Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Neresiv problem sa drajverima TV kartice
STRANA 1 OD 1
peterpan Neresiv problem sa drajverima TV kartice 18.02.2014. 10:57 T56781

status: user
broj poruka: 788

Imam (al` bolje da nemam) TV karticu marke Leadtek Win Fast Palm Top DTV200 H i ozbiljne probleme sa drajverima. Do pre par meseci sa istim drajverima i softverom je radila bez i jednog problema. Kada sam instalirao svez sistem (win 8.1) i instalirao drajver i softver sve je sljakalo lepo, sledece jutro pokazuje zuti trougao u device manageru i pise: port reset failed Pise ovo: http://postimg.org/image/46adda0i7/
Sve sam probao, deinstalirao pola drugih programa i drajvera, drajver doticne kartice, skidao ga sa neta, menjao USB port, sto puta restartova i nista, i dalje stoji taj zuti trougao. Win nisam updateovao, stoga ne znam ni odakle ovi problemi. Desava se samo odjednom da proradi kartica, i mogu da mu radim sta ocu, radi ko` sat, i opet odjednom prijavi problem. Prvenstveno je problem u drajveru, ne softveru.

Ako neko zna kako ovo da sredim permanentno bio bih mu vecno zahvalan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Julije !! 18.02.2014. 13:17 #542615

broj poruka: 265
I mene tako zeza moja kartica iz potpisa, nekad normalno radi cim ulkjucim komp a nekad je jednostavno nema. Ovo resavam resetom kompa posle cega se pojavi i radi sasvim normalno mada je nekad potrebno i dva reseta. Probao sam i sa drajverom sa sajta reko noviji je ali ne pomaze, a takodje sam probao i da je stavim u drugi PCI-E X1 slot i u PCI-E X16 ali se ponasa isto dok u starom kompu imam Leadtek TV2000XPDeluxe PCI koja radi super evo i posle 8 god. JBG sve sto je made in china je uglavnom shit ( TV2000XP je made in Taiwan). :-D

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black

VMARC Nema to nikakve vez sa drajverima 18.02.2014. 14:53 #542631

broj poruka: 9437
Obojici je neispravna kartica. Reklamirajte.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

peterpan re 18.02.2014. 16:18 #542644

Reklamirao sam i rekose da je potpuno ispravna, sad vise nemam garanciju tako da ne znam vise sta da mislim...
peki22 Re... 18.02.2014. 16:24 #542646

broj poruka: 2936
Necu da vas plasim ali isti problem sam imao jos na Abit NF7-s sa nekom Asus TV kartom.Isto se ponasala.Rezime crkla ploca ubrzo,na drugoj TV karta radila normalno.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

peterpan re 20.02.2014. 12:14 #542970

Evo kako sam `resio` problem: Kad se startuje komp ujutru drzim ugasen telekomov modem i tada bez greske radi, evo vec par dana tako radim. Modem palim kad je racunar tj win vec podignut, pa kartica ne pravi problem. Zna li neko kako moze drajver kartice da se izoluje od uticaja sveze startovanog modema i nove IP adrese (verujem da je tu problem)?
count Re: re 20.02.2014. 18:50 #543043

broj poruka: 1369

::
:: Evo kako sam `resio` problem: Kad se startuje komp ujutru drzim ugasen telekomov modem i tada bez greske radi, evo vec par dana tako radim. Modem palim kad je racunar tj win vec podignut, pa kartica ne pravi problem. Zna li neko kako moze drajver kartice da se izoluje od uticaja sveze startovanog modema i nove IP adrese (verujem da je tu problem)
Pa nema Tv kartica nikakav IP, a ni modem nema IP kada nije na netu. pre bih rekao da je tu nešto sa USB portovima. Kolju se IRQ , memory conflict ili tako nešto. Ako su ti obadva na istom produžnom tu može da nastane nevolja takođe.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs