Instalirali su nam Linux Mint na masinu ciju konfiguraciju ne mogu da saznam. I sve radi katastrofalno lose. sporo. lag do neba... Ne bi trebalo da je konf. toliko nesposobna... Kapiram da bi resenje moglo da se izgoogluje, ali ja sam porodican covek koji ne zeli da trosi vreme na radnu organizaciju van radnog vremena :) elem...kako da ja sve to optimizujem? da li je to uopste moguce? nasao sam da je tu vazan neki swap file, ciji je parametar po default =60, a trebalo bi da bude =10. to nisam uspeo da promenim, jer kad stignem do zadnje komande koju ukucam (paste sa interneta) u Terminal, izbaci mi `command not found`. lik koji je instalirao Mint, kaze da treba da nadjem bolje drivere za hardver. hvala unapred
Drugim recima te je taj lik iskulirao, treba da nadjes, ne bolje drajvere, vec drajver za graficku, koju ako linux nije sam prepoznao, tesko ces naci, a jos teze instalirati, a da ne pukne kernel.. radi tako sporo zbog grafike 99%
:: Instalirali su nam Linux Mint na masinu ciju konfiguraciju ne mogu da saznam :: I sve radi katastrofalno lose. sporo. lag do neba.. :: Ne bi trebalo da je konf. toliko nesposobna.. :: Kapiram da bi resenje moglo da se izgoogluje, ali ja sam porodican covek koji ne zeli da trosi vreme na radnu organizaciju van radnog vremena : :: elem...kako da ja sve to optimizujem :: da li je to uopste moguce :: nasao sam da je tu vazan neki swap file, ciji je parametar po default =60, a trebalo bi da bude =10. to nisam uspeo da promenim, jer kad stignem do zadnje komande koju ukucam (paste sa interneta) u Terminal, izbaci mi `command not found`. lik koji je instalirao Mint, kaze da treba da nadjem bolje drivere za hardver. :: hvala unapred
tako sam i mislio kroz razgovor sa njim sam ukapirao da ce se potruditi samo ako ga budem smarao...a dobio je kintu da sve uradi kako treba. nije mi jasan takav covek...
Kako ti nije jasno, covek je vec dobio pare i sad ga bas briga, redovna stvar kod nas... Nije bitno da li radis u drzavnoj ili privatnoj firmi (veterinarskoj stanici), niti me zanima, samo nisu trebali da plate pa onda da im se namesta, uvek prvo sacekas da majstor odradi pa onda platiti... jbg, na greskama se uci, neke su skuplje neke jeftinije ali tako je. Ako nece da dodje ili `ne moze` juri ga ili ces nazalost morati sam da nadjes drajvere ili ako neko od kolega sa foruma ima da ti posalje :S
You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me. Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me. Did you really think your little jokes were going to kill me? I`m done with the winning cause i`ve already won.
negde automatski negde rucno,ne znam sta bi tu mogao da menjas ,a da ne ubijes instalaciju ,postoji mogucnost da je prevelika particija za swap pa je zato sporo.Ipak je u pitanju neadekvatni hardver ,trebao je da ti stavi neki Linux koji je manje hardverski zahtevan.
i nakon visekratnog igranja uzimala-davala, uspeo sam da nateram frajera da kako zna i ume nadje drajvere i završi posao za koji je dobio kintu. sad sve radi besprekorno :-) hvala imarkovic na korisnom savetu!
Imao sam ja samoukog kolegu koji je radio ovako isto. Kad sam radio pomalo na svoju ruku, stalno sam za njim ispravljao lenje greske, pa sam mislio da je opet on iako ga nisam video godinu dana.
postoji li nacin da ja to sredim ili moram opet da cimam ovog lika? inace, u pitanju je IE8 i aplikacija je pravljena ekskluzivno za IE, tako da drugi browseri ne dolaze u obzir. hvala
sudo apt-get install playonlinux, tvoj password kao administratora, Kad zavrsi sa instalacijom svega sto je potrebno - pokrenes program i u tabu internet odaberes IE8, dalje ce ti sve biti jasno. Pozdrav!
:: sad imam drugih problema.. :: na slici je strelicom obelezeno polje u koje ne mogu da unesem podatke za pretragu.. :: :: http://www.dodaj.rs/f/3P/h6/4yDaGxyx/screenshot.pn :: :: postoji li nacin da ja to sredim ili moram opet da cimam ovog lika :: inace, u pitanju je IE8 i aplikacija je pravljena ekskluzivno za IE, tako da drugi browseri ne dolaze u obzir :: hval :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.