jako lako instalirati, kao obican paket, znam da na novijim ubuntu sistemima hoce da pravi problem.
Na 10.10 i starijim na odabiru paketa samo instaliraj compiz fusion i imas compiz extra za efekte vatre i slično. Ako ti je bitno samo zbog izgleda instaliraj 10.10
Re: ubuntu 3D Desktop Cube (KDE, Compiz Fusion, CairoDock)
15.03.2013. 20:57
status: user broj poruka: 1156
Prosto.Skines kubuntu ako te bas zanima kde a ne gnome desktop.U softver centru nadjes na search compiz i plugins za compiz i instaliras.Nadjes kairo dock i njega instaliras-sve ide na klik-vrlo prosto.Posle udjes u kompiz i cackas efekte i ostalo.E sad sto kaze kolega do 10 ide tako lako u novijim kompiz nije podrzan i ne znam da li trenutno radi.Kao gnome 3 ne sigurno a ako izaberes unity ili gnome 2 sesiju ako uopste jos i postoji mozda nekako.Ako bas to hoce instaliraj kubuntu 10 i ovo gore sto sam naveo.poz edit... Ipak moze na 12.10.Samo ako ti drajver graficke radi ok. evo http://www.youtube.com/watch?v=hwgeR_ZXhGc
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Dolazi sa nečim poput cairo dock-a ali nisam probao kakav je za compiz. Mada mislim da bi trebao da radi, jer znam da koristi teško modifikovani gnome 2, a problem kod novijih ubuntu sistema se javlja konflikt izmednu gnome 3/kde i compiza. Ako te ne mrzi skini pinguy i probaj. Dolazi sa svim 3rd party codecima.
Moja preporuka ti je da na 12.10 ne stavljas compiz, a ti kako hoces. Usporio je onako brz Linux, a compiz-extra plug in (koji donosi one silne efekte) nisam uspeo da instaliram. Najgore od svega je kada sam hteo da ga uklonim iz sistema (prateci uputstva) zeznuo sam bio ceo sistem, tako da sam instalirao svez.
Na ranijim verzijama (do 10.10) je radio lepo compiz, ali sam imao problema sa grafickim driverima (razni bugovi) i sa blokiranjem sistema prilikom restarta ili gasenja kompa (freeze kad krene u proces restarta ili gasenja na onim tackicama). Na 12.10 su ti problemi ispravljeni, ali ne radi compiz kako treba...
Izgleda da ne moze (jos uvek) i fensi i stabilno... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
na snimku se videlo koliko ocajno sporo sve radi...ali najgore od svega sto nista od ovoga nije funkcionalno..i prakticno vise smeta nego sto ista pomaze.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Logitech Z5500 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Probaj 12.10 i gnome3 gnome shell.Meni se ekstra svidja.Evo ti link kad sam to radio jos na 11.http://www.youtube.com/watch?v=Q5XpMrQGeTU&list=UU_j-LDWLKA46wvsvfuQiIoA&index=4
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.