Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Ghost problem?
STRANA 1 OD 1
markoin Ghost problem? 05.04.2013. 14:04 T52595

status: user
broj poruka: 272
Imam boot cd od Hirena i koristim program ghost iz dosa da bi klonirao particije. Medjutim kako sam promenuo dvd-rw u samsunga SH 222BB nece da mi pusti ghost pri ucitavanju iz dosa prijavljuje mi gresku drajvera za rezac. Kako to da resim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki re: 05.04.2013. 15:33 #486468

broj poruka: 316
Ponovo nareži Hiren`s iso sa tim novim DVD-RW.

imarkovic Re: Ghost problem? 05.04.2013. 19:09 #486484

broj poruka: 19085
lako, uzmes neki flash usb, skines RUFUS i napravis butabilni flash sa MS-DOS sistemom (Rufus kopira i dodatne drajvere za ucitavanje raznih uredjaja na raznim plocama itd.), skines takodje `win98boot.iso ili .rar`, iskopiras ceo sadrzaj `win98boot.iso/rar` na flash na kom si kreirao MS-DOS sa Rufus-om, NE RADI REPLACE POSTOJECIH FAJLOVA jer nece raditi!

Na kraju samo iskopiras ghost.exe ili ghost32.exe sa Hirens boot-CD-a iz foldera bin ili kako se vec zove.. `win` ili kako vec ne znam.. i kada udjes u dos, lociras se na folder gde je `ghost.exe` i pokrenes ga tako sto samo otkucas ime fajla (ghost).

Mozda ti deluje malo komplikovano ako nisi radio nikad, ali u stvari nije, samo isprati.

:: Imam boot cd od Hirena i koristim program ghost iz dosa da bi klonirao particije. Medjutim kako sam promenuo dvd-rw u samsunga SH 222BB nece da mi pusti ghost pri ucitavanju iz dosa prijavljuje mi gresku drajvera za rezac. Kako to da resim
::
markoin Ghost problem? 06.04.2013. 16:39 #486608

ok, hvala

markoin drajveri 03.09.2013. 14:45 #512059

Ok to cu da probam, medjutim na skoro svim novim masinama gde god da sam hteo da napravim ghost nisam mogao isti slucaj se desava svuda. Natrezao sam Hitren sa mojim rezacom i probao tada medjutim opet nece. Evo koje greske izbacuje.
Loading cdrom driver
OAKCDROM.sys Loading failed...
VIDE-CDO.sys Loading...
VIDE-CDO.sys Loading failed..
1349CD.sys Loading...
1349CD.sys Loading failed
ATAPICD.sys Loading....

I tu zabode i tako ostane .

imarkovic Re: drajveri 03.09.2013. 15:14 #512066

ne valja ti taj cd, ili verzija je mozda matora.. jesi probao neku verziju iznad 9..?
Imas uputstvo kako se kreira butabilni flash na hirens sajtu, mozes da koristis i YUMI, imas milion nacina, probaj tako da ga ucitas.. ili jednostavno napravis DOS preko flash-a, iskopiras ghost u neki folder pa ga pokrenes iz dosa, i to je jedan od nacina, nema ucitavanja tih drajvera gde ti zakucava

:: Ok to cu da probam, medjutim na skoro svim novim masinama gde god da sam hteo da napravim ghost nisam mogao isti slucaj se desava svuda. Natrezao sam Hitren sa mojim rezacom i probao tada medjutim opet nece. Evo koje greske izbacuje
:: Loading cdrom drive
:: OAKCDROM.sys Loading failed..
:: VIDE-CDO.sys Loading..
:: VIDE-CDO.sys Loading failed.
:: 1349CD.sys Loading..
:: 1349CD.sys Loading faile
:: ATAPICD.sys Loading...
:: I tu zabode i tako ostane
MACHINE Nece 03.09.2013. 15:26 #512067

broj poruka: 5715
ne nalazi SATA kontroler pa time ni SATA rezac, ne sam Hiren`s vec okruzenje koje se dize uz Ghost posto je to Win ME set alata...steta sto minitool partitionwizard nema mogucnost pravljenja slike koja se moze sacuvati na DVD mediju, kao sto radi Ghost, inace je u svemu mnogo jaci.

