:: Da je isti ili gori od Win7... nije. Bolji je i to dosta. Dok sam koristio Developer Preview primetio sam sledeće :: :: Dosta brže se startuj :: Vuče dosta manje resursa pri startu i generalnom rad :: Optimizovaniji je od Win7, pa se tako folderi brže otvaraju na primer, a folderi puni slika sa thumbnailima još brže. :: Copy dialog je preradjen pa se tako može pauzirati drugi fajl koji se kopira ako je potrebno neki drugi fajl da se pre prenese. Takodje svaki novi copy dialog se dodaje unutar jednog istog dialoga. Nema takodje više ni čekanja ko u Win7 da krene kopiranje i da stane kopiranje ako se otkaže. Pokazuje se konačno i realan izgled kopiranja, umesto kod Win7 varanje: odleti skala do kraja pa tu stoji 1 minut :: :: Generalno oseća se da je OS optimizovaniji dosta. E sad, uvek će biti ljudi kojima se ili ne svidja ili troluju jer im se ne svidja pa lupetaju stvari tipa: čekam prvi service pack da ga instaliram itd što su potpune nebuloze :: :: Meni se dopao kako radi i sigurno ću ga instalirati prvom prilikom :: :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Jesi li probao na instaliras AutoCad i sl. ili je jos rano za tako nesto ? Meni izbacuje neku C++ gresku
:: Da je isti ili gori od Win7... nije. Bolji je i to dosta. Dok sam koristio Developer Preview primetio sam sledeće :: :: Dosta brže se startuj :: Vuče dosta manje resursa pri startu i generalnom rad :: Optimizovaniji je od Win7, pa se tako folderi brže otvaraju na primer, a folderi puni slika sa thumbnailima još brže. :: Copy dialog je preradjen pa se tako može pauzirati drugi fajl koji se kopira ako je potrebno neki drugi fajl da se pre prenese. Takodje svaki novi copy dialog se dodaje unutar jednog istog dialoga. Nema takodje više ni čekanja ko u Win7 da krene kopiranje i da stane kopiranje ako se otkaže. Pokazuje se konačno i realan izgled kopiranja, umesto kod Win7 varanje: odleti skala do kraja pa tu stoji 1 minut :: :: Generalno oseća se da je OS optimizovaniji dosta. E sad, uvek će biti ljudi kojima se ili ne svidja ili troluju jer im se ne svidja pa lupetaju stvari tipa: čekam prvi service pack da ga instaliram itd što su potpune nebuloze :: :: Meni se dopao kako radi i sigurno ću ga instalirati prvom prilikom :: :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
...a ovo vec pisem sa Windoews 7... Ono sto je dobro-instalira se expresno brzo,brzo se startuje,i sam u winu brze krece... Ali...apsolutno sam se izgubio izmedu metro i desktop moda,nema vise Aero,izgleda sve veoma ruzno,nema mogucnost vise za start menu...apsolutno najlosiji interfejs od kad postoji windows,barem se meni ne svida,mislim da je pored ovog i Vista bio bog i batina,ovo ce biti EPIC FAIL,u tome ne sumnjam... Mozda na tablet ovo extra,ali na pc-u nece moci,naravno verovatno se nekom svideti,ali ja posle prvog dana,izgubio zivce...mislim da ce mi Windows 7 biti prijatelj barem do Win 9 ili bilo kako da se zove...
Asus M4A88T-V Evo/USB3 AMD Phenom 2 960T BE 4.0Ghz NH D14 MSI Hawk GTX460 1Gb Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7 Samsung F3 1Tb SilverStone 500w
:: ...a ovo vec pisem sa Windoews 7.. :: Ono sto je dobro-instalira se expresno brzo,brzo se startuje,i sam u winu brze krece.. :: Ali...apsolutno sam se izgubio izmedu metro i desktop moda,nema vise Aero,izgleda sve veoma ruzno,nema mogucnost vise za start menu...apsolutno najlosiji interfejs od kad postoji windows,barem se meni ne svida,mislim da je pored ovog i Vista bio bog i batina,ovo ce biti EPIC FAIL,u tome ne sumnjam.. :: Mozda na tablet ovo extra,ali na pc-u nece moci,naravno verovatno se nekom svideti,ali ja posle prvog dana,izgubio zivce...mislim da ce mi Windows 7 biti prijatelj barem do Win 9 ili bilo kako da se zove.. :: :: ::
kao sto daum rece mnogo je optimizovaniji,brzi i startniji.Meni je aero G.vno tako da mi je ovaj interfejs super.Kao neki malo suptilniji aero a ne onaj sjajni,polirani ko m.da od labuda. Cim se skine ubacujem ga i da nalazi sve drajvere sam i to najnovije verzije.A o instalaciji,brzini i uproscenosti iste i da ne pricam.Na ssd imam za 7 min gotov sistem-divota.
AMD Phenom 1055t Gigabyte ga990xa ud3 2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Mac OsX Snow Leopard 10.6.8
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
:: ...a ovo vec pisem sa Windoews 7.. :: Ono sto je dobro-instalira se expresno brzo,brzo se startuje,i sam u winu brze krece.. :: Ali...apsolutno sam se izgubio izmedu metro i desktop moda,nema vise Aero,izgleda sve veoma ruzno,nema mogucnost vise za start menu...apsolutno najlosiji interfejs od kad postoji windows,barem se meni ne svida,mislim da je pored ovog i Vista bio bog i batina,ovo ce biti EPIC FAIL,u tome ne sumnjam.. :: Mozda na tablet ovo extra,ali na pc-u nece moci,naravno verovatno se nekom svideti,ali ja posle prvog dana,izgubio zivce...mislim da ce mi Windows 7 biti prijatelj barem do Win 9 ili bilo kako da se zove.. :: :: ::
Ne radi vise to,probano u Enterprise i Pro verziji
Asus M4A88T-V Evo/USB3 AMD Phenom 2 960T BE 4.0Ghz NH D14 MSI Hawk GTX460 1Gb Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7 Samsung F3 1Tb SilverStone 500w
:: Ne daj Boze da neko nesto procita ovde :: :: Aj vrni se na prvu stranu pa vidi da li moze start meny :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: :: :: ...a ovo vec pisem sa Windoews 7.. :: :: Ono sto je dobro-instalira se expresno brzo,brzo se startuje,i sam u winu brze krece.. :: :: Ali...apsolutno sam se izgubio izmedu metro i desktop moda,nema vise Aero,izgleda sve veoma ruzno,nema mogucnost vise za start menu...apsolutno najlosiji interfejs od kad postoji windows,barem se meni ne svida,mislim da je pored ovog i Vista bio bog i batina,ovo ce biti EPIC FAIL,u tome ne sumnjam.. :: :: Mozda na tablet ovo extra,ali na pc-u nece moci,naravno verovatno se nekom svideti,ali ja posle prvog dana,izgubio zivce...mislim da ce mi Windows 7 biti prijatelj barem do Win 9 ili bilo kako da se zove.. :: :: :: :: :: ::
Ljudi, tako nešto je Ubuntu već uradio pre dve reinkarancije... pa ja se još nisam navikao sasvim na interfejs, ali ide.. Sačekaću da me nešto zaintrigira, i da neko od vas ugazi u gow.o po pitanju aktivacije, uništavanja drugih bootloadera i ostalog (čini mi se da se ne podnosi sa drugim OS pogotovo linux-om), da zakuka neko za drajver i slično... pa ako nađem neku motivanciju za reinstalacijom, možda. Glistu sam iskulirao, i ova je sad na redu da je iskuliram i čekam nešto drugo... maybe.
:: Ne radi vise to,probano u Enterprise i Pro verziji :: :: :: :: Asus M4A88T-V Evo/USB3 :: AMD Phenom 2 960T BE 4.0Ghz NH D14 :: MSI Hawk GTX460 1Gb :: Mushkin Black Line 2x2GB 1600Mhz CL7 :: Samsung F3 1Tb :: SilverStone 500w :: :: :: :: :: Ne daj Boze da neko nesto procita ovde :: :: :: :: Aj vrni se na prvu stranu pa vidi da li moze start meny :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: ...a ovo vec pisem sa Windoews 7.. :: :: :: Ono sto je dobro-instalira se expresno brzo,brzo se startuje,i sam u winu brze krece.. :: :: :: Ali...apsolutno sam se izgubio izmedu metro i desktop moda,nema vise Aero,izgleda sve veoma ruzno,nema mogucnost vise za start menu...apsolutno najlosiji interfejs od kad postoji windows,barem se meni ne svida,mislim da je pored ovog i Vista bio bog i batina,ovo ce biti EPIC FAIL,u tome ne sumnjam.. :: :: :: Mozda na tablet ovo extra,ali na pc-u nece moci,naravno verovatno se nekom svideti,ali ja posle prvog dana,izgubio zivce...mislim da ce mi Windows 7 biti prijatelj barem do Win 9 ili bilo kako da se zove.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pocev od RTM verzije START MENU i AERO apsolutno su blokirani od strane Microsofta.Vise ne moze ni sa tim trikovima da se vrati,nikako...goodbye start menu(a ja bas volim)...mada za aero/providljivost postoji jednostavno resenje,ali to izgleda ruzno i nije to pravi aero(isto mi svida)...tako da goodbye i win 8(od mene)...
No tesko ce oni narodu doakati, vec su se pojavila prva resenja za to na net-u, verujem da ce za koji mesec (SP1) i to biti vraceno, jer je ultra-giga glup potez i totalno ne bulozan.
Da je to uradio APPLE, K L A NJ A L I bi mu se svi
13.08.2012. 14:07
status: user broj poruka: 612
Moram vam priznati da se meni svidja ovaj koncept novog OS-a. Svežina za promenu!!!
Da je to uradio APPLE, K L A NJ A L I bi mu se svi sektaši i tvrdili da su to tehnologije budućnosti, dok po Microsoftu svi pljuju iako je uradio nešto novo.
Treba navići na nov interfejs, dodstne menije pokretane sa ivice ekrana, ali radi za svaki cent. Na kraju, čim se pokrene neka app dolazimo do klasičnog desktop-a. Što se tiče START dugmeta, hvala bogu i bilo je krajnje vreme da se nešto promeni. Sada su tu one fore sa `ivicama` i maricama ... .).).) Lepo osmišljen koncept, malo ružan jer nije FANCY sa onim tranzicionim efektima i sl. ali RADI posao. Baza generičkih drajvera je odlična ... Testiraću ga još malo i videti vredi li ga zadržati!
Eh da, usput, zna li neko, ima li mogućnosti da se `aktivira` Enterprise ed. verzija?!?
Ma povukao sam nesto samo sto ide sporo ima da ocelavim cekajuci, Ne znam da li je ovo sa aktivacijom nekom ili nije. Jel imas loader neki a da radi? Mozda ponavljam pitanja iz nekih od prethodnih postova, dugo nisam bio na forumu pa ne znam sta se desava... Skida ali sporo 30-100kb/s
:: pa imas torrent radnj :: :: :: :: A oni mi obrisase post :: :: Kako su samo odgovorni Boze, Boze... :: :: :: ::
Kad prodje 180 dana možeš opet taj isti activator da iskoristiš i radiće. Za 180 dana će već biti neki stabilan activator svejedno. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Izasla je neki kms aktivator windows moze da se koristi do 180 dana sto i nije lose to je pola godine a dotle ce da izadje windows 8 loader :) :: :: HAF 912 Plu :: I5 3570 :: Z77A-GD5 :: 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mh :: Corsair H6 :: Seasonic 620G :: 2TB WD Gree :: Mushkin Chronos 180G :: GTX 58 :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.