Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 8 vs. Windows 7 Performance
STRANA 2 OD 2
csoszop Re: Re: Windows 8 vs. Windows 7 Performance 18.08.2012. 20:52 #436530

status: user
broj poruka: 183

Hvala !

:: Poslato tebi i repsi-ju
::
:: :: Mortificat jel moze link
:: :: hvala unapred
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sakall Re: to srbi, samo po engljišššš ,, parla arla ... koj će vam srpski jazjk 18.08.2012. 21:15 #436534

status: user
broj poruka: 101
Ajde da ponovim,verovatno imam i malo vise skole od tebe i fond engleskih reci mi je mnogo veci od tih 50 reci.
Pricamo o tehnologiji a ti pricas o jeziku.
Pricas o maloj deci koju je najvaznije nauciti kako da kujckaju u wordu umesto da uce taj enleski i da budu mozda nesto vise (sys admin npr).
Da li ces skriptu na serveru napisati na srpskom jeziku?
Da li ces komandu u linuxu napisati cirilicom ili latinicom na srpskom jeziku?
E pa neces!!!!
Ali posto ne shatas poentu suludo je davati ti jos primera

:: Srbi se nikada neće složiti, pa čak ni oko korišćenja sopstvenog maternjeg jezika ... bože mili ... :
:: More, ako mislite da ne treba PC softver koristi na srpskom jeziku, ja sam za to da se i udžbenici štampaju na ENGLESKOM. Šta će SRPSKOM INTELEKTUALCU udžbenik na srpskom
:: Oni koji govore `ja ne znam engleski` trebaju da kopaju kanale po računici gospodina @šakala ... Ovi kvazi intelektualci i ovako žele biti asimilizovani, sramota ih je izražavati se na sopstvenom jeziku, lepše im je kada post napišu (napyshu) bez poštovanja prema srpskoj azbuci ... samim tim, na fakultet gradjanine jedino ako znaš da čitaš i pišeš po engljeski, inače nema šprehenzi serbish niti čitanzi po serbski :D Oni koji žele knjige na maternjem jeziku - pravac kanal i lopata u ruke ..
:: I onda se svi čude, a što niko ne voli srbe? ČEKAJU VALJDA DA srbi prvi zavole sami sebe ...
:: evo primera u ovoj temi koji navode: sakall, Ishmerish ... čovek navikao na 50 engleskih reči i zbog toga bi da izbaci srpski iz softvera jer pod default srskom jeziku je valjda jedino mesto u jarku, svinjcu, za lopatom, dok se u intelektualnim krugovima mora parlati engliš alfabeth.
:: DEBILNA MISAO, misliti treba malo i na ostale, ne samo na sebe i svoju glavu. Mladi ljudi, deca koja tek sedaju za kompjuter, bolje od samog početka da rade u okruženju na maternjem jeziku i tako naviknu da koriste PC, engleski će i ovako morati da savladaju u školi, na internetu i td. Nema potrebe bar buduće naraštaje asimilizovati na taj način zato što nekoga mrzi da poziva `prikaz` već navikao na `show` ..
:: Ne verujem da postoji još neka nacija na svetu kojoj sopstveni jezik smeta u radu sa PC-em, tj. softverskim okruženjem na njemu, već joj je draži engleski jezik no sopstveni ..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60449. Broj poslatih odgovora: 647868.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs