Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Nece da boot-uje sa usb-a
STRANA 1 OD 1
gile23 Nece da boot-uje sa usb-a 01.05.2013. 13:03 T52893

status: user
broj poruka: 9121
Koristio sam onaj klasicni usb boot tool za win 7 (win 8) instaliram nece. Imam opcije usb hdd, usb fdd, usb zip i usb cd-rom, probao sam sve cetiri nece. Onda sam nasao na tech net microsoft kako neki kinez objasnjava da se butuje opet nista. U biosu je chekirano legacy usb sta vec. Koristio sam usb format tool ali kada mu kazem gde se nalazi win 8 on nece uopste da startuje. Na flash nisam prebacio iso file preko drugog metoda nego sam unzip-ovao sve pa onda prebacio. Sta da radim? Ploca neki gigabyte ep45.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz re 01.05.2013. 13:14 #490368

broj poruka: 801

pogledaj tamo u hdd device u biosu da prvi bude usb ,znaci kad ubacis usb on ce napisati koji je model

onda u boot menu pod 1st stavi taj usb ,trebalo bi da se pojavi onda
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz re 01.05.2013. 13:17 #490369

broj poruka: 801
I pre nego sto pustis iso u win 7 tool moras u Power Iso npr da taj image oznacis kao Joilet u Properties ako vec nije ...i onda kliknes Save.

tortojed Nisi nista objasnio: usb hdd, usb fdd, usb zip i usb cd-rom... 01.05.2013. 15:47 #490381

broj poruka: 11017
to sve nije usb flash disk (pen drive), nego HDD, Floppy disk drive, Zip drive i CD drive.
Drugo: sta ti znaci ``nece da butuje``? Nece da pokrene INSTALACIJU op sistema ili da pokrene neki POSTOJECI sistem (koji se vec NALAZI na usb disku, kao WinPE, live Linux, Hiren`s boot...?

Korisni hintovi: Yumi multiboot, Koala, Universal flash boot... I za prvi i za drugi slucaj...

Nova ``Koala`` (win8 support):
http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=151443&t=5&i=1
gatekeeper iste muke 01.05.2013. 16:03 #490382

broj poruka: 514
Ni kod mene na Msi ploci nece nego moram rucno na F12 da pritisnem i izaberem dok je post screen

`boot with the flash drive connected then with F12 select Hard Drive+ and select HDD 0-0 or similar to boot from flash drive`

gile23 ... 01.05.2013. 17:26 #490397

Ovako probao sa joilet nece, napravio sam jedan iso preko power iso koji je kao DOS boot bez joilet (nasao na netu tutorial), nece da radi, onda sam napravio isti takav samo sa joilet nece da radi (probano preko windows 7 tool-a onog klasicnog). Onda probano sa pocetnim iso-om koji sam download negde sa neta (program Universal flash boot opet nece).

@torta nece da mi pokrene boot sa flasha, prebacim sistem sve uradim nista, samo preleti i digne win 7 sa harda.

Optika mi se ne pojavljuje u sistemu tako da ne mogu da uzmem disk.

Pozdrav!
markopvict f12 pri paljenju kompa, izbacice boot meni, odaberi usb! 01.05.2013. 18:20 #490404

broj poruka: 4515

ssss
Ako instaliras windows, obavezno microsoftov oficijelni alat.

gile23 Re: f12 pri paljenju kompa, izbacice boot meni, odaberi usb! 01.05.2013. 18:39 #490410

Probao ne radi :(. Skidam sa microsoftovog sajta iso pa cemo da vidimo :).

Pozdrav!

::
:: sss
:: Ako instaliras windows, obavezno microsoftov oficijelni alat
ramzesIII re.. 01.05.2013. 18:42 #490411

broj poruka: 1017
Ja u zadnje vreme sve kompjutere instaliram sa flesha.
Koristim novicorp wintoflash...

tortojed A F8? Jesi li i to probao? Veoma je moguce da flash nije butabilan 01.05.2013. 22:05 #490461

broj poruka: 11017
(nije dobro odradjena butabilnost). Buni me tvoja opaska ``Optika mi se ne pojavljuje u sistemu tako da ne mogu da uzmem disk.`` Sta ti to znaci? Hoces da kazes da ni CD/DVD optiku nemas u boot menu-u? Ako je to tacno, onda je ploca elektricki neispravna (ili joj je BIOS bagovit). Znas i sam sta se tada radi (ako joj vec nisi odradio flesovanje najnovijim BIOS-om)...
operator re 02.05.2013. 08:55 #490528

broj poruka: 4293
+1 za novicorp wintoflash 0.57

http://wintoflash.com/download/version-0-7-0057/http-4/

Sto narod rece, zdravo seljacki program.
Koristim ga i za Win 7 i Win 8 jos od 0.2 verzije od prije 4 godine.
Ni jednom nije pogrijesio u instalaciji, a cak sam i dodavao i nadogradnje u instalaciju flasha, koje je uvijek uredno prepoznao.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs