malo sam kanda nov u ovoj sferi, al reših da na laptopove instaliram neku od edicija linuxa, jer se koriste samo za net i tako po neku sitnicu, pa ono, što da ne. elem, davno beše kad sam seo za laptop, al mi se čini da se laptop itekako više greje od kad metih na njega ubuntu 12.04 LTS 64 (acer aspire 5738zg) ... posle naletim na neke informacije da se inače greje više zbog drajvera šta li, možda zbog verzije desktopa pa više opterećuje, al nisam stigo da istražim detaljnije. jel ovo tačna informacija? kako se rešava? jedan on solucija se navodi instalacija Mint verzije... da li je ovo tačno? inače, na netbook (ona prva toshiba 10` sa Atomom) planiram da stavim Mint, pa da vidim dal uopšte da stavljam
Kada na linuxu nemaš drajver za grafičku pa zbog toga grafika stalno radi na 100% i daleko brže isprazni bateriju i više se greje. Dodatni problem je taj što novi linuxi imaju drajvere samo za nove grafičke, ako imaš stariji laptop moraš ili staviti stariji linux ili se oko novog cimati sa instaliranjem starog kernela da bi radili stariji drajveri. Kod mene je konkretno bila u pitanju ati 1600pro a ta grafička je bila podržana samo u ubuntu 8.04
imas u linuxu system monitor pa isprati sta je sve optereceno.. usput proveri drajvere.. inace mozes srusiti kernel/sistem vrlo lako ako ubodes nesto pogresno ako budes instalirao drajver za grafiku
:: pa nije neki stariji lap.. napisao sam model.. grafika je ati 560v odnosno 5670m... al meni se čini da je procesor opterećen dosta.. :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.