Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
OS nece da se podigne!
STRANA 1 OD 1
nvelja OS nece da se podigne! 28.03.2008. 16:21 T9001

status: user
broj poruka: 135

Pozdrav svima,
Zakuca se na pola podizanja OS,vista je instalirana,prodju oni yeleni kvadratici 2-3 puta normalno,i onda se ugasi lampica hard diska,sve stane ustvari ne skroy nego se pomeri na svakih sekund po malo.Instalirao sam fresh vistu,Sve iz pocetka.Radilo lepo do instalacije lan drivera,a to sam prvo i instalirao.Opet poceo da se vuce ko baba.Instaliram xp.Radio lepo jedan dan.Sutra da ga upalim on opet stane na pola.
Ima li neko ideju odakle da krenem.
asus m3a
amd 5000 black
geil ultra 2x1G
ati eah 3850
cooler master 430w
nista nikada nije klokovano,sve fabricki....
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.03.2008. 16:26 #49304

broj poruka: 12057

Mrežna kartica ?

Mada, to isto mi je radio skoro jedan stariji komp (Coppermine 733 i ABIT BX Master) i rešenje je bilo zamena baterije koja je skoro bila mrtva (2.6x volti umesto 3v, a struje jedva da je bilo). Za svaki slučaj izmeri bateriju sa tvoje ploče.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

SkyFire Re: Re: 28.03.2008. 16:31 #49307

broj poruka: 18472
Ili hard...Moguce je da ti je bad sector u pitanju na particiji na kojoj instaliras win ili vistu...Moze se to desiti vrlo lako...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

::
:: Mrežna kartica
:: Mada, to isto mi je radio skoro jedan stariji komp (Coppermine 733 i ABIT BX Master) i rešenje je bilo zamena baterije koja je skoro bila mrtva (2.6x volti umesto 3v, a struje jedva da je bilo). Za svaki slučaj izmeri bateriju sa tvoje ploče.
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
nvelja hvala 28.03.2008. 22:21 #49355

nikada mi baterija ne bi pala na pamet,hvala,nisam probao,nemam unimer kod kucne,a evo ponovo sam instalirao vistu,prosli svi driveri,skinuo update od nkih 60-70 MB,instalirao i posle restarta opet nece.Zakuca se na pola i ide mi na ....
A hoce li neki alatic sa hiren boot-a prikazati taj bad sektor ako ga ima.Da ja to istestiram,pa ako ga ima pravac po garanciju.Valjda tako funkcionisu stvari.Hvala vam moci u svakom slucaju.

Equinoxe Re: 28.03.2008. 23:56 #49363

broj poruka: 12057

Za trazenje BAD sectora na Hirenu koristi MHDD.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

nvelja jbg.... 28.03.2008. 23:58 #49365

vec sam ukljucio HDD regenerator,
nema mu odmora,ima da sljaka 2 dana,
hvala
tiva HDD 29.03.2008. 00:01 #49366

broj poruka: 116
verovatno, može se desiti i da nemaš bad sectore ako je kvar mehanike usled nekog udarca, pada kućišta li slično. Imao sam taj slučaj pre desetak dana, probaj drugi hdd i videćeš

NastyB A da probaš... 29.03.2008. 00:05 #49368

broj poruka: 729
...da batališ to njesra od Viste i probaš sa XP SP2. Ako sa tim ne radi, onda imaš hardverski kvar. Uvek pođi od najlakšeg i najbezbolnijeg rešenja pre nego što počneš da kasapiš hardver...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

nvelja re 29.03.2008. 00:31 #49369

ma gde pao!!!
na stvarno,jedino dok nije dosao kod mene,a ko zna koliko miliona kineza ga bacalo po raznim magacinima,
i zakucao se bio i xp sp2,
popravio se sam posle jedno pola sata,ustvari podigao sam bio live linux,ubuntu,blejao po netu sa njime,kad posle toga sve radi.Ma ko zna sta sve moe da bude.Nego nervira coveka,sad bi mi nanu naninu!!!
I uek stane na istom mestu,moguce da je hard,zaboravih da probam save mode?!

tiva Dzaba 29.03.2008. 00:37 #49370

safe mode, probaj imaćeš slova preko celog ekrana kao što je normalno za safe mode i ako tu zakuca kao što se i meni desilo, onda budi siguran da je zamena hdd jedina opcija

nvelja re 29.03.2008. 00:42 #49372

ma OK,a jel spada to u reklamaciju,odnosno garanciju,star je svega 3 meseca,ako je on naravno?
I kako idu reklamacije,osecam a je ostavi hard pa dodji za mesec dana....
tiva Važi... 29.03.2008. 09:03 #49388

za to garancija, odneseš im kućište, oni će to zadržati kod sebe dan, dva, probaće da instaliraju sistem da provere da nije pao i kad vide da nije do toga zameniće ti hdd. Meni je kolega doneo računar sa tim simptomom, dete je prevrnulo kućište i isto se dešavalo sa xp-om. Reinstalirao sam sistem i nekoliko sati je radio dobro i opet je počelo isto. Bilo je do hard diska

nvelja re 29.03.2008. 13:04 #49411

Ma ja sam sam sklapao komp,kupovao jednu po jednu komponentu,
nego,skinem ja lepo grafiku,upalim komp,kad ono sevnu iz zvucnika onal log zvuk.Ugasim vratim grafiku,sve radi.Izgleda se grafika pomerila,ili sta vec,ko ce ga znati,kakva glupost,ali evo mozda za buduce generacije,tek da ne izgube 30 sati.......
kao neke budale :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs