Moj ti je savet da istestiras vrednosti napona na napajanju nekim testerom. Imas ih na netu, kostaju oko 3-4000,00. Imao sam slican problem, te je rezultiralo da je napajanje neispravno, tj. vrednosti luduju na testeru nakon drugog prikljucenja. Takodje, skini ISO fajl Hiren`s Boot verzije od 9.7 do verzije 10.0. Kad narezes imas opciju pod 5, cini mi se (Testing Tools), pa onda bese opcija 2. Ram memory ili tako nesto i sacekas da se test zavrsi. U pitanju je DOS aplikacija. Ukoliko ti na ekanu pocnu da izlaze crveni redovi, znaci da ti je memorija neispravna.
što će koristiti jednom i verovatno nikad više?To čak ni ja ne bih kupio, iako veliki deo slobodnog vremena provodim sređivajući tuđe kompove.
@Ivkes: Probaj ili drugo napajanje, drugi ram,...sve što možeš eventualno da pozajmiš od druga/komšije i slično.To što ne igraš igre ne mora da znači da se grafička ne pregreva, pogotovo što je pasivno hlađena.Ako nisi čistio komp od prašine, otvori kućište i očisti sve što možeš, kuler procesora, napajanje,...proveri zauzeće procesora i procese u task manager-u...
:: Moj ti je savet da istestiras vrednosti napona na napajanju nekim testerom. Imas ih na netu, kostaju oko 3-4000,00. Imao sam slican problem, te je rezultiralo da je napajanje neispravno, tj. vrednosti luduju na testeru nakon drugog prikljucenja. Takodje, skini ISO fajl Hiren`s Boot verzije od 9.7 do verzije 10.0. Kad narezes imas opciju pod 5, cini mi se (Testing Tools), pa onda bese opcija 2. Ram memory ili tako nesto i sacekas da se test zavrsi. U pitanju je DOS aplikacija. Ukoliko ti na ekanu pocnu da izlaze crveni redovi, znaci da ti je memorija neispravna :: :: ::
@Dexter013: I dalje ne mogu da skinem ovaj fajl, probao sam sve nacine... Jel ima neki drugi link, ili jel moze neko da mi posalje na mail (seativan@yahoo.com), bio bih vam zahvalan.
@toothless: Skinuo sam ovaj programcic, temperatura (current a i prosecna) graficke je 49 C, jel to normalno ili sta vec??
@gilopile: Proverio sam u task menageru rad memorije i procesora uz otvorenu mozillu sa 5 prozora ( i face), winamp i notepad, za procesor stoji 2 %, a za memoriju 900 MB... Kad mi se problem desavao uglavnom sam bio na netu (znaci browser), a igrice nisam igrao uopste bar 2 godine... Inace mi se u zadnje vreme desava, nezavisno od ovog problema, da mi AVG izbaci poruku kako mi browser oduzima oko 250 MB rama (sto je malo u odnosu na 2 GB), i da bi bilo pozeljno da ga restartujem...
Evo ja cu da vam pokvarim zabavu, mislim da se covek dosta muci sa problemom, pa da mu ne otezavamo...
@ivkes: Dex se sali malo, link naravno da ne radi, a i ne postoji program toga tipa:)
Ne znam sta da ti kazem, bas je zeznuto ovako. Kad bih bio prisutan kada ti se to desi, mozda bih i znao o cemu se radi, ali ovako mozemo cito da nagadjamo. Ubedjen sam da je kvar softwerskog tipa. Kako ti je hica, odradi ti jedan reinstal sistema i vidi kako se ponasa, velike su sanse da ce sve posle da sljaka kako treba.
P.S. Temp. grficke k. je ok.
Pozdrav! - Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.