Narode, stigla mi masinerija i ubacim bootabilan fles sa sedmicom i normalno krene instalacija i sada mi trazi neki drajver da instaliram.. Znate li o cemu se radi? Treba mi hitna pomoc..
Sedmicu sam instalirao dva puta u zivotu i to poslednji put pre 2 godine.. :)
E i jos nesto. Da bih podelio hard na particije, da li cu mogucnost za to dobiti u toku instalacije windowsa ili...???
Ja sam imao tu situaciju sa 32-bitnim win 7 kada sam pokusao da ga preko flesha instaliram na nekoj slabijoj masini (Athlon 64 2gb ram), cini mi se da je problem do te verzije win-a, kupljene u piratskom zalivu, tako da sam instalirao winXP koji je radio bez problema.
Nemam pojma koja je verzija wina, ali ako neko ima da preporuci neku valjanu verziju da skinem i uputstvo za kreiranje budabilnog flesa, moze da baci linkove na sawitch@gmail.com
bio bih mu jako zahvalan.. Stigla masinerija, a ne mogu nista.. :( Ozdera me nestrpljenje da ga sminkam...
Kako bilo imao sam sličan problem sa HP sleekbook...sad...vidi koji je uređaj u pitanju i juri drajvere za njega jer ih sedmica nema. Samim tim neće da se instalira. Kod mene je bio problem sa Intel čipsetom ili tako nešto...možda i hdd ne sećam se...
Prilikom instalacije (pre samo kopiranja fajlova) imaš opciju instal driver klikneš na to i navedeš putanju do drivera klik ok i to je to...naravno pre toga ga raspakuješ ako je u zipu ili čemu već...
Što se tiče particija možeš pre instalacije...opcija advanced pa deli na šta oćeš... support normality
http://www.youtube.com/watch?v=X0M0LSd0e_0 ovo uputsvo sam prvo iskopao, jedino ako bas ne trazis na srpskom, i vidi na pirateba-u windows7 sa integrisanim sp1 i loaderom
imam u zadnje vreme takve probleme i ja na novijim kompovima, zaobilazio sam tako sto sam probao recimo umesto pro verzije ultimate ili obrnuto x64.. ucita drajvere normalno.. u drugom slucaju sa USB-a, ali ti imas problem sa USB-om, probaj sa diska.. probaj da promenis SATA port hard disku..
e da, jednom sam se bas iscimao, potrosio sam 2 sata jebavajuci se sa tim na jednom asus laptopu.. na kraju sam nasao resenje tako sto sam mu flash-ovao bios, iz prve je proradio.. tako da probaj to pre svega ovog sto sam ti napisao ako ti nije cimanje da to radis, mada je prosto.
Sto se tice particija, veoma bitna stvar, posto ti je ploca najverovatnije UEFI, bez legacy, ako pustis da ti win sam napravi particije, napravice ti GPT particiju, nemoj to nikako da dozvolis jer ti nece dozvoliti da aktiviras windows! To samo sa win wizardom neces uspeti drugacije, vec samo napravi particije rucno iz nekog DOS programa (ili GParted) i samo instaliraj windows bez ikakve modifikacije iz wizarda..
@pajs, ne vredi, ne pali to iako trazi to, jednostavno nije to to, licno sam potrosio mnogo vremena da to zakljucim.
:: Izvinjavam se, nisam precizirao.. Nije Laptop vec desk racunar.. 60k me izaslo kuciste... :: :: ::
Sad sam pustio da ide bez kreiranja particija.. HDD mi je od 1TB.. Mogu li iz Windowsa da nekim programom sredim particije ili da predrljam opet windows?
Najbolje je da si pri instalaciji sredio particije, ovako ces morati da instaliras program za particionisanje u winu pa da sredjujes, mada nikad nisam menjao sistemsku particiju iz windowsa, uvek pre instalacije
@peki22 interesantno da se meni to javljalo na konfiguraciji koja nema usb 3.0, i nije bilo resenja, a nikad nisam probao da podizem win preko usb 3.0 tako da nisam ni znamo da taj problem postoji
vladapsd kod mene je prolazila fora na 2.0 kad zbode instalacija zbog drajvera ides na cancel pa izvadis flesku i vratis ali u drugi usb.Na 3.0 nisam uspeo da podignem W7. sawitch mozes nekim programom imas ih hiljadu free verzija ili iz control panela,Administrative Tools-a,Disk Managment. M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100
Inace, pred kraj instalacije windowsa mi je crklo... :( Ispisao da mu fali sve i svasta i da instalacija ne moze biti zavrsena... Tako da je verovatno neka krsina od Windowsa u pitanju.. Sada sam gledao na piratskom zalivu ali tamo ima zilion verzija i ne bih da skinem nesto pa da mi onda opet bude kao sada.. Moze li mi iko preporuciti ono za sta je siguran da sljaka bez greske..
Da napomenem da sam zaboravio i kako se krekuje windows... Pa da ce vam biti tesko da me obucite.. :) Ne znam sta mi sve jos treba posle skidanja windowsa.. :)
:: pritisni delete kad ukljucis komp da udjes u bios, i ako ti u biosu radi mis, onda je uefi : :: :: :: :: E sad, nemam pojma da li je UEFI ili ne.. A to tek ne znam gde da vidim.. : :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.