Ne ide mi samo u glavu da još ima raje koja se kune u to da je intel `stabilniji`. Ako je sve ispravno, dobro montirano i sistem operativan ne vidim šta tu ima nestabilno da bude, bilo intel - bilo amd.
I da, barton je bio keva, i ja sam bio ponosni vlasnik 2500+ i abit NF7.
slazem se, ali ne misli se na to da ako je nesto `nestabilno` da je po default-u nestabilno, tj svaki procesor, ne u tom smislu.. stabilnost, pouzdanost, bez bagova, padova, variranja, valjda znas sta to znaci, dobro si informisan koliko sam primetio, cudi me da se iscudjavas za pojam `stabilnost`
:: Ne ide mi samo u glavu da još ima raje koja se kune u to da je intel `stabilniji`. Ako je sve ispravno, dobro montirano i sistem operativan ne vidim šta tu ima nestabilno da bude, bilo intel - bilo amd :: :: I da, barton je bio keva, i ja sam bio ponosni vlasnik 2500+ i abit NF7 :: ::
To je nešto što se provlači godinama a nisam često viđao da neko uperi prstom šta to tačno na amd-u ne radi kako bi trebalo da radi i kako se očekuje. Priča se o nekoj nekonzistentnosti performansi, nestabilnosti i ko zna čemu a malo šta se konkretno navodi tipa `ne mogu da završim kako treba to i to a na ekvivalentnom intelu mogu`.
Mislim, imam i ja intela za ličnu upotrebu ali svejedno mi bodu oči urbane legende.
Verovatno su prodavci jedan od glavnih krivaca: - dobar dan, mene treba kompjutor. - evo imamo ovako jeftiniju varijantu, amd, 40 hiljada - aha, znate treba mi pouzdan kompjutor, da bude ko stena - a pa onda samo intel za vas, evo ovaj, samo 70 crvenih - to, to, upakujte mi molim vas, kaže i moj komšija da je taj iemtel vr`
:: slazem se, ali ne misli se na to da ako je nesto `nestabilno` da je po default-u nestabilno, tj svaki procesor, ne u tom smislu.. stabilnost, pouzdanost, bez bagova, padova, variranja, valjda znas sta to znaci, dobro si informisan koliko sam primetio, cudi me da se iscudjavas za pojam `stabilnost` :: ::
Aj, aj, aj! Kakva steta - da je Debildeka na vreme saznao...
16.12.2011. 15:19
status: user broj poruka: 11019
gradjevinska masina je mogla da bude nazvana `Win7Dozzer` ili `AthlonW7` ili barem `AthlonXP Hayde-Yowo-Nanowo`... - - - Ha, ha, ha! Kada billy nesto optimizuje, onda mozemo da kazemo samo `ala je opravio, svaka mu cast - ostale samo gusenice`...Medjutim, ni najmanje ne sumnjam da ce traktor odlicno raditi pod...window$om 9SE.
postavicu ti jedno ne-trik pitanje, da li po tvom misljenju AMD SADA ima odlicno ispeglane drajvere u `ispravnom i funkcionalnom` stanju, odnosno stabilne drajvere u odnosu na recimo verzije od pre 10godina, od kada se takodje i ovo provlaci..?
:: To je nešto što se provlači godinama a nisam često viđao da neko uperi prstom šta to tačno na amd-u ne radi kako bi trebalo da radi i kako se očekuje. Priča se o nekoj nekonzistentnosti performansi, nestabilnosti i ko zna čemu a malo šta se konkretno navodi tipa `ne mogu da završim kako treba to i to a na ekvivalentnom intelu mogu` :: :: Mislim, imam i ja intela za ličnu upotrebu ali svejedno mi bodu oči urbane legende :: :: Verovatno su prodavci jedan od glavnih krivaca :: - dobar dan, mene treba kompjutor :: - evo imamo ovako jeftiniju varijantu, amd, 40 hiljad :: - aha, znate treba mi pouzdan kompjutor, da bude ko sten :: - a pa onda samo intel za vas, evo ovaj, samo 70 crveni :: - to, to, upakujte mi molim vas, kaže i moj komšija da je taj iemtel vr
hehe pa ima istine u tome, s tim da pravi prodavac ce se potruditi da uklopi u budzet i da proda bilo sta, naravno u skladu da kupac bude zadovoljan.. pa eto posavsi od najbanalnije uporedne stvari, kada se klokuju recimo AMD/intel do svog maximuma, koji bi realno radio stabilnije...? koji je to cpu koji se em klokne vise, em na vecoj frekvenciji, usput rad mu je stabilniji...?
:: :: :: slazem se, ali ne misli se na to da ako je nesto `nestabilno` da je po default-u nestabilno, tj svaki procesor, ne u tom smislu.. stabilnost, pouzdanost, bez bagova, padova, variranja, valjda znas sta to znaci, dobro si informisan koliko sam primetio, cudi me da se iscudjavas za pojam `stabilnost` :: :: :: :: ::
Nema toga sto ne radi na mom unogom HD5470 i to sa 64bit magistralom...
I naravno cisto da se ne javi neka BUDALESINA i ne kaze te kriza, ne mertro, te furmark i te kerefeke ne rade... cisto me zabole QRE za te gluposti na laptopu...
A onaj ubogi HD4850 se i dalje dobro drzi u 1920x1200...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: postavicu ti jedno ne-trik pitanje, da li po tvom misljenju AMD SADA ima odlicno ispeglane drajvere u `ispravnom i funkcionalnom` stanju, odnosno stabilne drajvere u odnosu na recimo verzije od pre 10godina, od kada se takodje i ovo provlaci..? :: :: :: :: To je nešto što se provlači godinama a nisam često viđao da neko uperi prstom šta to tačno na amd-u ne radi kako bi trebalo da radi i kako se očekuje. Priča se o nekoj nekonzistentnosti performansi, nestabilnosti i ko zna čemu a malo šta se konkretno navodi tipa `ne mogu da završim kako treba to i to a na ekvivalentnom intelu mogu` :: :: :: :: Mislim, imam i ja intela za ličnu upotrebu ali svejedno mi bodu oči urbane legende :: :: :: :: Verovatno su prodavci jedan od glavnih krivaca :: :: - dobar dan, mene treba kompjutor :: :: - evo imamo ovako jeftiniju varijantu, amd, 40 hiljad :: :: - aha, znate treba mi pouzdan kompjutor, da bude ko sten :: :: - a pa onda samo intel za vas, evo ovaj, samo 70 crveni :: :: - to, to, upakujte mi molim vas, kaže i moj komšija da je taj iemtel vr :: :: hehe pa ima istine u tome, s tim da pravi prodavac ce se potruditi da uklopi u budzet i da proda bilo sta, naravno u skladu da kupac bude zadovoljan.. pa eto posavsi od najbanalnije uporedne stvari, kada se klokuju recimo AMD/intel do svog maximuma, koji bi realno radio stabilnije...? koji je to cpu koji se em klokne vise, em na vecoj frekvenciji, usput rad mu je stabilniji...? :: :: :: :: :: :: slazem se, ali ne misli se na to da ako je nesto `nestabilno` da je po default-u nestabilno, tj svaki procesor, ne u tom smislu.. stabilnost, pouzdanost, bez bagova, padova, variranja, valjda znas sta to znaci, dobro si informisan koliko sam primetio, cudi me da se iscudjavas za pojam `stabilnost` :: :: :: :: :: :: :: ::
imate slucaj sa GPU ,da je bas u pitanju teorija zavere pokazao bi BD sjajne perfomanse na Linuxima ,gde stoji nesto malo bolje nego na Windowsima.Cini mi se da je BD pravljen pre svega za -server trzista nije se mislilo na desktop.Ne mogu da odolim utisku da bi Thuban na manjem procesu (32 nm) sa 8 jezgara i novim instrukcijama radio daleko bolje nego FX 8150 na desktopu ,ali to cemo mozda videti u neko narednom izdanju.BD u sustini nije toliko los koliko ga losim pravi nerealna cena.
A što se klokovanja tiče, ako si postigao stabilan klok - on je stabilan šta god radio, zato se tako i zove.
:: postavicu ti jedno ne-trik pitanje, da li po tvom misljenju AMD SADA ima odlicno ispeglane drajvere u `ispravnom i funkcionalnom` stanju, odnosno stabilne drajvere u odnosu na recimo verzije od pre 10godina, od kada se takodje i ovo provlaci..? :: :: :: :: To je nešto što se provlači godinama a nisam često viđao da neko uperi prstom šta to tačno na amd-u ne radi kako bi trebalo da radi i kako se očekuje. Priča se o nekoj nekonzistentnosti performansi, nestabilnosti i ko zna čemu a malo šta se konkretno navodi tipa `ne mogu da završim kako treba to i to a na ekvivalentnom intelu mogu` :: :: :: :: Mislim, imam i ja intela za ličnu upotrebu ali svejedno mi bodu oči urbane legende :: :: :: :: Verovatno su prodavci jedan od glavnih krivaca :: :: - dobar dan, mene treba kompjutor :: :: - evo imamo ovako jeftiniju varijantu, amd, 40 hiljad :: :: - aha, znate treba mi pouzdan kompjutor, da bude ko sten :: :: - a pa onda samo intel za vas, evo ovaj, samo 70 crveni :: :: - to, to, upakujte mi molim vas, kaže i moj komšija da je taj iemtel vr :: :: hehe pa ima istine u tome, s tim da pravi prodavac ce se potruditi da uklopi u budzet i da proda bilo sta, naravno u skladu da kupac bude zadovoljan.. pa eto posavsi od najbanalnije uporedne stvari, kada se klokuju recimo AMD/intel do svog maximuma, koji bi realno radio stabilnije...? koji je to cpu koji se em klokne vise, em na vecoj frekvenciji, usput rad mu je stabilniji...? :: :: :: :: :: :: slazem se, ali ne misli se na to da ako je nesto `nestabilno` da je po default-u nestabilno, tj svaki procesor, ne u tom smislu.. stabilnost, pouzdanost, bez bagova, padova, variranja, valjda znas sta to znaci, dobro si informisan koliko sam primetio, cudi me da se iscudjavas za pojam `stabilnost` :: :: :: :: :: :: :: ::
I ja se slažem sa imarkovic-em. Oduvek sam kupovao procesore na osnovu dobrog istraživanja kakve su performanse u odnosu na konkurenciju, ni 2% me nije zanimalo kakvim poslovanjem se oni bave i ko je koga tu zajebao. Ako procesor košta 100 evra više i shodno tome je i brži i bolji, šta imam sad da razmišljam po FatFuckovim metodama kakvom se politikom bavi neka firma i da teram inat neki, jer ću samo sebi da ga teram.
Intel je jednostavno brži, stabilniji i bolji trenutno, to je činjenično stanje zbog kojeg se kupuju njihovi procesori. Ko tera inat je ništa više nego fanboy. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
I naravno da se intel već par godina dosta em dosta obilnije klokuje, em su mu performanse bolje `per clock` i `per core`, međutim da se ne lažemo trenutno nije problem postići 100% stabilan klok ni sa intelom ni sa amd-om, nije to neka nuklearna fizika.
I da čujemo napokon na kakvu vrstu `stabilnosti` to lično mislite, mentalnu, monetarnu? Mogu da se ubace i neka upečatljiva lična iskustva.
jebo ga ti pa ne postoji vise ATi, naravno da mislim na graficku kartu a za klokovanje naravno da je sada lakse i sa jednim i sa drugim, ali ipak je intel tu preovladavajuc(nisam OC-fan) slusaj malo mentalno razgibabanje:)) misli se na infrastrukturalnu stabilnost procesora onako kenjatorski i filozofski receno kad me vuces za jezik @obrade, konstatacija `Ne moze toliko software da pomogne perfomansama` je dvosmislena i individualna. Ne znam sta si ovo poceo da pricas za Linux, kazes `nesto manje`, ne znam na sta si mislio, nije ni bitno u sustini.
a za Abnera, drago mi je sto ti sve lepo radi, tako i treba, kapiram da ne igras sad nesto puno igre, razumem te posto si worker kao i ja. Uglavnom, nadam se da neces pasti u iskusenje da pokrenes neku noviju igru tipa Archam City
:: Misliš na amd ili na ati? : :: :: A što se klokovanja tiče, ako si postigao stabilan klok - on je stabilan šta god radio, zato se tako i zove :: :: :: :: postavicu ti jedno ne-trik pitanje, da li po tvom misljenju AMD SADA ima odlicno ispeglane drajvere u `ispravnom i funkcionalnom` stanju, odnosno stabilne drajvere u odnosu na recimo verzije od pre 10godina, od kada se takodje i ovo provlaci..? :: :: :: :: :: :: ::
Očigledno je neka fiktivna stabilnost u pitanju ako se ne misli na overclock, jer u tom slučaju je greška do korisnika a ne do proizvodjača. I intel i AMD postižu `stabilne` više clockove. Razlika je jedino u tome ko postiže više, i ko koliko troši. Stabilnost je ista. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Da ide nesto vise u OC-u Intel ,medjutim to zanima mozda 5% IT populacije racunajuci tu i tebe i mene.
:: Očigledno je neka fiktivna stabilnost u pitanju ako se ne misli na overclock, jer u tom slučaju je greška do korisnika a ne do proizvodjača. I intel i AMD postižu `stabilne` više clockove. Razlika je jedino u tome ko postiže više, i ko koliko troši. Stabilnost je ista :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Pa jebo ga ja imarkovicu, nije ovo tema o grafičkim kartama, i kako da upoređujem atijeve i amd-ove drajvere.
Ajd recimo kad si navalio da je sad ocena 6/10 a ranije da je bila 3, stvari u najvećem broju slučajeva rade, zna da bude pičvajza kad tek izađe neka nova igra ali brzo srede stvar i konstantno ih peglaju, i za starije naslove i za starije karte. Poređenja radi, nvidiji dajem 7/10, bolji jesu al isto znaju da zaseru grdno.
A jel ima to na PS3... Od kad sam uzeo taj PS3 onaj slomljeni sam miran, eno klinac vise ni ne trazi da se igra na PC sem strategija tipa C&C, setlersa i mozda Civ5...
A ako moze samo na PC uz jedan HD6970 i T1090 ima da ga peglamo samo tako...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: jebo ga ti pa ne postoji vise ATi, naravno da mislim na graficku kart :: a za klokovanje naravno da je sada lakse i sa jednim i sa drugim, ali ipak je intel tu preovladavajuc(nisam OC-fan :: slusaj malo mentalno razgibabanje:)) misli se na infrastrukturalnu stabilnost procesora onako kenjatorski i filozofski receno kad me vuces za jezik :: @obrade, konstatacija `Ne moze toliko software da pomogne perfomansama` je dvosmislena i individualna. Ne znam sta si ovo poceo da pricas za Linux, kazes `nesto manje`, ne znam na sta si mislio, nije ni bitno u sustini :: :: a za Abnera, drago mi je sto ti sve lepo radi, tako i treba, kapiram da ne igras sad nesto puno igre, razumem te posto si worker kao i ja. Uglavnom, nadam se da neces pasti u iskusenje da pokrenes neku noviju igru tipa Archam City :: :: :: :: Misliš na amd ili na ati? : :: :: :: :: A što se klokovanja tiče, ako si postigao stabilan klok - on je stabilan šta god radio, zato se tako i zove :: :: :: :: :: :: :: postavicu ti jedno ne-trik pitanje, da li po tvom misljenju AMD SADA ima odlicno ispeglane drajvere u `ispravnom i funkcionalnom` stanju, odnosno stabilne drajvere u odnosu na recimo verzije od pre 10godina, od kada se takodje i ovo provlaci..? :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Prosecni IT poznavalac kako kazes opreme nece, ali napredni uvek uzima intel, tacnije ni ne razmislja o tome, ne mora.. zasto bi.. nemoj sad steci utisak da forsiram ja nesto.. kad si se vec uhvatio za stabilnost i IT sektor, reci mi molim te zbog cega u BRAND IBM, HP, Dell, Fujitsu i ostalim Desktop racunarima koji su u svakom mogucem pogledu istestirani nema AMD-a, vec samo intel u svim IT okruzenjima u celom svetu... ? Tu je samo Opteron u nekim serverima, vec u superkompjuterima Road Runner ali to je vec nauka(bukvalno) i drugi segment koja nema veze s ovim.. Nigde ni u jednom jedinom IT okruzenju nisam video AMD.
:: oko toga ne bi trebalo da ima dilemu prosecan poznavalac IT opreme.Nego primecujem koliko GPU odmice vise u perfomansama nego CPU :: :: ::
:: :: kad si se vec uhvatio za stabilnost i IT sektor, reci mi molim te zbog cega u BRAND IBM, HP, Dell, Fujitsu i ostalim Desktop racunarima koji su u svakom mogucem pogledu istestirani nema AMD-a, vec samo intel u svim IT okruzenjima u celom svetu... ? ::
Re: Re: Re: Stabilan je i AMD otkako ima svoj chipset
16.12.2011. 16:58
status: user broj poruka: 19073
aha, kontam sada.. znaci intel je podmazao i IBM-u i HP-u i fujitsu i dell-u, coveece ala je podmazao svaka mu cast, niko ne moz` tako dobro i kvalitetno da podmaze kao intel FetFak je inace cenjen i jedan od najcenjenijih izvora informacija, ozbiljna konkurencija AnandTech-u
:: Pominjao je to phuck, intel podmazao mačora. :: :: :: :: :: :: kad si se vec uhvatio za stabilnost i IT sektor, reci mi molim te zbog cega u BRAND IBM, HP, Dell, Fujitsu i ostalim Desktop racunarima koji su u svakom mogucem pogledu istestirani nema AMD-a, vec samo intel u svim IT okruzenjima u celom svetu... ? :: ::
`In an e-mail note to Intel’s chief executive, Paul S. Otellini, Mr. Dell threatened to switch to A.M.D. “I am tired of losing business,” Mr. Dell wrote. “We are losing the hearts, minds and wallets of our best customers.”`
Tražio si `da bomb`, evo ti `da bomb`... Može li ISKRENIJE od ovoga? Ili je New York Times, po tebi, konkurencija `Trećem Oku`?
