Zanima me koliko racunara (neko mi rece 10) u firmi moze legalno da koristi Office 2010 Starter, Live Mail 2012 i Security Essentials 4? Naravno na licenciranom Windowsu.
Ne znam zasto se 90% ljudi u Srbiji ustrucava da pozove podrsku proizvodjaca kada je softver u pitanju ali je tako (preostalih 10% ne zna da tako nesto postoji)...
Jednostavnim pozivom ces dobiti najtacniji odgovor u roku od 2 min.
Služba za korisnike putem poziva 0700 300 300 +381113305500
govoris napamet, office 2010 STARTER je ja mislim free verzija koja traje 30 dana, essentials je free program koji se moze instalirati na svim racunarima na legalnom windowsu..
:: :: Samo 1... :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: ::
Starter nije `trial` i dostupan je samo kao preinstaliran softver na odredjenim novim racunarima. Za ostalo bih se slozio, mada, moram reci da nisam siguran - iz tog razloga sam i predlozio da uputi poziv MS-u.
Office Starter consists of Microsoft Word Starter 2010 and Microsoft Excel Starter 2010 only, reduced functionality versions of Microsoft Word and Excel with advertising. Office Starter is available only as preloaded software on select new PCs with the option of upgrading to the full Office suites at any time.
Office Starter is not trial software — you can continue to use it as long as you need.
nije trial, nego sam jednom instalirao pa mi je istekao posle 30dana, ali zato sto ga nisam aktivirao, tako da nije trial, vec ima ogranicenja itd.. ali definitivno ne mora na samo 1 racunar, jer zato se i zove starter
:: Starter nije `trial`. Za ostalo bih se slozio, mada, moram reci da nisam siguran - iz tog razloga sam i predlozio da uputi poziv MS-u :: :: Office Starter consists of Microsoft Word Starter 2010 and Microsoft Excel Starter 2010 only, reduced functionality versions of Microsoft Word and Excel with advertising. Office Starter is available only as preloaded software on select new PCs with the option of upgrading to the full Office suites at any time :: :: Office Starter is not trial software — you can continue to use it as long as you need.
Legalnost akos i firma ne smes da imas starter bez business isto je tako i za windows samo prfesional i to samo ti vazi za jedan komp da ias uredno placen preko firminog racuna i da imas nalepnicu na kucistu. A sto se tice starter to mu dodje kao probni (trial) polse isteka 30 dana moras da doplaits da bi imao full verziju ili tu oskaacenu koju dobije spolse 30 dana. ako ti nekim slucajem inspekcija dodje i vidi ti starter koji je isteko isto kao da ga nisi ni imao sto bis e rekalo seljacki navalcenje! Svaki windows i offcie je samo za jedan racunar vazi jedino imas paket za office 1-5 racuanra malo je jeftinije nego kad uziams jedan!
Home Use. If you are a home user, then you may install and use any number of copies of the software on your personal devices for use by people who reside in your household.
Small Business. If you operate a small business, then you may install and use the software on up to ten (10) devices in your business.
Restrictions. The software may not be used on devices owned by government or academic institutions.
Znači MSE je lagalan u firmama koje imaju do 10 računara.
Za MS Office 2010 Starter nema to ograničenje, jednostavno samo je bitno da je došao uz računar i to je to.
mislim da si pomesao, covek je pitao za office starter, ne windows starter.. security essentials i live mail 2012
:: Legalnost akos i firma ne smes da imas starter bez business isto je tako i za windows samo prfesional i to samo ti vazi za jedan komp da ias uredno placen preko firminog racuna i da imas nalepnicu na kucistu. A sto se tice starter to mu dodje kao probni (trial) polse isteka 30 dana moras da doplaits da bi imao full verziju ili tu oskaacenu koju dobije spolse 30 dana. ako ti nekim slucajem inspekcija dodje i vidi ti starter koji je isteko isto kao da ga nisi ni imao sto bis e rekalo seljacki navalcenje! Svaki windows i offcie je samo za jedan racunar vazi jedino imas paket za office 1-5 racuanra malo je jeftinije nego kad uziams jedan :: :: Pozdrav :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: Cooler Master 212 EV :: MSI 870A 54 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: MSI 6850 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: ::
Office starter mozes da koristis kolko hoces i gde hoces, nije trial ali dolaze samo word i excel i to opasno osakaceni. Takodje koristeci starter pristajes i na maltretiranje sa propagandnim materijalnom koliko je god moguce.
bilo koja legalno nabavljena verzija Windows-a je legalna za upotrebu u firmama, uključujući Windows 7 Starter.
Ako je računar došao sa OEM verzijom Win 7 Startera može se koristiti u firmi. Bilo je vać 100x o tome, naši prodavci HW su masovno prodavali nove računare sa W7 Starter-om i Office 2010 Starter kao najjefinije rešenje za legalizaciju.
Probaću da nađem, trebalo bi da imam negde u mailovima MS tumačenje da je dozvoljeno koristiti bilo koji Win u poslovne svrhe, ali da nije preporučljivo je samo Pro ima sve feature potrebne firmama :)
Office starter nije dozvoljeno samostalno instalirati, mora da bude instaliran od OEM-a tj. mora da dođe sa računarom ili nije legalan.
Sa MS sajta za Office Starter:
How do I get Office Starter?
Office Starter is only available as preloaded software on select new PCs.
Is Office Starter a trial?
Office Starter is not trial software — you can continue to use it as long as you need. When you’re ready to move up to PowerPoint, Outlook and the many rich functionalities in a full Office version, upgrading is just a few clicks away.
Firme mogu da koriste bilo koji legalni windows. Win pro nema feature, nego od pro pa na vise moze da se ubaci u domensku mrezu, sto home verzije ne mogu. Win starter koliko se secam uopste nemoze da se zakaci ni na workgroup ili ima neki zajeb sa mrezom, sto i nije bas neko resenje za firme, a i nemoze vise od 2gb ram-a da vidi.
:: bilo koja legalno nabavljena verzija Windows-a je legalna za upotrebu u firmama, uključujući Windows 7 Starter. :: :: Ako je računar došao sa OEM verzijom Win 7 Startera može se koristiti u firmi. Bilo je vać 100x o tome, naši prodavci HW su masovno prodavali nove računare sa W7 Starter-om i Office 2010 Starter kao najjefinije rešenje za legalizaciju :: :: Probaću da nađem, trebalo bi da imam negde u mailovima MS tumačenje da je dozvoljeno koristiti bilo koji Win u poslovne svrhe, ali da nije preporučljivo je samo Pro ima sve feature potrebne firmama : :: :: ::
Feature (software design) is an intentional distinguishing characteristic of a software item (in performance, portability, or - especially - functionality)
:: Firme mogu da koriste bilo koji legalni windows. Win pro nema feature, nego od pro pa na vise moze da se ubaci u domensku mrezu, sto home verzije ne mogu.
Moje izvinjenje, mislio sam da mislis na serverske feature koje klijent OS nemaju. Na poslu sam pa ne procitam bas najbolje u brzini.
:: Izvini a šta je mogućnost dodavanja u AD ako ne feature Pro verzija u odnosu na Home? (a i nije to jedina razlika, ima ih još, ali je ova najbitnija :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Featur :: :: Feature (software design) is an intentional distinguishing characteristic of a software item (in performance, portability, or - especially - functionality :: :: :: :: Firme mogu da koriste bilo koji legalni windows. Win pro nema feature, nego od pro pa na vise moze da se ubaci u domensku mrezu, sto home verzije ne mogu.
Nisam pomesao. Rekao sam da i jendo i drugo nije bezbedno da se koristi zbog inspekcije. A mozes i jendo i drugo da koristis 30 dana full verizju posle toga je zakljucano 80% stvari!
:: mislim da si pomesao, covek je pitao za office starter, ne windows starter.. security essentials i live mail 201 :: :: :: :: Legalnost akos i firma ne smes da imas starter bez business isto je tako i za windows samo prfesional i to samo ti vazi za jedan komp da ias uredno placen preko firminog racuna i da imas nalepnicu na kucistu. A sto se tice starter to mu dodje kao probni (trial) polse isteka 30 dana moras da doplaits da bi imao full verziju ili tu oskaacenu koju dobije spolse 30 dana. ako ti nekim slucajem inspekcija dodje i vidi ti starter koji je isteko isto kao da ga nisi ni imao sto bis e rekalo seljacki navalcenje! Svaki windows i offcie je samo za jedan racunar vazi jedino imas paket za office 1-5 racuanra malo je jeftinije nego kad uziams jedan :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: AMD x6 1090T 3.9 O :: :: Cooler Master 212 EV :: :: MSI 870A 54 :: :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: :: MSI 6850 O :: :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: :: 1.5 WD+500gb W :: :: Chiftec CX-05B- :: :: Thermatle Purepower 600 Wat :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.