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

imarkovic Re: Nece 03.09.2013. 15:38 #512068

Ne, ne mora da znaci, sem ako je stavio disk na neki bzv kontroler, sto ne verujem, mislim da nesto pogresno radi, to nije nesto komplikovano.. inace sa svake moguce ploce se ucivaju drajveri, koristio sam ga i na serverima, na kasama, kako god oces.. Kako to mislis WinME? Okruzenje je valjda DOS, mada i nije to od nekog znacaja.. kao sto sam rekao, DOS napravljen sa rufusom recimo se dize na svemu, a onda mozes da podignes ghost kako god hoces.. ne znam kakve veze ima minitool sa ghost-om, Ghost u tu svrhu je za mene no.1 program stravicno pouzdan i praktican. Ako mislis na particije, EASEUS professional je podjednako dobar, ako ne i bolji..

:: ne nalazi SATA kontroler pa time ni SATA rezac, ne sam Hiren`s vec okruzenje koje se dize uz Ghost posto je to Win ME set alata...steta sto minitool partitionwizard nema mogucnost pravljenja slike koja se moze sacuvati na DVD mediju, kao sto radi Ghost, inace je u svemu mnogo jaci
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
markoin Stara verzija Hirena 03.09.2013. 15:52 #512070

Ovo je starija verzija jel moze neko da mi kaze gde da nadjem novu pa cu da je skinem i da narezem kao boot

imarkovic Re: Stara verzija Hirena 03.09.2013. 16:06 #512073

evo ti ova verzija 10.6 koja je isto stara, ali namerno sam ti nju link-ovao jer ima Norton Ghost, da ne bi nepotrebno skidao `REstored` od par giga: http://goo.gl/g6PQZ

:: Ovo je starija verzija jel moze neko da mi kaze gde da nadjem novu pa cu da je skinem i da narezem kao boo
markoin Hiren 03.09.2013. 18:54 #512092

Skinuo sam taj hiren pa ga sad upravo rezem kao boot disk pa cu kasnije da probam.

ikaiaki re 03.09.2013. 19:23 #512096

broj poruka: 316
zar ti nije praktičnije da na novim mašinama digneš hiren`s (gde imaš ghost) sa fleške?

markoin Yes 04.09.2013. 10:12 #512175

da ali sam hteo da narezem na disk neki od tih hirena i narezao sam 15-ticu medjutim u dosu kad ubacim disk nema ghosta, ali nema veze sa fleske cu da uradim to.

markoin Re: re 04.09.2013. 12:49 #512220

Jeste ali probao sam da napravim boot flasa sa hirenom koji imam on je 80 mb, medjutim nesto neznam kako treba sve sam sledio uputsva sa neta ali nece, pri paljenju kompa udjem u bios podesim da mi je flesha 1 boot disk i krene ucitava i onda mi izbaci u dosu boot kiren i tako samo stoji.

:: zar ti nije praktičnije da na novim mašinama digneš hiren`s (gde imaš ghost) sa fleške
imarkovic Re: Re: re 04.09.2013. 13:03 #512223

ako si gledao uputstvo sa hirens-a, mora provereno da radi, ali tacno da ispostujes uputstvo, dakle prvi korak skines onaj USB Format, s njim formatiras flash, zatim Grub4Dos, u njemu selektujes flash pa pritisnes dole `refresh`, i jako je bitno da selektujes `WholeDisk`, a ne MBR pa tek onda install, jer nece raditi.. posle samo pomocu onog `USB installera` napravis ostalo i iskopiras ona 2 fajla, menu.lst i onaj drugi.. pusti tu staru verziju, s ovom novom napravi.

:: Jeste ali probao sam da napravim boot flasa sa hirenom koji imam on je 80 mb, medjutim nesto neznam kako treba sve sam sledio uputsva sa neta ali nece, pri paljenju kompa udjem u bios podesim da mi je flesha 1 boot disk i krene ucitava i onda mi izbaci u dosu boot kiren i tako samo stoji.
:: :: zar ti nije praktičnije da na novim mašinama digneš hiren`s (gde imaš ghost) sa fleške
:: ::
markoin Re 18.09.2013. 14:59 #514722

Na tom mnovom hirenu 15.2 u dosu nisam nasao ghost.

gilopile ... 18.09.2013. 15:04 #514723

broj poruka: 9459
Negde od verzije 10.6 pa na dalje su ga izbacili. Skini tu 10.6 ili nadji HBCD-15.0-Restored-V.1.0-DVD gde ima sve sto su poizbacivali u novijim verzijama.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs