Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Sa ili bez rezervisane particije za sistem
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Sa ili bez rezervisane particije za sistem 26.04.2013. 22:45 T52858

status: user
broj poruka: 2386
Pitam da li je bolje kreirati sistemsku particiju i da na njoj stoje boot fajlovi ili da boot fajlovi stoje na C particiji, znaci bez sistemske particije koju kreira win7, 8?

sto se grbo rodi vreme neispravi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lujone .. 26.04.2013. 23:00 #489772

broj poruka: 200
bolje na sistemskoj

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

Jebivetar Re: .. 26.04.2013. 23:30 #489778

hoces reci na system reserved partition?
i C particija je sistemska...
Zašto je bolje?

:: bolje na sistemsko
::
:: i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
:: Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
:: WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
imarkovic Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:03 #489787

broj poruka: 19085
ti i ne mozes da je nemas, ta particija se automatski kreira i rezervise, zauzima 100mb i nevidiljiva je, ne mozes da joj pristupis na klasican nacin, dakle ne moras je kreirati jer se sama kreira i potrebna je

:: Pitam da li je bolje kreirati sistemsku particiju i da na njoj stoje boot fajlovi ili da boot fajlovi stoje na C particiji, znaci bez sistemske particije koju kreira win7, 8
:: sto se grbo rodi vreme neispravi
Jebivetar Re: Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:29 #489801

Gresis, moze...kada su npr. na hard disku vec kreirane particije.
Kada brises particiju i kreiras iznova, pri instalaciji, u tom slucaju se formira system reserved od 100mb.
Inace, vidliva je u hard disk managment kod onih koji je imaju...

:: ti i ne mozes da je nemas, ta particija se automatski kreira i rezervise, zauzima 100mb i nevidiljiva je, ne mozes da joj pristupis na klasican nacin, dakle ne moras je kreirati jer se sama kreira i potrebna j
:: :: Pitam da li je bolje kreirati sistemsku particiju i da na njoj stoje boot fajlovi ili da boot fajlovi stoje na C particiji, znaci bez sistemske particije koju kreira win7, 8
:: ::
:: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
Jebivetar Re: Re: Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:36 #489805

kod mene ne postoji, znam i zasto, SAMO NE ZNAM DA LI JE BOLJE DA OVI FAJLOVI KOJI PISU U ZAGRADI BUDU NA SYSTEM RESERVED ili C kao sto je trenutno kod mene.

evo slika
http://www.dodaj.rs/f/1i/I1/2O3jPgmT/capture.jpg

:: Inace, vidliva je u hard disk managment kod onih koji je imaju..
:: :: ti i ne mozes da je nemas, ta particija se automatski kreira i rezervise, zauzima 100mb i nevidiljiva je, ne mozes da joj pristupis na klasican nacin, dakle ne moras je kreirati jer se sama kreira i potrebna j
:: :: :: Pitam da li je bolje kreirati sistemsku particiju i da na njoj stoje boot fajlovi ili da boot fajlovi stoje na C particiji, znaci bez sistemske particije koju kreira win7, 8
:: :: ::
:: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
ssh Re: Re: Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:37 #489806

broj poruka: 90
Pored boot manager-a, na toj particiji nalazi se i WinRe (Recovery environment), pa popravka instalacije može da se inicira bez instalacionog diska. Osim toga, nije mi poznata nikakva prednost postojanja iste u odnosu na slučaj kad je boot manager na sistemskoj particiji.

Ssh
Jebivetar Re: Re: Re: Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:40 #489808

Ok. Pitam se, mozda zbog fragmentacije je bolje imati system reserved, WinRe mi nije potreban.

Na F particiji, vidi se na slici je Win 8, isto bez system reserved...

:: Pored boot manager-a, na toj particiji nalazi se i WinRe (Recovery environment), pa popravka instalacije može da se inicira bez instalacionog diska. Osim toga, nije mi poznata nikakva prednost postojanja iste u odnosu na slučaj kad je boot manager na sistemskoj particiji
:: Ss
imarkovic Re: Re: Re: Sa ili bez rezervisane particije za sistem 27.04.2013. 00:44 #489811

mislio sam kada udjes u mycomputer.. tu se ne vidi jer nema dodeljen letter.. ne znam koji windows imas, ali ta particija sluzi za boot fajlove, cuvanje enkripcije (ukoliko postoji), i recovery fajlove.. generalno mozes da izmuljas da se ne vidi ako ti smeta.. elem, fragmentacija ne utice na to, ti fajlovi su zakljucani

:: Gresis, moze...kada su npr. na hard disku vec kreirane particije.
:: Kada brises particiju i kreiras iznova, pri instalaciji, u tom slucaju se formira system reserved od 100mb
:: Inace, vidliva je u hard disk managment kod onih koji je imaju..
:: :: ti i ne mozes da je nemas, ta particija se automatski kreira i rezervise, zauzima 100mb i nevidiljiva je, ne mozes da joj pristupis na klasican nacin, dakle ne moras je kreirati jer se sama kreira i potrebna j
:: :: :: Pitam da li je bolje kreirati sistemsku particiju i da na njoj stoje boot fajlovi ili da boot fajlovi stoje na C particiji, znaci bez sistemske particije koju kreira win7, 8
:: :: ::
:: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
Jebivetar OS 27.04.2013. 00:49 #489814

na jednom hdd Win7x64 na drugom hdd Win8x64.
Zna li neko koji je najnoviji build Win8 i mora li da se loguje e mail adresom prilikom instalacije?
Instalirao sam build 9200 ali nisam izlecio i nervira me to sto nisam mogao izbeci da unesem e mail adresu prilikom instalacije. Smeta mi sada kada sam instalirao Win takav nacin logovanja, kao da ne moze da se upravlja sistemom bez toga.

imarkovic Re: OS 27.04.2013. 09:32 #489850

jedno pitanje, jel bas mora win8?

:: na jednom hdd Win7x64 na drugom hdd Win8x64
:: Zna li neko koji je najnoviji build Win8 i mora li da se loguje e mail adresom prilikom instalacije
:: Instalirao sam build 9200 ali nisam izlecio i nervira me to sto nisam mogao izbeci da unesem e mail adresu prilikom instalacije. Smeta mi sada kada sam instalirao Win takav nacin logovanja, kao da ne moze da se upravlja sistemom bez toga
mighty re 27.04.2013. 09:41 #489852

broj poruka: 1670
Koliko znam Enterprise verzija ne traži Windows Live nalog da bi koristio računar.

Koristili smo ga u firmi za testiranje, nisam kreirao Live nalog (mada tada nema pristupa marketu i sl.) bilo je ok, ali sam na kraju potpuno odustao od Win 8 na službenim računarima, biće W7 Enterprise još duže vreme (VPN nije radio, polovina softvera je imala neke nedefinisane bug-ove, stariji štamači su imali greške pri štampi, problem sa drajverima za smartcard čitače)...

Jedino ne znam koliko je Enterprise verzija laka za crack-ovanje, odavno se ne bavim tim sportom :)
washburn w8 27.04.2013. 10:00 #489854

broj poruka: 312
Ne mora live nalog ni za jednu verziju win8. Postoji opcija za offline account.

ps Bezi od w8 dok ne izadje 8.1.
ramzesIII Rezervisana particija... 27.04.2013. 11:21 #489856

broj poruka: 1017

Imam par pitanja u vezi te particije, neke odgovore sam upravo dobio ovde?.

Ali mene zanima sledece, pre nego sto radim format xp-a (win7), obavezno sa hirensa pokrenem windows live sa svih particija obrisem autorunove i slicnu gamad.
Medjutim u sistemskoj particiji ne naidjem uvek na iste fajlove desi se da ima i neki nepoznat fajl.

