-AB9 PRO -E6600 -7900GTO -2x2gb kingmax na 800 -napajanje chieftec 520w windows XP service pack 1, -HDD WDRaptor 36gb 16mb, nakacen na sata1 port
Dakle, problem je sledeci, ne mogu da update-ujem directx, sta god da radio, znaci kada je win svez, mogu samo jednom da instaliram neki dx, posle toga, recimo ako neka igra trazi update, izbaci mi poruku: `The software you are installing has not passed Windows Logo testing to verify its compatibility with windows XP.The software will not be installed. Contact your system administrator. `
Pocetak ovoga sam primetio kada sam ja nesto zeznuo: hteo sam da promenim slovo particije, pa sam disable-ovao sve cd-uredjaje u device manager-u (inace, radio sam ovo 100puta), i KADA sam hteo da disable-ujem virtual drive od daemon-a, pitao me je za restart, ja sam mu rekao NO, i tu je izbacio neku gresku, verovatno se nesto poremetilo, od tog trenutka nisam mogao da radim pomenuto.
pokusane SOLUCIJE: -instaliranje windowsa XP sa service pack-om 2. -instaliranje windowsa XP, 6x na razlicite nacine (formatiranje preko Hiren`s boot cd-a, quick, pravljenje novih particija, pokusavanje instaliranja sa drugog harda, i ATA i SATA, bla bla), cupanje svih komponenti, vracanje, clear-ovanje CMOS-a, cak sam i flash-ovao bios i nista. -zatim, posto plocaima raid, pokusao sam i sa floppy-ja u toku instalacije da ubacim driver. -veceras cu posle 3dana je**vanja pokusati da podignem recimo windows 2k, da probam da pregazim taj problem, pa posle cu instalirati XP, ali ko zna da li ce upaliti... -tu je naravno bio primenjen i scan od virusa sa nod32 antivirusom, verzija 3, takodje i 2.9.
eto, ne znam sta jos vise da probam.
ZNACI ovako, kapiram da je nesto softwerski,nesto izmedju veze virtual drive-a i busa ili cega vec, nemoguce da je nesto do hardware-a, ja kontam da sam time sto sam uradio nesto promenio i da kad god instaliram windows to nesto se vrati, a ja ne znam kako to da izbegnem, kretao sam se po svetskim forumima, ali sve upucuje na Microsoft knowlege base, a to mi ne pije vodu...
Cini mi se da propustas neke osnovne stvari. Prvo, nemoj da update-ujes DX vec pregazi stari sa novim.
Ako to ne pali, moras da obrises celu particiju i ponovo instaliras Windows. Bicu prost:
- Ubacis instalacioni CD Windows XP (sp1 ili sp2) - restarujes komp - udjes u BIOS i podesis da dize sistem prvo sa CD-a - restartujes komp - kad kaze `press any key to boot from CD`, a ti pritisni bilo koje dugme na tastaturi - pusti nek se ucita sve sto treba - na prvom ekranu stisni F8, pa na sledecem Esc
Ovo si sve znao. E sada:
- obrisi particiju sa Windows-om (D, L, Enter) - ovo je najbitnije - kreiraj novu particiju (C, Enter) - instaliraj Windows na novoformiranu particiju - sledi uputstva na ekranu - kada zavrsi instalacija Windows-a PRVO instaliraj DX 9c, a onda drajvere za komponente
Nakon ovoga obrisao si sve softverske konflikte na racunaru. Ne mogu da verujem da ovo do sada nisi uradio.
Formatirao si pre instalacije, dakle, NIŠTA od settingsa i repova nije moglo da ostane - samo ti, to što imaš u glavi i ono malo softvera u bios-ima matične, grafičke i drajvova. Poenta je u rečenici koja govori o instalaciji NEÃEGA što nije prošlo Windows sertifikaciju kompatibilnosti, a to, bogami, nije pravljeno u Microsoft-u, i tačka. To što pokušavaš da instaliraš, i Windows te uljudno odbija, nije directx koji pravi MS, ako je uopšte to - jer se ponaša kao DRAJVER uređaja a ne kao directx. Ako ipak jeste nekakva verzija, onda je to neki divljak koji prepravljaju proizvođači igara (čuveni izvor njesrica u vreme w98 - 98se), ili nije za tvoju verziju win-a (32 bitni, 64 bitni, server, vista, racq-lacpa) ili sve to zajedno. LM ental.No.1. RTFM.
Cini mi se da propustas neke osnovne stvari. Prvo, nemoj da update-ujes DX vec pregazi stari sa novim.
Ako to ne pali, moras da obrises celu particiju i ponovo instaliras Windows. Bicu prost:
- Ubacis instalacioni CD Windows XP (sp1 ili sp2) - restarujes komp - udjes u BIOS i podesis da dize sistem prvo sa CD-a - restartujes komp - kad kaze `press any key to boot from CD`, a ti pritisni bilo koje dugme na tastaturi - pusti nek se ucita sve sto treba - na prvom ekranu stisni F8, pa na sledecem Esc
Ovo si sve znao. E sada:
- obrisi particiju sa Windows-om (D, L, Enter) - ovo je najbitnije - kreiraj novu particiju (C, Enter) - instaliraj Windows na novoformiranu particiju - sledi uputstva na ekranu - kada zavrsi instalacija Windows-a PRVO instaliraj DX 9c, a onda drajvere za komponente
Nakon ovoga obrisao si sve softverske konflikte na racunaru. Ne mogu da verujem da ovo do sada nisi uradio.
Reci ako sam preterao.
-Nisi preterao, naravno da sam probao i to, to je u stvari postupak koji sam uvek primenjivao....mislim, nisam neki pocetnik to da ne znam
e sad, pisko, ja nisam probao samo jednu jedinu verziju directx-a, probao sam jedno 15ak verzija, tako da je nemoguce da ni jedna nije potpisana od strane Microsoft-a..itd
VMARK, instalirao sam najnoviju 9.0c verziju, i npr.igrica Bioshock, Medal Of Honor `Airborne` su mi trazile update.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.