Ovako. Juče sam stavio windows 8, i naravno namestio da ima start dugme i da preskače metro potpuno, tako da mi ne smeta da ga koristim. Po mom subjektivnom osećaju, windows je brži, radu total commanderu je brži, mada je nekompatibilan sa ultima prime verzijom. Ali zato mi vreme butovanja oko minut, odnosno oko 75 sekundi ako računamo da užeš u windows, i da bude responsive, da može da se upali mozila, odnosno da bude spreman za rad. To je valjda daleko previše, iako nemaš ssd. Imam dva harda, na starijem od 250gbje sistem, ovaj od 2TB mi je za storage. Pitam se da nije zbog toga. Naravno, išao sam u msconfig, namestioo no GUI boot, stavio da upotrebaljava sva jezgra i sav ram, iz services sam pogasio sve microsoft aplikacije, ali no luck. I dalje mu treba, od kako upalim komp, dok on samo ne uđe u windows, oko 60 sekundi. Ima li neko ideju? Inače, windows 8 pro je verzija P.S. Da napomenem, konfa je sa P8P67 EVO, 2500k i HD6950.
Meni se isto davi na Raptoru, potpuno isto kao Win7. Udje dosta brže na desktop ali opet ore po hard disku poprilično. E sad, meni nije sveža instalacija, natovaren je sa mnogo programa ali malo ih se pri startupu pali. Do čega je nemam pojma. __________________ Scourge of PCBerza
Fast boot (Hybrid boot) opciju onda se sporo podize Kod mene, sa tom opcijom od POST-a do desktop-a (start8 programce je instalirano) prodje manje od 10-ak sekundi.
Gotovo da mi ništa ne pali na start upu, nova instalacija, relativni jaka konfa, i opet mi treba 60 sekundi da podigne win. Sve se mislim da nije zbog matorog harda. Možda bi bolje radio kad bih instalirao na neku od particija na ovom disku od 2TB jer je dosta noviji. Ne znam ni sam.
na tom tutorialu ima nekoliko koraka... koji treba da odradim? uradio sam ovaj prvi To Turn `Fast Startup` On or Off in System Settings, ali ne primećujem neko poboljšanje. Meni samo onaj loading, sa kružićima i imenom mog accaunta ttraje 15tak sekundi -.-
Meni ta opcija uopšte ne radi. Resetovao, ne resetovao, sa uključenim brzim startupom, treba mu 30 sekundi do loading screena, 65 sekundi da preskoči metro i nekih 75 sekundi da potpuno proradi windows, što uopšte nije brže mnogo nego kod win 7. stvarno ne kapiram...
Ili ti umire disk ili je ostecena instalacija. Jedine razlike koje sam ja
04.06.2013. 15:55
status: user broj poruka: 11017
ustanovio u efikasnosti (8_64bit vs 7_64bit) su par sekundi brzi start i nekoliko sekundi brzi shutdown (koristio sam dugme na kucistu) u korist osmice. Ali i to je pod znakom pitanja jer sam osmicu imao na brzem disku (teoretski) - WD500GB black, SATA3, particija od 200GB, a sedmica mi se nalazi na Hitachi-ju SATA2 od 1TB (Ultrastar, serverski), na particiji od 250GB... ...
po tebi je samo par sekundi razlika između 7 i 8? Meni je za boot 7mice trebalo do potpunog korišćenja oko dva minuta, sa 8micom oko 75 sekundi. Znači i ti misliš da je možda do harda? Možda ću da probam da napravim patrticiju na novijem hardu pa da stavim na njega i da vidim šta će da bude... Nemam drugu ideju.
hard disk sentinel za oba harda prijavljuje da su u savršenom stanju, health i performance 100 posto. ne verujem ni da je instalacija oštećena, jer je novo skinuta, ima mnogo sidera, a i sve ostalo radi super, samo taj spor boot.
Kod mene one tackice naprave po 1 - 1.5 puna kruga kod boot-a i login-a i odmah deskop.
Fast startup radi samo ako ugasis komp, ne radi na testart. kada je ukljucena opcija fast startup onda se win 8 SPORIJE gasi, jer smesta dobar deo tekuceg kernela u hyberfile.sys i iz nejga kasnice cita kad pokrecete racunar.
ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
ali kao da ne radi. Gasi mi komp za sekundu, dve. Al boot time je kao što sam napisao, 65 sekundi (i to kad ugasim, ne resetujem). Zapravo, isto je gasio ili resetovao. Samo ono loading mi traje više od 20 sekundi...
dexter: sve sam to uradio. to mi je, naravno, prvo palo na pamet. I ništa opet.
Budi srećan sa tim boot vremenom :D Meni je od uključivanja do potpunog stabilizovanja potrebno 3 minuta i 17 sekundi :) Najveći problem antivirus, bez njega oko dva minuta. Znači vidi sam koliko jedan program oduzme od boot-a.
Sada sam uspeo. Zanemario sam prvo uputstvo, i išao na drugi korak, kad se direktno skine fajl koji menja registar. Sada se duže gasi i brže pali. Ipak, ne prebrzo. Kad upalim komp, i pojavi se BIOS, počnem da merim vreme. 35 sekundi mu treba da stigne do desktopa, što je bolje u odnosu na pređašnjih 65, ali da bi otvorio mozzilu, trebalo mu je još gotovo 60 sekundi, pa mu opet dođe na isto. Al u svakom slučaju jeste nešto brže nego kod sedmice.
48sek je kod mene od od ukljucivanja kompa do full desk-a i to sa kucanjem pass-a,ali ne znam dali tad broji vreme.Imas ovaj free program skini i instaliraj i sve ces videti. http://bit.ly/13CZfgH ovako to izgleda: http://bit.ly/14ekeIG
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Pa vidi šta uzme najduže. Na 8mici imaš i u Task manageru, u Startup klasirano koji startup program koliko `davi`. Zavisi i od toga dali je win ili office `lečen`. Neki od tih lekića moraju da startuju sopstveni servis. Moguće je i da čeka na internet ili network wezu takođe.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.