Moze li obnova gradiva.Da li bese moguce da se naprave live instalacije windiwsa-7,8,10 kao kod linuxa.Da se butuje sa flwsa ili dvd-a i da bude funkcionaklan onako genericki.Na nekim forumima kazu da moze ,dokle se negde zale da to ne radi-verovatno zavisiod slucaja do slucaja.Moze li to da se izvbede da radi-onako genericki.
Secure boot u C-MOS u (``biosu``) ce, gotovo sigurno morati da bude iskljucen, odnosno, kada budes hteo da butujes WinPE (i slicno), moraces prethodno da ``udjes u BIOS`` i onemogucis sec boot.
pa i kod Linuxa radi kao usporeni film .Dok se raspakuje sa sporog DVD-a ,u ram letnji dan do podne.Pa jos ako nemas dovojno ram-a ,proces se dodatno usporava.
Mozda je dvd spor ali preko usb bi trebalo da ide brze.Kako ide brzo preko neke virtuelne masine u linuxu.Cekaj zar nije zgodno da imas u dzepu usb win live i ubodes ga u bilo koju masinu usput ako ti zatreba..
Razmisli: valja spasavati fajlove na kompu ciji system nece da butuje... Ili makar ``pronjuskati`` i videti cega tu sve ima pre nego sto se krene u re-install/re-formatiranje/re-particioniranje...
брзина учитавања виртуелне машине не може да се мери са учитавањем УСБ-а, то је битно рашчланити, али да, брже је са УСБ-а него са ЦД-а.
Својевремено сам хтео да имам Тотал Командер на УСБ-у заједно са малецким окружењем због пребацивања података са компа где није радио систем, нпр. то је било баш корисно, користио сам Xlite да бих интегрисао Тотал Командер са мог компа и ради супер са неких 120Мб. Било ми је то корисније него неки линукс због прегледности.
Док сам радио интензивно такве ствари, било ми је занимљиво да направим свој усб са малим разним алатима, уместо да копам по Стрелек и Хиренс алатима и нађем оно што ми треба. Издвојио сам омиљене алате: - Win7 live + total commander | за копирање података на NTFS - HDAT2 за | за дијагностику дискова и за фикс када се деси као мени једном да диску побрљави табела, па приказује уместо 2Т, 1Т простора, ово је једини алат који ми је помогао, јер сам био близу да бацим скоро нов диск - HD Sentinel | познати програм за дијагностику дискова ДОС верзија - Parted Magic | за чишћење НВМе, манипулацију партиција, дијагностику РАМ меморије и многе друге ствари - Live Slackware | за хаковање шифре на линуксу, и за копирање података на полумртвим дисковима, где винзода не може - chntpw | хаковање шифре за виндозу, као и за линукс - FreeDOS | ДОС окружење за разне ствари, углавном сам користио за ажурирање фирмвера на плочама и хард дисковима - Ghost | клонирање дискова - MHDD | за дијагностику дискова и релоцирање лоших сектора
има још неких ситница које сам и заборавио, нисам дуго користио.. Све је ово направљено једноставно помоћу Grub4Dos и тексуталног едитора за наслове и учитавање ових програма који раде под Legacy, уз помоћ ISO имиџа који се тако учитавају, лако убацују додатни.. Исти принцип како је прављен Хиренс бутабилни диск. Јесте демоде, али ја га користим на свом компу који је Рајзен 5000.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Mozda je dvd spor ali preko usb bi trebalo da ide brze.Kako ide brzo preko neke virtuelne masine u linuxu.Cekaj zar nije zgodno da imas u dzepu usb win live i ubodes ga u bilo koju masinu usput ako ti zatreba..
posto su ssd sada jeftini ,usb 3 na sata adapter ,za ssd i 2,5 incha hdd ne treba dodatno napajanje ,samo ukljucis ,nisam probao ,ali bi islo dosta brzo .
Broj postavljenih tema: 60461. Broj poslatih odgovora: 647981. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.