Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
I ponovo vrli u-p-d-a-t-e ovaj put 5065426
STRANA 1 OD 1
xenox I ponovo vrli u-p-d-a-t-e ovaj put 5065426 11.09.2025. 07:28 T69435

status: user
broj poruka: 1418

Ovaj put ubija SMB na Windows Pro masinama

https://www.reddit.com/r/computertechs/comments/1ndj2os/kb5065426_breaking_smb/

Unistall na masini koja seruje resava problem...

Christ Titus Tool... Za koj moj mi `sigurnost` kad nista ne radi... Mora da im je AI pisao kod...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: I ponovo vrli u-p-d-a-t-e ovaj put 5065426 11.09.2025. 08:55 #683874

broj poruka: 19098
можда није брзо решење, али да размотрите неки минимални линукс сервер са самбом и фајервол, ако је могуће? Ако се та машина користи само за шер, то је најбоље решење по мени.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

::
:: Ovaj put ubija SMB na Windows Pro masinam
:: https://www.reddit.com/r/computertechs/comments/1ndj2os/kb5065426_breaking_smb
:: Unistall na masini koja seruje resava problem..
:: Christ Titus Tool... Za koj moj mi `sigurnost` kad nista ne radi... Mora da im je AI pisao kod...
micika988 Re: I ponovo vrli u-p-d-a-t-e ovaj put 5065426 11.09.2025. 09:48 #683875

broj poruka: 2109
meni pre zvuci da su se `gospoda` posle kovidarstva morala vratiti na posao u kanc, pa sad ili teraju inat i namerno salju sav posao na ustolicene polise `pametnog` razvoja koje fiktivno rade kako treba ili je vecina polu-slogirana sa cime su se vec spricali pa im ni AI nije od nekog velikog znacaja, na kraju dana se ipak mora rucno testirati na solidnom uzorku hardvera da li je nesto spremno za deploy ili ne

https://imgur.com/a/ywab9ea

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: Christ Titus Tool... Za koj moj mi `sigurnost` kad nista ne radi... Mora da im je AI pisao kod...
imarkovic Re: I ponovo vrli u-p-d-a-t-e ovaj put 5065426 11.09.2025. 13:56 #683876

Озвиљне фирме обично имају приватан KB сервер који гура пакете према клијентима и овакве ствари се избегавају на тај начин. У супротном линукс или нас за шер најпростије.

Највеће проблеме прави то, што Мицрософт форсира, а не тестира довољно своје `закрпе`, него то оставља корисницима.. Нема се времена.

А ово друго, какве су типичне домаће фирме, односно њихови директори, најгоре је сада натерати људе да се врате у канц., поготово ако нема потребе и ако то неком више одговара. Mного је фирми сада које имају превише запослених, па не могу сви да стану у мали канц. Зато је хибридно најбоље.

:: meni pre zvuci da su se `gospoda` posle kovidarstva morala vratiti na posao u kanc, pa sad ili teraju inat i namerno salju sav posao na ustolicene polise `pametnog` razvoja koje fiktivno rade kako treba ili je vecina polu-slogirana sa cime su se vec spricali pa im ni AI nije od nekog velikog znacaja, na kraju dana se ipak mora rucno testirati na solidnom uzorku hardvera da li je nesto spremno za deploy ili n
:: https://imgur.com/a/ywab9e
:: `The aim of public education is not to spread enlightement at all. It i
:: simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level
:: to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
:: :: Christ Titus Tool... Za koj moj mi `sigurnost` kad nista ne radi... Mora da im je AI pisao kod...
imarkovic ВинАпдејт: 11.09.2025. 18:06 #683877

https://tinyurl.com/39b77rz9

xenox Vozim ja linux odavno 11.09.2025. 19:59 #683878

Ovo je po malim firmicama gde je po par racunara. Zateceno stanje. Bi ja rado stavio Linuxe, ali njima je cilj i da rade na tom kompu... Kakav crni dedicated komp :) Ovi smradovi izgleda imaju nameru da razbiju 10ke pre nego prekinu update za njih...
Nemam ni vremena da ih cackam puno da vidim moze li se nesto popraviti. Jutros je to bila kasa koja nije mogla da pridje drugoj pre pocetka radnog vremena...

imarkovic Re: Vozim ja linux odavno 11.09.2025. 21:30 #683879

Каса? Шта ће каси ажурирање система? То треба да буде локално у комуникацији са другом касом..

:: Ovo je po malim firmicama gde je po par racunara. Zateceno stanje. Bi ja rado stavio Linuxe, ali njima je cilj i da rade na tom kompu... Kakav crni dedicated komp :) Ovi smradovi izgleda imaju nameru da razbiju 10ke pre nego prekinu update za njih..
:: Nemam ni vremena da ih cackam puno da vidim moze li se nesto popraviti. Jutros je to bila kasa koja nije mogla da pridje drugoj pre pocetka radnog vremena..
xenox Re: Re: Vozim ja linux odavno 11.09.2025. 22:22 #683881

Haha... Pa svi ih trpaju da treba da se azurira sistem, sigurnost... Ja u principu disajblujem update, moji kompovi nisu videli update odavno. Linux kulturno kaze da ima i izbaci spisak, pa biraj... Windows ne pita, pa nema ni update... Ali ima tu raznih servisa i softvera za POS... Kako sta ko uzeo kao resenje... Jutros je prva stvar bila da ubujem update... Chris Titus tool ga sad bas ubija...

:: Каса? Шта ће каси ажурирање система? То треба да буде локално у комуникацији са другом касом..
:: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: Ovo je po malim firmicama gde je po par racunara. Zateceno stanje. Bi ja rado stavio Linuxe, ali njima je cilj i da rade na tom kompu... Kakav crni dedicated komp :) Ovi smradovi izgleda imaju nameru da razbiju 10ke pre nego prekinu update za njih..
:: :: Nemam ni vremena da ih cackam puno da vidim moze li se nesto popraviti. Jutros je to bila kasa koja nije mogla da pridje drugoj pre pocetka radnog vremena..
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60455. Broj poslatih odgovora: 647920.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs