Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Ne mogu da pokrenem Win 7 iz Sleep moda
STRANA 1 OD 1
Blenton Ne mogu da pokrenem Win 7 iz Sleep moda 13.06.2013. 02:49 T53443

status: user
broj poruka: 21
Sinoć sam nehotice pritisnuo Sleep taster na tastaturi i nakon toga je nestala slika sa ekrana ali je sistem nastavio da radi nešto. POsle toga nijedna komanda nije pomogla da dobijem nazad izlaz na monitor. Sve sam probao - resetovao, isključivao napajanje, gasio monitor, vadio USB miša ali ništa nije pomoglo. Nakon resetovanja se više ne čuje karakterističan bip tako da ne znam šta se događa. MOže li neko da pomogne, očajan sam! :(
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 13.06.2013. 03:43 #498316

broj poruka: 2799
Uradi clear cmos.
http://youtu.be/Pdp_L5IxaNI

dbqp ... 13.06.2013. 05:21 #498322

broj poruka: 1368
meni je isto to bilo kad u ne znam gde u biosu (uglavnom setovanje oko power managementa ili kako to zovu) stoji na S1, nije uopste lepo hteo na sleep ali kad se stavi S3 onda lepo i ide u sleep i vraca se sa njega... elem raskaci sve sa ploce i izvadi bateriju (pljosnatu bateriju na ploci) onda ga tako ostavi pet minuta pa vrati bateriju. nakon toga prikljuci samo monitor tastaturu i misha, ako nema beepa - plocha ti je odradila svoje... koja konfiguracija je u pitanju? elem uzgred prebrishi ramove i kartice u plochi nakon shto ih povadish odnosno konektore, a plochu izduvaj nekim kurtonom tipa kompresor ili sta ti je pri ruci... neka sve bude cisto, meni je x puta pomoglo kada sve procistim, odjednom se povrati iz mrtvih... ako ne umes sam da raskacis ram module i kartice jbg, teraj u servis... u nadi da ce oziveti, srecan Spasovdan narode!
solaja777 .... 13.06.2013. 07:31 #498331

broj poruka: 3278

Haswell virus .)
Blenton ... 13.06.2013. 11:32 #498365

Ploča je Asus P5Q SE+, case je CM 690-II Advanced, imam licenciran BitDefender, sve je radilo perfektno do jednog slučajnog klika. Biosu jasno, ne mogu da pristupim jer uopšte nemam reakciju s monitora. :(

codeus Re: ... 13.06.2013. 11:48 #498367

broj poruka: 4054

simon ti rekao da uradis clear cmos-a ...

ugasi komp ... izvuci 220v kabel iz psu-a .. skini stranicu .. izvadi cmos baterju (sjajno metalno okruglog oblika .. precnika 2cm .. oznaka na njoj CR2032 .. odaziva se na cmos cmos) ... sacekaj 30s i vrati baterju ... sklopi stranicu ... ubodi 220v kabel u psu .. probaj komp

:: Ploča je Asus P5Q SE+, case je CM 690-II Advanced, imam licenciran BitDefender, sve je radilo perfektno do jednog slučajnog klika. Biosu jasno, ne mogu da pristupim jer uopšte nemam reakciju s monitora. :
::
::
Blenton ... 13.06.2013. 12:09 #498373

Da, pretpostavljao sam da ću morati to da probam, samo sam hteo da pitam jel ima neki shortcut... :) Nije problem, znam da ću morati da kopam po njemu samo sam hteo da izbegnem... Posvetiću se tome malo kasnije. Hvala svima!

Blenton ... 13.06.2013. 13:11 #498384

Problem solved! :) Hvala na savetu!

solaja777 mozda nekom zatreba 13.06.2013. 13:19 #498385

broj poruka: 3278
iskljuciti kompjuter,izvaditi dzamper , premestiti na polje clear RTC ostaviti jedno 5 sek a potom vratiti dzamper u prvobitni polozaj (normal-default)

http://www.dodaj.rs/f/d/mO/U3XVPTQ/asus-p5q-se-plus.jpg
Blenton ... 13.06.2013. 13:44 #498389

Problem solved! :) Hvala na savetu!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647774.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs