Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
HITNO!!! Izgleda da mi je pao sistem na lap-top-u
STRANA 2 OD 2
nenika Bios 16.02.2009. 15:41 #97000

status: user
broj poruka: 1133
Jesil siguran da se na lap topu diže sa CD,On to što napiše to traži da se stavi flopi disk.
Proveri još jedanput dali stoji da CD nalazi na prvo mesto na lap topu,pa ako sigutno stoji CD prvi onda neznam dalje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Starcevac CD 16.02.2009. 15:54 #97003

broj poruka: 318
nenika stavio sam ovaj CD što sam nerazao na desktop računar (koji normalno radi) i stavio da se butuje preko CD i isto se pojavilo kao i na laptopu.

Čini mi se onda, da je ipak problem u CD, al s druge strane mi nije jasno. Kada na desktop računar, normalno u Windowsu, ubacim CD, sam kreće autoran i izbaci mali prozor i u gornjem levom uglu piše Menu i da ja izaberem šta hoću. A kada ga stavim da butuje preko CD on mi pokazuje ono A:.

Šta misliš u čemu je problem???

Ako je problem CD, aj mi ti kaži koje fajlove i kako da stavim i da narežem. Ili da li možda u neru treba da idem na data disk (do sada sam išao na bootable disk).

Kad čovek ode u goste, svašta mora da jede.!!!

nenika onda nije butabilan 16.02.2009. 16:07 #97006

OVAKO PRVO UBRIŠI ONE ČETIRI IKONICE OD HIRENA NA DESKOPU
PA SVE IZ POČETKA.NA DESKOP STAVLJŠ 4 STVARI ONA TRI IZ RARA I ONAJ ISO FAJL HIREN BOOT.ODRADIŠ KAO I PRVI PUT,PRITISNEŠ PACTH BAT .......... TO ZNAŠ .
ONDA IDEŠ NA C:Documents and SettingsTVOJE IMEDesktop
NAĐEŠ Hiren`s.BootCD.9.7.iso. MOŽE DA GA OSTAVIŠ ILI PREBACIŠ GDE HOĆES I TAJ FAJ SNIMAŠ KAO BUTABILAN SAMO NJEGA NE I ONE TRI STVARI ŠTO SI PROŠLI PUT SNIMIO .SAMO TAJ JEDAN FAJL ŠTO JE ISO SNIMAŠ DA BUDE BUTABILAN AKO IMAŠ ALCOHOL SNIMIGA SA NJIME.PROBAJ PRVO NA DESKOPU TREBA DA DOBIJEŠ MINI WINDOWS XP,TEK KAD DOBIJEŠ NA DESKOPU ONDA PROBAJ NA LAP TOPU.
Starcevac re 16.02.2009. 17:09 #97027

Ne mogu da napravim butabilan taj fajl, ne umem!!!

Odustajem od ovoga. Nemam pojma kako to da napravim. Ako imas neki sajt gde stoji uputstvo ili tako nesto pa da probam...

Nego, nesto mi je drugo palo na pamet.

Ja se mucim sa ovim samo da bih sacuvao podatke koje imam na hard disku. E sad, imam jednu ideju pa mi reci dal je to izvodljivo.

Ovako, imam fioku za eksterni hard disk (imam ih 2, pa ih menjam po potrebi). E sad, jel mogu da ja iskoristim to svoju fioku i da izvadim svoj hard disk iz lap-topa, prebacim stvari koje mi trebaju i normalno posle uradim formatiranje hard diska i instaliram Windows. E tu postoji samo jedan problem: jel postoji kabal kojim bih mogao da spojim fioku i hard iz laptopa??? Jer ja imam kabal za obicne hardove, a ovaj iz lap topa je manji pa ima i manje prikljucke. Sta mislis jel postoji takav kabal???

nenika Re 16.02.2009. 17:16 #97029

Ti imaš kutije za 3.5 inčne a u lap topu su 2.5. Imaš da kupiš externe kutije od 2.5 i nisu skupe. pogledaj u LIST.

A zar nemaš tu nekog komšiju da ti pomogne
rasha44 Hiren`s CD 16.02.2009. 17:33 #97031

broj poruka: 1492
Joj, što ga iskomplikovaste!
1. Patch.bat je potreban da bi se postavio kodni raspored na tastaturi.
2. Kad ga pokreneš, u DOS prozoru moraš da ukucaš slovo za jezik
T. Slovenian (YU tastatura)
X. English UK
Y. United States
Znači, ukucaš jedno od ovih slova, koje ti odgovara, opališ Enter i on dovrši posao.

ISO fajl koji dobiješ ne režeš u Neru kao Boot, već u Nero Burning Rom (ne Nero Express) ugasiš onaj prvi prozor koji se pojavljuje i ideš (gornji Toolbar) na Recorder>Burn Image. Onda dobiješ butabilan Horen`s sa svim opcijama.

Kad ti se na Laptopu pojavi A:> ukucaj r:, pa enter. Ako neće da ga pokrene, probaj sa s: > enter. To je zato što on po defaultu pravi virtuelni drajv na R: ili na S:, u zavisnosti od toga kako je povezan CD/DVD uređaj.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Starcevac Uspeo sam!!!! 16.02.2009. 17:50 #97037

Uspeo sam.

Išao sam ko što mi je nenika napisao na mini windows i sada mi stoji Menu od Hirena.

Šta sada treba da radim da bih rešio problem i digao sistem????

Aj pomozite obojica... zajedno smo jači hahahaha

nenika ako je sada butabilan 16.02.2009. 18:00 #97039

resetuj računar pa kad krene hiren imaćeš tri opcije, ti sa strelicom pokaži na donju opciju MINI WINDOWS XP pa enter.Sačekaj da se digne pa pritisni ikonicu moj COMPUTER,pa nađi gde ti je nod pa ga pokreni da skenira.pa tako i sa SPY BOTOM I REDOM ŠTA IMAŠ

Starcevac neverovatno 16.02.2009. 18:12 #97041

opet problem.

Nece da pokrene NOD-a. Piše: The application faied to initialize properly. Click on OK to terminate the application.

Šta sad ako ne mogu da pokrenem NOD-a??? To mi je bio jedini antivirus na kompu, a ostale stvari nemam. Samo NOD.

nenika rE 16.02.2009. 18:16 #97045

Pogledaj ovako izgleda taj mini windows xp

http://img5.imageshack.us/my.php?image=hirenaf5.png

AKO NEĆE NOD ONDA UKLJUČI PROGRAME SA SAMOG CD NEKI ANTIVIRUS
Starcevac re 16.02.2009. 18:25 #97049

Slika ti ne radi ili bar meni nece da je otvori.

Uzeo sam iz menija Spybot - Search & Destroy pa mi sada skenira hard.

Nego, sta bi sada trebalo da se desi da znam u cemu je problem i dal ce moci sistem da se digne???

nenika slika radi proverio 16.02.2009. 18:42 #97052

Pa prvo da vidiš šta spy bot odradi pa onda probaj sa HDD taj lap top ako neće onda ubaci Malwarebytes Anti-Malware imaš dosta i na tom CD za početak a mora i neki antivirus da skenira ko zna šta je uletilo od gamadi

Starcevac re 16.02.2009. 19:32 #97061

Sa Spybot-om sam skenirao ceo hard i našao je dosta stvari. Nakon skeniranja sam išao na Fix problems i sve je `sredio`. Bilo ih je oko 45 (ako se dobro sećam).

Šta dalje???

nenika Sad probaj da digneš windows sa HDD 16.02.2009. 19:44 #97064

Ako neće da se digne sa HDD ponovi postupak sa HIREN ali sada neki uključi naprimer još AD AWARE i u other rootkit revealer pa onda probaj sa HDD.Ako ni onda neće onda moraš dići nov windows

Starcevac Neće 16.02.2009. 19:55 #97067

Nažalost neće.

Isto se dešava kao i pre. Jebi ga. Ne vredi. Uvek se pojavi na sekund taj plavi ekran sa nekim tekstom i resetuje ga i tako u krug.

Nego, preko ovog Mini windowsa ja vidim sve moje fajlove. Jel mogu ja da prikačim svoj eksterni HDD i da prebacim stvari koje mi trebaju i da onda formatiram HDD i instaliram Windows??? (daj Bože da može).

I ako već sad neće, onda mi ostaje ili da sam srušim sistem i obrišem HDD ili da nosim u servis i kažem im šta da mi ostave i da oni sve to srede, jel tako?

nenika PREBACI ONDA NA EKSTERNI HDD 16.02.2009. 20:14 #97071

Ali da znaš onda i tamo ćeš imate te gamadi što ruši windows. Ako prebaciš onda briši ceo HDD na lap topu.

vlajkic reee: 16.02.2009. 20:15 #97073

broj poruka: 609

naravno da mozes da prikljucis externi hdd i povuces sve sto ti treba..onda slobodno mozes da probas svezu instalaciju win-a...nego kazite mi kolko je tezak taj hiren ja sad skinuo sa adrese sto je dao nenika ima 132 MB i kad hocu da ga otvorim kaze file is corupted...popizdeo sam...

edit..tek sad vidim da mi je ustvari stao dowload na 79 posto (neznam iz kog razloga) i naravno da ne valja kad mi fali 40 mb..ostacu ja na starom 8.9 hirenu..pozz
nenika re 16.02.2009. 20:36 #97081

172 MB JA JUČE SKINO ZA PROBU a imam ga već odavno .Budi uporan ovaj 9.7 je odličan zbog tog mini windowsa xp

Starcevac Stalno neki problemi 17.02.2009. 12:04 #97242

Imam jos oko polovinu stvari da prebacim sa lap-topa pa ću da formatiram HDD i instaliram Widnows.

Nego, pojavljuje mi se već oko godinu dana jedan problem, a kako vreme ide sve je učestaliji.
Iskoristiću priiliku pa ću ovde da ga iznesem (ipak je vezan za ovu temu).

Znači, kao što sam napisao imam fioku i dva eksterne HDD. Jedan je WD od 250GB i Hitači od 160GB. I kada ih stavim u fioku i priključim za komp nekad se vide u kompjuteru, a nekad ne, i moram da uključujem - isključujem i tako redom. Evo šta se dešava: Normalno ga uključim, čuje se da se zavrti HDD i taman kada treba da se čuje ono `krčkanje` i da se pojavi u My computer ništa se ne dešava. On radi, vrti disk, ali ne pojavljuje se. S strane se pokazuje da je prikačen esterni HDD (strelica pored sata), ali ga nema u My computer.

Rešavao sam ovaj problem gašenjem i paljenjem, ali sada ništa neće. Jel znate šta bi moglo biti???

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647740.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs