Imam problem.Naime laptop je radio normalno,kada sam ga ugasio pa ponovo upalio izbaci mi startup repair recomenden i start windows normaly.Kada odem i na jedno i na drugo izbaci mi startup repair i to traje satima i nikako da se zavrsi.Probao sam i u safe mod krene da ucitava one podatke i opet izbaci startup repair.Isao sam i na f8 pa repair i system restore ali nece mi. Inace laptop mi je Toshiba satellite c875-s7205 ram 4gb procesor 2,3 a graficka intel hd valjda 4000 ne znam.Os mi je Windows 7 ultimate x64 bita.laptop mi je star oko pola godine vec sam mu jednom menjao hard pre oko 4 meseca posto mi se pokvario.Izvinite sto ovoliko pisem ali hteo sam da problem sto bolje opisem.Unapred hvala
Problem je sto nemam papire od garancije.Kako da testiram hd?Posto nisam siguran da ima bad sektora a moguce da mi je os puko posto kada ga palim ono starting windows nema one ikone windowsa vec samo pise starting windows.Mozda sam neke fajlove izbrisao posto nisam bas nesto strucan po pitanju os.
Vidis, moguce je i da je RAM prso. Za pocetak, skini HBCD 10.6, narezi ili napravi USB boot flesku i vidi sta je SMART zabelezio programom Hdsentinel, pa ako je health ispod 100%, provuci ga celog kroz Hdregenerator. Sve te alate imas na HBCD 10.6. Ako je HDD OK, testiraj i RAM sa memtest86.
P.S. Vrazji Caps Lock mi ostade ukljucen u predhodnom postu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Evo sada cheking disk cekirao sam i ono automatically fix file system errors i ono drugo scan for and attempt recovery of bad sectors sacekacu da se zavrsi pa cu da javim da li ima bs.Samo pitanje jel ovo automatski brise bs ili moram jos nesto uraditi?
Nisam siguran da li relocira BS. U svakom slucaju, sacekaj da zavrsi i vidi da li ce naci neku gresku, makar sistemsku. Ako ne pomogne, odradi ono sto sam napisao u prethodnom postu i sve ce izaci na videlo.
Ovo cekiranje mi traje jako dugo.Evo dva sata a jedva da se pomerilo.Moram da napomenem da mi se pre 10ak dana windows trazio aktivaciju pa sam muku mucio dok nisam aktivirao preko file loadera.
PA rekoh ti vec par puta. Skini HBCD 10.6 narezi .iso sliku sa nero-m, pa ce nam sve biti jasno. Ili ga skopcaj na desktop i proveri SMART, brzinu citanja/upisa sa HD tune... Ne mozemo ti nista ovako na slepo reci...Mnogo pitanja postavljas, a nigde povratne informacije...
:: A jel bi se nesto promenilo ako bih ponovo instaliro windows ili formatiro disk.Ili moram da kupujem novi
SkiniHirens 15.2 i najnoviji Boot and Nuke pokreni. Pusti da zavrsi. Nadam se da znas da podesis samo za Intel platformu. Pusti da zavrsi i pokusaj instalirati ponovo. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. Pocinio sam najveci grijeh od svih. Postao sam civilizovan. Korakira Melaine. Tempest brutos.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.