@equinoxe instalirao sam iatkos 10.6.3 i sve radi ok. @gile23 msm da ne moze ali probaj sa ovim linkom dole sto ostavim,da te ne slazem cini mi se da sam cak procitao da je imala neka fora da moze,ako nista mozes sa drugog hdd... @unknown13 evo link,skini,citaj ako zapne zovi http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=5801785&highlight= cim stignem stavicu neki video... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Ajde ukratko napisi ako te ne mrzi redosled instaliranja svega...
stavio si na 2 hdd-a ili 2 particije ? sta si prvo instalirao, kad si pravio boot meni itd..
Ajd uzdravlje
:: :: Da cujem vase misljenje.Instalirao sam Snow Leopard na konfu iz potpisa.Vise kao izazov nego sto mi nesto fali sa Win 7.Leopard je prilicno brz i zanimljiv.Sada imam dual boot SL i W7 planiram da dodam i Ubuntu kao treci.Inace Ubuntu koristim vec 2-3 meseca i ok je.Brzi je na netu,nema virusa i tako to.Eto moze i Ubuntu da udje u temu.Pozz :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
Sta sad ako je nesto komplikovanije mora da je i bolje? :) Pa taj Control Panel je na WinXP stoputa pregledniji i bolji od sedmice, sve opcije su sa gomilom teksta, znaci probajte da ubacite folder/fajl tamo gde vec postoji pod tim imenom pa samo ono da li hocete da zamenite vec postojeci fajl folder, ceo roman su ispisali. To je i poenta da nemas oko cega da se cimas, sve samo radi i to kako radi, glatko, sve je brze lakse opustenije nema zbunjivanja korisnika. Vec 10 godina SysPreferences je kategorizovan isto, a u Visti i Sedmici imas kategorije `Sounds and hardware` boze me sacuvaj. User Friendly prosto je uzivancija koristiti Mac OS, ja sam pre Mac-a koristio samo Windows barem 15 godina, i kada sam krenuo da koristim Mac preporodio sam se. Ma samo rendering fontova prikaz teksta na sajtovima, nezavisnost grafickog interfejsa od rezolucije itd po meni nesto zbog cega kada se vratim u win gledam i cudim se sta je bre ovo na sta lici...
Naravno postoji par profi programa koje nema za Mac, ali isto ima nekih stvari koje imas samo na Mac-u (video obrada a bogami i obrada fotki) Vecina programa za Mac pogotovo oni koje radi sam Apple je vrh koliko su laki za upotrebu jer ljudi se trude da olaksaju i uproste rad na istom a ne samo da nabace opcije.
Najgore po meni iz Windowsa (pored virusa) jeste User Interfejs. Mene fascinira koji to ljudi prave Windows, kakvi su to mozgovi koji sve novo sto su doneli u 7-ici je da ne pise vise Sort by: type, vec item type, ili Task manager je sada Start task manager. Control panel i katastforalna podela opcija, sada je WinXP display podeljen na sest ikonica, i ono najgore sto me najvise nervira od svega Networking, sa nacrtanim kompjuterom, klupicom planetom i gomilom idiotskog teksta, ono biranje public networkinga i home i ostale gluposti,a dok dodjes do podesavanja IP adrese da rodis mecku. Onda za umrezavanje vise racunara pod Win7 i WinXP moraju posebne akrobacije da se rade dok mek ubodes i odmah radi..
Jednostavnost je divna stvar i zato volim da koristim MacOS na PC-u za sve ga koristim sem za igre zbog kojim udjem u Win samo dok odigram i odmah restart.
:: :: Ja imam sva tri pomenuta sistema u 3-ple boot-u. Win7, Ubuntu i 10.5.2 Leopard. I dalje mislim da je win7 keva. Istina, Mac se podize brze, deluje kao da radi brze ali sta mozes da uradis na tom Macu? otvoris system Preferences i imas sve ukupno 50ak podesavanja. Dok Win7 Control panel ne bi mogao za 6 sati samo da prelistas sta sve od opcija nudi... pa nije ni cudo da radi brze kad je akcenat stavljen na vizuelne efekte i ugradjen dobar audio procesor u OS i pored toga nema nista... potupuno osiromasen :: da ne bude zabune i ja obozavam Mac ali sam i dalje realan - nije 7ici ni do kolena ako objektivno gledas ne parcijalne mogucnosti jednog ili drugog vec sisteme u celini :: ::
Ko voli jednostavnost ne koristi category view u control panelu. Svejedno, posle 15 godina rada s windowsom možeš valjda da nađeš šta ti treba u nekom razumnom roku pa ne znam kako da su ga ispremetali, sledeći put ćeš da ga nađeš odmah, navikne se čovek na svašta.
A networking jeste zasran i to na više načina, loš interfejs je tu najmanji problem.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Da, Raiću, snađe se čovek u svemu... ali kada se čovek navikne na nešto što je jednostavno ili na nešto što je tako napravljeno da ima smisla, onda mu se povraća kada sedne za Windows računarom. Barem, se ja tako osećam...
:: Da, Raiću, snađe se čovek u svemu... ali kada se čovek navikne na nešto što je jednostavno ili na nešto što je tako napravljeno da ima smisla, onda mu se povraća kada sedne za Windows računarom. Barem, se ja tako osećam.. ::
Nemam dva hdd tako da sam instalirao na posebnu particiju. Evo ovak... Skinuo iatkos 10.6.3 sa linka koji stavih tamo u jednij poruci...
Narezao x4 brzinom. (ja sam na win 7 sa easybcd programom napravio bootsector za mac osx imas na youtube nadji dualboot win7 and mac osx with easybcd)elem posto jedan ideneb nije hteo da se butuje posle instalacije iako sam napravio ovaj boot sector i instalirao cameleon,taj boot sector mi je ostao pa je posluzio za ovaj iatkos o kome pricam.E sad mozda ti ovo i ne treba ali nece da skodi,bplje odradi)
Botovao sa dvd-a a pre toga stavio ahci mod za sata drive u biosu.(bez ovoga nema nista od instalacije i botovanja sistema-kasnije cu napisati kako u windows registriju promeniti da i win7 radi u ahci modu pa da nema svaki cas menjanja u biosu kad oces u win ide a kad oces u snow ahci :)))
Kad butujes sa diska i kad se pojavi cameleon,efi,apple ili koji vec logo pritisnes F8 da bi dobio opcije za butovanje. Kucas -v -f -x32 pa enter
pocinje butivanje sa ispisivanjem poruka na ekranu da bi mogao da vidis ako dodje do kernel panic-a u cemu je problrm..
Ako imas srece doces do apple logoa pa do pocetka instalacije.
Ako dobijes kernel panic a imas poruku wait for root device -nisi namestio ahci mos wrong processor frkfenci ili nesto slicno kako nije nasao pravu vrednost cpu frejf. butujes sa -v -f -x32 pa dodas jos cpus=1 2 3 ili 4 zavisi meni je prepoznalo sva 4 pa nisam mora da kucam ovu komandu pa dodas jos busratio=14 ako ti je mnozilac procesora 14 fsb=200000000 ako ti je fsb 200 enter i trebalo bi da imas ok butovanje i da dodjes do apple logoa i instalacije.
INSTALACIJA_ continue na prvom ekranu pa disk utility u gornjem desnom,pa izabers particiju na koju hoces da instaliras i obrises je a pre toga stavis fajl sistem na ext4 journaled ili kako vec tacno pise i obrises tj formatiras na erase.
Kada to zavrsis izadjes iz disk utility i nastavis dalje na continue i imaces da izaberes tu particiju na koju zelis da instaliras. Pre install imas s leve strane customize i tu ide glavni deo-pricam o amd procesoru a za intel ide intell kernel i bootloader probaj jedan pa drugi mada na svim opcijama pise sta je za sta u objasnjenju kad kliknes na datu opciju. AMD bootloader efi,cameleon rc5 nije hteo kernel drugi po redu a prvi destikliras...za intel moras se sam snaci
dalje biras nvidia enabler za nvidiu ati za ati naravno zvuk vooduhd lan realtek jednu od dve ponudjene ako je realtek mrezna naravno-meni radi realtek koji u objasnjenju ima dve razlicite kartice(prvi ima samo jednu)ne mogu se setim broja jbg uglavnom recomo 98325 i 98762 kartice a taj drugi ima samo 978541 recimo...
hm cipset se ne mogu setiti koji ali sam zakljuci otpr moj nije imao ali je imala jedna opcija sa sb7000/sb 800 tu sam stavio i radi jer mi je 785 cipset sa sb710.
ima tu jos nekih sitnica koje ces provaliti,pamti sta si stikliirao ako ne bude radilo da promenis kombinaciju. kad to zavrsis nastavis na install skuvas kafu i stegnes palceve.Posle recimo 20 min imas uspesan install i restart.. Posle restarta vratis u biosu boot sa hdd i imas efi bootloader...(u slucaju da si napravio ono iz pocetka poruke sa easybcd a ako nisi nznm dal ces imati odmah efii ili udji u win tako sto vratis sata na ide i odradis ono sa easy bcd-om.
E sad kad odradis sve ovo ostavicu ovde poruku kako da editujes win 7 registri da radi i on u ahci da ne bi menjao svaki cas.Inace ako podjes u win 7 i pukne plavi ekran-nisi vratio sata na ide! Aj srecno,nadam se da sam bio jasan a ako nisam pitaj,tu sam.Pozz AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Hvala druze...zanimao me je redosled najvise....imao sam ranije mac os na ovoj masini ali nikako nije hteo da mi radi sa win 7 , pa cu sad probati tim redosledom sve.
Ajd uzdravlje
:: Nemam dva hdd tako da sam instalirao na posebnu particiju :: Evo ovak.. :: Skinuo iatkos 10.6.3 sa linka koji stavih tamo u jednij poruci.. :: :: Narezao x4 brzinom. (ja sam na win 7 sa easybcd programom napravio bootsector za mac osx imas na youtube nadji dualboot win7 and mac osx with easybcd)elem posto jedan ideneb nije hteo da se butuje posle instalacije iako sam napravio ovaj boot sector i instalirao cameleon,taj boot sector mi je ostao pa je posluzio za ovaj iatkos o kome pricam.E sad mozda ti ovo i ne treba ali nece da skodi,bplje odradi :: :: :: Botovao sa dvd-a a pre toga stavio ahci mod za sata drive u biosu.(bez ovoga nema nista od instalacije i botovanja sistema-kasnije cu napisati kako u windows registriju promeniti da i win7 radi u ahci modu pa da nema svaki cas menjanja u biosu kad oces u win ide a kad oces u snow ahci :)) :: :: Kad butujes sa diska i kad se pojavi cameleon,efi,apple ili koji vec logo pritisnes F8 da bi dobio opcije za butovanje :: Kucas -v -f -x32 pa ente :: :: pocinje butivanje sa ispisivanjem poruka na ekranu da bi mogao da vidis ako dodje do kernel panic-a u cemu je problrm. :: :: Ako imas srece doces do apple logoa pa do pocetka instalacije :: :: Ako dobijes kernel panic a imas poruku wait for root device -nisi namestio ahci mo :: wrong processor frkfenci ili nesto slicno kako nije nasao pravu vrednost cpu frejf. butujes sa -v -f -x32 pa dodas jos cpus=1 2 3 ili 4 zavisi meni je prepoznalo sva 4 pa nisam mora da kucam ovu komandu pa dodas jos busratio=14 ako ti je mnozilac procesora 14 fsb=200000000 ako ti je fsb 200 enter i trebalo bi da imas ok butovanje i da dodjes do apple logoa i instalacije :: :: INSTALACIJA :: continue na prvom ekranu pa disk utility u gornjem desnom,pa izabers particiju na koju hoces da instaliras i obrises je a pre toga stavis fajl sistem na ext4 journaled ili kako vec tacno pise i obrises tj formatiras na erase :: :: Kada to zavrsis izadjes iz disk utility i nastavis dalje na continue i imaces da izaberes tu particiju na koju zelis da instaliras :: Pre install imas s leve strane customize i tu ide glavni deo-pricam o amd procesoru a za intel ide intell kernel i bootloader probaj jedan pa drugi mada na svim opcijama pise sta je za sta u objasnjenju kad kliknes na datu opciju :: AM :: bootloader efi,cameleon rc5 nije hte :: kernel drugi po redu a prvi destikliras...za intel moras se sam snac :: :: dalje biras nvidia enabler za nvidiu ati za ati naravn :: zvuk vooduh :: lan realtek jednu od dve ponudjene ako je realtek mrezna naravno-meni radi realtek koji u objasnjenju ima dve razlicite kartice(prvi ima samo jednu)ne mogu se setim broja jbg uglavnom recomo 98325 i 98762 kartice a taj drugi ima samo 978541 recimo.. :: :: hm cipset se ne mogu setiti koji ali sam zakljuci otpr moj nije imao ali je imala jedna opcija sa sb7000/sb 800 tu sam stavio i radi jer mi je 785 cipset sa sb710 :: :: ima tu jos nekih sitnica koje ces provaliti,pamti sta si stikliirao ako ne bude radilo da promenis kombinaciju :: kad to zavrsis nastavis na install skuvas kafu i stegnes palceve.Posle recimo 20 min imas uspesan install i restart. :: Posle restarta vratis u biosu boot sa hdd i imas efi bootloader...(u slucaju da si napravio ono iz pocetka poruke sa easybcd a ako nisi nznm dal ces imati odmah efii ili udji u win tako sto vratis sata na ide i odradis ono sa easy bcd-om :: :: E sad kad odradis sve ovo ostavicu ovde poruku kako da editujes win 7 registri da radi i on u ahci da ne bi menjao svaki cas.Inace ako podjes u win 7 i pukne plavi ekran-nisi vratio sata na ide :: Aj srecno,nadam se da sam bio jasan a ako nisam pitaj,tu sam.Poz :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
Ja sam stavio prvo da se instalira na VMWARE workstation i za sada radi... Instalira se... Ako sve prodje kako treba stavicu ga normalno na hard. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ja sam sad poskidao sve sa megaupload-a, ukucam sifru (r`d`c§p=) i on mi izbaci error i kaze da su svi ti paketi od 100mb prazni. O cemu se radi, ja sam glup ili?
Pise da ne smes da kucas vec da uradis copy - paste. Udji ponovo na bilo koji link i u description delu imas i pass. Kopiraj ga i unesi kada zatrazi pri extraxtovanju. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Ja sam sad poskidao sve sa megaupload-a, ukucam sifru (r`d`c§p=) i on mi izbaci error i kaze da su svi ti paketi od 100mb prazni. O cemu se radi, ja sam glup ili? :: :: :: ::
Uradio sam tako.. Kopiram taj pass i paste i izbaci: C:\blabla.rar CRC failed in the encryoted file C:\balbla.rar (wrong password?) i tako za svih 34 paketa..
:: Pise da ne smes da kucas vec da uradis copy - paste. Udji ponovo na bilo koji link i u description delu imas i pass. Kopiraj ga i unesi kada zatrazi pri extraxtovanju :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: Ja sam sad poskidao sve sa megaupload-a, ukucam sifru (r`d`c§p=) i on mi izbaci error i kaze da su svi ti paketi od 100mb prazni. O cemu se radi, ja sam glup ili? :: :: :: :: :: :: :: ::
vidi ima li svaki part 100mb?Moyda ti je neki part coruptovan ali treba da pise broj parta ne ya sve.Nynm sta si uradio ali linkovi su ok... evo video mog hakintosa http://www.youtube.com/watch?v=bRYOd9Hz6HM AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Vidi svaki part da je 100mb, sve sam pokusao, i dalje nece, probacu sa rs da skinem.
:: vidi ima li svaki part 100mb?Moyda ti je neki part coruptovan ali treba da pise broj parta ne ya sve.Nynm sta si uradio ali linkovi su ok.. :: evo video mog hakintosa http://www.youtube.com/watch?v=bRYOd9Hz6H :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: Gigabyte GTX 260O :: 684/1368/2200 121gb/s :: XIGMATE :: Go Green 700W 80Plus
Sve je to u redu, samo ti dobro ne kopiras pass :(. Imas ona plava slova procitaj dobro :(,...
