To skidanje bubuljica je 1 % mogucnosti Adobe Photshopa,program je cudo. Linux bih preporucio vise ljudima koje zanima mreza,naslednik unix-a koji je i pravljen za mrezno okruzenje,a ne za desktop.Sve sto je u Winodwsu povezano sa mrezama Windows duguje Unix-u.Teze je pisati programe za Linux koji se direkno obraca hardveru,dok kod Windows-a to ide preko biblioteka t.j dll-ova. Linux je vise za netbook i zato ga i ima dosta na netbook-vima ,znaci net,mp3 i gledanje filmova.Igrice i profi programi su za sada ipak za Windows-e.
Ja sam vise za Gnome nego za KDE (iako je KDE mnogo lepsi). KDE ne mogu nikako da svarim posto prvi put kad sam ozbiljno seo za Linux u nameri da ga ucim seo sam za Gnome, mnogo mi je laksi... P.S. Ljudi zasto volite da koristite taj Terminal kad ga mozes u 90% slucajeva izbeci??? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
Nema problema, ali nije ok prema bilo kome kad kaže šta misli da bude tako izuven, a naizuvali su me na ovom forumu X puta... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Baxonja izvinjavam ti se za rečnik, ali imaj u vidu da tvoj prvi komentar nije bio na mestu...šta da se radi, pogreši čovek.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=0ladKvAXvX :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
:: :: Nema problema, ali nije ok prema bilo kome kad kaže šta misli da bude tako izuven, a naizuvali su me na ovom forumu X puta.. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Baxonja izvinjavam ti se za rečnik, ali imaj u vidu da tvoj prvi komentar nije bio na mestu...šta da se radi, pogreši čovek.. :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=0ladKvAXvX :: :: :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: ::
Ne razumem odakle ta podela za programe tipa foto sop je bolji od ovoga a linux je bolji za kuhinju dok je win bolji za spavacu sobu. Jel iko ikada pogledao koliko studia radi na linuxu i meku? koliko programa sada ima za linux koji su odradjeni ne profi nego tako da mozes patuljka da napravis od testa. svako koristi sta mu odgovara. Sustina je samo koiko W$ korisnika ima legalno to sto koristi.
Nabraoj mi dva programa za montažu koja su bolja od AVID-a (Media Composer i Liquid), PRemiera, Vegas-a, Incite-a (zavisi od platforme i hardware-a), Pinnacle Studio, Edius (Neo)....da imaju približnu podršku za formate i hardware. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Ne razumem odakle ta podela za programe tipa foto sop je bolji od ovoga a linux je bolji za kuhinju dok je win bolji za spavacu sobu. Jel iko ikada pogledao koliko studia radi na linuxu i meku? koliko programa sada ima za linux koji su odradjeni ne profi nego tako da mozes patuljka da napravis od testa. svako koristi sta mu odgovara :: Sustina je samo koiko W$ korisnika ima legalno to sto koristi. :: :: Gnome ili KDE? Stvar ukusa
Evo ja samo malo da se ubacim i kazem nesto vezano za samu moju temu, pa vi nastavite sa sukobom misljenja samo nemojte da predje u svadju... Izbrisao sam Kubuntu i instalirao Ubuntu 9.04 i za sad radi bez problema. Malo sam ga doterao (stavio nove teme, instalirao compiz-manager i postavio neke efekte...) i mogu reci da sam prezadovoljan za pocetak i trenutnim izgledom Gnome-a a i neverovatnom brzinom rada sistema. E sad dva pitanja: 1. Znam da je Linux daleko bezbedniji od Windowsa sto se tice virusa, ali da li je tako i sto se tice firewall-a. Dakle da li mi je ipak potreban neki program za zastitu od eventualnih napada...? 2. Kako da u Compiz-u namestim onaj efekat vatre pri gasenju prozora? mkukic
slazem se sa tobom, i meni odgovara windows, ali jednostavno, zelim malo da prosirim svoje znanje, jer znam da cu se sretati i sa linux-om, ali ne samo zbog toga, vec i zbog mene, kapiram, znam odlicno da radim u windows-u, pa zasto ne bih naucio i linux, bar neku osnovu, a znam da nije toliko tesko instalirati nesto, znam da dugogodisnji korisnici linuxa tesko uce da koriste windows, kao sto je i obrnuto, samo nam se cini da je tezak, zato sto nismo navikli da radimo u njemu...
@Bax Da dodam. Svako ima pravo da voli sta hoce ali ne i da prica u prazno. A ako bas insistiras na programima i to je lako napisati Studios Using Linux
* Digital Domain * Disney * Double Negative * DreamWorks Animation * Flash Film Works * Hammerhead * Industrial Light & Magic * Moving Picture Company * Pixar * Rhythm & Hues * Sony Pictures * Tippett * Weta Digital
Dantes Peak [2/7/97] D2 Titanic [12/19/97] D2 Stuart Little [12/17/99] R&H Little Nicky [11/10/00] R&H Grinch [11/17/00] R&H Sixth Day [11/17/00] R&H Enemy at the Gates [3/16/01] Double Negative (England) Cats & Dogs [4/4/01] R&H Shrek [5/16/01] Dreamworks Fast & the Furious [6/22/01] Hammerhead Dr. Dolittle 2 [6/22/01] R&H Final Fantasy [7/11/01] Square (ceased operations) Planet of the Apes [7/27/01] R&H Captain Corelli`s Mandolin [9/17/01] Double Negative Harry Potter [11/16/01] R&H Lord of the Rings 1 [12/19/01] Weta Collateral Damage [2/8/02] Flash Film Works Blade II [3/22/02] Tippett Death to Smoochy [3/29/02] Flash Film Works Star Wars E2 [5/16/02] ILM Spirit [5/24/02] Dreamworks Scooby-Doo [6/14/01] Rhythm & Hues Haunted Lighthouse (IMAX) [summer 2002 Busch Gardens] Island Fever Men In Black 2 [7/3/02] Tippett (limited Linux, chase scene through Manhattan) XXX [8/9/2002] D2 Pluto Nash [8/16/02] Flash Film Works Blue Crush [8/16/02] Hammerhead Below [Q3 02] Double Negative Santa Clause 2 [11/1/02] Tippett Harry Potter 2 [11/15/02] (not confirmed this is Linux) Star Trek Nemesis [12/13/02] D2 Lord of the Rings 2 [12/25/02] Weta (New Zealand)
@mkukic: Firewall je po defaultu uključen u skoro sve današnje moderne distribucije. Ubuntu nije izuzetak samo što nije instalirana aplikacija za podešavanje. Koliko se sećam Ubuntu automatski postavlja sve portove na Uradi ono što je rekao CrowBgd.
Video obrada nije novina na Linuxu. Crow je nabrojao šta je rađeno na njemu... Kvalitetniji programi za nelinearnu obradu manjkaju za Linux ali ima gomila programa na nivou ispod ili iznad onoga što nudi npr. Windows Movie Maker. Znam, nije nešto, ali napreduje.
da ne se... dalje ovo su filmovi do 2002 godine. a ima ih jos podosta koji su bili hitovi to je video obrada za Linux a sto se tice muzike ima i toga podosta.
Sto se tice firewall-a u Linux-ima skoro da i ne treba svi portovi su zatvoreni i bez aktiviranja firewall-a.CrowBgd ove programe sto si naveo nisu pod Ubuntu Linuxom.Mislim da je to vise Suse Linux ,jer znam da je sada Silicon Graphics inace jedna od jacih firmi za 3d grafiku presla na Suse Linux ,a pre toga je bila na njihovoj verziji Unix-a (Irix).To je vise na Suse ili na Red Hat.
Suse, Slackware,Debian,Fedora,Red Het, Ubuntu Kbuntu Gentoo . . . sta god Linux Da li je Synptic Yast Yum ili nesto trece mislim da se reazumemo. Linux znaci ima graficku primenu kako god. Nije stvar koji ja distro stavim,ako znam koristicu bilo koji Linux kada sednem za racunar sa Linuxom. ne pljujem po Win ali da se podsetimo da ja kao obican user ne mogu da dajem tolike pare za `profesionalne` programe. Tako da umesto gomile skupih Sony programa ja udarim po Audacity-u i odradim sta mi treba
Red Hat enterprise nije besplatan ,SuSE Linux Enterprise Server nije besplatan,pod kojim sada radi SGI ,znaci nisu ni svi Linuxi besplatni.Da se razumemo podrzavam projekt Ubuntu koji je besplatan i zelim da uzme sto veci deo trzista,zbog monopola Microsofta,ali nisu ni svi Linbuxi besplatni treba i to reci.
Šta si ti ovim spiskom dokazao ? Daj programe i hardware pa da razgovaramo dalje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: @Ba :: Da dodam. Svako ima pravo da voli sta hoce ali ne i da prica u prazno. A ako bas insistiras na programima i to je lako napisat :: Studios Using Linu :: :: * Digital Domai :: * Disne :: * Double Negativ :: * DreamWorks Animatio :: * Flash Film Work :: * Hammerhea :: * Industrial Light & Magi :: * Moving Picture Compan :: * Pixa :: * Rhythm & Hue :: * Sony Picture :: * Tippet :: * Weta Digital :: :: Dantes Peak [2/7/97] D :: Titanic [12/19/97] D :: Stuart Little [12/17/99] R& :: Little Nicky [11/10/00] R& :: Grinch [11/17/00] R& :: Sixth Day [11/17/00] R& :: Enemy at the Gates [3/16/01] Double Negative (England :: Cats & Dogs [4/4/01] R& :: Shrek [5/16/01] Dreamwork :: Fast & the Furious [6/22/01] Hammerhea :: Dr. Dolittle 2 [6/22/01] R& :: Final Fantasy [7/11/01] Square (ceased operations :: Planet of the Apes [7/27/01] R& :: Captain Corelli`s Mandolin [9/17/01] Double Negativ :: Harry Potter [11/16/01] R& :: Lord of the Rings 1 [12/19/01] Wet :: Collateral Damage [2/8/02] Flash Film Work :: Blade II [3/22/02] Tippet :: Death to Smoochy [3/29/02] Flash Film Work :: Star Wars E2 [5/16/02] IL :: Spirit [5/24/02] Dreamwork :: Scooby-Doo [6/14/01] Rhythm & Hue :: Haunted Lighthouse (IMAX) [summer 2002 Busch Gardens] Island Feve :: Men In Black 2 [7/3/02] Tippett (limited Linux, chase scene through Manhattan :: XXX [8/9/2002] D :: Pluto Nash [8/16/02] Flash Film Work :: Blue Crush [8/16/02] Hammerhea :: Below [Q3 02] Double Negativ :: Santa Clause 2 [11/1/02] Tippet :: Harry Potter 2 [11/15/02] (not confirmed this is Linux :: Star Trek Nemesis [12/13/02] D :: Lord of the Rings 2 [12/25/02] Weta (New Zealand)
ne mozes porediti linux i windows, sto se toga tice, znaci ne moze niko da ospori to da je windows zastupljeniji, laksi za koriscenje, zbog svog lakog interfejsa, rukovanja itd, mnogo mnogo vise aplikacija se pravi u za windows, ali ljudi pokusavaju samo da objasne da i linux ima svoje kvalitete i pluseve, ne mozes ti sad da igras sve igrice koje su pravljene i dizajnirane za windows u linuxu, pa ne znam koji emul.da koristis, niti postoji program koji je ravan photoshopu, npr...jednostavno je tako, SuSE ima dosta aplikacija u paketu, i to se ceni, ali sve je pitanje ukusa, neko je za linux, neko za windows i tacka, glupo je raspravljati se, i sto je najbitnije, linux je za dz, dok je win, znamo koliko.
Pazi ovako...meni treba OS kao veza sa hardware-om, da ima UI lagan za korišćenje i što bolju softversku podršku. Linux to neće imati nikad bolje od Windows-a. I tu je za mene kraj priče. Da li je Felnux, Gumux, BeOS, LiteOS....koji god, Linux se zatekao u temi....koji god ove stvari uradi bolje od Microsofta sa Windows*om, ima da ga odmah instaliram. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ne mozes porediti linux i windows, sto se toga tice, znaci ne moze niko da ospori to da je windows zastupljeniji, laksi za koriscenje, zbog svog lakog interfejsa, rukovanja itd, mnogo mnogo vise aplikacija se pravi u za windows, ali ljudi pokusavaju samo da objasne da i linux ima svoje kvalitete i pluseve, ne mozes ti sad da igras sve igrice koje su pravljene i dizajnirane za windows u linuxu, pa ne znam koji emul.da koristis, niti postoji program koji je ravan photoshopu, npr...jednostavno je tako, SuSE ima dosta aplikacija u paketu, i to se ceni, ali sve je pitanje ukusa, neko je za linux, neko za windows i tacka, glupo je raspravljati se, i sto je najbitnije, linux je za dz, dok je win, znamo koliko.
pa dobro, zuper, to je ok, svakako je bolji windows, to niko ne osporava, i tesko da ce mu ikada neko prsmrdeti, kao sto sam rekao, niko ti to ne zamera, znas sta sam hteo da kazem, meni to dodje cisto radi zabave, ubijanje monotonije, dosadan bre vise xp, vista smara, 7-ca jos beta...zpo
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647741. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.