Da li moze u sistemskoj particiji da se kopira virus ???

imarkovic Re: Rezervisana particija... 27.04.2013. 11:51 #489860

ako pitas da li na sistemsku particiju mogu da udju virusi, odgovor je, DA, naravno da mogu. Pre formata, ali full formata uopste nema potrebe da brises bilo sta, jer to je vec formatom pocisceno skroz.

:: Imam par pitanja u vezi te particije, neke odgovore sam upravo dobio ovde?
:: Ali mene zanima sledece, pre nego sto radim format xp-a (win7), obavezno sa hirensa pokrenem windows live sa svih particija obrisem autorunove i slicnu gamad
:: Medjutim u sistemskoj particiji ne naidjem uvek na iste fajlove desi se da ima i neki nepoznat fajl
:: Da li moze u sistemskoj particiji da se kopira virus ??
blackwolf Re: OS 27.04.2013. 12:20 #489865

broj poruka: 1512
Ne moraš da se loguješ ,može offline account ,ali moraš da ga napraviš ako misliš da koristiš metro aplikacije ,ja sam lično skoro batalio metro u potpunosti probao sam 2-3 aplikacije i imao sam dosta bagova sad koristim samo aplikaciju za prognozu.
Black Wolf

:: na jednom hdd Win7x64 na drugom hdd Win8x64
:: Zna li neko koji je najnoviji build Win8 i mora li da se loguje e mail adresom prilikom instalacije
:: Instalirao sam build 9200 ali nisam izlecio i nervira me to sto nisam mogao izbeci da unesem e mail adresu prilikom instalacije. Smeta mi sada kada sam instalirao Win takav nacin logovanja, kao da ne moze da se upravlja sistemom bez toga
Jebivetar Re: Re: OS 27.04.2013. 13:10 #489873

Koristim Win7, osmicu sam prvi put instalirao na drugi hard, ali, opet kazem, nije mi dozvolio da nastavim instalaciju bez logovanja.
Metro mi ne treba, probacu taj log in da skinem nekako sada kada sam instalirao.
Ima li neko lekic bez virusa za Enterprise 9200?

:: jedno pitanje, jel bas mora win8
:: :: na jednom hdd Win7x64 na drugom hdd Win8x64
:: :: Zna li neko koji je najnoviji build Win8 i mora li da se loguje e mail adresom prilikom instalacije
:: :: Instalirao sam build 9200 ali nisam izlecio i nervira me to sto nisam mogao izbeci da unesem e mail adresu prilikom instalacije. Smeta mi sada kada sam instalirao Win takav nacin logovanja, kao da ne moze da se upravlja sistemom bez toga
:: :: sto se grbo rodi vreme neispravi
ramzesIII Imarkovic 27.04.2013. 15:41 #489904

broj poruka: 1017
ako pitas da li na sistemsku particiju mogu da udju virusi, odgovor je, DA, naravno da mogu. Pre formata, ali full formata uopste nema potrebe da brises bilo sta, jer to je vec formatom pocisceno skroz.

Da pojasnim, da li moze na system reserved particiji (100mb) da se sakrije virus?

Edit: pre 15 godina sam imao na hdd-u virus koji je i pored fdisk\delete partition\
ostajao dok nisam sa flopija skanirao hdd ocistio gamad i uradio win98 setup.

imarkovic Re: Imarkovic 27.04.2013. 16:36 #489908

ne znam za taj slucaj, tj. ne znam da li postoji virus pisan da predje u tu particiju, sve je moguce.. ali uvek mozes da obrises tu particiju zajedno sa C, pa napravis novu, to ti je proverena stvar

:: ako pitas da li na sistemsku particiju mogu da udju virusi, odgovor je, DA, naravno da mogu. Pre formata, ali full formata uopste nema potrebe da brises bilo sta, jer to je vec formatom pocisceno skroz.
:: Da pojasnim, da li moze na system reserved particiji (100mb) da se sakrije virus
:: Edit: pre 15 godina sam imao na hdd-u virus koji je i pored fdisk\delete partition
:: ostajao dok nisam sa flopija skanirao hdd ocistio gamad i uradio win98 setup
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs