Evo vec 15 dana mucim muku sa zamrzavanjem racunara, znaci nema BSOD samo se zamrzne i pokaze crni ekran, po nekad linije.
Testirao sve zivo, sve radi, mislio graficka i ona radi kako treba.Reinstaliro sve drajvere, posto neki report iz Event log-a sugerise da je bug do drajvera.
I reko sad na kraju da resintaliram drajver za graficku i dok sam skidao drajver, rekoh da procitam relese note, i imam sta da vidim:
AMD Catalyst™ 14.4 Windows® Release Notes:
Known Issues
System will TDR or BSOD when encoding with Power Director 11
Driver installation might result in a black screen when installing on a Dual AMD Radeon R9 295X configuration under Windows 8.1. The issue can be overcome by rebooting the PC. upon reboot the display driver will be installed. The remaining Catalyst components can then be installed.
AMD Catalyst™ 13.12 Windows® Release Notes:
Known Issues: The following section provides a summary of open issues that may be experienced with the AMD Catalyst Software Suite.
[378812]: Windows 8 Metro Applications do not run when Morphological AA is enabled in the Catalyst Control Center
[379732]: Choppy Blu-ray Playback on four DisplayPort out using Eyefinity 4x1 configuration
[388366]: System hang when going to S4 mode
[390674]: Hitman Absolution and Total War Rome2 DX11 show no improvement in in frame time with frame pacing and Quad CrossFire enabled
To su drajveri koji imaju nekih problema za 13.9 ne pise da imaju ikakvih problema, ko zna mozda i imaju al nisu hteli da objasne.
Pa ko jos izbacuje drajvere sa greskom, npr. u 14.4 pise da `System will TDR or BSOD when encoding with Power Director 11` ali nije samo slucaj u power direktor evo meni se desava u raznim igrama.
Znaci katastrofa, eve vam drajveri al ne rade, sta da vam radimo mi samo se trudili al na kraju ne radi kako treba.
Istestiram jos malo 14.4 ako nastavi ovako vracam se na 13.9
A ja se cudim zasto mi lap urla vec 20-ak dana kao nenormalan (APU E1 - 1200). Od kako sam instalirao 14.4, Cpu stalno stoji na preko 30%, sta god i kako god radio, idle mu je na najmanje 30% (ranije lepo padao na 2-5%... Nije iskljuceno da je do drajvera...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ma jok cist sam ko suza, problem je u War thunder-u, ta igra ima razlicite filtere i razna podesavanja slike i onda napravi konflikt sa drajverom, sto je najgore random ispadne iz rada.
:: pre nego sto vratis staru verziju ,imao sam jedan slican problem na jednom kompu ,pa je Malwarebyte ukantao malware I sve ok.
To je greška koja je uočena istog dana kada se pojavoi cat 14.4. whql. Idi na Guru3D.com i skini skraćenu verziju od 257 Mb. Trebalo bi da sa njom bude sve kako treba.
Juce sam reisntaliro sa amd sajta 14.4, 257mb, prvo sto sam primetio je kad kliknem desnim klikom na desktop nema vise opcije da se udje u Catalyst Control Center vec mora rucno preko start menija, doduse mozda je ovo do win 8.1.
Za sad su stabilni testirao 5-6 sati, videcu danas kako ce da bude.
Jedam mali savet za ljude koji reinstaliraju drajvere, instalirajte Process Hacker.Link:
U Services tabu proverite dali nemate duple AODDriver4.3 drajvere, zna da prlikom reinstalacije drajvera ili instalacije novih ostane stari drajver aktivan npr. AODDriver4.2 a da novi ne bude startovan i onda dodje do konflikta.
:: To je greška koja je uočena istog dana kada se pojavoi cat 14.4. whql. Idi na Guru3D.com i skini skraćenu verziju od 257 Mb. Trebalo bi da sa njom bude sve kako treba :: :: ::
Probao sam 14.4 drajvere ali su me neke igrice zezale pa sam vratio na stare ali vidim da su mi ostali dupli AODDriver drajveri (4.3 i 4.2). Za 4.2 mi pise running, a za 4.3 stopped. Da obrisem 4.3 (ima opcija delete) ili da ih ostavim?