Pozdrav!
:: Vidi svaki part da je 100mb, sve sam pokusao, i dalje nece, probacu sa rs da skinem :: :: :: :: vidi ima li svaki part 100mb?Moyda ti je neki part coruptovan ali treba da pise broj parta ne ya sve.Nynm sta si uradio ali linkovi su ok.. :: :: evo video mog hakintosa http://www.youtube.com/watch?v=bRYOd9Hz6H :: :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: :: :: Gigabyte GTX 260O :: :: 684/1368/2200 121gb/s :: :: XIGMATE :: :: Go Green 700W 80Plus
Evo ja cu malo da ne pominjem OSx i Linux, ali cu da branim windows njim samim
09.01.2011. 22:36
status: user broj poruka: 1889
Niko me nece naterati da predjem na win7 dokle god mi sve radi pod xp-om.
Razlozi: - 2,33 puta vece archenje memorije - Iz nekog razloga nece da mi radi kako treba na mom rachunaru sa 2 GB rama (manje bitno, ali nisam jedini, a tome je mozhda doprinela neispravna memorija) - Network je super uradjen (prvi put: xp-7 postavljanje mrezhe je trajalo 12 sati, mozhda se neki i secaju koliko sam pitanja postavio u toku jednog dana o win7. drugi put: 10 rachunara sa xp+7, postavljanje mrezhe je trajalo 2 dana, bukvalno) - Shminka (Kako win7 archi 300 MB manje?? Kada pogasite shminku!! Stvarno ne mogu da podnesem poluprovidne prozore, animirani welcome screen i nemogucnost potpunog vracanja izgleda na izgled 95-ice, odnosno windows classic style)
Zakljuchak: Vidite uvod!
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Nisam bas toliko glup da ne znam da kopiram pass, al kad nece :/
:: Sve je to u redu, samo ti dobro ne kopiras pass :(. Imas ona plava slova procitaj dobro :(,.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: Vidi svaki part da je 100mb, sve sam pokusao, i dalje nece, probacu sa rs da skinem :: :: :: :: :: :: :: vidi ima li svaki part 100mb?Moyda ti je neki part coruptovan ali treba da pise broj parta ne ya sve.Nynm sta si uradio ali linkovi su ok.. :: :: :: evo video mog hakintosa http://www.youtube.com/watch?v=bRYOd9Hz6H :: :: :: AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stoc :: :: :: :: :: :: Asus M4A785TD-V-EV :: :: :: :: :: :: Mushkin 2x2 gb 2000mh :: :: :: :: :: :: Gigabyte GTX 260O :: :: :: 684/1368/2200 121gb/s :: :: :: XIGMATE :: :: :: Go Green 700W 80Plus
Re: Evo ja cu malo da ne pominjem OSx i Linux, ali cu da branim windows njim samim
10.01.2011. 00:13
status: user broj poruka: 1156
Nije tacno!Win 7 trosi vise memorije -da-ali zasto si kupio memoriju nego da je trosis?Ili si je kupio da bude slobodna.Evo i objasnjenje-Win 7 kesira razne stvari koje se cesto koriste bla bla bla,superfetch i ostalo,sve sluzi za brzi rad i win 7 koristi tu memoriju.Ti kada udjes u igricu gasi se aero i sve i oslobadja se memorija za igricu.Tako da u sustini win 7 ne trosi vise memorije samo je koristi non stop a xp samo kad pokrenes nesto i ono osnovno za sistem.Nadji na netu superfetc service u win 7 i trosenje memorije pa ceti biti jasnije.Sa 2gb memorije drug tera win 7 i igra sve igre bez problema... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Imam problem, naime sve lepo ucita, pokrene instalaciju i kad dodjem do dela gde treba da biram particije (utility-disc utility) nemam ni jednu particiju, samo dvd sa os sto ucitava, znaci potpuno mi je prazno, stavicu kasnije slike ako ne razumes o cemu pricam. Stavio sam hdd na ahci..
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.