Zanima me kako da instaliram oba operativna sistema da mogu oba da ih koristim, tj da biram koji mi kada treba? Da li je to uopste moguce u ovoj kombinaciji? Ako nije, nema veze, kako bih onda instalirao XP i Millenium? Ne razumem se narocito u to, ali me je uvek zanimalo, pa rekoh, ajde da pitam... Probao sam da instaliram jedan za drugim, naravno, nije bilo poente...
Iskreno, nemam pojma kako to da odradis, ali znam da moze, jer se meni jednom slucajno desilo da instaliram dva XP-a i poludeo sam koliko me je nerviralo da svaki put biram koji da startujem.
Kao prvo napravis dve particije ukoliko ih nemas, podignes XP na prvu particiju a Vistu na drugu. Prilikom bootovanja ce te pitati koji OS zelis da startujes i to je to. Pravilo je da uvek podignes stariji OS prvi pa onda drugi, noviji. Nikako dva OS na jednu particiju!
:: Kao prvo napravis dve particije ukoliko ih nemas, podignes XP na prvu particiju a Vistu na drugu. Prilikom bootovanja ce te pitati koji OS zelis da startujes i to je to. Pravilo je da uvek podignes stariji OS prvi pa onda drugi, noviji. Nikako dva OS na jednu particiju ::
Samo da dodam: kad instaliraš XP i onda krneš užasnu Vistu, moraš da odabereš `NEW INSTALLATION` (čini mi se da tako beše piše) kada postavi pitanje gde ćeš da je instaliraš, a ne `UPGRADE`. Pre 6 meseci sam i ja stavio oba operativna sistema. Korišćenje XP-a - 99,99%. Korišćenje Viste 0,01%. Zašto? Probaj i sam pa ćeš uvideti...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.