A nece, on hoce da ima windows i to ti je! Kaze da je linux sranje, mislim da je radio na njemu par puta. Uglavnom ja tu nista ne mogu, kad hoce, onda mora da plati. :P AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
... XP komp i Linux komp u mrezi. Imao sam pre problema sa jednim kompom na Win Vista a jednim na XP-u, pa da li bi mogli da se razmenjuju fajlovi na relaciji komp sa XP-om, komp sa Linux-om???
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
naravno, zasto ne bi radila ta varijanta, nemas problema ni sa vista+xp varijantom, zatim Win7+Vista, Win7+xp, xp+linux, nebitno, mora da radi kad se namesti
:: ... XP komp i Linux komp u mrezi. Imao sam pre problema sa jednim kompom na Win Vista a jednim na XP-u, pa da li bi mogli da se razmenjuju fajlovi na relaciji komp sa XP-om, komp sa Linux-om?? :: :: Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW :: ::
EJ bre. Stavi ti to njemu pred nos mislim Ubuntu pa nek proba. Naravno da će reći da je sranje kada nije radio na njemu. I meni je Leopard sranje kad ne radim na eplu.
Posle kad se navikne ima da peva.
Čisto informativno na sedmici starter recimo ne možeš da menjaš pozadinu pa ti vidi... support normality
:: Eto sad znam :: Linux odpada... Sta da kazem, ja bih ga stavio al nece gazda! : :: Moracu 7-icu neku da nabacim.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: ...kliknuo si na ovom forumu 1200+ puta na dugme `prosledi` , a ne znaš da su Linux i OpenOffice besplatni... C c :: :: :: :: Imaš i derivate, na primer :: :: :: :: http://www.linuxmint.com/
Citaj malo postove, :) rekao sam da je radio vec na njemu i da mu se ne dopada. Znam za wallpapere i ostalo, i znam da kad se sve napravi licenca ne moze da se budzi komp vise. Sto je jako glupo! E sad, sta mi treba ako bi sam sklapao racunar? Znaci sklopim sam racunar i kupim npr 7-icu profesional i plus jos neki full paket office? I to je to? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: EJ bre. Stavi ti to njemu pred nos mislim Ubuntu pa nek proba. Naravno da će reći da je sranje kada nije radio na njemu. I meni je Leopard sranje kad ne radim na eplu :: :: Posle kad se navikne ima da peva. :: :: Čisto informativno na sedmici starter recimo ne možeš da menjaš pozadinu pa ti vidi.. :: support normalit :: :: :: Eto sad znam :: :: Linux odpada... Sta da kazem, ja bih ga stavio al nece gazda! : :: :: Moracu 7-icu neku da nabacim.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: ...kliknuo si na ovom forumu 1200+ puta na dugme `prosledi` , a ne znaš da su Linux i OpenOffice besplatni... C c :: :: :: :: :: :: Imaš i derivate, na primer :: :: :: :: :: :: http://www.linuxmint.com/
...je supalj ko slonovo dupe. Sto se tice nekih stvari. Posebno ako zelis da mrezis kompjutere, pravis razlicite workgroupe, nemas remote desktop, nema podrsku za vise monitora na 1 masini...itd.
Ako vec zapinje za Win, lepo neka iskesira za OEM Win 7 Pro. (home ne mozes da koristis u firmi - EULA) Posto je u pitanju OEM disk, postoje 2 varijante. Prva, da ti oni instaliraju i nalepe nalepnicu i u pakovanju sa kompom(po izboru) donesu zajedno sa diskom. Druga, da ti sam sklopis kompove rucno, od narucenih delova i sam odradis sve to sto bi neka firma to odradila. Jer automatski ti si System Builder, tako da ti se OEM instalacija priznaje. I naravno nalepi nalepnicu na desnu stranu kucista ili odozgo.
Ali pazi da li taj disk vec nije koriscen od strane prodavnice, jer imam slucaj gde posedujem originalni disk XP-a, gde je pokojni Eurolink koristio za neke instalacije. A nalepnica nije na svom mestu na papiricu, nego je nalepljena na drugo mesto papirica, koji dolazi uz disk (booklet). I nema sanse da ga odlepim. Pa kad sam imao problema sa rootkitom, dobio sam upit od MS-a da slikam nalepnicu na kucistu, na sta sam morao da odgovorim, da nisam lepio nalepnicu, jer cu mozda u buducnosti mozda menjati kuciste. Sto i jesam. Ovi rekli dobro, imate pravo :) Sad ne znam da li postoje neki drugi box-ovi OEM 7-ce, ali ove koje dobijas imaju DVD-box koji je smesten u neku kartonjezu, koji je bukvalno kondom za DVD box. Samo sto sa gornje i donje strane imas nalepnice koje sprecavaju koriscenje diska od strane drugih lica. Mada i to moze laganica da se odlepi i ponovo zalepi, jer je spoljasnjost kartonjeze blago glatka.
... aha, onda je bilo do mene sto nisam znao da namestim... :D
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: naravno, zasto ne bi radila ta varijanta, nemas problema ni sa vista+xp varijantom, zatim Win7+Vista, Win7+xp, xp+linux, nebitno, mora da radi kad se namest :: :: :: :: ... XP komp i Linux komp u mrezi. Imao sam pre problema sa jednim kompom na Win Vista a jednim na XP-u, pa da li bi mogli da se razmenjuju fajlovi na relaciji komp sa XP-om, komp sa Linux-om?? :: :: :: :: Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW :: :: :: ::
Ne znam sta si zamislio za kancelarijski racunar, ali masina sa plocom integrusom i sa Win 7 Pro i Office Starterom mozes da nadjes vec za nekih 250 Eura. Pa ako ti se to neisplati, a strepis od kazni, ne znam sta bi drugo uzeo. Posebna kupovina i naknadna legalizacija softvera je oduvek bila skuplja varijanta od kupovine novog racunara sa instaliranim softverom.
Nasao sam u pakomu jedan za 28k, i to jaku masinu, samo sto ima starter... Ako bi npr. u emiju uzimao komp, jel mozeda se trazi da mi na zeljenu konfiguraciju stave software? Ako to izadje malkice barem jeftinije, nego naknadno da uzimam software? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Ne znam sta si zamislio za kancelarijski racunar, ali masina sa plocom integrusom i sa Win 7 Pro i Office Starterom mozes da nadjes vec za nekih 250 Eura. Pa ako ti se to neisplati, a strepis od kazni, ne znam sta bi drugo uzeo. :: Posebna kupovina i naknadna legalizacija softvera je oduvek bila skuplja varijanta od kupovine novog racunara sa instaliranim softverom :: :: :: ::
Isti slucaj i sa mojim disom, hoce sve da bude Microsoft i da je legalno, kada je video racun, onda se malo zamislio. Ipak smo na kraju uzeli MS, njegove su pare...
A sto se tice OpenOffice-a, imas jos jednu korisnu stvarcicu, a to je da sve sto napravis u njemu jednim klikom eksportujes u pdf, vrlo korisno za firmu.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.