Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Win 7 ultimate x64 i usb trip
STRANA 2 OD 2
Mirko78 re 02.05.2012. 15:00 #415596

status: user
broj poruka: 419
Skloni komp od zida, namesti tako da zadnja i leva strana (ta koja ti nema lim) budu bar 10 cm od neke povrsine, radi nesto na kompu 15-20 min i javi temperature.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat Re: Re: Ajmo redom... 02.05.2012. 15:06 #415598

broj poruka: 228
:
:: Evo ti schema za povezivanje front usb-ova - http://tinyurl.com/d6t8lw
::

Šta će mi šema kad može samo na jedan način da se gurne. :P Probaću kasnije da ga stavim u neki drugi pinski slot za te front, pošto imam 3 komada. :D Ili.. da probam direktno? Bez onog asusovog malog čuda koje ne znam ni sama zašto sam gurnula u slot, pa onda u to čudo gurnuča čudo od kućišta. :D (valjda razumete na šta mislim) :D

:: ::
:: :: Drajvere sa diska sam odmah instalirala (no, koliko kontam oni su samo za trojku, a tu još uvek ništa gurnula nisam, da `prostite)
:: ne razumem ovo `samo za trojku` mislis samo za XP

Nope, za usb3. :)

:: Za monitor drajveri se ne instaliraju jos od windowsa 98, tako da ti ne treba drajver. A da li si instalirala adekvatan drajver za taj windows koji imas? Pogledaj u device manageru pod `DISPLAY` da li pise `Generic Driver` ili recimo `ati 6800`..? I daj sshot tvog device managera sa prosirenim tabovima za hardware ako moze

Eee.. Moj monitor je morao na xp da se instalira sa svojim drajverima. Inače, nisam mogla da podesim odgovarajuću rezoluciju. Inače, u pitanju je Acer X193w.

Piše display lepo amd radeon bla bla. To jutros kad je zezalo, nije zezalo za display drajvere. Tu mi je i dalje bilo sve kako treba, ali pod monitor drajverima je pisalo to generic (pa dal`) non p&p, tako nešto, a rezolucija.. Ikona heroja šestina ekrana. :| Samo sam išla na update driver, našla odgovarajući i sad je to sve ok.

:: - Za DVD proveri kako lezi MOLEX konektor napajanja, da ne ulazi onako lagano (kao da ima lubrikant:P) pa gurni drugi molex za svaki slucaj, naravno dok je ugasen komp.. ja bih eventualno otvorio taj DVD i ocistio gumicu za otvaranje vratanca (ali to kad budes mogla nije hitno:

Proveriću. Ali.. Sad kad to reče.. Mislim da znam šta sam uradila (doduše, to nije bila moja ideja nego maminog dečka koji je slušio za šrafljenje :D ). I da ću morati da uzmem nov dvd ili makar nekako da popravim ovaj. :trep: Vidiš... Nikako nije hteo da uđe. Usko kućište. :D I onda su mama i njen dečko došli na ideju da se prednja maska dvd-a garantovano skida, pa su to drkali jedno sat vremena pokušavajuću da razvale neke žabice tu. :D Na kraju su odustali. A ja sam onako besna (em neće da uđe, em imam konačno nov komp, a kod kuće ceo dan nije bilo struje!!) nabila dvd unutra. Tako da smo ga verovatno malo razvalili u svom tom cimanju. :trep: :trep:
annat Re: re 02.05.2012. 15:08 #415600

S leve strane maximum 6 cm mogu da ga pomerim od zida jer je to na polici gore. :) Ako ga mrdnem 10, visiće pola u vazduhu. :D

:: Skloni komp od zida, namesti tako da zadnja i leva strana (ta koja ti nema lim) budu bar 10 cm od neke povrsine, radi nesto na kompu 15-20 min i javi temperature.
matz ree 02.05.2012. 15:09 #415601

broj poruka: 801

Za dvd verovatno imas ona zastitna vratanca i na njima dugme? Ako je tako onda je dvd pritisnut jako na vratanca..

Probaj za usb bez tog asusovog dodatka

sargonv kuciste 02.05.2012. 15:32 #415605

broj poruka: 82

http://ultraphoto.org/images/akw5dl3vng80da3mv4mr.jpg
Ovo mozda imas u kutiji od ploce? Spojis na plocu to po uputstvu pa tu prikljucis neki usb uredjaj. Ako radi normalno, znaci tek onda ne valja kuciste.
Ako se otvara dvd, onda je mozda suvise blizu dugme za otvaranje onome na kucistu tj. tim vratancima, pomeri minimalno prema unutra dvd.
Ili pomeri 1cm, za probu, pa ces videti da li to zeza...

@imarkovic
`ne razumem ovo `samo za trojku` mislis samo za XP?`

Mislila je da su drajveri sa instalacionog cd-a samo za usb 3.0(plave boje). Jer ploca ima valjda i usb 2.0. kako rece @vladats koji ima istu plocu...

imarkovic Re: Re: Re: Ajmo redom... 02.05.2012. 16:06 #415614

broj poruka: 19073
:: :
:: :: Evo ti schema za povezivanje front usb-ova - http://tinyurl.com/d6t8lw
:: Šta će mi šema kad može samo na jedan način da se gurne. :P Probaću kasnije da ga stavim u neki drugi pinski slot za te front, pošto imam 3 komada. :D Ili.. da probam direktno? Bez onog asusovog malog čuda koje ne znam ni sama zašto sam gurnula u slot, pa onda u to čudo gurnuča čudo od kućišta. :D (valjda razumete na šta mislim) :

e pa tako mi reci, imao sam nekoliko slucajeva gde nije bio dobar taj kabl, odnosno stampana ploca na strani prednjeg kucista, izgorela.. tako da najbolji nacin da proveris to je da ubacis USB bracket neki ako imas. I proveri da li su ukljuceni SVI USB portovi u biosu (integrated peripherals).

:: :: ::
:: :: :: Drajvere sa diska sam odmah instalirala (no, koliko kontam oni su samo za trojku, a tu još uvek ništa gurnula nisam, da `prostite)
:: :: ne razumem ovo `samo za trojku` mislis samo za XP
:: :: ::
:: Nope, za usb3. :

ok, usb3, ne treba ni za USB2 drajver, tj to je drajver za chipset koji ti TREBA.

:: :: Za monitor drajveri se ne instaliraju jos od windowsa 98, tako da ti ne treba drajver. A da li si instalirala adekvatan drajver za taj windows koji imas? Pogledaj u device manageru pod `DISPLAY` da li pise `Generic Driver` ili recimo `ati 6800`..? I daj sshot tvog device managera sa prosirenim tabovima za hardware ako moze
:: Eee.. Moj monitor je morao na xp da se instalira sa svojim drajverima. Inače, nisam mogla da podesim odgovarajuću rezoluciju. Inače, u pitanju je Acer X193w

mislim da windows7 ima drajver, a za svaki slucaj proveri na Acer sajtu da li postoji pa skini i instaliraj:)

:: Piše display lepo amd radeon bla bla. To jutros kad je zezalo, nije zezalo za display drajvere. Tu mi je i dalje bilo sve kako treba, ali pod monitor drajverima je pisalo to generic (pa dal`) non p&p, tako nešto, a rezolucija.. Ikona heroja šestina ekrana. :| Samo sam išla na update driver, našla odgovarajući i sad je to sve ok
:: :: - Za DVD proveri kako lezi MOLEX konektor napajanja, da ne ulazi onako lagano (kao da ima lubrikant:P) pa gurni drugi molex za svaki slucaj, naravno dok je ugasen komp.. ja bih eventualno otvorio taj DVD i ocistio gumicu za otvaranje vratanca (ali to kad budes mogla nije hitno:
:: Proveriću. Ali.. Sad kad to reče.. Mislim da znam šta sam uradila (doduše, to nije bila moja ideja nego maminog dečka koji je slušio za šrafljenje :D ). I da ću morati da uzmem nov dvd ili makar nekako da popravim ovaj. :trep: Vidiš... Nikako nije hteo da uđe. Usko kućište. :D I onda su mama i njen dečko došli na ideju da se prednja maska dvd-a garantovano skida, pa su to drkali jedno sat vremena pokušavajuću da razvale neke žabice tu. :D Na kraju su odustali. A ja sam onako besna (em neće da uđe, em imam konačno nov komp, a kod kuće ceo dan nije bilo struje!!) nabila dvd unutra. Tako da smo ga verovatno malo razvalili u svom tom cimanju. :trep: :trep

pa nista, ne razumem kako nisu uspeli da odvoje masku od kucista, to je krajnje lako, ili je na zabice ili ima sa unutrasnje strane srafove i samo se odvoji.. a ja uvek vadim one zastitne maske sa dugmicima i umesto toga ubacim DVD...
Mirko78 re 02.05.2012. 16:10 #415615

ne valja ti ta polica bolje spusti komp na zemlju
sargonv Re: Re: Re: Ajmo redom... 02.05.2012. 16:17 #415616

broj poruka: 82

Pa oni skidali maskicu na dvd hahaha

:: mama i njen dečko došli na ideju da se prednja maska dvd-a garantovano skida, pa su to drkali jedno sat vremena pokušavajuću da razvale neke žabice tu
matz Re: Re: Re: Re: Ajmo redom... 02.05.2012. 16:21 #415618

Videli da kuciste ima jednu maskicu za dvd al skidali su pogresnu ...

:: Pa oni skidali maskicu na dvd hahah
:: :: mama i njen dečko došli na ideju da se prednja maska dvd-a garantovano skida, pa su to drkali jedno sat vremena pokušavajuću da razvale neke žabice tu
annat Morate uneti polje Naslov. 02.05.2012. 17:38 #415624

Kućište je takvo da se ne može izvaditi ta prednja maska (i na samom kućištu, takoreći prednja strana, a ni vratanca za dvd, nisu zašrafljene te stvari nego.. ono drugo.. kako se već kaže..).

Što znači da dvd mora da se ugurava s unutrašnje strane. A mesto za njega je preeeeusko, tj knap je za zadnji deo dvd uređaja, ali ne i za prednji gde je njegova maska sa sve dugmencetom i vratancima i onom rupicom za meh otvaranje. Pogledajte, taj deo je malo širi. I prosto nikako (evo upravo se otvorio sam od sebe dok sam ovo kucala) nije mogao da se ugura na predviđeno mesto. Pa su oni zaključili da se crna maska napred na dvd skida, što je meni totalno bilo čudno jer takav slučaj nigde nisam videla nikad, ali jbg.. neće da uđe, pa neće, pa reko` možda stvarno treba da se skide. I onda smo ga drndali i razvaljivali, i na kraju odustali od pokušaja da mu skinemo prednji deo. Pa sam ga ja prosto nekako nabila onako besna. Iskreno.. sad nemam pojma ni kako bih mogla da ga izvučem malo. :/ Kako da otvorim ova vratanca na kućištu sa spoljne strane? jedino tako mogu da gurnem dvd malo sa ove strane (naaaaravno da ću ga odšrafiti prvo)

E sad... Srpski prosto rečeno.. Hoćete da uzmem onaj kao dodatni usb što se nakači pozadi (imam ga baš na starom kompu jer su mi front usb portovi na kućištu fizički stradali, da ne kažem raspali se, pa sam ubacila taj dodatak i zašrafila ga pozadi) i da ga gurnem ovde gde sam spojila front, pa da probam onda? :trep:

annat Re: re 02.05.2012. 17:41 #415625

:
:: ne valja ti ta polica bolje spusti komp na zemlj

Nemam ga gde na zemlju, a i mačići grizu kablove. Nijedan kabl mi nije na podu. Sve je prilepljeno za zid, stoji na policama i sl.
matz Re: Morate uneti polje Naslov. 02.05.2012. 17:45 #415627

Valjda mora da se skine prednja maska od kucista pa spreda ugura dvd...Koji modell kucista je tacno?

:: Kućište je takvo da se ne može izvaditi ta prednja maska (i na samom kućištu, takoreći prednja strana, a ni vratanca za dvd, nisu zašrafljene te stvari nego.. ono drugo.. kako se već kaže..)
:: Što znači da dvd mora da se ugurava s unutrašnje strane. A mesto za njega je preeeeusko, tj knap je za zadnji deo dvd uređaja, ali ne i za prednji gde je njegova maska sa sve dugmencetom i vratancima i onom rupicom za meh otvaranje. Pogledajte, taj deo je malo širi. I prosto nikako (evo upravo se otvorio sam od sebe dok sam ovo kucala) nije mogao da se ugura na predviđeno mesto. Pa su oni zaključili da se crna maska napred na dvd skida, što je meni totalno bilo čudno jer takav slučaj nigde nisam videla nikad, ali jbg.. neće da uđe, pa neće, pa reko` možda stvarno treba da se skide. I onda smo ga drndali i razvaljivali, i na kraju odustali od pokušaja da mu skinemo prednji deo. Pa sam ga ja prosto nekako nabila onako besna. Iskreno.. sad nemam pojma ni kako bih mogla da ga izvučem malo. :/ Kako da otvorim ova vratanca na kućištu sa spoljne strane? jedino tako mogu da gurnem dvd malo sa ove strane (naaaaravno da ću ga odšrafiti prvo
:: E sad... Srpski prosto rečeno.. Hoćete da uzmem onaj kao dodatni usb što se nakači pozadi (imam ga baš na starom kompu jer su mi front usb portovi na kućištu fizički stradali, da ne kažem raspali se, pa sam ubacila taj dodatak i zašrafila ga pozadi) i da ga gurnem ovde gde sam spojila front, pa da probam onda? :trep
Mirko78 Re: Re: re 02.05.2012. 17:54 #415628