`Mr. Otellini reminded Mr. Dell that Intel had paid Dell more than billion in the last year. “This was judged by your team to be more than sufficient to compensate for the competitive issues,” he wrote. Dell delayed buying A.M.D. chips, and Mr. Otellini said in a later e-mail message to a colleague that Dell was “the best friend money can buy.”
Gospodin Intel Otellini je ljubazno podsetio G-dina Dell-a da je Intel platio VIŠE OD MILIJARDU (HILJADU MILIONA $) Dell-u - da ne kupuje procesore od AMD-a. Naravno, u mozgovima Intel-fanboy-mudžahedina, to je `sasvim korektna i legalna poslovna praksa`. Zato mi ostali toliko volimo Intel-mudžahedine, jer to su divni i korektni ljudi, butter wouldn`t melt in their mouths, što bi se reklo...
`Such payments to PC makers, along with other aggressive business tactics, are at the heart of the antirust lawsuit filed against Intel on Wednesday by New York’s attorney general, Andrew M. Cuomo.`
`PAYMENTS` - POTPLAĆIVANJA - MNOŽINA. Što znači da je Intel to radio VIŠE PUTA.
`The European Union’s competition commissioner, Neelie Kroes, said the penalty against Intel, the equivalent of .45 billion, was justified because the company had skewed competition and denied consumers a choice for chips.`
JOŠ JEDNO IPO BILIONČE, iliti HILJADU IPO MILIONA DOLARA, kako Ameri interpretiraju reč `bilion`... I ta je kazna, I TO JE BILIONČE naplaćeno iz džepova musavih-od-sreće kupaca Intelovih `top-of-the-line` procesora.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
dobro, necu da jem vise, smorio sam samog sebe, nisam novinar ali ovo `In 2005, Michael S. Dell’s namesake company was getting pounded. His competitors were selling personal computers and servers built on cheap, popular and powerful chips from Advanced Micro Devices, while Mr. Dell had stuck loyally with slower chips from Intel.` mi je tako amaterski napisano da nemam reci.. a sad idem na palacinku sa ribom i boli me paja i za intela i za AMD-a :P
:: :: FetFak je inace cenjen i jedan od najcenjenijih izvora informacija, ozbiljna konkurencija AnandTech-u :: :: Ako NISI u stanju da dokažeš da su moje informacije netačne - onda ne jej ono što se ne je. :: :: http://www.nytimes.com/2009/11/05/technology/companies/05chip.htm :: :: `In an e-mail note to Intel’s chief executive, Paul S. Otellini, Mr. Dell threatened to switch to A.M.D. “I am tired of losing business,” Mr. Dell wrote. “We are losing the hearts, minds and wallets of our best customers.”` :: :: Tražio si `da bomb`, evo ti `da bomb`... Može li ISKRENIJE od ovoga :: Ili je New York Times, po tebi, konkurencija `Trećem Oku` :: :: `Mr. Otellini reminded Mr. Dell that Intel had paid Dell more than billion in the last year. “This was judged by your team to be more than sufficient to compensate for the competitive issues,” he wrote. Dell delayed buying A.M.D. chips, and Mr. Otellini said in a later e-mail message to a colleague that Dell was “the best friend money can buy.” :: :: Gospodin Intel Otellini je ljubazno podsetio G-dina Dell-a da je Intel platio VIŠE OD MILIJARDU (HILJADU MILIONA $) Dell-u - da ne kupuje procesore od AMD-a :: Naravno, u mozgovima Intel-fanboy-mudžahedina, to je `sasvim korektna i legalna poslovna praksa`. Zato mi ostali toliko volimo Intel-mudžahedine, jer to su divni i korektni ljudi, butter wouldn`t melt in their mouths, što bi se reklo... :: :: `Such payments to PC makers, along with other aggressive business tactics, are at the heart of the antirust lawsuit filed against Intel on Wednesday by New York’s attorney general, Andrew M. Cuomo. :: :: `PAYMENTS` - POTPLAĆIVANJA - MNOŽINA. Što znači da je Intel to radio VIŠE PUTA ::
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647765. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.