Mozda je bila tema, al` ne mogu je naci. Ovako htedoh da pitam kako da kloniram windows, tako da posle svakog formata sistema ne moram opet da instaliram windows i sve moguce drivere i programe koji mi trebaju. Npr sad bih formatirao i instalirao sistem sa svim driverima i programima, i kako da ga sacuvam da pri sledecem formatu ne moram isto da radim, vec samo da podignem sacuvan win sa nekog boot-abilnog diska.
Bilo bi dobro da je postupak step by step poshto ovo nikada nisam radio
Inace windows se nalazi na SSD-u ako je to od znacaja
ja sam se vodio tom logikom dok nisam shvatio da posle u proseku god. i po, 2 god. instaliranja novog sistema zastarevaju debelo programi i svi drajveri za komponente itd.. jedino se isplati clone bez ikakvih programa i drajvera, golog sistema, ali restore traje jedno 5min, a instalacija windowsa ~10-13min, tako da uvek je bolja nova instalacija, sveza. A inace najbolji program za clone je Ghost, Acronis True Image.
:: :: Mozda je bila tema, al` ne mogu je naci. Ovako htedoh da pitam kako da kloniram windows, tako da posle svakog formata sistema ne moram opet da instaliram windows i sve moguce drivere i programe koji mi trebaju :: Npr sad bih formatirao i instalirao sistem sa svim driverima i programima, i kako da ga sacuvam da pri sledecem formatu ne moram isto da radim, vec samo da podignem sacuvan win sa nekog boot-abilnog diska :: :: Bilo bi dobro da je postupak step by step poshto ovo nikada nisam radi :: :: Inace windows se nalazi na SSD-u ako je to od znacaja
A da li se kloniranjem gubi na stabilnosti i brzini sistema? Klonirao bih samo OS, drivere za maticnu plocu i TV karticu, a drivere za graficku uvek stavljam najnovije
Acronis koristim vec dugo sa winxp-om, medjutim kad sam krenuo sa win7 poceo je da pravi probleme i onda sam uzeo gorenavedeni free programcic i zavrsio posao.
Vidim da je besplatan program sto je super. Medjutim ne mogu da nadjem opciju da snimim iso fajl sveze instaliranog windowsa. Taj iso bih rezao i kasnije klonirao kada sistem postane bagovit i zreo za format
imarkovic je dao zaista dobre razloke zasto u principu i nije toliko isplativo raditi ghost. Slazem se u potpunosti. Ranije, za xp je i imalo nekog smisla, a sada, kada je instalacija 7-ce dovoljno brza zaista ne vidim neku preteranu potrenu za ovime. Jedino je za neke specificne situacije dobro, kao na primer u firmi, na nekim racunarima koji imaju neka specijalna podesavanja, licencu, vezani za neke masine, itd...
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.