Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
WinXP SP3 USB edition
STRANA 1 OD 1
MACHINE WinXP SP3 USB edition 16.02.2014. 19:11 T56754

status: user
broj poruka: 5715
Jel` ima neko torrent link ka proverenom XP-u koji se moze bootovati i instalirati sa flash stick-a?

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 16.02.2014. 19:34 #542324

broj poruka: 4293
Pa nije valjda da ne znas da napravis butabilni WiXP SP3 :O Koristi prepUSB.

http://www.rmprepusb.com/tutorials/72 - -easyboot - -a-grubdos-multiboot-drive-that-is-easy-to-maintain/e2bv1

Ubacuje[ instalacije, kja ti god odgovara. Koristim toi na USB stiku od 64 GB sve i Linux/Windows/Android varijante OS-a.
Neprikosnoven je.

Cpu:Core™ i7-4770
Cooler:Omicron HG-232
GPU:2xMSI 290
Ram:4x4 GB PC 2400 Beast
MBO: ASRock Fatal1ty H87 PERFORMANCE v1.1
Case:Chieftec Ultra Big Tower
PSU:Deco 1260w RU
Mouse:Teliara B100
Screen: Barco 24` MDRC-2124 TS, Apple Tbold

gilopile ... 16.02.2014. 19:38 #542325

broj poruka: 9459
Ovaj je najbolji:

WinSetupFromUSB 1.3
http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=162452&t=4&i=1

Skines XP koji mislis, mont-ujes ga i napravis sa ovim boot-abilan fles.

Koristio sam ih milion, ali ovaj mi radi i na plocama gde nisam mogao sa universal USB creator, Sardu...i jos par onih najpoznatijih.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

imarkovic Re: WinXP SP3 USB edition 16.02.2014. 22:33 #542344

broj poruka: 19083
Najbolji program za to koji sam koristio je YUMI, sada je aktuelna verzija 2.0.0.0. Nikakve zajebancije nema, samo stikliras flash, selektujes windows XP, next, i to je cela prica.
download: http://www.pendrivelinux.com/downloads/YUMI/YUMI-2.0.0.0.exe

Takodje, skoro isti program USB universal installer:
http://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.5.2.exe

@operatore, nisam ni mislio da ces da odgovoris

:: Jel` ima neko torrent link ka proverenom XP-u koji se moze bootovati i instalirati sa flash stick-a
::
:: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
duqp da iskoristim temu da pitam nesto 16.02.2014. 23:58 #542351

broj poruka: 3466
dok sam koristio xp poslednjih par godina sam uvek koristio last xp i bio prezadovoljan

skoro skinem last os 7 i preko wintoflash nece da ga stavi izbaci neku mrtvacku gresku
Probao da ga narezem na dual layer dvd i pukne na 10% a img ispravan kad ga mountujem na power iso drajv.

Jel ima neka univerzalna fora ili trik za koji ja ne znam da se to natera da radi?

jos jedno konkretno pitanje, da li da instaliram win 8.1 i da batalim polako sedmicu
da li su ispeglali ono da moze da se pokrene cs 1.6 i jel nema nekih vecih problema?
hvala
imarkovic Re: da iskoristim temu da pitam nesto 17.02.2014. 07:09 #542359

Batali taj WinTosFlash, i sam sam ga preporucivao, medjutim mnogo je bolji YUMI, mnogo bolje radi. Bitno je samo da selektujes prilikom pravljenja `Windows 7`, radice provereno.

Ne moras uopste da prelazis na 8.1, naravno da nije ispeglan, niti ce biti do kraja, ako nemas nekih preteranih zahteva, mozes ga probati, radi fino.

:: dok sam koristio xp poslednjih par godina sam uvek koristio last xp i bio prezadovolja
:: skoro skinem last os 7 i preko wintoflash nece da ga stavi izbaci neku mrtvacku gresk
:: Probao da ga narezem na dual layer dvd i pukne na 10% a img ispravan kad ga mountujem na power iso drajv
:: Jel ima neka univerzalna fora ili trik za koji ja ne znam da se to natera da radi
:: jos jedno konkretno pitanje, da li da instaliram win 8.1 i da batalim polako sedmic
:: da li su ispeglali ono da moze da se pokrene cs 1.6 i jel nema nekih vecih problema
:: hvala
gilopile ... 17.02.2014. 13:10 #542382

IM, i ja sam koristio YUMI masu puta, ali u poslednje vreme jednostavno mi je zadavao muke na pojedinim, obicno malo starijim plocama. Na nekoj hoce da boot-uje, na nekoj ne - izbaci neku gresku vezanu za Grub.

Za sada sam zadovoljan sa WinSetupFromUSB 1.3 ili ova `rucna` varijanta mi jos nije omanula, bar sto se XP-a tice:
http://liliputing.com/2008/04/install-windows-xp-on-mini-note-usb.html

Za sada jos nisam probao win7/8 ili neki Linux preko WinSetupFromUSB 1.3. Ako neko proba, nek javi da li i to radi bez greske sa ovom aplikacijom..

imarkovic Re: ... 17.02.2014. 13:21 #542384

Pa ne znam, najstarije na cemu sam probao je 478 platforma, do sada me jos nije izdao, W7/ W8 rade bez problema, ali treba naravno imati sve kao opciju, kada nesto pocne da te zeza.. bas sam se zezao do malo pre, pravio HBCD ne sa onim Grub4DOS/ HBCD folder, vec sam napravio custom .iso sa UNetbootin/ TXboot, radi super, brze se dize, ako nekog zanima, mogu da napravim tutorial-chic:) . Takodje i za multiboot za XP/ 7/ 8, za najjednostavniji moguci (ako vec nema).

:: IM, i ja sam koristio YUMI masu puta, ali u poslednje vreme jednostavno mi je zadavao muke na pojedinim, obicno malo starijim plocama. Na nekoj hoce da boot-uje, na nekoj ne - izbaci neku gresku vezanu za Grub
:: Za sada sam zadovoljan sa WinSetupFromUSB 1.3 ili ova `rucna` varijanta mi jos nije omanula, bar sto se XP-a tice
:: http://liliputing.com/2008/04/install-windows-xp-on-mini-note-usb.htm
:: Za sada jos nisam probao win7/8 ili neki Linux preko WinSetupFromUSB 1.3. Ako neko proba, nek javi da li i to radi bez greske sa ovom aplikacijom.
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 17.02.2014. 13:33 #542386

Ja uvek dobijem neki glupavi komp gde jednostavno nece ni sa jednim USB kreatorom da radi, pa sam zato isao u potragu za necim sto jos nisam probao i tako sam naletio na onaj. Radi, a to mi je najbitnije...

HBCD mi prolazi sa svim USB kreatorima. Koristim YUMI kada hocu da napravim multiboot XP HBCD i sl....

Sam HBCD pravim rucno sa grub4Dos i ubacim par fajlova menu.lst, gldr i to je to.

Moze i sa RMPrepUSB...

Okaci tutic ako te ne mrzi. Bar u kratkim crtama, sigurno ce trebati...

Ako neko ne moze da se snadje sa ovim koje sam ja pomenuo, neka slobodno napise pa cu detaljnije objasniti kako se pravi.....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs