Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Otkazao Windows, boot problem
STRANA 1 OD 1
zandarm Otkazao Windows, boot problem 06.06.2015. 07:54 T61436

status: user
broj poruka: 1454
Pozdrav svima,

Upravo pokusavam da upalim komp, ali mi izbacuje gomilu teksta i ne dozvoljava boot sistema.
Vecina teksta su brojevi, kao kod BSOD, a na kraju se nalazi

(hd0,0)
Booting Windows 7/Vista/Server (No SLIC - Pointer)
(hd0,0)
Booting Windows 7/Vista/Server (No SLIC)
(hd0,0)
Booting Windows NT/2000/XP

Booting Enter Command Line

Boot failed! Press any key to enter command line.

Pomenuo bih da sam sinoc radio Windows update i da je posle toga sve radilo.
Ovde je rec o prvom paljenu posle toga.
Zna li neko o cemu je rec i mozeli nesto da se uradi?

Hvala.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 ... 06.06.2015. 08:19 #595769

broj poruka: 2091
1. resetuj bios na `default` podesavanja, probaj boot
2. https://www.youtube.com/watch?v=PWtsIshnT7g (treba ti instalacioni cd/dvd, ili boot-able fleska), probaj boot
3. ako se uspesno boot-uje sistem otvori `command prompt` kao administrator i ukucaj komadnu:
sfc /scannow

count Provalio te 06.06.2015. 08:23 #595770

broj poruka: 1369
MS, SLIC table je za registraciju OEM windows-a između ostalog. Ili to ili nije mogao lepo da pročita BIOS.

zandarm ... 06.06.2015. 09:04 #595773

broj poruka: 1454
Ucitao sam default vrednosti Biosa i sada mi kod boota izbacuje samo Bootmgr is missing, press ctrl alt del za restart, nikakve druge opcije ne izbacuje.
Trenutno nemam windows kod sebe da bih ista vise uradio, mogu li nesto bez njega?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

codeus .. 06.06.2015. 09:27 #595774

broj poruka: 4054

reinstalacija windozea samo , i neradi update ako imas narodnu verziju

count Re: ... 07.06.2015. 10:48 #595823

broj poruka: 1369
Verovatno ti je BIOS sada namešten da butuje sa nečeg drugog, vidi na šta ?

:: Ucitao sam default vrednosti Biosa i sada mi kod boota izbacuje samo Bootmgr is missing, press ctrl alt del za restart, nikakve druge opcije ne izbacuje
:: Trenutno nemam windows kod sebe da bih ista vise uradio, mogu li nesto bez njega
::
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
ICEsd Re: ... 08.06.2015. 15:47 #595880

broj poruka: 2158

Nista bez instalacionog dvd-a, bootuj preko dvd-a da imas opciju repair windows sam ce popraviti gresku.Proveri kablove mozda su se pomerili pa prave problem, a mozda neki drajver.

Sto se tice update narodne vrezije slobodno, ja imam narodnu verziju i sve instalirane updat-ove i radi sve kako treba.

:: Ucitao sam default vrednosti Biosa i sada mi kod boota izbacuje samo Bootmgr is missing, press ctrl alt del za restart, nikakve druge opcije ne izbacuje
:: Trenutno nemam windows kod sebe da bih ista vise uradio, mogu li nesto bez njega
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
Milunka Re: Re: ... 08.06.2015. 18:18 #595884

broj poruka: 1624
Instalacioni DVD ? Da li i dalje instaliras preko DVD-ja ? PA tu instalacija traje minimum pola sata...

Napravis butabilan flesh, i instaliras windows bukvalno za 5 minuta, naravno ako imas modernu masinu sa SSD-om. Onda odrzavas sistem,ne daj boze nesto zafali,opet ga reinstaliram za 5 minuta,i uopste se ne sekiras niti te mrzi da uradis nesto sto ti oduzima sve skupa 10 minuta zivota...

Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.

:: Nista bez instalacionog dvd-a, bootuj preko dvd-a da imas opciju repair windows sam ce popraviti gresku.Proveri kablove mozda su se pomerili pa prave problem, a mozda neki drajver
:: Sto se tice update narodne vrezije slobodno, ja imam narodnu verziju i sve instalirane updat-ove i radi sve kako treba
:: :: Ucitao sam default vrednosti Biosa i sada mi kod boota izbacuje samo Bootmgr is missing, press ctrl alt del za restart, nikakve druge opcije ne izbacuje
:: :: Trenutno nemam windows kod sebe da bih ista vise uradio, mogu li nesto bez njega
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: I Don`t Know What That Means
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs