kupio sam nov hd ima 7 dana i vec imam 64 bad sektora.Skinuo sam hd sentinel i pise mi 70 % healt i da imam 64 bs nesto relocated.U laptopu nemam nista sem malo programa i filmova.Inace je hard seagate sata 2 od 500gb.Stvarno mi nije jasno kad se pre ti bad sektori pojavise?
Iskreno, nadam se da si stvarno kupio nov hdd, a ne neki fabricki repariran, prepakovan i vracen u prodaju. Stvarno prebrzo da se bad sektori tako pojave, ail bilo je i takvih slucajeva... Zato racun u ruke i reklamiraj to odmah, vece su ti sanse da se odmah zameni nego da cekas jos koju nedelju...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
:: kupio sam nov hd ima 7 dana i vec imam 64 bad sektora.Skinuo sam hd sentinel i pise mi 70 % healt i da imam 64 bs nesto relocated.U laptopu nemam nista sem malo programa i filmova.Inace je hard seagate sata 2 od 500gb.Stvarno mi nije jasno kad se pre ti bad sektori pojavise?
evo sada ga provlacim kroz hd regenerator.Naime nije mi bio ukljucen internet i nije imao ni jedam bad sektor sad kada sam ukljucio i ponovo sam instalirao hd sentinel onda mi prijavi kako imam tih 64.Inace sam hd kupio u gigatronu
Dobro je, upali program HDtune (ima portable verzija), daj mu scan, ako tu ima bad sektore, to mozes da iskoristis (save as .PNG) kao dokaz da je neispravan, da ti ne bi bez veze vratili disk i deklarisali kao ispravan, kako imaju obicaj.
:: evo sada ga provlacim kroz hd regenerator.Naime nije mi bio ukljucen internet i nije imao ni jedam bad sektor sad kada sam ukljucio i ponovo sam instalirao hd sentinel onda mi prijavi kako imam tih 64.Inace sam hd kupio u gigatronu
Pogresno sam objasnio.Sa Hd tune i hd sentinel mi prijavljuje warning kod reallocated event count.Ako ga budem nosio u servis jel samo hard disk ili moram i laptop?I da li ce mi uvaziti garanciju poste nema bad sektora nego ovo reallocated event count?
zezas? :) opusti se i ne brigaj, nije to nista ako nema bad sectors..
:: Pogresno sam objasnio.Sa Hd tune i hd sentinel mi prijavljuje warning kod reallocated event count.Ako ga budem nosio u servis jel samo hard disk ili moram i laptop?I da li ce mi uvaziti garanciju poste nema bad sektora nego ovo reallocated event count :: ::
nema bad sektore sa svim mogucim programima i alatima sam skenirao.Jedimo ovo upozorenje reallocated event count u hd tune.Pa me zanima sta to znaci i da li treba da brinem
Lepo ti ljudi kažu da ideš i momentalno reklamiraš to, i zapiši serijski broj diska da ti ga ne uvale nazad kao `nov i zamenjen`....
Ukratko, to upozorenje znači da je elektronika diska sama otkrila bad sektore i zamenila ih rezervnim tj. urađena je realokacija. Sama ova činjenica govori da disk IMA bad sektore, samo je pitanje vremena kada će početi pravi problemi.
Najjednostavnije, kao što sam i napisao... Ako nisu prodavci krompira, onda vrlo dobro znaju tematiku. Slobodno `proguglaj` malo na ovu temu, biće ti sve jasnije. I ako prilikom reklamacije počnu da vrdaju, budi uporan i dosadan, nažalost, ovde je bezzakonje takvo da se sve slama na krajnjem potrošaču, no to je već neka druga tema.
Vrati im disk, slikaj sa telefonom ili aparatom podatke iz koji vec program koristis za testiranje diska i prilozi uz disk. Trazi nov disk ili da ti vrate pare. Moraces da sacekas da se zavrsi procedura sa servisom (minimum 7 dana).
Nekada je mali broj ljudi posedovao racunare ali su puno znali o njima. Danas puno ljudi poseduje racunare ali malo zna o njima.
cim ti bilo koji soft za proveru hdd-a pronadje BAD sektor a ne REALOCATED .. obicno hdd ima 1000 rezervnih sektora , pa tek posle 1000 bad sektora ide garancija
:: A koliko mu treba da potrosi te rezervne sektore da bi mi ovi prihvatili garanciju i kako da znam?
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.