Microsoft dozvoljava Downgrade OS na -1, kako aktivirati 7-cu na nalepnicu 8-ce ?
STRANA 1 OD 1
arogan
Microsoft dozvoljava Downgrade OS na -1, kako aktivirati 7-cu na nalepnicu 8-ce ?
04.03.2014. 20:14
T56958
status: user broj poruka: 543
Opšte poznata stvar je da Micrrosoft dozvoljava Downgrade operativnog sistema na -1, odnosno na kupljenu osmicu mogu da stavim sedmicu ili na kupljenu sedmicu da stavim Vistu i sl. Dakle, dobio sam firmiran računar Lenovo sa nalepnicom Windows 8 Professional iz Singapura. Windows je bio aktiviran. Čak sam nabacio narodnu vererziju osmice Profrssional, promenio Key i uspešno sam ga aktivirao. Ali, ja ne volim 8-cu, hoću da stavim Windows 7 i to 32-bitni jer imam dosta starih periferija. Moja narodna verzija 7-ce uspešno je prihvatila i stari laserski štampač i stari skener i stari čitač ličnih karata, što osmica nema šanse iako sam pokušavao.
A sada problem: Kada već imam nalepnicu sa Windows 8 Professional, instalirao sam narodni Windows 7 Professional 32-bit i kad sam išao na Change Key u trećem polju od 5 cifara, kad sam kucao slovo N, Windows mi je dao poruku da ukucavam neočekivan karaakter i dalje ne može. Probao sam da ukucam broj sa nalepnice Windows 8 Professional na instaliran Windows 7 Professsional, ali očigledno ne može. Sa druge strane imam saznanja da može da se ide na Downgrade operaativnog sistema na -1. Kako? Ko treba da mi da Key za Windows 7, da li Microsoft u Singapuru (odakle je nalepnica Win 8) ili može i ovdašnje predstaavništvo Microsoft-a, ili ne daj Bože, proddavaac harvera iz Sngapura koji je ovu nalepnicu i zalepio?
Znam. mogu da nastavim sa narodnom verzijom sedmice, ali kad već imam za džabe nalepnicu, da li mogu da je iskoristim.
Postoji procedura koju sam Microsoft zahteva i mora da se ispostuje da bi aktivacija bila uspesna (radi se preko telefona). Pozovi njihovu tehnicku podrsku i dobices instrukcije kako se radi downgrade. Radio sam sa sedmice na xp i bilo je potrebno da se slika naplepnica i posalje njima na mail, ali sa osmicom nisam radio.
Moze da se uradi downgrade ali samo sa pro licencom, moras da instaliras windows 7 pro sa legalnim kljucem (tako bar kazu u Microsoftu), onda slikas tvoju nalepnicu i posaljes im na srb.info@microsoft.com, pokrenes aktivaciju telefonskim putem i pozoves call centar na broj 0700/300300. I onda ti oni daju aktivacioni kod
Ako im već pošaljem sliku nalepnice na mejl, naravno uz objašnjenje da mi je na osnovu toga potreban Product Key za Win 7 Pro, da li oni meni na mejl mogu da vrate poruku u kokoj je je i Product Key za Win 7 Pro. Onda samo idem na Change Product Key, ukucam novi i ako sam na Net-u aktiviraće se za koji sekund. Mislim, lakše mi je da odštampam i prekucam Key nego da mi diktiraju telefonom pa da pogrešim nekoliko (kao što uvek `pogrešno čujem S i D i dr).
Dakle, da li je obavezan tf. poziv ili mogu da tražim da mi Product Key vrate na e-mail?
Napomena: Verovatno ću ih prvo pozvati na gornji telefon da me oni zvanično upute, ali pre toga bi voleo da budem spreman na sve moguće opcije pa da odaberem najlakšu za sebe.
Moras da zoves jel kad pokrenes telefonsku aktivaciju on ti daje ID broj koji ima valjda 9 polja sa 7 cifara pa to moras da im iscitas a oni ti daju confirmation code koji ukucavas u prazna polja. Ne dobijas klasican product key, i svaki sledeci put kad budes gazio sistem moraces istu proceduru downgrade da radis :( Najbolje ih pozovi sve će ti objasniti
Re: Microsoft dozvoljava Downgrade OS na -1, kako aktivirati 7-cu na nalepnicu 8-ce ?
05.03.2014. 13:43
status: user broj poruka: 3730
Pa ovo je sve gore i gore .... Prvo poklanjaju win 8 sad ovo ... ovo prvi put cujem da moze da se izvde kako treba ali ako moze pevace mi drustvo :D :D sto zbog garancije (nesme da se pipa sistem uz uzeti lap top ) `D `D
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Opšte poznata stvar je da Micrrosoft dozvoljava Downgrade operativnog sistema na -1, odnosno na kupljenu osmicu mogu da stavim sedmicu ili na kupljenu sedmicu da stavim Vistu i sl :: Dakle, dobio sam firmiran računar Lenovo sa nalepnicom Windows 8 Professional iz Singapura. Windows je bio aktiviran. Čak sam nabacio narodnu vererziju osmice Profrssional, promenio Key i uspešno sam ga aktivirao :: Ali, ja ne volim 8-cu, hoću da stavim Windows 7 i to 32-bitni jer imam dosta starih periferija. :: Moja narodna verzija 7-ce uspešno je prihvatila i stari laserski štampač i stari skener i stari čitač ličnih karata, što osmica nema šanse iako sam pokušavao :: :: A sada problem: Kada već imam nalepnicu sa Windows 8 Professional, instalirao sam narodni Windows 7 Professional 32-bit i kad sam išao na Change Key u trećem polju od 5 cifara, kad sam kucao slovo N, Windows mi je dao poruku da ukucavam neočekivan karaakter i dalje ne može. Probao sam da ukucam broj sa nalepnice Windows 8 Professional na instaliran Windows 7 Professsional, ali očigledno ne može :: Sa druge strane imam saznanja da može da se ide na Downgrade operaativnog sistema na -1. Kako? Ko treba da mi da Key za Windows 7, da li Microsoft u Singapuru (odakle je nalepnica Win 8) ili može i ovdašnje predstaavništvo Microsoft-a, ili ne daj Bože, proddavaac harvera iz Sngapura koji je ovu nalepnicu i zalepio? :: :: Znam. mogu da nastavim sa narodnom verzijom sedmice, ali kad već imam za džabe nalepnicu, da li mogu da je iskoristim.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.