavao tokom poslednjih dveju godina...
14.03.2013. 01:11
status: user broj poruka: 612
Kolačiću, Fala ti na answer-u ... na ovo mogu samo reći: `uhh, hebem ti žiznj` Još da i matične ploče krekujemo .. .e jeb`ga! :(
:: dok je Internet-om grmelo i sevalo od reakcija na majkro$oftovu novu izmisljotinu. Za tebe, kao i druge manje obavestene kolege, kratak rezime po ovom pitanju :: :: M$ je, sa pojavom win8, u igru zvanu ``zastita od piraterije, njeno zaobilazenje i zastita od tog zaobilazenja (to be continued)`` uveo ``security boot``` - tehniku (aplikovanu ``na nivou BIOS-a maticne ploce``) kojom se onemogucuje instalisanje non-genuine verzija win8. Ovo funkcionise samo ukoliko se na maticnoj ploci nalazi BIOS UEFI-tipa. Za potrebe OEM distributera isporucuju se tako ``tvikovani`` BIOS-i (u uredjajima predvidjenim da u ruke korisnika dolaze sa pre-installed win8) da ne samo sto onemogucavaju (ili barem otezavaju) kasnije re-instalisanje nelegalnih osmica (u slucaju da je, recimo, menjan HDD pa je izgubljena originalna instalacija) nego prave probleme sa instalisanjem drugih op sistema, nezavisno od njihove generalne podrzanosti. Cilj je, dakle, dvostruk (dve muve, jednim udarcem): zastititi win8 od piratizovanja i onemoguciti (ili otezati) instalisanje drugih op sistema (pre svega Mac-a i Linux-a) :: :: ::
@pajsgudgud: tipicno otkazivanje kada se fon ne flesuje autenticnim ROM-om
14.03.2013. 02:00
nego nekim cyan-droidima i tome slicno... Obicno otkazu kamere (pre svega ``prednja``, ako je ima) i/ili connectivity... Inace, u vezi Daum-ove opaske, mogu da kazem da Jelly Roll Morton Mister Bean (he, he!) radi odlicno (ali kada je telefon flesovan factory ROM-om).
@pajsgudgud: ako nista drugo ne pomogne, pokusaj sa win8 (u nasoj omiljenoj prodavnici, u PodzemnomProlazu, odavno se pojavila fully working instalacija, 32+64 bit u jednom pakovanju).
Što se tiče UEFI BIOS-a, i ja sam našao da u komentarima jednog krekovanog windows-a piše uputstvo za običan BIOS i uputstvo za UEFI BIOS, jer se drugačije instalira na mašine koje imaju UEFI.Baš zbog te neke Microsftove zaštite.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.