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX Dell U2412M Logitech G105+MX518
:: :: Juce sam reisntaliro sa amd sajta 14.4, 257mb, prvo sto sam primetio je kad kliknem desnim klikom na desktop nema vise opcije da se udje u Catalyst Control Center vec mora rucno preko start menija, doduse mozda je ovo do win 8.1 :: :: Za sad su stabilni testirao 5-6 sati, videcu danas kako ce da bude :: :: :: Jedam mali savet za ljude koji reinstaliraju drajvere, instalirajte Process Hacker.Link :: :: http://sourceforge.net/projects/processhacker :: :: U Services tabu proverite dali nemate duple AODDriver4.3 drajvere, zna da prlikom reinstalacije drajvera ili instalacije novih ostane stari drajver aktivan npr. AODDriver4.2 a da novi ne bude startovan i onda dodje do konflikta :: :: :: :: To je greška koja je uočena istog dana kada se pojavoi cat 14.4. whql. Idi na Guru3D.com i skini skraćenu verziju od 257 Mb. Trebalo bi da sa njom bude sve kako treba :: :: :: :: :: ::
Stopiraj 4.2 a startuj 4.3 pa obrisi 4.2.Uvek ostavis novije, obavezno kad treba da instaliras nove drajvere uninstaliras stare preko add/remove programs, pa restartujes racunar pa instaliras nove pa restartujes racunar.Ako ne sledis tu proceduru ostace ti stari i dodace nove i napravice haos.
Inace AMD Catalyst™ 14.6 Beta Driver rade perfektno nema nikakvih problema vise cak mi je i temperatura na 100% load pala za 10C.
Probo sve predhodne i nikako nisu hteli da rade ok na windows 8.1 tek sa ovim beta rade kako treba.
:: Probao sam 14.4 drajvere ali su me neke igrice zezale pa sam vratio na stare ali vidim da su mi ostali dupli AODDriver drajveri (4.3 i 4.2). Za 4.2 mi pise running, a za 4.3 stopped :: Da obrisem 4.3 (ima opcija delete) ili da ih ostavim :: :: CM HAF 932+Seasonic SS-750 :: AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder128 :: GA-990XA-UD :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Seagate 1TB+Samsung 2 TB F :: ASUS ATI 7950 3GB DDR :: ASUS Xonar ST :: Dell U2412 :: Logitech G105+MX51 :: :: :: :: :: Juce sam reisntaliro sa amd sajta 14.4, 257mb, prvo sto sam primetio je kad kliknem desnim klikom na desktop nema vise opcije da se udje u Catalyst Control Center vec mora rucno preko start menija, doduse mozda je ovo do win 8.1 :: :: :: :: Za sad su stabilni testirao 5-6 sati, videcu danas kako ce da bude :: :: :: :: :: :: Jedam mali savet za ljude koji reinstaliraju drajvere, instalirajte Process Hacker.Link :: :: :: :: http://sourceforge.net/projects/processhacker :: :: :: :: U Services tabu proverite dali nemate duple AODDriver4.3 drajvere, zna da prlikom reinstalacije drajvera ili instalacije novih ostane stari drajver aktivan npr. AODDriver4.2 a da novi ne bude startovan i onda dodje do konflikta :: :: :: :: :: :: :: To je greška koja je uočena istog dana kada se pojavoi cat 14.4. whql. Idi na Guru3D.com i skini skraćenu verziju od 257 Mb. Trebalo bi da sa njom bude sve kako treba :: :: :: :: :: :: :: :: ::
..ne bi ni znao da imam problem....obrisao sam 14.4 driver i stavio 14.6 sa guru-a ali problem ostao isti CCC nece da radi ..kod mene neki drugi problem mozda zbog nekog od update-a
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.