Na yt- videh klip - Linux sucks-2014,o cemu se tu prica,svi se smeju jel to neka st. komedija/parodija na os i na kojem festivalu se to desavalo.Nisam dobro razumeo a nepostoji drugi prevod osim engleskog.:-(
Gledao sam prvi deo, uglavnom covek humoristicki hejtuje odredjene stvari (uglavnom developing) u vezi sa Linuxom.
Njega u sustini sami OSevi koji su Linux nisu losi i trebaju postojati i koristiti se. Ono sto njega nervira i brine, a i objasnjava zasto, su razdvajanja timova i stvaranje novih softwera umesto pobojsanja postojecih (forks).
Na pocetku videa mozes cuti pricu o kako deo tima OpenSSL umesto da popravi bug oni su dignuli rep, odvojili i napravili LibreSSL sto je isto samo malo drugacije, a i ne koriste ga ljudi vise od OpenSSL. Po njemu je logika da su samo ostali i popravili OpenSSL umesto da oba tapkaju u mestu.
Mene nekako najvise licno zbunjuje misljenje o Opensource stvarima gde vise ljudi rade na projektu. Po njemu svako nabacuje svoj neki kod u program i sve ispadne sranje, mada po meni kad svako vidi sta je bilo ko uradio, tesko da moze da se provuce neki malware prilikom pravljenja takvog softwera.
To je već tradicionalna prezentacija koju ovaj lik drži poslednjih par godina i bavi se aktuelnim svarima iz sveta Linuxa. Prvi deo prezentacije je `Linux sucks`, a drugi deo je `Linux is great` (ili tako nešto). U oba dela lik priča o istim (bukvalno) tačkama, samo iz dve različite perspektive. Dosta sarkazma u svakom slučaju.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647744. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.