:: :
:: :: ne valja ti ta polica bolje spusti komp na zemlj
:: Nemam ga gde na zemlju, a i mačići grizu kablove. Nijedan kabl mi nije na podu. Sve je prilepljeno za zid, stoji na policama i sl

`Macici grizu kablove`...aaahahaha e jesam se nasmejao hvala ti. Ovako: nema veze sto ti je zid hladan kada ti je kuciste prilepljeno za njega a sve komponente se greju i onda vruc vazduh ostaje unutar kucista. Ako neces da mrdas kuciste onda moras da ugradis 2 ventilatora u njega jedan na prednju stranu a drugi na zadnju tako da ce prednji da usisava vazduh a zadnji da izbacuje i onda ces imati efekat promaje. Ulaganje oko 500 din za oba ventilatora.
Miskonius Zensko... 02.05.2012. 19:55 #415635

broj poruka: 4420
Jel si ti fleshnula taj pusti BIOS?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

annat Re: Zensko... 02.05.2012. 20:07 #415637

:: Jel si ti fleshnula taj pusti BIOS
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

Nijesam još. Igrala sam heroje ceo dan. :trep:

:: `Macici grizu kablove`...aaahahaha e jesam se nasmejao hvala ti. Ovako: nema veze sto ti je zid hladan kada ti je kuciste prilepljeno za njega a sve komponente se greju i onda vruc vazduh ostaje unutar kucista. Ako neces da mrdas kuciste onda moras da ugradis 2 ventilatora u njega jedan na prednju stranu a drugi na zadnju tako da ce prednji da usisava vazduh a zadnji da izbacuje i onda ces imati efekat promaje. Ulaganje oko 500 din za oba ventilatora.

Imam osmicu (ili devetku) pozadi. A nisam sigurna gde napred da ga tutnem... Hoću da uzmem nov za pozadi, veći, a tih i jeftin. :) Predlog?

:: Valjda mora da se skine prednja maska od kucista pa spreda ugura dvd...Koji modell kucista je tacno

http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=case&subgroup=bcv12

Samo, tu piše da ima 5 mesta za hdd, a ja sam našla samo jedno. :/
imarkovic Re: Re: Zensko... 02.05.2012. 21:36 #415648

broj poruka: 19073
kazem ti da se SKIDA prednja maska, treba ti samo jedan srednji ravni srafciger i to je sve... a ne ni jedno pravilo ni na jednom kucistu gde treba iznutra da se ubacuje dvd, mislim to je nebuloza... skini samo masku i videces kako ide fino.. spreda

:: :: Jel si ti fleshnula taj pusti BIOS
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Nijesam još. Igrala sam heroje ceo dan. :trep
:: :: `Macici grizu kablove`...aaahahaha e jesam se nasmejao hvala ti. Ovako: nema veze sto ti je zid hladan kada ti je kuciste prilepljeno za njega a sve komponente se greju i onda vruc vazduh ostaje unutar kucista. Ako neces da mrdas kuciste onda moras da ugradis 2 ventilatora u njega jedan na prednju stranu a drugi na zadnju tako da ce prednji da usisava vazduh a zadnji da izbacuje i onda ces imati efekat promaje. Ulaganje oko 500 din za oba ventilatora.
:: Imam osmicu (ili devetku) pozadi. A nisam sigurna gde napred da ga tutnem... Hoću da uzmem nov za pozadi, veći, a tih i jeftin. :) Predlog
:: :: Valjda mora da se skine prednja maska od kucista pa spreda ugura dvd...Koji modell kucista je tacno
:: http://www.blueberry-eu.com/main.php?action=filter&group=prod&producer=case&subgroup=bcv1
:: Samo, tu piše da ima 5 mesta za hdd, a ja sam našla samo jedno. :/
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs