Kao što kaže Berettax, bolje probaj Ubuntu, lakši je za setup i korišćenje i ima dobru podršku na internetu. Fedora ti je za malo iskusnije korisnike i ljude koji hoće da koriste-isprobaju-testiraju najnovije što open source može da ponudi.
Windows-free with Fedora 10
:: kka ti je fedora sky :D :: nisam je do sada isprobao mada sam se nameracio da je overim u skorije vreme .D :: :: :: Kad Inspiracija Cuti :: Razum Se Brzo Zamara... :: Roger Zelazny - Cronicles Of Ambe :: rampaGe. Dusan D. :: :: :: Fedora x64 10 :: :: :: :: Intel Pentium 4 Prescott 3GH :: :: Asus P5LD2-VM 945 :: :: 2x512MB 667MHz Kingsto :: :: Gigabyte 8600G :: :: WD6400AAK :: :: Codegen 430 :: :: :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: ::
Desktop I: *Win 7 x64 [Build 7127] *Mandriva Linux PowerPack 2009 x64 *Win XP x64 Desktop II [test masina]: *Ubuntu 9.04 x64 *Fedora 10 x64 *Debian 5.0.1 x64 *Sabayon 4.1 KDE x64 Desktop III [samo za igre i filmove u dnevnoj sobi]: *Win XP x86 Notebook: *Win 7 x64 [Build 7127] *Ubuntu 9.04 x64
Samo napred, jer sam ga upravo instalirao i zadovoljan sam. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Upravo sam stavio da se skida Win 7 x64 (7127). Zamenicu XP x64 njime :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
@Berettaxx.BlueSky Ubuntu me previse podsetja na win,sve u svemu all around distro :/ Gentoo mi je n1,koristim ga malo duze od god dana i prezadovoljan sam ali zelim da probam i osetim kakve su ostale distirbucike :) tnx u svakom slucaju care,verovatno uletje Fedora uskoro .)
Kad Inspiracija Cuti, Razum Se Brzo Zamara... Roger Zelazny - Cronicles Of Amber rampaGe. Dusan D.
Laptop 1: WinXP x86 SP3 Laptop 2: WinXP x86 SP3 Desk 1: WinXP x86 SP3 + DOS boot sa Flesha 1GB (zbog programa Tango PCB V2.11 - moj `lebac) Desk 2: WinXP x86 SP3
Aaa Vaskev fin je to programčić. Pretpostavljam da imaš solidne računare pa što ga ne pokreneš pomoću virtualne mašine iz Windowsa? Imaćeš veći komfor u radu. Za to ti treba npr. VirtualBox (www.virtualbox.org) i u njemu instaliraš DOS i Tango.
Pa dosadasnje probe sa emulatorima i virtuelnim masinama nisu dale efekta jer Tango PCB koristi svoj sopstveni drajver za grafiku i grafickoj se obraca na niskom nivou, nisam probao pomenuti program ali probacu. Toliko sam ih isprobao i nisu radili da sam i prestao da trazim nove.
Imam 2Gb RAM-a i x2 4200, da li je bolje staviti Win x86 ili ce raditi dobro sa x64?
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
:: :: Samo napred, jer sam ga upravo instalirao i zadovoljan sam :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Upravo sam stavio da se skida Win 7 x64 (7127). Zamenicu XP x64 njime :: :: :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: :: :: ::
@Vaskev Kako te podseca na win sta uopste koristis KDE 4.x, Gnome, Xfce??? i Fedora sa KDE 4.2 podseca na win. Fedora i Ubuntu su gotovo isti po izgledu (Fedora je malo lepsa, a Ubuntu laksi) Jeste da koristim KDE ali Gnome je daleko stabilniji i laksi... ________________ |Kubuntu User|
Pretpostavljam da je mislio na Feel, odnosno na osećaj koji imaš dok radiš sa Ubuntu-om. Kod Ubunta ti je sve već sažvakano, drajveri se instaliraju sami, codeci se instaliraju po potrebi, softwer već podešen pri instalaciji i drugo...dok su npr. Fedora i druge distribucije malo labavije i traže od samog korisnika da izabere drajver koji on hoće i druge akcije za podešavane po želji, tj iziskuje više znanja u radu sa Linuxom. Tako da ti Fedora dođe nekako više u duhu open sourca nego Ubuntu jer su ti ``ruke`` potpuno slobodne. Ali to je sve stvar ukusa....
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647741. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.